Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Cruiser 150 vs. Discovery 4 кое да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Cruiser 150 vs. Discovery 4 кое да избера?

от изброените 2 модела, аз препоръчвам RR V8 - четете в ТопГиър за рекорда, който е поставил този СУВ...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      от изброените 2 модела, аз препоръчвам RR V8 - четете в ТопГиър за рекорда, който е поставил този СУВ...
      Ако е последния с 510-те кончета...и аз съм за, но цената е два пъти на горе!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
        Вярно е така по каталожни данни! Най-икономичния двигател в класа си! Брей, то горяло като РАВ 4.
        Реално обаче ситуацията е съвсем различна.
        Това заключение от чий опитни данни черпи достоверност?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

От: Re: Land Cruiser 150 vs. Discovery 4 кое да избера?

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
          Аз също мисля, че ТЛК е класа над Land Rover, независимо дали е 150, или 200.
          Темата си се развива нормално, като всички останали такива теми, с едни същи пишещи едно и също в тях.Ама....това....дали колегата би се напънал да обясни в какво точно се изразява класата на единия или другия модел, пък за превъзходството после ще го бистрим.
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            Темата си се развива нормално, като всички останали такива теми, с едни същи пишещи едно и също в тях.Ама....това....дали колегата би се напънал да обясни в какво точно се изразява класата на единия или другия модел, пък за превъзходството после ще го бистрим.
            Той пишещият сравнява модел с марка, ма не може да спорим с колорити...
            Лошото е, че нововлизащите остават с едни грешни впечатления...
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Карах двата автомобила.
              Единия е на 20000 км и е на близък приятел, другия бе на представителството и ми бе предоставен за тест драйв.
              Не съм запознат с разходните и сервизните норми, съпоставих ги според дирекно сравнимите видими и осезаеми качества.
              Единия автомобил е същия като предния си модел. Даже по спънат. Другия беше перфектен с единствената забележка, че на едно място дървения панел на таблото имаше съвсем леко забелижима фуга. Без съмнение остана въпроса, кой по добър.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                Аз също мисля, че ТЛК е класа над Land Rover, независимо дали е 150, или 200.
                Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                Той пишещият сравнява модел с марка, ма не може да спорим с колорити....
                Той пишещия,първо да изкара книжка,после да понатрупа стаж и тогава да дава ъкъл.....без сляп фанатизъм,щото верно хората ще си вадят грешни впечатления.

п.п. Нищо лично към Райковски,ама все пак е технически форум.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  Той пишещият сравнява модел с марка, ма не може да спорим с колорити...
                  Лошото е, че нововлизащите остават с едни грешни впечатления...
                  Мани го това сега, по подразбиране приемаме, че говори за конкретните модели от заглавието на темата.Обаче силно изказване за класата, би трябвало да е подкрепено с нещо, не е като да се правиш на забавен със съвети за лепа брена.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Мани го това сега, по подразбиране приемаме, че говори за конкретните модели от заглавието на темата.Обаче силно изказване за класата, би трябвало да е подкрепено с нещо, не е като да се правиш на интересен със съвети за лепа брена.
                    Ами явно има защо да твърди така, тъй като на мен са ми трити доста постове в този раздел, които (явно) са били фенски, докато този е подминат - явно стъпва на опит.
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      Къв RR V8 бе? За LR Диско 4 - ставаше въпрос... RR V8 е от класа на ТЛК 200...

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                      Единия автомобил е същия като предния си модел. Даже по спънат. Другия беше перфектен с единствената забележка...
                      Пламене, кой е по-спънатия в сравнение с предшественика си? D4 или ТЛК 150?

Коментар

Re: Land Cruiser 150 vs. Discovery 4 кое да избера?

150-ката върви по-малко от предишния модел.
                        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Това заключение от чий опитни данни черпи достоверност?
                          Колегата haki е казал по-горе - "Тойотата я имам от пет месеца изминал съм 30000 км, градксо харчи 13 извън града 11."
                          Също достоверни данни и от представителя на toyota и 2-ма колеги каращи такива. А и какво да се очаква от слабия мотор и само 5-степенен автомат. Замислете се - 7,1 л извънградско е трудно постижимо дори и за много леко краче! Тия каталожни данни са дадени при изпълнението на много неизвестни условия.
                          За сравнение имаме КИА Соренто 2011, 197к.с., 6 АТ и под 8 л не можахме да я свалим, дори и с 90 км/ч при зареждане пълно-пълно. Тя също по каталог е с разход 6,2 л/100 км.

Що се отнася до каталожните данни за разхода на Д4, мисля че са по-достоверни от тези на Тойота.
                          LR Disco II 99 - TD5
                          www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
                            Колегата haki е казал по-горе - "Тойотата я имам от пет месеца изминал съм 30000 км, градксо харчи 13 извън града 11."
                            Също достоверни данни и от представителя на toyota и 2-ма колеги каращи такива. А и какво да се очаква от слабия мотор и само 5-степенен автомат. Замислете се - 7,1 л извънградско е трудно постижимо дори и за много леко краче! Тия каталожни данни са дадени при изпълнението на много неизвестни условия.
                            За сравнение имаме КИА Соренто 2011, 197к.с., 6 АТ и под 8 л не можахме да я свалим, дори и с 90 км/ч при зареждане пълно-пълно. Тя също по каталог е с разход 6,2 л/100 км.

Що се отнася до каталожните данни за разхода на Д4, мисля че са по-достоверни от тези на Тойота.
                            Разхода не една и съща кола, карана от различни водачи, с различен начин и маниер на каране, би могъл да варира в немалки граници! Не знам кое те кара да твърдиш, че данните предоставени от Тойота са некоректни, а тези от Ланд Ровер са достоверни. Освен това е неуместно да се твърди, че човек решил да заплати над 100к. лева за даден екземпляр, ще вземе решение въз основа на това, че има хипотетично разминаване между стойностите на каталожните данни и "реалния" разход!
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение

Пламене, кой е по-спънатия в сравнение с предшественика си? D4 или ТЛК 150?
                              имах 120-ка, новата е по-мудна.
                              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                                Освен това е неуместно да се твърди, че човек решил да заплати над 100к. лева за даден екземпляр, ще вземе решение въз основа на това, че има хипотетично разминаване между стойностите на каталожните данни и "реалния" разход!
                                Съжалявам! Да, това беше неуместна шега от моя страна като цяло за разхода. Но в много случаи уж ти се дават много пари а се цънцариш за разхода на гориво или купуваш гуми втора употреба.
                                В конкретиката на темата - колегата не каза какви ще са приложенията на този СУВ. Само по асфалт ли ще се кара? Тойотата има една идея по-внушителен и масивен външен вид и опеделено ще предизвиква възхищение. От друга страна Д4 е по-прикрит боец, не хваща погледите като ТЛК, но определено не е за изхвърляне. Доста марки видяха от ЛР за системата Terrain response, включително и Тойота, и те направиха подобни системи, но нито една от тях не може да се мери с оригинала. Поне в това лично съм се убедил. Най-големия недостатък на ТЛК е куцият дизелов мотор. Иначе всички нови автомобилни произведения са все по-пълни с електроника и винаги могат да се очакват проблеми! Май в крайна сметка всичко опира до личен избор на естетична основа и някоя друга хвалебствена дума от колеги, която накланя кантара. Но идва момент в който като те засипят с много протеворечиви мнения и се чудиш какво да правиш.
                                LR Disco II 99 - TD5
                                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X