Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знам какъв джип да си купя, но...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Знам какъв джип да си купя, но...

Явно си разбрал, че англичаните правят нещата според функциите им За всеки (според теб) кусур на Дефи си има основание, но това е друга тема.
    Странно започваш - искаш големи двигатели, а правиш сметка за горивото...
    Избери си едно от двете и вече мисли за марки/модели, че са на различни щандове.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Здрасти колега! Не ми спамиш тема, спокойно За същите неща говорим все пак!

Някъде тук бях чел (по спомени), че може да се сложи газова бутилка на мястото на резервоара, а до нея оставало и място за 25 литра "резервоарче". Как става и дали има необходимите части (и хора) да го направят или е "побългарено", не ми стана ясно обаче

Газовата в багажника е проблем и то не малък... Но, който иска V8 и то 4.7 трябва или да сипва 20+ бензин (трябва да си луд), или да мисли компромисни варианти за подмяна на резервоара, загуба на резервната гума (като пространство) и аджеба какво ще я правиш на покрива? В България са ти я 'тафили на втората вечер от багажника. Сваляй-качвай постоянно не е оферта също...

Не знам защо си останал с впечатлението, че на WJ-а му е малък багажника? 1108 литра мисля, че беше, нещо такова, при това без да сваляш задните седалки. В момента леката ми кола има 500 литра багажник и ми се вижда достатъчно голям за ежедневна употреба, че дори и за море с 4 човека. А на Jeep-а му е буквално двоен, та и отгоре По-голямо от това не е ли само... пикап?

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Явно си разбрал, че англичаните правят нещата според функциите им За всеки (според теб) кусур на Дефи си има основание, но това е друга тема.
      Странно започваш - искаш големи двигатели, а правиш сметка за горивото...
      Избери си едно от двете и вече мисли за марки/модели, че са на различни щандове.
      Не го казвам, за да заформям спор, но от кога размера на двигателя има отношение към разхода на автомобила?

Opel Corsa 1.0, 12v, 55 к.с. дава почти същия (малко по-малък) разход от джип с 2.5 до 3.0 дизелов двигател и по-висок разход от 1.4 бензинов 16V двигател

Току що изгледах http://www.youtube.com/watch?v=ZHykfmkKKKQ и http://www.youtube.com/watch?v=tF5wEKKnrag, както и други съпътстващи клипчета от и до Орлово Око.

Изглежда ми като доста сериозен офроуд, много продължителен маршрут, с много изкачване, стръмни сипеи. гаден чакъл, тесен път и дълбоки коловози... Как се катери такова нещо? Може ли 30 минути да зориш един джип на 1-ва и бавни скорости в тоя баир? А на връщане? Пак 1-ва и бавни, че иначе ше запалиш спирачките?

Може ли един 4.7 V8 Grand Cherokee да се справи с този маршрут без да е правен? Еее, без гуми не вярвам да се оправи и да го качи с някакви асфалтови летни или?

Само бях слушал за Орлово Око, но за първи път виждам видео и в главата ми изплува една мисъл от мои приятел - "Там рядко се качват със собствени джипове, повечето предпочитат да платят 50 лв да ги качат тия дето правят турове там", тъй като (и започна да изброява всичко, което видях на това видео)...

Коментар

преди няколко години съм се качвал на Орлово Око с лека кола. Е, прежалена, но все пак, обикновена нафтова фиеста. Сега май не е за лека кола, че по трасето липсваха мостчета, но не съм се качвал чак догоре. Все пак, съмнява ме да има нещо, което да затрудни Джипа, а и коя да е друга жипка.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Орлово око не е мерило за " джипизъм" ...виж каква хубава дума измислих..
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Някой знаете за офроуда от ютуб. Други си го практикуваме.

Коментар

На Орлово око се качват всички паркетници: Аз горе видях Шевролет Каптива и Хюндай Санта Фе с асфалтови летни гуми.
              И аз също го качих с асфалови всесезонки с Опел Фронтера.
              Красиво място - препоръчвам да се посети. Самият офф-роуд до горе е лесен, но неприятен поради следната причина:
              На всеки 20-50 метра ти се налага да се разминеш с друг джип, а си е теснотия. Просто е изнервящо да се придвижваш на прибежки с изчакване и така няколко километра. Страшна навалица е.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                Някой знаете за офроуда от ютуб. Други си го практикуваме.
                След като в първия си пост съм написал, че нямам джип, никога не съм имал джип и никога не съм карал по сериозен офроуд, с каква цел написа този коментар?

Нали трябва и новаците да започнат от някъде? От "ютуб" например научих, че е хубаво (трябва) да се кара с меки гуми на офроуд. Та, кажи ми, ако не беше "ютуб" и чаках някой "практикуващ" да ми го разясни, колко пъти ще трябва да си счупя сам главата да откривам топлата вода?

В момента пречупвам всичко през призмата на "шофьор на лека кола", но май не ти харесват въпросите ми като такъв?

Коментар

Първоначално публикуван от penywise Преглед на мнение
                  След като в първия си пост съм написал, че нямам джип, никога не съм имал джип и никога не съм карал по сериозен офроуд, с каква цел написа този коментар?

Нали трябва и новаците да започнат от някъде? От "ютуб" например научих, че е хубаво (трябва) да се кара с меки гуми на офроуд. Та, кажи ми, ако не беше "ютуб" и чаках някой "практикуващ" да ми го разясни, колко пъти ще трябва да си счупя сам главата да откривам топлата вода?

В момента пречупвам всичко през призмата на "шофьор на лека кола", но май не ти харесват въпросите ми като такъв?
                  Не се нерви, едва ли колегата го е казал с лошо чувство. Просто те подвежда тъкмо тая гледна точка на леката кола. В което няма нищо лошо поначало, защото обикновено първите реакции са точно такива. Съвсем скоро, след като се обурудваш с нещо по-проходимо, ще разбереш, че колегата всъщност не се заяжда и сам ще се смееш на реакциите на хората, когато прецапаш някое безобидно деренце, а те изпочупят дръжките на джипа от стискане

Офроуда е много разтегливо понятие и това за меките гуми никак не е общовалидно правило. На колкото места може да ти помогне, на два пъти по толкова може да те остави с разбортирани гуми насред нищото или направо да ти изкърти джантите. Един съвет, свържи се с някоя от групичките, иди на някоя разходка, виж сам. Хем ще се запознаете, хем ще видиш къде как се минава.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

... Нали трябва и новаците да започнат от някъде? От "ютуб" например научих, че е хубаво (трябва) да се кара с меки гуми на офроуд. Та, кажи ми, ако не беше "ютуб" и чаках някой "практикуващ" да ми го разясни, колко пъти ще трябва да си счупя сам главата да откривам топлата вода? ...
                    Ако ставаше с гледане, кучетата да са касапи ...

На Орлово око още не съм ходил, но от това, което се вижда при бърз преглед на първото клипче, пътчето е като магистрала и (поне при сухо време) няма как да бъде проблем за автомобил 4х4, особено пък с V8.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чети Колега, тук има изключително много информация по всички теми, касаещи офроуда! Ще мине време , ще смениш няколко джипа и сам ще откриеш какво търсиш и къде може да го намериш, т. е ще откриеш "своя офроуд" !
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Да, сега си представям как след време и на мен ще ми се струват странни много въпроси на новаци Ей на, тези 2 клипчета изглеждат "страшни" в моите очи (основно заради всичко, което ми наговори един приятел, който няма никакъв опит с офроуд, но си е платил да го качат до Орлово Око, като се е наслушал на глупостите на шофьора). След като видях тези 2 клипчета и си казах, чакай малко бе, тва са пикапи с пейки отзад... От това, дето съм изчел до сега - пикапите като цяло не се хвалят с най-сериозните офроуд възможности и обикновено са с някво смотано 4х4 без бавни, без блокировки и т.н.

Честно казано ме "наплаши" този мой приятел, който се качил до горе с местните водачи (50 лв качването). Ония вътре не спрял да разправя как били избутвали в канавката всеки, дето им се пречкал по пътя, как не му пукало, зад него имало поне още един джип от техните, който ще го подпре, ако се наложи и пак ще избутат от пътя който им пречи. После им искали по 100 лв да ги извадят. Само местните си знаели пътя, имало 3 пътя и, ако не знаеш дори точно в кой коловоз да минеш - свършваш на капак, много често се обръщали (айде пак 100 лв им взимали), на всеки 2-3 седмици ремонтите им на местните пикапи бил по 3 бона средно заради тоя офроуд и т.н.

Абеее, пълни глупости, очевидно! Чак ме хвана яд, че слушах, но нали видиш ли той вече се е качвал там, а аз не съм...

Коментар

Да, сега си представям как след време и на мен ще ми се струват странни много въпроси на новаци Ей на, тези 2 клипчета изглеждат "страшни" в моите очи (основно заради всичко, което ми наговори един приятел, който няма никакъв опит с офроуд, но си е платил да го качат до Орлово Око, като се е наслушал на глупостите на шофьора). След като видях тези 2 клипчета и си казах, чакай малко бе, тва са пикапи с пейки отзад... От това, дето съм изчел до сега - пикапите като цяло не се хвалят с най-сериозните офроуд възможности и обикновено са с някво смотано 4х4 без бавни, без блокировки и т.н.

Честно казано ме "наплаши" този мой приятел, който се качил до горе с местните водачи (50 лв качването). Ония вътре не спрял да разправя как били избутвали в канавката всеки, дето им се пречкал по пътя, как не му пукало, зад него имало поне още един джип от техните, който ще го подпре, ако се наложи и пак ще избутат от пътя който им пречи. После им искали по 100 лв да ги извадят. Само местните си знаели пътя, имало 3 пътя и, ако не знаеш дори точно в кой коловоз да минеш - свършваш на капак, много често се обръщали (айде пак 100 лв им взимали), на всеки 2-3 седмици ремонтите им на местните пикапи бил по 3 бона средно заради тоя офроуд и т.н.

Абеее, пълни глупости, очевидно! Чак ме хвана яд, че слушах, но нали видиш ли той вече се е качвал там, а аз не съм...
                          А бре не ги слушай тия "специалисти" колега! Бил съм там и съм видял таралясниците, дето ги ремонтират за 3000 лева на седмица...дрън-дрън, та пляс му се вика на това! То и тук има участници от тамошния "елит" , като конкретно се сещам за един дето питаше какво да стори, защото всичките му дифо-ве са се разпарчетосали..понеже обул Ранъра с 35-ци, та да изглежда по-машина и да ти вземе 50 лева! А това за избутването не го вярвай...аз докато се катерех на горе с Тойотата, все на мен ми правеха път...та така..
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

След като видях тези 2 клипчета и си казах, чакай малко бе, тва са пикапи с пейки отзад... От това, дето съм изчел до сега - пикапите като цяло не се хвалят с най-сериозните офроуд възможности и обикновено са с някво смотано 4х4 без бавни, без блокировки и т.н.
                            Трябва да прочетеш още малко. Пикапа си има хубаво 4х4 и бавни даже а някои и блокажи имат.

Коментар

Купи си каквото ти харесва, защото ти трябва да намериш мотивация за себе си да го трошиш и правиш - аз ако ти кажа марка/модел после няма да ти плащам ремонтите
                              Като почнеш да идваш на разходки ще разбереш това ли е твоята марка или не.
                              Всички стокови имат начин за поне малък ъпгрейд. Всички стокови могат да ходят на доста интересни места.
                              Като искаш да гледаш клипове (реални) - има си раздел за разходки - кеф ти леки, кеф ти хард.

Коментар

Здравейте на всички,
                                Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че ми WJ 4,7 ми допада

...Не мисля основно за разхода, но според мен по-малко пари за гориво и по-голям двигател си е чисто предимство.

Споменах за дефендъра, за да подчертая какво бих искал да си взема или по-скоро, какво не!
                                Дефендера си е изключителна машина, но не мисля че трабва да го обсъждаме в тази тема!

И аз като колегата гледам клипчета и се надъхвам за off road...

Не знам защо си останал с впечатлението, че на WJ-а му е малък багажника? 1108 литра мисля, че беше, нещо такова, при това без да сваляш задните седалки. В момента леката ми кола има 500 литра багажник и ми се вижда достатъчно голям за ежедневна употреба, че дори и за море с 4 човека. А на Jeep-а му е буквално двоен, та и отгоре По-голямо от това не е ли само... пикап?
                                Багажника си е наистина голям, а при свалени седалки достига 2047 литра. Това наистина си е много.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cargo_area_dimen.jpg
Прегледи:1
Размер:135.5 КБ
ID:5510200Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cargo_area_dimen_02.jpg
Размер:123.6 КБ
ID:5510201Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_2880.jpg
Размер:184.8 КБ
ID:5510202Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MontroseParkJeepSnow-L.jpg
Размер:129.0 КБ
ID:5510203Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled_HDR2-1.jpg
Размер:105.2 КБ
ID:5510204 Качвам няколкоснимки на WJ
                                Последно редактирано от CarTest™; 12-08-13, 21:30.
                                LZ1EXP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X