Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение
    4x4 Дори и да не ти потрябва. Ще окаже голямо влияние на продажната цена на автомобила когато искате да се отървете от него.
    Няма как да не му потрябва... 4Х4 да не е екстра? И само за гората, полето, язовирите, снега..?
    Вижте и новата Skoda Kodiaq... Промоции, цени, екстри... Идентична е.

Коментар

При мен също не смятам за разумно да се взема СУВ 4х2...
      Точно заради това, че СУВ по принцип има преимущества и недостатъци..
      Като основните недостатъци са по-висок център на тежестта, по-висок разход(по-лоша аеродинамика)... Които отчасти се компенсират с преимуществото на 4х4..

На Кашкая съм правил пряко сравнение в режимите 4х4 и при изключено задно предаване... Разликата лятото не е толкова осезаема (освен просвирването/превъртането на гумите при по-рязко потегляне при 4х2)...
      Но зимата нещата са несравними... Пробвал съм на лед - точно като крава на лед е 4х2... Докато с 4х4 трудно разбираш, че си на такава повърхност (което понякога може и да е минус )
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ако ще е 4х2 вземи TSI щом не търсиш мощност а при 4х4 варианта даже 2.0TDI 190к.с може да са недостатъчни.Като цяло бих те съветвал да бягаш от VAG групата заради ясните проблеми ,които свалиха цените дори на новите им коли пък тези втора и трета ръка драстично.

Коментар

Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

190 коня да не стигат за 4х4? и то дизел? Странно твърдение.

Коментар

От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            190 коня да не стигат за 4х4? и то дизел? Странно твърдение.
            За тези цели:
            Първоначално публикуван от mmihaylov Преглед на мнение
            Като цяло идеята е колата да я караме предимно в града, или извънградско. В планина рядко ходим, офф-роуд не караме
            По-добре "ГоУф TSI". Иначе на ТЛК 70 и 80 к.с. стигат, на трактори и по 60 к.с.
            На СУВ всичко под 300 коня обаче е компромис
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

За кои цели? Суби беше 125 коня и вървеше много прилично. На баща ми санта фе то е 155 и мога да кажа че е доста динамично. Моя паркетник е 320 и вече е друга работа, но санта фе то за извънградско е много прилично. Поддържа си 150 без никакъв проблем и разход около 7 на 100.
              Последно редактирано от Daniel; 10-10-16, 18:59.

Коментар

За кои цели?
                За ползване като автомобил с леееко повишена проходимост. Повдигнато нещо, с по-кофти аеродинамика и много по-тежко, за да се държи като кола (а не трактор или камионче) трябва да е по-мощничко.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Re: От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  За ползване като автомобил с леееко повишена проходимост. Повдигнато нещо, с по-кофти аеродинамика и много по-тежко, за да се държи като кола (а не трактор или камионче) трябва да е по-мощничко.
                  190 коня дизел са му напълно достатъчни за добра динамика в града и навън.

Коментар

От: Re: От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Явно всички имаме различно разбиране за мощност щом 190кс са много и то на SUV тежащ 1849кг.Според мен колата 4х4 или 4х2 трябва да има резервна мощност ,защото като се качат петима пълнички и багаж без мощност се превръщаш в ...

Коментар

От: Re: От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
                      Явно всички имаме различно разбиране за мощност щом 190кс са много и то на SUV тежащ 1849кг.Според мен колата 4х4 или 4х2 трябва да има резервна мощност ,защото като се качат петима пълнички и багаж без мощност се превръщаш в ...
                      Моята каляска е точно 190 коня. Верно,можеше и още малко...Не тежи 1849кг,празна е почти 3000кг, с петима пълнички подминава 3 тона.Затова и няма осезаема разлика пълна-празна.Но с подходяща скоростна кутия и приличен въртящ момент,190 коня са достатъчни...за състезания има друг клас автомобили.
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Re: От: Re: От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
                        Тежи 1530кг, от 0 до 100 за 7 секунди, 190 коня 400 нютон метра. Максимална скорост 211. Сигурен съм че доста коли ще му завидят.

Може ли твоето разбиране за семеен СУВ, и кое точно не му е достатъчно на атеката. Не е порше кайен или бмв х6, но там говорим за съвсем друг клас СУВ.

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=23142

Вече за надежност, окачване и т.н. нищо не мога да кажа. И наистина всеки си има вкус , за това хорицата са измислили тест драйв.

Коментар

От: Re: От: Re: От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Бах маааму, 190 коня са ви малко? Тигуана на жената е 150 и са си напълно достатъчни. Не че не съм на принципа на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече", ама все пак....!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Тусона е 140 магарета и са му предостатъчно................ само не мога да разбера колко и какви СУВ 4Х2 сте карали, та толкова ги оплювате?

Коментар

За кои цели? ...
                              За демонстрация колко ти е гояма пишката като се гониш по магистралата с леките коли ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Това че 4х4 си има преимущества няма спор . Обаче това кой , колко полза има от тях е друга тема . От личен опит мога да споделя че съм имал доста МПС -та 4х4 и винаги е била наложителна употребата му не за всекидневна и редовна употреба а в частични случаи . В един момент се замислих че ако го ползвам и се налага да го ползвам един или два пъти в годината и от това само бера негативите от употребата на МПС 4х4 по-добре да се разделим . Това от какво има нужда един човек може да прецени единствено той и никой друг . Последният път се наложи да мина 5 км за близо 3 часа , не защото имах аз проблеми , а защото пътя и всички пътища към мястото за където тръгнах бяха задръстени . И гОлема вълна че имах правилните гуми и че можех да си вкл. и предният мост . За мен и за моя начин на живот в момента лично ,употребата на 4х4 е излишна и не нужна . Това е за мен ! Какво е необходимо на пусналият темата и не мога да кажа и не мога да налагам мнението си . Предполагам че има глава на раменете си и ще успее сам да вземе решение .
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X