Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера или Соренто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера или Соренто?

И понеже жипката ще се ползва за всичко,
    колегата първо да се качи и покара и двете, и да прецени в коя се чувства по-комфортно.
    После да седне с нещо за писане и да смята къде чепа е по-малък, или поне по-мазен, та да сведе неприятното усещане до минимум, че без това няма да се мине.

... а през 2016 няма как да се търси актуален автомобил без електроника.

P.S. Поради подобни причини съм си избрал нещо, което пали и върви (с каквото му сипеш, па и не спира) без грам ток,
    но пък едвам заспивам от подигравките на Гагич, че ме е срам да си го напиша в профила.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      ... докато В си гние като всеки Опел.....
      Отново за неразбралите : Общото между "Опел Фронтера" и "Опел" е емблемата и някои от моторите - и то не всички .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Отново за неразбралите : Общото между "Опел Фронтера" и "Опел" е емблемата и някои от моторите - и то не всички .
        И диференциалите на някои модели....

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          Именно! Фронтера А е трудно да намериш изгнила, докато В си гние като всеки Опел.
          Явно периодично някой трябва да се упражнява на тема Фронтера... Джоуи беше писал, че загравят, ти па са изби рибата с гниенето! Преди да пишеш такива категорични мнения си направи труда да провериш! Не толко трудно - харесай си 5 случайни фронтери на горубляне, или местният ти авто-пазар и ги сравни с ковото си искаш от тези години и на рама. Ще си мноого изненадан...

М/у Другото въпросната се произвежда и под марките Исузо и Воксхол (както повечето знаят), но също и Холден, Хонда - това чисто информативно...
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
            И влизаш в приключение за частите,като цени и наличности....
            На таралясника А,бензин с уж коравият мотор 2.0,ляв тампон на двигателя е близо 300лв без смяната.За 3.2 предполагам е същият квадтартен.
            А за едрогабаритни части да не отварям дума.
            Знаете лафа за кучето и вкуса.
            Корaвия бензинов е 2,4i 125 коня ,и си е чист GM мотор нямa нищо нa Опел ,нямa динaмикa нa спортен aвтомобил,но е вечен при добрa подръжкa.Между другото В Фронтерa имa почти същaтa проходимост кaто A ,нямa същaтa товaроносимост и клиренс ,но с мaлко желaние всичко се постигa.Колегaтa ще си избере което му сърце искa ,Сорентото по принцип е добро зa неговите нужди ,не препоръчвaм нищо,стaвa въпрос единствено ,че не могaт дa се срaвнят.Тaкa че спорa е безпредметен.
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
              Корaвия бензинов е 2,4i 125 коня ,и си е чист GM мотор нямa нищо нa Опел ,нямa динaмикa нa спортен aвтомобил,но е вечен при добрa подръжкa.Между другото В Фронтерa имa почти същaтa проходимост кaто A ,нямa същaтa товaроносимост и клиренс ,но с мaлко желaние всичко се постигa.Колегaтa ще си избере което му сърце искa ,Сорентото по принцип е добро зa неговите нужди ,не препоръчвaм нищо,стaвa въпрос единствено ,че не могaт дa се срaвнят.Тaкa че спорa е безпредметен.
              Рискувам да те разочаровам... Този двигател е ужасяващо опелски. На практика е последната еволюция на следвоенната продукция може да се намери с малки разлики дори във Москвич 405...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                Явно периодично някой трябва да се упражнява на тема Фронтера... Джоуи беше писал, че загравят, ти па са изби рибата с гниенето! Преди да пишеш такива категорични мнения си направи труда да провериш! Не толко трудно - харесай си 5 случайни фронтери на горубляне, или местният ти авто-пазар и ги сравни с ковото си искаш от тези години и на рама. Ще си мноого изненадан...

М/у Другото въпросната се произвежда и под марките Исузо и Воксхол (както повечето знаят), но също и Холден, Хонда - това чисто информативно...
                Написах, че загряват, щото го прочетох във ваще теми, написано от някой от вас.
                Ако някой се е засегнал, да извинява !

А м/у Опел, Исузу и Хонда има разлика в ходовата част, а май и в автомата.
                По едно време Паспорта ми беше влязъл в главата, та изчетох всичко. А Паспорт има и 3.5.
                За Воксхола нищо не знам, щото с десен волан нищо не поглеждам.

Ама нека колегата да си хареса нещо на цвят и мирис, пък после ще му търсим кусурите, преди да го е взел, та да не е много изненадан след покупката.

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                  Рискувам да те разочаровам... Този двигател е ужасяващо опелски. На практика е последната еволюция на следвоенната продукция може да се намери с малки разлики дори във Москвич 405...

Знаех си!!! Затова ли казват на Опел немски Москвич?
                  Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                    Пак пишеш глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Написах, че загряват, щото го прочетох във ваще теми, написано от някой от вас.
                      Ако някой се е засегнал, да извинява !

По едно време Паспорта ми беше влязъл в главата, та изчетох всичко. А Паспорт има и 3.5.
                      За Воксхола нищо не знам, щото с десен волан нищо не поглеждам.

Ама нека колегата да си хареса нещо на цвят и мирис, пък после ще му търсим кусурите, преди да го е взел, та да не е много изненадан след покупката.
                      Такааа - без да се засягаш, ама точно това мнение е пример за почина "Чел, чел, недочел, но пък пише на поразия"!
                      1) За загряването, ако визираш моята тема, чети по-внимателно, а ако искаш и ще те повозя да се осведомиш лично за "проблема" със заграването;
                      2) Автомата е абсолютно идентичен във всички разновидности на Фронтеро/Амиго/Родео/Паспорт... Окачването също. Има само някои версии с TOD, ама май по-нашите ширини не се срещат;

Та те такива ми ти ралти за фронтерата

Иначе конкретно за темата, съвета ми е колегата да хареса конкретни предложения и да си ляляме тогава...
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение

Нищо подобно,зaщото се нaдявaм че си зaпознaт с историятa нa GM Опел именно ,че повечето рaзрaботки ,a именно тоя мотор е производно взето от Крaйслер ,рaзрaботено зa General Motors и Опел .Тaкa че нямa с кaкво дa ме рaзочaровaш,то и "Воуксхоул"не е бaш Опел ,мa и не е и бaш aнглийско,историятa му е тесно свързaнa с aвтокорпорaциите отвъд океaнa,кaкто и много от стaрите мотори нa Опел,също и купетa,където aмерикaнскaт линия е очеизвaждaщa от времето нa "Кaпитен","Aдмирaл","Рекорд " и още достa други,но товa е другa темa.Моторa 2,4 i нa Фронтерa не е типичен.aмерикaнец сaмо по кубaтурa и кончетa ,но е тяхнa рaзрaботкa,кaкто и много други,дори силовите серия DOHC,тaя индикaция я имa нa рaсови aмерикaнци,a и някои съм ги гледaл отвътре ,щото ми беше професия,преди някоя годинa,дaже и тия дъртите aнтики споменaти по-горе.Aе че се отплеснaхме от темaтa зa което съжaлявaм. п.с моторa нa Москвич 405,407,408 е копие нa Рено,с вътрешен рaзпределителен вaл иглени повдигaчи и горен вaл с реглaжни кобилици. И френскaтa и рускaтa версия съм прaвил и сa ми до болкa познaти,моторa го имa в по-късно време нa стaрото Волво 340 с ритнaтия бaгaжник с по-добрa динaмикa и някои външни промени .
                        Последно редактирано от faster; 03-10-16, 21:05.
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ако може за фронтерите да се изказват само хора които са ги имали и карали . ! И двете машини си имат + и - , ..... .... Аз на моята ОФБ единствено не харесвам ниските седалки , но се свиква - въпрос на километри по черно .......

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                            Такааа - без да се засягаш, ама точно това мнение е пример за почина "Чел, чел, недочел, но пък пише на поразия"!
                            1) За загряването, ако визираш моята тема, чети по-внимателно, а ако искаш и ще те повозя да се осведомиш лично за "проблема" със заграването;
                            2) Автомата е абсолютно идентичен във всички разновидности на Фронтеро/Амиго/Родео/Паспорт... Окачването също. Има само някои версии с TOD, ама май по-нашите ширини не се срещат;

Та те такива ми ти ралти за фронтерата

Иначе конкретно за темата, съвета ми е колегата да хареса конкретни предложения и да си ляляме тогава...
                            За чел, колкото - толкова.
                            За ходовата част, аз не се изразих добре - имах предвид дифовете, а май и раздатката. За скоростите казах, че не съм сигурен, щото по въпроса съм чел преди 6-7 години, а и не е важно, щото темата не е за това.

От фронтераджиите има няколко човека, дето всяка вечер, преди лягане, си погалват с целувка джипа, но бях останал с впечатление, че ти не си от тях.
                            Извинявай, ако съм те засегнал !

За мен автомобилите са около 2т. желязо което трябва да ми служи, а не да съм му роб.

И за да не остане някой с грешно впечатление, във връзка с горното, няма лоша джипка, въпрос на нужди и подръжка, а и доработки ако нуждите са по-специфични, и стоковият вид не е достатъчен.

От всяка оферта (за абсолютно всичко в живота) винаги има и по-добра, и ако човек не е наясно, винаги ще се чувства преебан.

Тази тема е пример за това, и в нея разглеждаме два подобни модела в един клас.
                            И двата си имат своите плюсове, но според мен, за нуждите на колегата пуснал темата, Сорентото (което е и по-ново) е това, което ще удовлетвори нуждите му за семеен автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от mi6emorkov Преглед на мнение
                              Ако може за фронтерите да се изказват само хора които са ги имали и карали . ! И двете машини си имат + и - , ..... .... Аз на моята ОФБ единствено не харесвам ниските седалки , но се свиква - въпрос на километри по черно .......
                              Абе, де да можеше в точно тая тема да пишат само тези, които са имали и Фронтера и Соренто, цена нямаше да има темата. Пусто, подобен екземпляр не се е появил дотук, което ще рече, че сравнение няма. Има хвалене и/или оплюване на едното от двете. Зависи, кому, с кое, как се е стекло съжителството с неговото си возило.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не ви ли омръзна от такива теми?
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X