Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Cruiser 150 vs. Discovery 4 кое да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Cruiser 150 vs. Discovery 4 кое да избера?

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
    Съжалявам! Да, това беше неуместна шега от моя страна като цяло за разхода. Но в много случаи уж ти се дават много пари а се цънцариш за разхода на гориво или купуваш гуми втора употреба.
    В конкретиката на темата - колегата не каза какви ще са приложенията на този СУВ. Само по асфалт ли ще се кара? Тойотата има една идея по-внушителен и масивен външен вид и опеделено ще предизвиква възхищение. От друга страна Д4 е по-прикрит боец, не хваща погледите като ТЛК, но определено не е за изхвърляне. Доста марки видяха от ЛР за системата Terrain response, включително и Тойота, и те направиха подобни системи, но нито една от тях не може да се мери с оригинала. Поне в това лично съм се убедил. Най-големия недостатък на ТЛК е куцият дизелов мотор. Иначе всички нови автомобилни произведения са все по-пълни с електроника и винаги могат да се очакват проблеми! Май в крайна сметка всичко опира до личен избор на естетична основа и някоя друга хвалебствена дума от колеги, която накланя кантара. Но идва момент в който като те засипят с много протеворечиви мнения и се чудиш какво да правиш.
    Несъмнено е излагация от страна на Тойота да внедрят в новия модел по-спънат мотор! Отделно специално 150-ката не ми допада изобщо от към дизайн и има твърде пластмасово излъчване! Единственото нещо,от което се надявам да е останала частица е здравината и високия качествен контрол при изпълнението! А Диско 4 ми се струва дооста попрепълнено с електронни системи, иначе силата на моторетката и многостепенния автомат блазнят! След като се качих в новия РР , 200-цата ми се видя като Москвич, но цената доближаваше 300 к.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Освен двигателя и кутията, едно от другите преимущества на Д4 е перфектно работещия Terrain Response. Въпреки, че много марки, както и Тойота взаимстваха идеята, са твърде далеч от добър аналог.
      Иначе ето отзив на колега от Тойота ЛК150 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=143821
      Проблемът с дюзите описан от колега в посочената тема не бях го чувал за ЛК, но за много други леки тойоти си е факт!
      Последно редактирано от Радослав Стефанов; 16-08-13, 14:50.
      LR Disco II 99 - TD5
      www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
        Проблемът с дюзите описан от колега в посочената тема не бях го чувал за ЛК, но за много други леки тойоти си е факт!
        Е то главно това им е проблема на D4D-тата, както и необходимостта от почистване на цедката в картера на 2-3 смени на маслото! Но виж V6 4.0 (285 к.с) заслужава внимание!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

минимум 7 години, лесно могат да станат над 10.

Вземи си Тойотата и не се занимавай с глупости. Помисли диското като излезе от гаранция какво се случва? Чак ще те е страх да го караш за да не се счупи.

Тойотата ще си покаже качествата на здрава машина след 5-тата година.

имам такава, среден разход 10.7

на приятел за 20,000 км е 10.2

не е спортна кола, но и не е тромава.

имаш централен и заден блокаж.

Масивна изработка отвсякаде. Издържа от пустинни условия до сибирски с една и съща модификация.

изглежда много масивна, въпреки че е подобна по размер като старият крузер (120)

нарочно прилича на 120-ката, защото частите, двигател, окачване са се доказали през годините.

Материалите са леко пластмасови както твърдят, за да не се износват. Иначе на диското, ще му видим таблото след 10 години на какво ще прилича.

много дебела боя и лак на тойотата, трудно се драска.

зимата не усетих че е зима. сняг или не, тойотата не се замисля.

ако ти трябва кола за 4-5 години може и диското, но за 7 и повече по-добре недей с него.

Тойотата не се обезценява. Масово карат още 120-ки.

Колкото повече караш и не се чупи, толкова повече започваш да я харесваш. И аз бях пред дилема 150 или нещо останало, но разума си каза думата и не съжалявам.

Коментар

Диското нещо ме смущава с тия два "последователни" компресора, а и имам спомени за проблем при един екземпляр, веднага след изтичане на гаранцията , относно многохилядните ремонти, касаещи нафтова помпа/и..хилядите бяха над 10..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

... ето моите 2 стотинки за разхода на Диското ...
              Последно по спомен Д3 (2.7 TDV6) по компютър в сериозни софийски задръстваия показваше 13.7 - 14.2 .. извън града 10.5 и то със сериозно натискане на газта и при двата случая.

Коментар

Първоначално публикуван от amonik Преглед на мнение
                минимум 7 години, лесно могат да станат над 10.

Вземи си Тойотата и не се занимавай с глупости.
                Помисли диското като излезе от гаранция какво се случва?
                Чак ще те е страх да го караш за да не се счупи.

Тойотата ще си покаже качествата на здрава машина след 5-тата година.
                имам такава, среден разход 10.7
                на приятел за 20,000 км е 10.2
                не е спортна кола, но и не е тромава.

имаш централен и заден блокаж.

Масивна изработка отвсякаде.

Издържа от пустинни условия до сибирски с една и съща модификация.

изглежда много масивна, въпреки че е подобна по размер като старият крузер (120)

нарочно прилича на 120-ката, защото частите, двигател, окачване са се доказали през годините.

Материалите са леко пластмасови както твърдят, за да не се износват.

Иначе на диското, ще му видим таблото след 10 години на какво ще прилича.

много дебела боя и лак на тойотата, трудно се драска.

зимата не усетих че е зима. сняг или не, тойотата не се замисля.

ако ти трябва кола за 4-5 години може и диското, но за 7 и повече по-добре недей с него.

Тойотата не се обезценява. Масово карат още 120-ки.

Колкото повече караш и не се чупи, толкова повече започваш да я харесваш. И аз бях пред дилема 150 или нещо останало, но разума си каза думата и

не съжалявам.
                Сега разбрах - всички с ленд ровъри са глупаци.

Какво се случва?Че ме мързи да мисля....

Сериозно ли?Ебаси смелчаците имало значи (а и богаташи също....).

Диско с блокажи не се ли намират вече?Баси паркетниците.

Покажи ни някоя снимка когато си бил с твойта във Сахара, и някоя от Сибир.На жена ми микрата всеки сезон си е една и съща модификация и все си я кара, навсякъде.

Стария крузер не беше масивен с тия размери, но новия е масивен при същите размери, или поне така изглежда, уф, журито на Арнолд Класик ще си каже думата...

Нарочно ще направя хлопела ми да прилича на Т-55, който е доказан през годините, белким като заприлича на него и частите му да се докажат през следващите години.

По принцип материалите са железни, ама са така леко пластмасови, защото да са по-издръжливи, че нали пластмасата е издръжлива, ама иначе си е здрава кола, абе железна си е от всякъде.Ма незнам де, така твърдят.Някои.

Жена ми вика, че не усетила зимата, с тия зимни гуми микрата не се замисля.Даже и лятото.Със зимните гуми.Ма не усещала и лятото, климатика й работел.

Ай след 10 годин да си ги говориме тия, тамън всички собственици на диско ще са се самоубили от съжаление.
                Всеки трети е шести

Коментар

Не намирам иронията за забележителна , но и не намирам реални доказателства в защита на едното или другото возило ! Май жълтия ще е по-добър и от двете ! По принцип имам раздела за забавен , но понякога се увличате повечко !

Коментар

Вервам, автора на темата цвета ще си го избира сам, няма да пита у форума.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Остави ги да поддържат мита за скапаните Ленд Ровъри - така ние ще се радваме на ниски цени на невероятните боклуци
                      После ще си пазаруваме комплект амове на цената на един техен.
                      И ще се мъчим... Нали сме си балъци
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Не, истината е такава - харесвам много от моделите на тойота и наистина имат страхотни модели, издръжливи.Но нема как да ми повлияе рекламата - "ти виждал ли си тойота да закъса" - ми не само че съм виждал а съм и ремонтирал.Не че 120-ката не е добра, но не е и като да не съм виждал такава със пикаещ инжектор и сцепено бутало.А това си е тежък ремонт.И 150-ката сигурно е добра, но нито диското е лего-автомобил, нито любителите на тойота трябва да се превръщат във фанатици, не гледащи обективно на нещата.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Ето от къде тръгвали митовете за чупливите Ланд Ровъри,интересно как аз имам приятели с 4-5 п38-ци ,л322 тдв8,тдв6,дискота и досега никой не се оплакал от нещо сериозно или скъпо,че даже и не искат да ги продават,ама все пак явно са пълни боклуци еднодневки,та обмислям да си взема трети модел от марката.
                          Поздрави и успех в "обективния"избор.

Коментар

Интересна тема! И от двата модела има по добри/здрави/ефтина поддръжка НО НЕ са ГЪЗАРСКИ
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Несъмнено е излагация от страна на Тойота да внедрят в новия модел по-спънат мотор! Отделно специално 150-ката не ми допада изобщо от към дизайн и има твърде пластмасово излъчване! Единственото нещо,от което се надявам да е останала частица е здравината и високия качествен контрол при изпълнението! А Диско 4 ми се струва дооста попрепълнено с електронни системи, иначе силата на моторетката и многостепенния автомат блазнят! След като се качих в новия РР , 200-цата ми се видя като Москвич, но цената доближаваше 300 к.
                              ами аз като се бях отплеснал по-нагоре ме обвиниха в сомнамбулизъм и за пласмасите, и за автоматика, и за мотора...
                              че не съм бил карал, щото само да се возиш, ама ти ме надмина - чак пък Москвич
                              Както и да е, темата "Land Rover - Toyota" си е като e Левски - ЦСКА...
                              ама чистак - бърсак нови ТЛК 200 почват от 36 К евра...(редактирано, цените се оказаха доста по-ниски)
                              Последно редактирано от ivied; 17-08-13, 13:00. Причина: по-ниски цени

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                ама чистак - бърсак нови ТЛК 200 има и по 80-90 К евра...
                                Е те тук са започват от 153 к. лв,което е по-малко!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X