Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Колкото е нормaлно зa човек, чиято рaботa не е свързaнa с aвтомобилa 7- 15000км.
    С много фантазия се навъртат 10 км. на ден (средно). Та повярвайте ми - една много сериозна част от автопарка има не повече от 5 000 км. среден годишен пробег. На мен жена ми в София, прави по 2-3 километра среден дневен пробег например (колата и се кара буквално студена постоянно).

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      Колкото е нормaлно зa човек, чиято рaботa не е свързaнa с aвтомобилa 7- 15000км.

.
      Ами не знам, аз за година минавам с моята кола 50 хил. км. А не че не карам и други коли и работата ми абсолютно не е свързана с автомобила.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Колкото автомобила съм имал до сега /5/ , повече от 8 000 не съм могъл да им врътна на година.Нисана преди Жипа три години по 7000.Ако преди 10 години си бях купил чистак бърсак возило,сега щеше да е на максимум 80 000.Дет казва колегата по горе , ако са примерно тряаше да го продавам кво,да му врътна още толкоз при някой корифей да е по достоверно!!!
        И сто на сто не съм уникат !
        Ма тука почва да прилича на "яйцето или кокошката"
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Ами не знам, аз за година минавам с моята кола 50 хил. км. А не че не карам и други коли и работата ми абсолютно не е свързана с автомобила.
          Винaги имa изключения.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
            Ма тука почва да прилича на "яйцето или кокошката"

И тука отговора е много прост ,ама се отколоняваме мнооого от темата . Та отговора го е казал покойния мой адаш Тодор Колев ,а то е :- Ами кокошката ,кокошка може да долети от всякъде , ама яйцето не може
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
              И тука отговора е много прост ,ама се отколоняваме мнооого от темата . Та отговора го е казал покойния мой адаш Тодор Колев ,а то е :- Ами кокошката ,кокошка може да долети от всякъде , ама яйцето не може
              Я ги питай тия от "съединението прави силата" преди някое време дали не долитаха ЯйцА от некъде!!!Ама да не са намесат модувете!!!Иначе на сВички!
              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
              0888854582
              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Горе-долу е така, ама нали човекът писа, че търси "Jeep". Е, не е казал, че търси дизелов, щото ако е така...
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...75#post2738175

Трябва и да се позапира малко човек да попрочита, а не да бълва по 5 мнения/минута.

Докато отида да извадя още една бира и тя отишла цяла страница
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение

Трябва и да се позапира малко човек да попрочита, а не да бълва по 5 мнения/минута.

Край !!! Посипвам си главата с пепел и напускам темата. Особено като видях и за какво иде реч тук:

Първоначално публикуван от ivan_georgiev Преглед на мнение
                  Колеги, вие направо ме отчаяхте, честно. Нека питам последно. В единият от големите два сайта има две обяви за два гранда от Пазарджик. Единият е на 5010 лв, сребрист, другият е на 5444 лв, тъмно сив. Смятате ли, че няма никаква идея да ходя да го гледам? наистина ли вероятността да бъда измамен с "кошница" клони към 100% въпреки гръмките описания на продавачите?
                  Прави сте, прави сте всички, които му писахте на човека, че ще купи тотална щета за тия пари. Че той търсел 3,1 TD
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Да попитам, тия запазените и на малко километри , кой ги купува в Германия или Италия?
                    Стигнах до извода, че по добре да ме прекарат с трошляк за малко пари и след това с остатъка да го стегна, отколкото да си взема трошляк за много пари и пак да трябва да го стягам, защото на 10 годишна кола.....
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

• От: НЕ РАЗБИРАМ! Какво им е на джиповете под 7000 лв????

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение

То раздела политика нещо не върви от ден, два и хората трябва някъде да си наваксва.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        То раздела политика нещо не върви от ден, два и хората трябва някъде да си наваксва.
                        Не вървиЙ, щото има репресиЙ тамА.
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Значи вместо две, станаха три МПС-тата ? Та 2-3000 км. на месец с какво ги изминаваш в крайна сметка - с всяко едно от тях правиш по 3 хил., общо 9000 на месец, че и "в гората" 3000 от тях ?
                          Ще споделиш ли тази супер-тунинг-комбинация (ОМ602->Borg Warner T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->31"AT) как я придоби - "вкарана лично от мераклията, или "на поръчка", с предварителна заявка" ?
                          На първия въпрос: Много са ти повърхностни сметките, и не ги разбирам, а и както вече казах, не ме интересува, беше просто пример.
                          На втория: Съвсем стандартен автомобил на много сериозна, и абсолютно непозната и за повечето "майстори" и разбирачи, фирма която произвежда само 4х4 леки автомобили, джипове и камиони, а я придобих с търсене и като дадох на продавача "едни пари".

Сега се сетих нещо за цените. През не много далечната 1993 г. посвещавам едни изкарани с премеждия 1500 $ за покупка на първата ми собствена кола. Решавам, че ще е "Лада", нали щото на такова си бях взел книжката, пък "части има", пък "сам можеш да си я поправяш", пък което не можеш, "всеки майстор знае как да я поправи". Така ми разправяха разни кУрифеЙ-специалистори. Изобщо не поглеждах обявите във вестника (интернет нямаше, нали, както и "автокъщи"*) за други марки, щото не съм си представял, че може да имам "западна кола" - считах ги за недостъпни, пък ако нещо се счупи "оле-мале ?!". Бря, цяла година търся и все едни цени около 45 000 тогавашни лв. (демек около 2000 $) и колчем намеря някоя по-евтина, докато се дотътря до адреса на продавача от обявата, колата продадена. Познат от печатницата на "часовите вестници" се притече на помощ и започна да ми дава обявите, преди да излезне вестникът Нова греда - хората подозрителни (ама откъде знаете, ама тя обявата, гледам не е излязла ?), не щат на мен да продават , "нека да изчакаме малко", пък току вдигнат цената и така...става 1994 г., април месец, доларът яко нагоре - от 22 лв. на 75 лв. и един ден гледам на * "Солни пазар" (туй прадядото на "Горубляне", както знаем не трябва да се купува от такива места ) една "Жигулка", 21013 се оказа, 87-ми набор и някакви двама "съсобственици по талон" с мошенически вид сложили надпис "75 000 лв.". Туй 1000 долара ли имате предвид, питам. Ония - ами... к`вот сме писали това искаме. Едвам ги склоних да отидем при някакъв "майстор" (прочее известен джамбазин понастоящем с верига автокъщи ), той се опита да ги убеждава да ми свалят цената, ония се разсърдиха, тръгнаха да си ходят, аз викам "Не ! Взимам я !!!".
                          Както и да е, доларът баш след покупката се срина от 75 на 33 лв., аз супер-доволен, че съм врътнал едва ли не "валутна спекулация", след седмица срещам един познат, който вика "Ела да ти покажа каква кола си купих !" И ме качва на един "Ситроен ВХ", като космически кораб Браво, страхотна, да ти е честита, а-а-а-а за колко пари я взе ? питам, а той: "За 2000 долара !" Аз - А той: "Какво се чудиш, те толкова си струват тия коли ? Аз исках БМВ или Мерцедес, ама всички които гледах в този диапазон, бяха с по 4 скорости". Като му казах, че съм купил "Жигула" за 1000 $, че и с бая неща за оправяне, той ми отговори: "Е, така е, тия държат странни цени, щото народът прост и си мисли, че са много здрави и имало части, пък за тия нямало. Ама има една съществена разлика - на тия много части не им трябват, защото не се чупят като "Лади" !"
                          За този пост получаваш, от мен, 10 от 10 точки защото много точно описваш по време курса на долара,
                          и илюстрираш глупостта на определен типаж, като даваш пример със себе си.

Държа да подчертая, че курса на долара е точно колкото и когато казва Боголюб.
                          А ако кажеш и защо $ скочи и падна по това време, ше ти дам още 1 точка бонус.

P.S. Хората не се променят, само се доизграждат - личен извод !

Горе-долу е така, ама нали човекът писа, че търси "Jeep". Е, не е казал, че търси дизелов, щото ако е така...
                          Щото на моето "Либи" за 5,5 години още не съм направил 2000 лв. сметка за ремонти - а беше (разхвърляно във времето) задно каре на преден кардан, втори ред ламбди, предни долни шарнири, обслужващ ремък и шайба за него, PCV-клапан (аз си наумих, четейки ръководството), предни само накладки с водачи за тях, още веднъж 1 преден долен шарнир и преден горен носач, че и воден радиатор (198 лв. с доставката от pkwteile24). "Хемито" - де що имаше тампон по окачването + 4 амортисьора (пак моя приумица, дядо Владо ме разубеждаваше) - 890 лв. от роЦкауто + 500 лв. за смяна на всички течности, без хидравлика на волана и предни накладки пак от роЦк.
                          Нали за това е форумът, да предпазваме хората от набутвация, а не да ги плашим.
                          Коментираш другите, а не споделяш тези ремонти с какъв пробег са направени ?

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          А сега си представете че живеете в населено място като Велинград примерно (България не е само София, а Европа - Рим, Париж, Берлин и т.н.). Работите си в града, в който има точно два светофара. Та колко километра се навъртат на ден, ако ще и до кенефа да ходиш с колата?
                          Абсолютно точно. В София човек без автомобил не може да се справи.

Край !!! Посипвам си главата с пепел и напускам темата. Особено като видях и за какво иде реч тук:

Прави сте, прави сте всички, които му писахте на човека, че ще купи тотална щета за тия пари. Че той търсел 3,1 TD
                          Край, край, ма както е видно от предният пост, нито пепел виждам, нито да си спрял и напуснал темата !

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                          Да попитам, тия запазените и на малко километри , кой ги купува в Германия или Италия?
                          Стигнах до извода, че по добре да ме прекарат с трошляк за малко пари и след това с остатъка да го стегна, отколкото да си взема трошляк за много пари и пак да трябва да го стягам, защото на 10 годишна кола.....
                          На абсолютно същото мнение съм за 10+ годишни МПС-та, та за това, според мен, реалната им цена е 40-80ст./кг.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Здравейте колеги.
                            Аз като видя тема със заглавие ми се изправя косата,щото всеки почва да дава акъли.
                            Пък питащият,ако няма хабер,какво иска,хептен ще се обърка.
                            То малко прилича на оня виц дали дали ще може да се оправи една жена ако има много дето дават акъл,как аджеба да стане туй нещо на практика.
                            Сега има толкова много техническа информация,че всеки що годе интелигентен човек може да се справи със избор на возило.Има Google,форуми.Чете,прави изводи.Ходи,гледа,пак чете.И да се тръгва с презумция,че няма да намери принцеса.
                            Трябва да се знае какво и за какво търси човек автомобил с висока проходимост.
                            Гледам във обявите има и Голф-ове за 7000.Това, честно не го разбирам.Колите които купуваме са на 8-10-12 години.
                            Все ще имат някакви проблеми.
                            Ако не може сам да се справи,отива на по горното изречение за жената и даващите акъл.

Коментар

Боголюб, не търся 3,1D, но очевидно това мога да си позволя. Много повече от 6000 лв. не мога да дам (все пак трябва да оставим и 2-3000 за последващи разходи). Живея в малък град (7000 жители) и въртя по 4,5 км на ден - вкъщи - детската градина - работа - детската градина - вкъщи. Колата ще се кара изключително и само градско. Не вярвам да не може да се намери кола дето като я пообслужиш и смениш туй онуий да не може да навърти 5000 км в следващите 3-4 години.

Коментар

Е, няма как за 10+ години колата да е на 130 000 км. Аз, дето въртя само из града (вярно - София) и както си живея в единия край, а работя в другия, навъртам по около 5-10 000 км/год. И съм жена.

Понеже съм жена и в действителност джипа си го карам само аз...

Действителност: километражът ми в момента показва някъде около 150 000 км. Джиппът ми е Паджеро II, 92 г., 2,5 ТДИ, автомат, Сам се сети дали е на толкова. Само аз го имам от 7 години. Когато го взех километража показваше 110 000 км (автоджамбазинът явно си го беше понагласил).
                                Сегааа... Всъщност реалните километри са някъде 300-350 000. Защо на километража пише друго ли? Ами... Оригинално си взех джип от Англия (на около 280 000 км, а ко ги обърнем от мили), преди 7 години. Десен волан. 8 месеца по-късно го обърнах по таван. Тогава си взех 2-ри джип с проблем в раздатката от един автоджамбазин, чийто километраж показваше 110 х.км, но пък беше с ляв волан. Обърнахме волана и съответно някои неща не пасваха, та сложихме този километраж (него сигурно някой преди това го е понагласил).
                                Та все си мисля... Ми може и други да са го правили тоя номер (в моя случай не беше, щото си го карам аз и нямам никакво намерение да го продавам).
                                Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X