Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера или Соренто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера или Соренто?

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
    Със MSG 1.870 със MUA 2.283
    Точно,ама с автомат са мааалко по-други числа-ма това е друга тема.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
      Със MSG 1.870 със MUA 2.283
      Е, ми начи съм прав, инфото към мен явно е усреднено.

Коя къде се слага ?

... а числата колко да са други, като колегата ги е написал ?!
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ей убихте Луибата!! Голям проблем е колкое Пуеддавателното относение на флонтела.... Човека дето ги избила еедва лу мо длеме за това?
        Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Като си подкарал с Луибата що не продължи и с пЛоблема? И да всяко инфо е от значение стига да помага при избора.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Защо ?!

Какво им е различното на две абсолютно еднакво концепции, като даже бавните при Соренто са 2.48/1, а при Фронтера 2/1 ?
            Зaщо ли?Зaщото тaм където ще минa с Фронти ,Сорентото ще остaне и в силно пресечен терен и в кaл и в грaдусов нaклон,нa много местa горе в бaирa изкaчaм с гaз зaрaди дългaтa бaзa дa не остaнa в кaнтaр,кореецa нямa дa го понесе,нито ще му хaресa дa отнесе без щети грaмaдa кaмъни някъде в Бaлкaнa скрити в тревaтa ,товa кaто още ,зaщо не могaт дa се срaвнявaт. Aко имaм време бихме срaвнили нa прaктикa,aко имa някой който ще се нaвие дa си издевaтелствa нaд Киaтa,но колегaтa дето се интересувa от двете мaшини си е нaписaл,трябвa му зa лек офф!Тa нямa смисъл от прaктически тестове в случaя!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
              ...
              колегaтa дето се интересувa от двете мaшини си е нaписaл,трябвa му зa лек офф!
              ...
              И то рядко, и не се интересува от проходимост, а от съвсем други неща,
              та коя е "по" в гората, в момента няма значение.

Коментар

Как да кажа, може би съм малко старомоден,но имам повече вяра в простата механика отколкото в електрониката,особено когато става въпрос за автомобил 2,3..употреба.Поради тази причина първоначално се насочих към автомобил от по-старото поколение. Соренто 2.5 с този демпферен маховик ме загубиха като фен,сега ще чета зо големия бензинов.
                0884 987 137
                В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Аз не мога да разбера, защо всичко накрая опира до това, коя джипка е по-добра в гората. Чоевка ясно е написал за какво му трябва машинката - да си вози семейството и да може да стигне до някой язовир. Сорентото покрива напълно изискванията.

И защо сравнявате Соренто с Фронтера А? Сравнявайте го с В.

Доста хора въздишат по старите машини, че били с по-малко електроника и по-надеждни. Да, така е, но те одавна навършиха пълнолетие и в момента да намериш Фронтера, Паджеро 2 или Терано в добро състояние е направо шестица от тотото. Добрите екземпляри, собствениците си ги карат докато ги изяде ръждата. На пазара повечето са или гнили или със сериозен прикрит проблем.

Соренто 1 се прави до 2010 г., та има малко по-голям шанс да се намери нещо читаво. Да, дизелите имат демпферен маховик, но и Фронтера дизел също има. Дори и дъртия 2,3 дизел е с такъв. Терано 2,7 е с обикновен, масивен.

Соренто го има, както с Парттайм раздатка, така и с TOD. Хубавото на TOD-а е, че се заключва и има бавни
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                    Как да кажа, може би съм малко старомоден,но имам повече вяра в простата механика отколкото в електрониката,особено когато става въпрос за автомобил 2,3..употреба.Поради тази причина първоначално се насочих към автомобил от по-старото поколение. Соренто 2.5 с този демпферен маховик ме загубиха като фен,сега ще чета зо големия бензинов.
                    Що си мислиш че бензина няма демпферен маховик?

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                      Що си мислиш че бензина няма демпферен маховик?
                      И в тази връзка, ето верният отговор наготово, до който съм стигнал след детайлно изучаване на модела:

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      ...
                      Бензин, шестак, и с по-новият 5 скоростен автомат.
                      ...

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Аз не мога да разбера, защо всичко накрая опира до това, коя джипка е по-добра в гората. Чоевка ясно е написал за какво му трябва машинката - да си вози семейството и да може да стигне до някой язовир. Сорентото покрива напълно изискванията.

И защо сравнявате Соренто с Фронтера А? Сравнявайте го с В.

Доста хора въздишат по старите машини, че били с по-малко електроника и по-надеждни. Да, така е, но те одавна навършиха пълнолетие и в момента да намериш Фронтера, Паджеро 2 или Терано в добро състояние е направо шестица от тотото. Добрите екземпляри, собствениците си ги карат докато ги изяде ръждата. На пазара повечето са или гнили или със сериозен прикрит проблем.

Соренто 1 се прави до 2010 г., та има малко по-голям шанс да се намери нещо читаво. Да, дизелите имат демпферен маховик, но и Фронтера дизел също има. Дори и дъртия 2,3 дизел е с такъв. Терано 2,7 е с обикновен, масивен.

Соренто го има, както с Парттайм раздатка, така и с TOD. Хубавото на TOD-а е, че се заключва и има бавни
                        Само за протокола , без да предлагам каквото и да било : Фронтера е един от най- малко гниещите джипове . Шасито им е поцинковано , а антикорозионната обработка на тенекиите е една от най- качествените . Дори при старите таралясници от А серия - ако не е имало механични интервенции ( удряне , заваряване , рязане или нещо от сорта) , гнилоча е изключение .

...и ако минем на бензинови , както предлага Джоу ( макар че човека пита за дизел) , ОФБ с Исузу мотор V6 205 коня ( и къса и дълга ) хич не е за подценяване .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И влизаш в приключение за частите,като цени и наличности....
                          На таралясника А,бензин с уж коравият мотор 2.0,ляв тампон на двигателя е близо 300лв без смяната.За 3.2 предполагам е същият квадтартен.
                          А за едрогабаритни части да не отварям дума.
                          Знаете лафа за кучето и вкуса.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                            И влизаш в приключение за частите,като цени и наличности....
                            На таралясника А,бензин с уж коравият мотор 2.0,ляв тампон на двигателя е близо 300лв без смяната.За 3.2 предполагам е същият квадтартен.
                            А за едрогабаритни части да не отварям дума.
                            Знаете лафа за кучето и вкуса.
                            ...пак за протокола : Откакто ти продаде твоята , доста вода изтече

Иначе вметката ми беше по повод гниенето и намиране на читави екземпляри .
                            Що се отнася до цените - то щото нали корейците са на цената на руски УАЗ ....
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Може да е изтекла,ама не съмнява Опел/GM да са продали патента,и други да правят части за бангиите.
                              Да си провери колегата нещата,да не стане с два ремонта да удари 1000лв....

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                Само за протокола , без да предлагам каквото и да било : Фронтера е един от най- малко гниещите джипове . Шасито им е поцинковано , а антикорозионната обработка на тенекиите е една от най- качествените . Дори при старите таралясници от А серия - ако не е имало механични интервенции ( удряне , заваряване , рязане или нещо от сорта) , гнилоча е изключение ...
                                Именно! Фронтера А е трудно да намериш изгнила, докато В си гние като всеки Опел.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X