Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип - помогнете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Покупка на джип - помогнете

Чудя се, що задълбавате толкова. Мисля, че и по-напред в темата го имаше, има го и в много други теми: при бюджет 12(или колкото е там), се купува 'на вкус' кола за, да речем, 8, кара се 2-3 дена и ако кефи - се наливат останалите 4, за да се докара в състояние, в което може да и се вярва.
    Обявите се следят през 2 часа и с повечко търпение. И без това времето си тече, от време на време с епоявяват наистина добри предложения. Само дето изчезват със скоростта на светлината и ако не внимава човек ги изпуска.
    За проби и тестове - вярно, че лятото не е най-подходящото време, щото всички са се пръснали нанякъде...

от там нататък - дали ще е Форко или Витара или Черок или Патрул или каквото и да е - въпрос на вкус и лични предпочитания и много късмет
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
      Т.е тези които са след 2000г от първата генерация трябва да с отстранени проблеми?
      Да, намери един запазен (което не е лесно, щото са по на 14-15г. и не са стояли, ами са си карани) и се опитай да намериш лошо качество.

Коментар

До някъде ако е МЛ съм се спрял на 2 мотора - 500, АМГ55 - последното много ми допада като визия, мотор. Само не знам с проходимостта как ще се справя предполагам
        че трябва да е добре, фул тайм с някакви бавни...
        МЛ 320 за съжаление много трудно се намира от по късни години. За дизелите мисля да ги избегна, макар че и 2.7 ще върши работа колкото и да се чупи...

Поздрави

Коментар

Петре, сори за спама, ама не вярвам да си купиш каквото и да в близко време.

Коментар

Спокойно, ще купя и пушек ще се вдига...

Коментар

Първоначално публикуван от Peter Angelov Преглед на мнение
              Спокойно, ще купя и пушек ще се вдига...
              А разбра ли какво ти трябва?
              Панда, Рейндж или Г класа
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Панда и Г отпадат, също и камиончето и ЛК. За сега фори, МЛ, Витара, Гранда и един мой много готин приятел пристига след 15 дена
                с Дискавъри и ще имам възможност да видя как е. Сега ме навиват че и моята любов BMW по скоро Х5 щяло да ми свърши работа и да не съм се делял от сектата но
                не споделям за сега това мнение, плюс това с тези кражби не ми допада идеята...

Коментар

Накрая ще остане само един!...-каза шотланският боец и се качи в своята Лада Нива!..
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Не е коректно МЛ да се разглежда в тема за офроуд.
                    Той се съревновава с Х5 на който отстъпва по всичко.
                    Нито е по бърз, нито чувствително по проходим ако е с еднакви гуми, нито с по добра визия, нито по комфортен. Вече МЛ 2-ра серия е друга бира която според мен е по добре от Х5-цата и с въздушното окачване става с клирънс 30 см и минава в преспите..
                    Тези АМГ варианти сигурно са кошмар за подръжка.

Проблема за Х5-цата е че трябва да е фейслифтов за да е с нечупливия автомат - не влиза в бюджета.

Поздрави
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Петре, сори за спама, ама не вярвам да си купиш каквото и да в близко време.
                      Точно преди 50 поста предвиждах подобно развитие на темата. Коментарите се въртят с някаква цикличност и когато а-ха да бъде избран подходящия екземпляр, подобно на спиралата на Спиноза дебатите тръгват от начало, но на по-високо ниво - в нашия случай в повече на брой постове.

Коментар

Панда и Г отпадат, също и камиончето и ЛК. За сега фори, МЛ, Витара, Гранда и един мой много готин приятел пристига след 15 дена
                        с Дискавъри и ще имам възможност да видя как е. Сега ме навиват че и моята любов BMW по скоро Х5 щяло да ми свърши работа и да не съм се делял от сектата но
                        не споделям за сега това мнение, плюс това с тези кражби не ми допада идеята...
                        Те съвсем се оплескаха нещата! Трябва ти силен аргумент за да зачеркнеш така лесно Г-то и ЛК!

А иначе така, като чета , най-вероятно каквото и да вземеш ще ти свърши работа. МЛ и Х5 са почти на върха в хранителнта верига, та от една страна хубаво от друга лошо. При 55АМГ не знам как стоят нещата, но за Х5 има почти всичко 2,3,4 употреба!

Но само за сведение да ти кажа: можеш да харесваш и ГЧ, и Х5, но само ако не ги сравняваш или т.е. според мен още не си изчистил концепцията, ако го направиш тогава търсенето ще е в пъти по-лесно!

Коментар

А бе той ще си купи, Пенчо, ама 10 (десет) страници за покупка на нещо за придвижване от и до село на 20 км. от Варна, изцяло по асфалт са малко множко! Хиляда пъти се каза, че в нормален 20-30 см сняг ще му свърши работа каквото и да е. А в навявания, каквито стават доста около Варна и при малко сняг, няма да му върши работа нищо. Не са много, но вече 4 г. съм на този хал, та поразбрах някои работи като цитираните по-нагоре. Може да си пишем (пишете)още N-на брой страници . ще има Геги, Панди,Дървендъри, Дискота, ML-и,Х5-ти.....не мога да ги изброя всички - ефект никакъв.
                          Когато си търсих "джипка" преди време, четох тук, но и отделих един ден и тръгнах от Метро ПЕША до края на авто салоните и обратно. Където видех "джип" в който не се бях качвал, влизах и го оглеждах и пробвах като удобство за водача, интериор и други такива. За тех. състояние ми беше рано. Трябваше първо да ми е удобен даден модел и да ми хареса (на жената също!). Набелязах 2-3 модела максимум и тогава почнах да чета тук.
                          Както бе споменато не може да се люшкаш от ML, през Дифендър, Диско та чак до Панда. Че те нямат много общо, да не кажем нищо.
                          Успех с драматичния избор!
                          Венцислав Петров
                          Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                          Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                          0889 62 8четири 6четири

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                            Те съвсем се оплескаха нещата! Трябва ти силен аргумент за да зачеркнеш така лесно Г-то и ЛК!

А иначе така, като чета , най-вероятно каквото и да вземеш ще ти свърши работа. МЛ и Х5 са почти на върха в хранителнта верига, та от една страна хубаво от друга лошо. При 55АМГ не знам как стоят нещата, но за Х5 има почти всичко 2,3,4 употреба!

Но само за сведение да ти кажа: можеш да харесваш и ГЧ, и Х5, но само ако не ги сравняваш или т.е. според мен още не си изчистил концепцията, ако го направиш тогава търсенето ще е в пъти по-лесно!
                            Здрасти, Г то и ЛК отпадат защото бюджета ми е малък от това което коментираме в предните постове се вижда че хубавите машини струват много повече, плюс това строя и не искам да се насилвам с голям бюджет в момента усилията са насочени в строежа! В крайна сметка ако се налага / знам колко не ме държи главата / ще направя подобни разходи но ще се опитам да ги избегна а за да се случи това ще търся нещо разумно, примерно за сега Фори, Витара, ГЧ, ЛР мисля че ще мога и да взема доста запазен МЛ дизел от мой приятел защото разбрах че е решил да си взема друго, това в краен случай. Що се касае големите бензинови мотори, предпочитам ги сравнение с дизела имам и дизел много е хубав но не искам и да чуя повече за печка. Не сравнявам нищо, не разбирам от джипове лутам се а и тук има различни мнения, липсата на възможност да се сблъскам с подобни коли затруднява много нещата. Сега ще имам на разположение Дискавъри за 15 дена и ще видя дали ми допада.

Поздрави

Коментар

Вчера отново ходих, има 2 ГЧ които стоят от месец март е пак ги гледах, влизах, стоях и т.н. Другото което има е няколко МЛ за нищо не стават даже и не исках да вляза, няколко Х5 за тях ми са доста ясни нещата, само от към проходимост не съм запознат. Имаше едно Фори качен на един мотокар че нямаше как да седна в него. Няколко Q7,Q5
                              и няколко ЛК които грам не са ми в бюджета. Та това като почнах от метро до края на салоните в двете посоки...

Коментар

...доста запазен МЛ дизел от мой приятел защото разбрах че е решил да си взема друго...
                                Ако цената и колата са добри това не е лош вариант!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X