Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера или Соренто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера или Соренто?

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    За чел, колкото - толкова.
    За ходовата част, аз не се изразих добре - имах предвид дифовете, а май и раздатката. За скоростите казах, че не съм сигурен, щото по въпроса съм чел преди 6-7 години, а и не е важно, щото темата не е за това.

От фронтераджиите има няколко човека, дето всяка вечер, преди лягане, си погалват с целувка джипа, но бях останал с впечатление, че ти не си от тях.
    Извинявай, ако съм те засегнал !

За мен автомобилите са около 2т. желязо което трябва да ми служи, а не да съм му роб.

И за да не остане някой с грешно впечатление, във връзка с горното, няма лоша джипка, въпрос на нужди и подръжка, а и доработки ако нуждите са по-специфични, и стоковият вид не е достатъчен.

От всяка оферта (за абсолютно всичко в живота) винаги има и по-добра, и ако човек не е наясно, винаги ще се чувства преебан.

Тази тема е пример за това, и в нея разглеждаме два подобни модела в един клас.
    И двата си имат своите плюсове, но според мен, за нуждите на колегата пуснал темата, Сорентото (което е и по-ново) е това, което ще удовлетвори нуждите му за семеен автомобил.
    Няма проблем - нито съм се засегнал, нито си потърквам нежно фронтерата преди лягане ! И се пише "вашите", а не "ваще"

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Абе, де да можеше в точно тая тема да пишат само тези, които са имали и Фронтера и Соренто, цена нямаше да има темата. Пусто, подобен екземпляр не се е появил дотук, което ще рече, че сравнение няма. Има хвалене и/или оплюване на едното от двете. Зависи, кому, с кое, как се е стекло съжителството с неговото си возило.
    А това сложи под сериозно съмнение стойността и полезността на мнозинството от темите с тема "Коя от джипките да си купя"
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      ...
      И се пише "вашите", а не "ваще"
      ...
      Много добре знам кое как трябва да се пише,
      но държа да се чете както съм го написАл,
      щото така си говора/им там където съм израсал.

... гледам ти забележките и към други, ма не съм видял да правиш за "заварям", "залепям", "замерям" иии ... списъка е безкраен.

... отплеснАхнме се.
      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 03-10-16, 23:21.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
        Явно периодично някой трябва да се упражнява на тема Фронтера... Джоуи беше писал, че загравят, ти па са изби рибата с гниенето! Преди да пишеш такива категорични мнения си направи труда да провериш! Не толко трудно - харесай си 5 случайни фронтери на горубляне, или местният ти авто-пазар и ги сравни с ковото си искаш от тези години и на рама. Ще си мноого изненадан...

М/у Другото въпросната се произвежда и под марките Исузо и Воксхол (както повечето знаят), но също и Холден, Хонда - това чисто информативно...
        Фронтери съм огледал достатъчно. Всъщност първоначално щях да си купувам такава, та съм проучил модела и доста съм огледал.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...57#post2710657
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          Не ви ли омръзна от такива теми?
          Да де, ама трябва да се помогне на човека. Той не знае, че ни е писнало, влиза и пита. Представи си, никой не отговаря. Кво ш'си каже? Да ва е'а в олфройндърите, две думи не моете да обелите за жипки. Ай, сиктир...
          Таааааа, просто поддържаме реномето на ФорумЪт. Щом и аз зех акъл да давам, дето съм стъпвал в кал два пъти, насън, значи сериозните жипкаджии си траят. Ние, клавиатурните, само поддържаме интереса жив.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Много добре знам кое как трябва да се пише,
            но държа да се чете както съм го написАл,
            щото така си говора/им там където съм израсал.

... гледам ти забележките и към други, ма не съм видял да правиш за "заварям", "залепям", "замерям" иии ... списъка е безкраен.

... отплеснАхнме се.
            Знам, прав си за това! - Леко се избазикАх

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
            Фронтери съм огледал достатъчно. Всъщност първоначално щях да си купувам такава, та съм проучил модела и доста съм огледал.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...57#post2710657
            Житейска грешка е да правиш изводи от частното за общото - обикновено дедукцията е по-печаливша стратегия!
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Да де, ама трябва да се помогне на човека. Той не знае, че ни е писнало, влиза и пита. Представи си, никой не отговаря. Кво ш'си каже? Да ва е'а в олфройндърите, две думи не моете да обелите за жипки. Ай, сиктир...
              Таааааа, просто поддържаме реномето на ФорумЪт. Щом и аз зех акъл да давам, дето съм стъпвал в кал два пъти, насън, значи сериозните жипкаджии си траят. Ние, клавиатурните, само поддържаме интереса жив.
              Член съм на Форумът /не случайно го пиша с главна буква/ от 2008г.,и почти не минава ден в който да не го посетя.Знам,че ви е писнало,но потърсих съвет ,защото знам че тук има хора с опит със съответните машини.По принцип всеки хвали своето си,но се надявам на безпристрастно мнение,тъй като когато човек се стреми към нещо/като мен/ често е пристрастен,и не вижда недостатъците му,а само хубавите му страни. Благодаря на отзовалите се.
              0884 987 137
              В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Имал съм две къси Фронтери Б дизели и съм много доволен от машината, но Сорентото май не е с цял мост отзад и при всички случаи ще вози по-комфортно по българските пътища /дупки, неравности и т.н./. На хубав път и Фронтерата се плъзга перфектно, иначе тия отзад си удрят от време на време главите в тавана, особено на родното изобретение "легнал полицай"!
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                  ... Сорентото май не е с цял мост отзад ...
                  Първата генерация е с цял мост отзад и на шаси. Втората генерация (след 2009 г.)вече е със задно независимо окачване и самоносеща конструкция.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    Първата генерация е с цял мост отзад и на шаси. Втората генерация (след 2009 г.)вече е със задно независимо окачване и самоносеща конструкция.
                    За първата иде реч в темата, която е на шаси,
                    отпред е независимо с пружини, а отзад е на цял мост.

И в тази връзка, аз ли съм пропуснал, или колегата нищо не каза за бюджет ?

Коментар

Бюджета е около 7000,като не ми се ще много да го надхвърлям,освен ако не е нещо "супер",тъй като трябва да останат кинти и за последващи разходи.
                      0884 987 137
                      В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Здрасти,

Да дам и моята информация по темата. С нея по никакъв начин не искам да генерализирам модела Соренто, нито да всявам съмнения в качествата му. Просто излагам ФАКТИ, които виждам и които в даден етап може да са ти полезни.

Във фирмата, в която работя има Киа Соренто първа генерация 2,4 бензин. Купена е нова и е карана от един човек и сина му. Няма 200 хиляди още. Сега, двамата шофьори не са от най-жалещите техниката, но пък тия километри не са много, а и колата е поддържана с възможно най-доброто. Към момента гори масло...доста... Не зная колко точно, но се долива на има-няма 1000км. На студено пуши доста синкаво от ауспуха.
                        Доскоро имаше някакви проблеми с раздатката, които струваха толкова пари, че колата беше на кантар да бъде продадена. Поради сантиментални чувства беше ремонтирана с доста сериозни вложения. Правим и уговорката, че е карана 99% по асфалт и никога не е мъчена в гора и т.н.
                        Не съм я карал, но усещам, че е сериозен мъртвец. (може би донякъде поради същата причина, поради която гори доста масло) Аз имам Терано 2.7 дълга база, което също не е кой знае какъв атлет, но това ми се струва по-мудно. Освен това вози по-зле и чисто визуално е по-тясно (или поне не изглежда така просторно) - и отпред и отзад, багажникът е по-малък, а последно като гледах в аутодата габаритите са сходни. Клиренсът също ми се струва по-малък.
                        Разходът на бензин също е сериозен, но тук пак опираме до шофьорите.

Иначе вътре пластмасарията май е малко по-добра от Терано, поне "махагонът" изглежда по-малко смешен Май и ламарината е по-запазена при все, че колата е карана 100% в България, докато моя Нисан е живял в страни с топъл климат

Успех

Коментар

Това за ремонт на джип, ако пациента не разбира поне малко, навсякъде ще го обезглавят, особено ако си го е купил от магазина.

Коментар

Здравейте!

Аз съм верен фен на Опел - Кадет, Астра, Омега; имам и едно Исузу Миди (базирано на Тропер). Понеже съм имал само по-стари модели (89-9 винаги съм бил приятно изненадан, колко елементарни и ремонто-пригодни решения са избирани в агрегатите. Бих казал и доста надеждни - все пак и доста стари

В момента семейният автомобил е Соренто 3.5 АТ ТОД 5-степенен 2005 година. Караме го вече година и често пътуваме заедно с Исузуто и Кията. И двата автомобила са повдигнати, с увеличени гуми, не се жалят изън пътя.

Според мен Фронтера Б и Соренто не могат да се сравнят като качества на пътя:
                            Сорентото спира много по-добре, завива по-добре, пружините отпред са в пъти по-удачни от торсионите при Фронтерата. Мисля, че е малко по-тиха при по-висока скорост. Усеща се по-безопасна По-модернизирана е вътре, но като че ли по-къса = по-малко багажно пространство. Усещането в салола е като на среден клас Японски автомобил - по-скоро Митсубиши / Сузуки. Доста от интериорните части са Хюндай.

Извън пътя Фронтера, Соренто или да речем Паджеро 2 са с еднакви способности. Със Сорентото се изненадах приятно, че:

1. ТОД работи невероятно (системата е от Теракан 3.5). РК е Borg-Warner, популярна, части бол. Никога не съм усещал "закъсняло" предаване на въртящия момент към предния мост - електрониката е така сметната, че в доста рядки случаи оставя въртящия момент само на заден мост.
                            2. Задният диференциал е Eaton Posi LSD - прост и надежден.
                            3. 5 степенният автоматик е Jatco RE5R05A - японски, монтира се в Titan, Armada, Infinity, 350Z
                            4. Двигателят е Сигма 6 на Хюндай, блокък е копие на 3,5 от Митсубиши. Разликата е, че дюзите са нормални - монтира се газ и не създава никакви проблеми.

Вече имах срещи с главите, запалителната, охладителната система, главините, кутията, фаровете, окабеляването, окачването, озвучаването - всичко намирисва на Японска техника - която според мен е най-добрата. Части има адски много (Корейски, ОЕМ-ски, Японски, Испански и Китайски). Всичко е доста по-евтино от респективните части за Корола, БМВ 3, Акорд, Терано 2, Примера (95',03') - такива се налага да обслужвам напоследък.

Съветвам да се търси дизел с 170 коня( ревизираният двигател) и задължително, ако е автомат - 5 степенна кутия (познава се по лоста - има отделение за типтроник управление на предавките).

Всичко е лично мнение и не ангажирам да е обективно!
                            Вече и двата автомобила са много популярни, много достъпни, и реално основно трябва да се водите по състоянието на екземпляра.

Поздрави и успех с покупката!
                            Камен.

Коментар

И аз мога да кажа хубави неща за Соренто 3.5 ,но моето е с 4 степенен автомат и парт тайм. Здрава конструкция,рама супер маневрено (може да се конкурира с повечето леки автомобили).Частите са много с всякакви цени и произход.Доста по модерен дизайн от Фронтерата,както интериорно,така и екстериорно. Мощен климатик, честно казано съм много впечатлен предвид очакванията ми. Другото е че има доста добри екземпляри на малко километри 3.5 из Европа. Много добре се разбира с газта,бързо обръща.Единствено разходът е доста голям,но на газ е съизмерим с дизелова версия.Спокойно поддържа скорости от 150-170 км/ч.
                              M.P.

Коментар

Колко да е голям този разход в литри?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X