...А към Мастера на Пина- кой е тоя Рейндж, за 15 хилки, дето няма да му трепериш за някоя от седемте хиляди и осемстотин двайсе и петте системи ?
Тия без системите свършиха 99-а
Иначе потвърждаваш горното ми мнение, че тук няма да го насочат към нищо различно от жълтата раса. Ма ако се огледаш - хората си ги карат и хич не поглеждат места, дет да им обясняват колко са ____.
Ти си попълни празните полета по желание
Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
+1!
Ама,няма гаранция,че при преминаването през дупки "болката от ляво" няма пак да се появи! Аз минах от "Б4-куатро" ,през "Теракан" на "Аутбек" и не съжалявам.
Модератора,защо се чувстваш засегнат лично.Какво значи определението "хаплив език".Просто искам да кажа,че много се бавят отговорите ми към някой "утвърдени" или "старши участници",който ,ако човек не кара Ланд Круйзър или Патрол,Витара и подобни,производни и т.н.т,дето дават акъл какво да си купи човек и смятат останалите за участници в движението.Сигурно 50% от споменатите си карат Рено,Опел,а в неделя отидат на някой баир и се имат за баш офроудъри.Всеки дава акъл от собствената си камбанария.Никой не дава храна за размисъл,а натрапва собственото си мнение за автомобил,на който даже не се е возил,а само чувал
Въпрос на време е и придобилата печална слава q7-ца, покрай българските сериали, масово да прескочи психологическата граница от 20 хил, имам куп познати, които чакат това, със същата причина като теб.
Модератора,защо се чувстваш засегнат лично.Какво значи определението "хаплив език".Просто искам да кажа,че много се бавят отговорите ми към някой "утвърдени" или "старши участници",който ,ако човек не кара Ланд Круйзър или Патрол,Витара и подобни,производни и т.н.т,дето дават акъл какво да си купи човек и смятат останалите за участници в движението.Сигурно 50% от споменатите си карат Рено,Опел,а в неделя отидат на някой баир и се имат за баш офроудъри.Всеки дава акъл от собствената си камбанария.Никой не дава храна за размисъл,а натрапва собственото си мнение за автомобил,на който даже не се е возил,а само чувал
Преди 3 години си купих МЛ без да питам дали става,оказа се че не е това което пишат по форумите.Модела е 2005 г 2.7 cdi special edition.
Последно редактирано от Даниел Чобанов; 19-05-15, 07:34.
Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !
Здравейте всички!
За първи път пиша тук, а ето и повода.
В момента карам Audi А6 3.0 TDI 2005 година. По принцип съм доволен(това ми е трето ауди), но условията по пътищата просто ми скъсиха живота.
Наскоро отново не видях дупка в тъмното и десният декоративен праг отдолу отиде, и предната броня е ожулена от същия случай.
Като ги видях ми стана лошо. Сега мисля да я оправя и да я сменя с нещо по-високо, което да не опира толкова по страхотните ни улици.
Трябва ми за семейна кола, а не за лов и риболов така, че нямам изискване да е кой знае какъв боец. Най-екстремното, което го очаква са Кара Дере и Паша Дере на морето. Там се стига и с лека кола. (Ако прежалиш боята от клоните ) На кратко ми се ще да е:
1. С комфорт съпоставим с този в аудито. Пътуваме доста с жената и детето и искам да ни е удобно.
2. Да е на дизел.
3. Да струва колкото Аудито. В момента то има известни забележки, които мисля да ремонтирам преди да го продам и едва ли ще ми останат пари за додадване.
Благодаря ви предварително за предложенията. Моля за снизхождение от страна на старите офроуд маниаци
Незнам от къде да подхвана, и все пак първо ще задам няколко въпроса:
Какви джипоподобни автомбили си карал? Какво очакваш като поведение от автомобила? Караш ли с висока скорост? Аудито икономично ли е?
Надява се да ти помогна да намериш това което търсиш, но ми се струва, че леко очакванията са малко по-високи отчитайки и стойноста, за която смяташ да прдобиеш колата!
Ще изброя няколко недостатъка на джиповете и за да завърша положително и няколко предимства. Но първо искам да уточня, че това е мнението през моята си призма и не ангажирам никого с него и второ говоря за SUV-та около 15к.
Недостатъци: Разходват повече гориво; ускоряват по-бавно; спират по-бавно; изморяват повече при продължително каране (това в масовия случай е поради по-изправената позиция на седене и поклащането); по-нестабилни са; вътрешното пространство е по-малко спрямо външните габарити; по-скъпа поддръжка (гуми и т.н.); по-трудно се намират части; по-скъпи са за придобиване;
Прдимства: Субективно усещане за сигурност; по-добра видимост в повечето случаи; може да те отведе на невероятни места, доставяйки ти огромно удоволствие от шофирането; определено не те подценяват на пътя и ти дават много по-често предимство (лично аз съм против това неандерталско мислено, но е факт); комфортно пидвижване зимно време (но говоря за нормалните хора, мразя тези, които като карат 4х4 дават яко газ, а за спирането разчитат на Всевишния); пък ако човек кара прежален джип възможностите са неограничени.
В общи линии от моя опит, нещо което е горе долу прилично като обем и разход на гориво е СантаФе след 2006г-салона е добър, отвън е добра, достатъчно висока лека кола е, таблото лично на мен не ми харесва обаче. Лексуса е екзотика! Каптива гледахме за един приятел-не е моита нито неговата кола! Рав4 си е малка кола! X5-цата си е народна кола, на един приятел вчера му отишал компресора, звъни веднага на познат и приятели, вечерта с втора ръка компресор за 80лв, и все пак по-добре да си карач отколкото павач!
Ако Audi-то което карате в момента не е Allroad, бих препоръчал Volvo XC70. Пътния просвет е около 20-21см (по спомен), ще се запазите разхода на гориво и до някаква степен динамиката, а и като цяло отговаря на посочените от Вас изисквания с изключение на това, че не е "паркетен джип", а според мен е по-високо семейно комби.
HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX
Щом дупките са проблема ,защо не погледнеш някой Патрол Y61 след 2004 година. Много здраво окачване,дупките ще са ти най-малката грижа ,комфорта им е на ниво особенно ако е дългата база.Наистина ти разбирам дилемата ,но каквото и да избереш,няма как да няма компромиси едно за сметка на друго. Едното гори повечко ,но пък върви,другото има добра возия и комфорт ,но иска повече пазене ,няма пълно щастие. Успех и да се похвалиш с новата придобивка
Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
Уаз 469
Nissan Patrol Y160
Благодаря на всички за досегашните отговори и предложения. Ето и моите коментари към това, което написаха колегите.
Лексус на дизел не намерих Или поне не автоматик, което е задължително условие заради шофьорските умения на съпругата ми
Аз лично с удоволствие бих се върнал към ръчни скорости, но засега ще имаме само една кола и по тази причина трябва да се съобразя и с това.
Range Rover са красиви, огромни и комфортни отвътре, но за тия цени ми се струват подозрителни. Единият, който се продава буквално е с паркет вътре.
По принцип съм карал Grand Cherokee-то на кума ми най-много. То беше хубаво и удобно и бих се замислил за такова. Освен това сега редовно карам Фори-то му.
Фори-то направи огромен гаф и го заряза на пътя на за морето, което за мен е недопустимо за една кола и по тази причина се отказах от субару. Хвърли двигател и турбо в движение на магистралата. Когато купувах аудито се бях огледал в Аутбек. За съжаление излиза, че много трудно се намира читав екземпляр и като човек, който е карал почти само ауди се спрях на познатото.
По принцип не карам много бързо. Събирам в се ограниченията и ускорявам повече само ако изпреварвам. Що се отнася до разход на горивото 3.0 TDI е двигател за дълъг път, където е икономичен, но в града е меко казано лаком. Особено на къси разстояния. В този смисъл съм свикнал с висок разход и това не ме притеснява много.
Това, което ме тласка най-вече към решението да си взема джип е точно по-добрата видимост, по-високия просвет и проходимост. Каптива не бих си взел.
За X5 не мога да отрека, че вече се замислям, но наистина ли е чак такъв проблем с кражбите? Мой приятел ми се оплака, че само заради модела каското му било по-високо.
Не мога да забравя и случая как мой познат от Плевен дойде с X5 на гости в София. На сутринта беше без огледала. По неофициален път се свързаха с местните джамбази (В Надежда) и направиха опит за преговори да му продадат обратно огледата, но ония най-нагло заявиха, че ако тая кола нощува отново на същото място просто няма да я има на сутринта Rav4 няма да ме оправи отново заради семейните причини. И за два дни да тръгнем някъде се помъква цял катун с багаж. А и отново няма дизел автоматик от поколението в моя ценови диапазон.
Последно редактирано от zooninja; 19-05-15, 14:08.
Намирането на читав екземпляр е проблем за всяка марка/модел и по-високата цена не е никаква гаранция.
Затова има сервизи, майстори и други подобни, които се занимават с прегледи и съветване.
Според мен пътя е следният - обикаляш, сядаш и караш всичко, което радва оЧото ти. Когато се спреш на 1/2/5 модела и марки - почваш да четеш и да решаваш за себе си какво искаш. После почваш да търсиш. Може ден, може месец, може година.
Освен, ако не са ти излишни парите де и не се чудиш де да ги фърлиш
Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Затова има сервизи, майстори и други подобни, които се занимават с прегледи и съветване.
Това е така. Но реално погледнато, като се замислиш болшинството майстори(с малки изключения или ако ти е много близък приятел/роднина) нямат интерес да вземеш абсолютно здрава машина. Тук не визирам никой конкретно от личен опит, но по време на огледа чуваш - "перфе, супер е, взимай!" независимо от състоянието и. След това вече имат интерес да те вкарат във филма. И ако филма е по действителен случай още по-сигурно за тях.
обикаляш, сядаш и караш всичко, което радва оЧото ти. Когато се спреш на 1/2/5 модела и марки - почваш да четеш и да решаваш за себе си какво искаш. После почваш да търсиш. Може ден, може месец, може година. Освен, ако не са ти излишни парите де и не се чудиш де да ги фърлиш
...и някой с теб без конфликт на интереси и най-добре каращ/поддържащ въпросната машина от поне половин-една година.
За такива пари, можеш да си вземеш страхотен Гранд Чероки с Quadra Drive II (най-доброто 4Х4 измисляно и правено някъде) и с още по-страхотен V8 бензин под капака, на който му плясваш един газов инжекцион и никога повече няма да се сетиш за дизел през живота си! Лукса му ще е по-висок от колкото си имал в Ауди-то си, ще върви повече (особено когато ускоряваш при изпреварване в началото ще ти се струва като самолет...), возията му е като на лимузина и няма да усещаш пътя - не уморява при продължително шофиране (гъзовоз си е от всякъде), поддръжката му със сигурност е по-евтина от на Ауди-то, като при цените на резервните части разликата може да ти се стори шокираща в полза на Jeep-а (има достатъчно налични и тук, а ако не ти харесват цените и не бързаш - сайтове в щатите и групирани поръчки, вкл. и от тук - колкото щеш...), и за финал - много е възможно (ако наистина не си състезател, както казваш...) разхода ти за гориво обърнат в пари, да се окаже по-нисък на края...
Разбира се, всичко написано по-горе, не важи за теб, ако успееш да изтъкнеш основателна причина, да искаш да караш съвременен дизелов автомобил, на фона на качеството на дизеловото гориво у нас (особено зимата...)...?!!
Коментар