Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера или Соренто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера или Соренто?

Няма къса или дълга версия на СОРЕНТО и не всички са с демпферен маховик. Добър автомобил е и при добра поддръжка не създава ядове. Приеми, че турбото и съединителя са консумативи и маслата трябва да са качествени и няма да имаш грижи. За 4 години съм сменил едно турбо и две биалетки, другото са консумативи само - филтри и масла.

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
      А дизела 2.5 повечето по автосалоните гледам че са с него?
      Точно дизел 2,5 имах-дали съм извадил късмет не знам ,за мен джипа е перфектен-пъргав,мощен и достатъчно проходим.
      Опел Фронтера Б КБ

Коментар

Не могa дa кaчa клипове нa кaрaне с Фронтерaтa в тежки терени,но тaм не могaт дa се срaвнявaт.Сaмо в Гугъл се сещaм зa един "Offroad inside",в него е нещо елементaрно кaтос еднaтa ръкa снимaм,но все пaк.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ето нещо образователно, ако колегата го е пропуснал.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Не могa дa кaчa клипове нa кaрaне с Фронтерaтa в тежки терени,но тaм не могaт дa се срaвнявaт.
            ...
            Каква е разликата в проходимостта м/у стокови Фронтера Б и Соренто при тежки терени,
            иии ... всъщност, кой го интересува ?!

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
            Реших да заменя семейното комби с..... по-голямо комби,и малко по- проходимо.Дилемата е между фронтера и соренто.Домочадието искат соренто,заради по модерната визия, а мен сякаш по ме влече към фронтерата-2.2 мотора не блести с кой знае каква динамика,но пък е доволно масов.Автомобила ще се използва главно в града,отвреме на време на пикник, риболов и др.Т.е. няма да е за тежък оф.Отворен съм и за други предложения,така че давайте съвет.

Коментар

По принцип дa се знaе ,че не могaт дa се срaвнявaт ,дори в стоков вaриaнт.Фронтерa Б с блокaж нa предния диф пък прaви чудесa.Друг е въпросa че нa колегaтa му трябвa зa пикник и риболов и до тaм,горното е просто дa нямa грешнa предстaвa при срaвнението между двете,a товa е вaжно!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

+1 за голямо бензиново соренто автомат и раздатка ОД. Имаше тема на колега, който взе такова, но не мога да я открия сега.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Моите 5 ст'инки:
                  - Фронтера - от старото поколение с малко електроника - по-надеждна, но и по-малко комфорт.
                  - Соренто - от новото поколение където всичко се командва през комуникационна шина - супер комфорт, но надеждността зависи от това, дали няма да възникне проблем с въпросната шина.
                  Имам наблюдения предимно върху Фронтери, а от скоро и върху едно Соренто, което се наложи да извлача от баирите над Своге до София преди около месец (побъркала се електроника).
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

От февруари карам Соренто 2.5 дизел автомат. Автомобила много ми харесва. Досега съм сменил един лагер на предно ляво колело, четири подгревни свещи, вентилатор на климатика и масла на двигател и филтри. Пробег около 8000 км. Разход 8-12 на сто. Автоматика е малко тромав според мен но при сериозно "настъпване" "оживява". Не знам
                    защо но постоянно имам чувство че нещо ще се повреди. За фронтера не мога да кажа нищо. То се вижда!
                    Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      По принцип дa се знaе ,че не могaт дa се срaвнявaт ,дори в стоков вaриaнт.
                      ...
                      Защо ?!

Какво им е различното на две абсолютно еднакво концепции, като даже бавните при Соренто са 2.48/1, а при Фронтера 2/1 ?

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        +1 за голямо бензиново соренто автомат и раздатка ОД. Имаше тема на колега, който взе такова, но не мога да я открия сега.
                        Юни тази година си купих малкото бензиново Соренто и раздатка OD. Сорентото ми беше трето по ред в подредбата на желано возило. Гледах само Jeep, докато не ми попадна този екземпляр в перфектно състояние ( след обстоен преглед при Соти ). Преглътнах това, че не е Jeep, че мотора му е малко слаб и че не е автоматик. Засега за нищо не съжалявам и мисля, че направих много правилен избор. За мен най- важно е на какъв екземпляр ще попаднеш. Успех в търсенето на каквото и да е!
                        Марин Райковски

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          Защо ?!

Какво им е различното на две абсолютно еднакво концепции, като даже бавните при Соренто са 2.48/1, а при Фронтера 2/1 ?
                          Защото повечето хора сме така - всеки гледа от неговата си страна и казва "Моето е най- най ...". Даже и да се е прекарал. Ама малко хора си го признават обаче ...

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                          От февруари карам Соренто 2.5 дизел автомат. Автомобила много ми харесва. Досега съм сменил един лагер на предно ляво колело, четири подгревни свещи, вентилатор на климатика и масла на двигател и филтри. Пробег около 8000 км. Разход 8-12 на сто. Автоматика е малко тромав според мен но при сериозно "настъпване" "оживява". Не знам
                          защо но постоянно имам чувство че нещо ще се повреди. За фронтера не мога да кажа нищо. То се вижда!
                          За "оживяването" на автомата май наистина е така. Един приятел има 2,5 CRDI - ръчка и кара 2 дни същия мотор и година на производство, но автомат и наистина каза, че като го настъпи върви повече от неговото.
                          Колкото до неприятното чувство, че нещо ще се повреди - и там си прав. 2 пъти вади мотор, предно ляво каре (външно) счупи, климатика му прави каквото си иска и 80% от лятото не работи. Имаше и още нещо май ама не се сещам.
                          Последно редактирано от royce; 02-10-16, 19:21.

Коментар

.......а при Фронтера 2/1 ?
                            Грешна ти е информацията братчед,нема Фронтера с 2:1 бавни,ама никаква-вервай ми и не пиши глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                              Грешна ти е информацията братчед,нема Фронтера с 2:1 бавни,ама никаква-вервай ми и не пиши глупости.
                              А колко са И бавните ?
                              Това е по живо инфо от фронтераджии.
                              Не стреляй сватбарската, а разкажи, за да не пиша глупости и следващият път.

Коментар

А колко са И бавните ?
                                Със MSG 1.870 със MUA 2.283

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X