Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паркетен джип, семейна кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паркетен джип, семейна кола

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
    Има една думичка определяща това действие - кощунство!
    Аз пък съм тъкмо на обратното мнение.
    Карал съм 2 дизела пежо 206 1.4 hdi и астра 1.7d около 200000 км, както и кадет 1.4 mi, вектра 1.8 16 v, диско v8 - 300000 км.
    Най безпроблемни откъм рутинна поддръжка са дизелите.
    Газта е евтино, но се кара с едно наум и носа е винаги в действие.
    определено не става за жена или човек който иска само да кара.
    Поздрави
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Още един за x-trail

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        За такива пари, можеш да си вземеш страхотен Гранд Чероки с Quadra Drive II (най-доброто 4Х4 измисляно и правено някъде) и с още по-страхотен V8 бензин под капака,
        Има си вариант и с 3.0 CRD - 218 PS
        ама за тия пари, дето ги смятате... 9 бона в Евро е най-евтиния в немското мобиле и е на 175 000 км
        на 70 000 км... вървят по 19-20 бона... така, че...
        Kia Sorento - почват от 7-8 бона (Е) след 2008 доста над 100 000 км
        Santa Fe - 9-10 бона (Е) след 2008
        общо взето така е реалното съотношение км - години-пари
        Последно редактирано от ivied; 20-05-15, 11:36.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
          Има си вариант и с 3.0 CRD - 218 PS
          ама за тия пари, дето ги смятате... 9 бона в Евро е най-евтиния в немското мобиле и е на 175 000 км
          на 70 000 км... вървят по 19-20 бона... така, че...
          Kia Sorento - почват от 7-8 бона (Е) след 2008 доста над 100 000 км
          Santa Fe - 9-10 бона (Е) след 2008
          общо взето така е реалното съотношение км - години-пари
          В момента се продава едно "Хеми" 2007-ма с всички екстри за 20 000 лева. Няма конкуренция на пазара като съотношение цена/качество/възможности/екстри...

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
            Аз пък съм тъкмо на обратното мнение.
            Карал съм 2 дизела пежо 206 1.4 hdi и астра 1.7d около 200000 км, както и кадет 1.4 mi, вектра 1.8 16 v, диско v8 - 300000 км.
            Най безпроблемни откъм рутинна поддръжка са дизелите.
            Газта е евтино, но се кара с едно наум и носа е винаги в действие.
            определено не става за жена или човек който иска само да кара.
            Поздрави
            Не става въпрос кой,какво е карал - ако,искаш да кажеш, че горивата ни и най-вече нафтата отговаря на НЯКАКВИ качества по стандарти за модерните дизели - не си познал! Нали се сещаш, че хората не ги интересува качеството на нашите горива и си проектират техниката по техни стандарти!
            мисля, да зема а се замисля...

Коментар

С качеството на дизела мисля, прекалявате.
              Може да не е на нивото на западния, но не е и такава трагедия, каквато го описвате.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

В момента се продава едно "Хеми" 2007-ма с всички екстри за 20 000 лева. Няма конкуренция на пазара като съотношение цена/качество/възможности/екстри...
                Имаш предвид принципно, че този модел няма конкуренция с оглед изброените от теб параметри или говориш за конкретния екземпляр (черния с газовото). Питам не за друго, а защото в единия специализиран сайт въобще за бензинови Грандове след 2006 г. за цяла БГ например излизат само 4-5 обяви , от които една единствена 5.7 Хеми. Т.е. не мога да направя съпоставка. В други сайтове не проверих, но предполагам ще е същото като резултат. Изборът се е свел до минимума, даже думата "избор" не е и уместна в случая и ако някой ще купува нещо подобно, няма как да стане без поръчка или сам да отиде да си вкарва. И аз лично не очаквах чак такъв малък избор на по-нови бензинови Грандове, независимо от кубатурата.
                SUV

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  С качеството на дизела мисля, прекалявате.
                  Може да не е на нивото на западния, но не е и такава трагедия, каквато го описвате.
                  Хапсулютно!!
                  От 1990г. карам с нафта и само един път съм имал проблем, ама в Австрия.

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                    Не става въпрос кой,какво е карал - ако,искаш да кажеш, че горивата ни и най-вече нафтата отговаря на НЯКАКВИ качества по стандарти за модерните дизели - не си познал! Нали се сещаш, че хората не ги интересува качеството на нашите горива и си проектират техниката по техни стандарти!
                    Зареждал съм само в циганския петрол и съм нямал дертове.
                    А с газовите уредби не мога да изброя колко газаджии съм изхранил.
                    И те всичките горките толкоз са се нароили и пачки правят.
                    поздрави и без лоши чувства
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Всеки сам избира. Привърженик съм на дизела и мразя газовите изпълнения- непрекъснати проблеми с играещи обороти, па зимата не превключва на газ, настройки, настройки до безкрай, газаджии-мошеници , кютук в багажника, малка автономия и т.н. Имах трилитрово Субару и го карах само със 100 октана-проблеми йок. С нафта досега дертове не съм имал. И друго да вметна- от всички видове коли в света, Хамериканските най-вече не са мислени заводски да бъдат газифицирани..,ама какво да се прави-попаднали в български ръце .
                      Последно редактирано от sonda; 20-05-15, 15:28.
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Днес ходих до автокъщата,но човека там ми каза,че в момента Гранда бил в Балканстар за проверка от клиент и сигурно щели да се споразумеят за цена. Иначе изглеждаше добре,даже не бил внос а от тук просто човека си го е оставил за продаване в автокъщата. Иначе няма никакви обяви в бг сайтове за тези джипове, а са много хубави. Явно трябва да се говори с човек, да си внесеш.
                        А според мен човека, който си търси джип- най- добре да си вземе х5 фейслифт с газ. Щом ще му трябва паркетник и магистрален джип това е истината. Може дори и малко в сняг да кара и няма да го остави, разбира се с хубави гуми. Аз имах 4.8 ис - страхотен джип но ми даваше проблеми с въздушното окачване. За София няма да затънеш с него,по магистралата А дори и между градовете изпреварването ти е без проблем. Имаш страшно много части, защото всичко е от е46 и е39, а и са доста здрави. Бих ти препоръчал 4.4 320 к.с с 6 скорости,около 19-20 газ в града. Моя го махнах заради въздушното и защото ходя на планина зимата и за това искам малко по -проходим джип.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          А с газовите уредби не мога да изброя колко газаджии съм изхранил.
                          И те всичките горките толкоз са се нароили и пачки правят.
                          поздрави и без лоши чувства
                          Напълно подкрепям колегата.

При нас колите се карат сравнително много(80 хиляди на година) и бяха на газ, "уж" за по-евтино... Нищо подобно, само ядове и разправии с тази газ. Следващата кола беше дизел - Волво S40 1.9, е няма как да кажа нещо лошо - за около 450 000км никакви ядове!

Нека и аз да изкажа моите предложения за автомобил.

Volvo XC90 - D5 мотора е много здрав и икономичен, съветвам те да е 185к.с и 6 степенния автоматик или най-добре ръчка! Място в него има доооста, има и със 7 места. Окачването е доста здраво, клиренсът е висок, на кал и на сняг се представя може би най-добре от паркетниците! За тези пари е трудно да намериш читаво XC90, но не е и невъзможно.

Volvo XC70 - двигател, ск.кутия са същите като на XC90, разхода е по-малък, но имаш по-малко място и отзад малко прилича на катафалка.

BMW X5 3.0D Е53 - след фейслифта (2004) 218к.с, с 6 степенната скоростна кутия кутия, е гъзариика си е, по-младежка в сравнение с Волвото. Един от най-крадените паркетници затова и на каското няма да може да ползваш и отстъпки, ако въобще ти се наемат да го застраховат, на сняг и малко кал си е меко казано трагедия. Хапва си доста и нафта.

BMW X3 3.0D - ако не държиш толкова на визията, возията е твърда в сравнение с изброените по-горе, не е толкова интересен за крадци, нямаш ядове с каското. Извън пътя си върви прилично.

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                            Имаш предвид принципно, че този модел няма конкуренция с оглед изброените от теб параметри или говориш за конкретния екземпляр (черния с газовото). Питам не за друго, а защото в единия специализиран сайт въобще за бензинови Грандове след 2006 г. за цяла БГ например излизат само 4-5 обяви , от които една единствена 5.7 Хеми. Т.е. не мога да направя съпоставка. В други сайтове не проверих, но предполагам ще е същото като резултат. Изборът се е свел до минимума, даже думата "избор" не е и уместна в случая и ако някой ще купува нещо подобно, няма как да стане без поръчка или сам да отиде да си вкарва. И аз лично не очаквах чак такъв малък избор на по-нови бензинови Грандове, независимо от кубатурата.
                            Като искаш избор - отиваш в магазина! Няма избор "Втора ръка" защото си ги караме.... Общо-взето каквото читаво излезе, заминава веднага без оглед на цената... Относно газта - 4 години само пълня и карам (има хора тука - виждали са как...) След монтажа на газовото съм ходил при майстор само още веднъж - за смяна на филтри. Автономията е същата колкото на бензин. Всъщност е двойно повече ако си оставиш резервоара за бензина в оригиналния обем... Щом те кефи дизела - карай. Няма лошо!

Коментар

Като искаш избор - отиваш в магазина! Няма избор "Втора ръка" защото си ги караме.... Общо-взето каквото читаво излезе, заминава веднага без оглед на цената... Относно газта - 4 години само пълня и карам (има хора тука - виждали са как...) След монтажа на газовото съм ходил при майстор само още веднъж - за смяна на филтри. Автономията е същата колкото на бензин. Всъщност е двойно повече ако си оставиш резервоара за бензина в оригиналния обем... Щом те кефи дизела - карай. Няма лошо!
                              Хапсолутно съгласен!!!Относно гЪзовата аз също до сега нямам проблеми с нея.Вече две години.А принципно преди тая кола бях гЪзомраз.Карах се бензинки.Послушах Деди де да ида и - доволен.
                              Лично мнение:дизел втора ръка някак си нямам доверие много.Ама само да не почнем да си мерим горивните системи са!Че тя темата е за друго!Иначе относно семейна кола-Гранда ми върши идеална работа.Та и като магаре доста пъти.
                              Автора-квот ти хареса,това взимай и да се фукаш после!
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                              0888854582
                              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Изказах мнение за модерните дизели и нашата нафта! Имам наблюдения от търсенето на части втора употреба от рода на дюзи и помпи, не за проблемите с газовите ви уредби, монтирани в махленски гараж! В крайна сметка караш това, което ти харесва или имаш възможност! А и този раздел "Какъв джип да си купя" откровено ми е много смешен. Никога не бих дал съвет - ей, това е най или по, щото после, като се зачукат едни разходи по ремонти...как е! И все едни и същи въпроси и отговори и ефект никакъв. Има си раздел за всички марки с инфо за почти всички модели, където всеки може да открие кое е неговата машина!
                                Последно редактирано от evos; 20-05-15, 22:10.
                                мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X