Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип - помогнете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на джип - помогнете

Нисан Терано 2 2.7TDIне ти ли харесват ?Доста прилични джипки са,разхода им е хубав ,евтина поддръжка като цяло.Много добър мотор и дългата база вози доста прилично.
    Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
    Уаз 469
    Nissan Patrol Y160

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Щото не знаех, че има, сега разбрах че след 2003г 4,0 се заменя с 4,6. Видях и споменатото 4,6SE Изглежда много добре, има подобрения, ама 13 500лв са си множко, хваща окото.

Коментар

Първоначално публикуван от Peter Angelov Преглед на мнение
        Здрасти, гледам днес в мобиле.бг Land rover Discovery 4.6 SE

Какво е вашето мнение за това чудо? Четох доста и за 3 ката Discowery но ми е скъпа иначе доста хвалби. Тея дни се загледах има доста Mitsubishi Pajero 3,5 бензин,
        това че гори е ясно но до колкото чета е без никакви проблеми. Преди малко гледах на улицата едно Фори то някак си ни рак ни щука, утре мисля да ходя да гледам
        едно което се продава да видя с какви впечатление ще остана.

Поздрави
        Явно си решил да си вземеш камион.
        В което няма нищо лошо стига за последно да вземеш на предвид следното:
        1. 4.6 на газ разход смесено с твойто каране без да се заиграваш много в града 24-28 л/100;
        2. Диско 2 си е много неманеврен автомобил и освен че е 4.7м дълъг, 2м висок и 2 м широк. Място за паркиране най добре на бордюрите ама вече (ще)глобяват.
        3. Тежи малко под 3 тона натоварен, спирачките му не са от най добрите – спира като слон а на заледено надолнище ако го връчиш на жена стой та гледай;
        4. Не си мисли че с 4.6 ще е самолет – всяка лека кола ще си прави гаргара с него на старта.
        5. С тези цели мостове не вози комфортно особено отзаде и особено ако му махнеш въздушните възглавници.
        6. Не ви знам пътя от Осеново към Кранево – ако има дълбоки коловози от камиони забрави да минеш с диското в стоков вид. За гората трябват лифт, гуми, фланци, защити от долу, къстъм брони, лебедка и мн.др (от 3000 лв нагоре без гумите). Боята става надрана след първата разходка.
        7. Английски автомобил и като такъв е малко(ама много малко) по качествен и надежден от италианските. Автомобил с характер в който трябва да се влюбиш за да го търпиш. Доста удобен поне за мен има си достатъчно екстри(ако работят).
        8. За зимата по асфалта трябват задължително зимни гуми (ето ти разходи за 2 чифта нови гуми зимни и кални ~2000 лв.
        9. Не знам колко коня е но за миналата година Варна моят 185 коня е с данък близо 400 лв, гражданска още 200, винетки, прегледи ето ти 700 лв. минус без да си го изкарал на улицата.
        10. И не на последно място ако си мислиш че джиповете побират повече товар се лъжеш. Много високи с висок товарен ръб, реално полезното място е по малко от кола комби среден размер. Покрива за товарене трябва товарна рампа или сгъваема стълба.
        11. Ако все още си навит вземи някой джип от по големичките(Диско, Патрул, ТЛК и т.н.) и го покарай 1-2 дена до града и обратно
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

По точка 1
          24-28 литра на газ си е около 23-27 лева.Леките коли които съм имал са си харчели толко в пари градско.На бензин.
          По точка 4
          Ми.........доста от леките коли няма да си правят гаргара на старта.
          Ма тва не знам дали има значение като ще купуваш такъв тип автомобил.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
          0888854582
          Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
          Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
            ...
            Ти си истинска енциклопедия! В доводите!
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Ти си истинска енциклопедия! В доводите!
              Не съм енциклопедия.
              Чета редовно форума 5 години и са ми интересни конкретните модели.
              Имам и диско 2 бензин/газ в гаража.
              Ако някоя от посочените точки не е вярна, моля аргументи!
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Ми..........по точка 1 са изказАх!
                По точка 4.........човека гледАл 4,6L.Предполагам че тряа да върви кат мойта.
                На вилата имам комшия.Той е със Мазда CX7-дизел.По спомен,около 175 коня,може и да греша.Беше ми любопитно та му я исках да видя как върви.Еми върви,ама мойто на старт връви повече.И кат я пробАх,му казАх мойта констатация.Той не ми повярва та му дадох ключовете на мойто.След обиколка на селото се съгласи с мен че Маздата е по-тромава.
                Тва се по точка 4.Аз в началото по светофари си правих експерименти /гаргари/ с разни леки коли.
                Естествено не твърдя че мойто е по по най......
                Та така..........
                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                0888854582
                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                  Ми..........по точка 1 са изказАх!
                  По точка 4.........човека гледАл 4,6L.Предполагам че тряа да върви кат мойта.
                  На вилата имам комшия.Той е със Мазда CX7-дизел.По спомен,около 175 коня,може и да греша.Беше ми любопитно та му я исках да видя как върви.Еми върви,ама мойто на старт връви повече.И кат я пробАх,му казАх мойта констатация.Той не ми повярва та му дадох ключовете на мойто.След обиколка на селото се съгласи с мен че Маздата е по-тромава.
                  Тва се по точка 4.Аз в началото по светофари си правих експерименти /гаргари/ с разни леки коли.
                  Естествено не твърдя че мойто е по по най......
                  Та така..........
                  не се засягай излишно.
                  горния пост не е за теб.
                  говорим за диско 2 дето е на рама и тежи повече.
                  там отношението к.с./тон е друго.
                  VW Golf VI variant

Коментар

1. 4.6 на газ разход смесено с твойто каране без да се заиграваш много в града 24-28 л/100;
                    2. Диско 2 си е много неманеврен автомобил и освен че е 4.7м дълъг, 2м висок и 2 м широк. Място за паркиране най добре на бордюрите ама вече (ще)глобяват.
                    3. Тежи малко под 3 тона натоварен, спирачките му не са от най добрите – спира като слон а на заледено надолнище ако го връчиш на жена стой та гледай;
                    4. Не си мисли че с 4.6 ще е самолет – всяка лека кола ще си прави гаргара с него на старта.
                    5. С тези цели мостове не вози комфортно особено отзаде и особено ако му махнеш въздушните възглавници.
                    6. Не ви знам пътя от Осеново към Кранево – ако има дълбоки коловози от камиони забрави да минеш с диското в стоков вид. За гората трябват лифт, гуми, фланци, защити от долу, къстъм брони, лебедка и мн.др (от 3000 лв нагоре без гумите). Боята става надрана след първата разходка.
                    7. Английски автомобил и като такъв е малко(ама много малко) по качествен и надежден от италианските. Автомобил с характер в който трябва да се влюбиш за да го търпиш. Доста удобен поне за мен има си достатъчно екстри(ако работят).
                    8. За зимата по асфалта трябват задължително зимни гуми (ето ти разходи за 2 чифта нови гуми зимни и кални ~2000 лв.
                    9. Не знам колко коня е но за миналата година Варна моят 185 коня е с данък близо 400 лв, гражданска още 200, винетки, прегледи ето ти 700 лв. минус без да си го изкарал на улицата.
                    10. И не на последно място ако си мислиш че джиповете побират повече товар се лъжеш. Много високи с висок товарен ръб, реално полезното място е по малко от кола комби среден размер. Покрива за товарене трябва товарна рампа или сгъваема стълба.
                    11. Ако все още си навит вземи някой джип от по големичките(Диско, Патрул, ТЛК и т.н.) и го покарай 1-2 дена до града и обратно
                    Перфектно описание

1. Не знам при вас във Варна какъв е терена но разхода би трябвало да е по нисък, съдейки от моя П38 - по скоро 15-18 извънградско и 26-30 градско, аз живея във ВТ и 2,5 тона по баирите са си 2,5 тона.
                    2. За маневреността е малко по не маневрен от среден клас седан на задно и толкова маневрен като седан среден клас със предно . Същото е и със мястото за паркиране. Повечето седани среден клас са около 4,5м.
                    3. Спирачките се лекуват със първата смяна на накладки, което не умаловажава теглото, карах известно време Додж рам 5,4хеми е тези 3 тона да видиш как спират .
                    4. Върви ни по-малко ни повече от всяка кола със съответното отношение кг/к.с или с две думи - не е толкова зле съвсем прилично си се движи, друг е въпроса че след като го засилиш трябва да спреш след 100м на сфетофар.
                    5. По тази точка нямам мнение аз съм на 4 възглавници ама люлея....
                    6. Не е толкова зле даже в стоков вид си е бая проходимо, клиренса е проблем на всички, но диското си има всичко друго перфектно в сток вид. Боята е лесна
                    7. 1345 процента си прав и основните дертове са в ел. частта но диското трябва да е с по-малко дертове от П38-цата, демек е перфектно. (най добрата екстра е липсата на такава, мото на италианските автомобили).
                    8. Не знам надявам се да не си прав. Ще ги видим тези новите "хибридни" АТ гуми (Дуратрак и подобните)
                    9. Като всеки нов автомобил... (мамка му не ги правят вече под 100 коня...)
                    10. Абе диското без третия ред седалки си събира бая, я пробвай витара или от новите комбита, че те събират по-малко от голфа ти.
                    11. Е ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, джипката се взима като мишка за компютър, което ти легне на ръката/сърцето.

И нещо от мен, вземай едно диско за около 8-9 набиваш още 3 и си го карай... нищо му няма. И да ме извиняват колегите с теранота може да са по-здрави, по-проходими (това е под въпрос) ама не са луксозно удобни
                    Последно редактирано от manta2005; 16-07-15, 22:29.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Точно и въпросната кола в Сф. е 2003 г.

Коментар

Има и други щуротии, но т. 10 е баси и странната - много ясно, че средно статистически джиБ събират повече от комби подобно по хоризонтални р-ри!
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Здравейте, благодаря за изчерпателните отговори! Много съм задължен!
                          Та днес ходих да видя въпросното Фори, което ми хареса но за съжаление не можах да го намеря или беше купено от някой.
                          По отношение на Discovery просто ми допадна като го видях, свикнал съм с големи мотори имам V12 все пак в гаража, за разхода ми е ясно и за данъци и т.н.
                          В гората май няма да ходя, да пътя има дълбоки коловози от камиони и разни атв и джипки дето карат туристи. До колко разбрах има и алтернатива на пътя за Кранево който
                          бил в пъти по добър от този през реката. Товар няма да нося нищо в него, най много малко пелети за парното. Днес като ходих по салоните отново пълна греда няма нищо интересно, пълна мъка! Няма от къде да взема, нямам познати, приятели които да карат джипове. Та основно си остава да може да върви и да е сигурно за пътуване
                          по асфалт, лед, 10-15 см. сняг. Примерно една част от нашия път се зарива със преспи по 2 метра и дълги 20-30 м. ясно е че не мога да мина, но на полето нямало грам сняг и за да заобиколят проблема слизали в нивата и по нея докато преминат лошия участък. Знам че форито е добро от към цена, разход, данък, поддръжка, за жена ми, гледах доста клипове държи се много добре на лед и сняг, но дали ще е достатъчно? Не знам нямам никакъв опит с подобни коли и малко ми е странно дали ще се справи а и се спирам на разни други джипки защото трябва и да ме грабне. Принципно ми харесват, ръбати агресивни и в същото време стилни и луксозни возила
                          Затова питах в първия си пост за П38, за Defender, Sport, Патрула, ЛК честно ми е женски малко, много ми харесва и Г - то гледам разни за 10-15 К но не знам какви са, не изглеждат зле но в същото време ми са съмнителни... Ето сега гледам един Г230 изглежда приличен за 8 900 в регион Кюстендил ама не разбирам защо не се купува от някой? В Кюстендил пък друг Г200

Поздрави и отново благодаря за хубавите и изчерпателни отговори!
                          Последно редактирано от Peter Angelov; 17-07-15, 00:12.

Коментар

А от толкова варненци няма ли кой да мине през тоя път та да се види какво му трябва. Баси казуса аз след месец съм по варненско и съм сток та дрънкам. Иначе поле зимата ако не е много студено може да е забавно...
                            Коловози от атв не са коловози, коловози от джипове в общия случай не са проблем, обаче тея с дърветата... Малееее как може по половин метър канавка да направят

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                              А от толкова варненци няма ли кой да мине през тоя път та да се види какво му трябва. Баси казуса аз след месец съм по варненско и съм сток та дрънкам. Иначе поле зимата ако не е много студено може да е забавно...
                              Коловози от атв не са коловози, коловози от джипове в общия случай не са проблем, обаче тея с дърветата... Малееее как може по половин метър канавка да направят
                              Ще се радвам да се запознаем!

Коментар

Г е добър вариант ама какъв е тоя 200???
                                А 230 не ти трябва изобщо
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X