Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знам какъв джип да си купя, но...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Знам какъв джип да си купя, но...

Днес разглеждах с брат ми коли из цялото Горубляне, Тодор Александров, Боми Ауто/Стойов Кар и т.н. (лека кола) и измежду тях, зяпах и за Грандове... Попаднах на 2 екземпляра, 2002-ра година, единия 6500 лв, другия 6700 лв... чудих се, чудих се и на втория със ситни букви прочетох "3.1 дизел"... Викам си - яснооо

Иначе само 1 имаше 4.7 за 945, което вече ми се стори по-адекватно като цена

На живо са уникални! Така и не ми отвориха да се кача обаче, камо ли да ми дадат да и направя кръгче, ебати стиснатите джамбази

Коментар

хм........... странно звучи това, че не са ти отворили, особено ако си поискал тест.

гледай и пробвай, но като харесаш някой екземпляр, задължително го закарай при някой, който знае какво и как да тества, че много боли глава после, а наш'те джамбази са царе на макиажа

Коментар

Първоначално публикуван от penywise Преглед на мнение
        Днес разглеждах с брат ми коли из цялото Горубляне, Тодор Александров, Боми Ауто/Стойов Кар и т.н. (лека кола) и измежду тях, зяпах и за Грандове... Попаднах на 2 екземпляра, 2002-ра година, единия 6500 лв, другия 6700 лв... чудих се, чудих се и на втория със ситни букви прочетох "3.1 дизел"... Викам си - яснооо

Иначе само 1 имаше 4.7 за 945, което вече ми се стори по-адекватно като цена

На живо са уникални! Така и не ми отвориха да се кача обаче, камо ли да ми дадат да и направя кръгче, ебати стиснатите джамбази
        Какво е това 945..някоя цифра е пропусната! А относно "неотварянето" от страна на джамбазите...кръгом и дим да те няма..има и други джипове, брех па и тарикати..
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

С този тип акаунт не мога да едитвам или поствам нормално.. 9450 лв (нулата липсва). Разбрах на 100%, че от автокъща джип няма да купя НИКОГА!'

Питах единия "Какво му е сменяно до сега?" и той гледайки ме известно време каза - "... Ми кой знае к'во му е сменяно бате, Божа работа"

>.<

Коментар

Не е нормално да не ти дадат да изпробваш джипката. Тогава просто не я купувай.
            Вчера имаше един колега при Дядо Владо, който тъкмо се беше сдобил с един WJ 4.7. Мина през реката и от другата страна гледаше доста учудено, как стоков джип, със сликове успя да поплува, да се спусне и да излезе от другата страна на реката. Същият караше мицубиши преди това. А да, това което му беше харесало е системата куадра драйв, която те вади от такива места без подготовка.

Гранда за всекидневна кола с висока проходимост е идеален, а ако искаш вече тежък офроуд..............ми тогава няма спасение каквото и да вземеш.

Коментар

Само искам да кажа- аз дизелов Jeep тук не съм виждал... Та, направи си сметката... Jeep...
              И други коментари имам, но много хора ще скочат, и за това ще си остана само с тия 3 изречения.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Обикновено за тестдрайв някои търговци излизат с номера: ми няма застраховка, не може. Което за кола за 500-1000 лева може и да минава, но за по-скъпо вложение трябва да си луд да се вържеш. Даже се сещам за един, който се върза .... едва си дойде до Стара Загора, последните метри на въже и направо в бокса.
                Като се опре до плащане - умната, че иначе излиза много скъпо.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

... Питах единия "Какво му е сменяно до сега?" и той гледайки ме известно време каза - "... Ми кой знае к'во му е сменяно бате, Божа работа"
                  В същност ти е дал горе-долу точен отговор. Защото автоджамбазинът няма откъде да знае какво са сменяли предишни собственици. А иначе изобщо не разчитай, че автокъща (пък и собственик-физическо лице) ще тръгне да прави читаво техническо обслужване за стотици левове на кола, която е за продаване. Най-много да направят някаква козметика, която да прикрие възрастта и реалното състояние.

А кола без пробно каране и възможност за преглед при хора, на които имаш доверие, хич недей да взимаш. Не че и в другия случай има някакви гаранции, но все пак има шансове да избегнеш някои мотики ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Разбрах на 100%, че от автокъща джип няма да купя НИКОГА.....
                    С още няколко мнения и от "сив", ще станеш "син" младши участник и ще може да пишеш по-свободно....колкото до къщите и индивидуалните търговци, зависи от конкретния човек. Има софийски, пернишки и дори дупнишки автокъщи които като им изпадне джип ни го карат за проверка, и после казват на клиента: Проверен е, има му това и това, тази е цената, пък той да си решава. От най-пресните спомени на НМалинов джипа е такъв, от друга страна, Данван купи относително скъп джип, а се оказа с течаща гарнитура между главата и блока което е скъп ремонт, това няма как да го видиш докато не минеш 200-300 км. и не вирнеш муцуната на някой офроуд баир....
                    Така че, промени виждането си на : Ако не ми я отворят, и не ми разрешат да е закарам в сервиз за оглед не я и поглеждам!
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Каква е разликата между тези "две скоростни кутии"
                      Пъравата е 4скоростен автомат на бензинов или 3.1 дизелов гранд, а втората е 5 скоростeн автомат на Мерцедес, която се слага на 2.7 CRD.

Аз се бях зарекъл, никога през живота ми да не си купувам дизелова кола втора ръка, особенно пък от автокъща, а тя каква излезе
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                        Не е нормално да не ти дадат да изпробваш джипката. Тогава просто не я купувай.
                        Вчера имаше един колега при Дядо Владо, който тъкмо се беше сдобил с един WJ 4.7. Мина през реката и от другата страна гледаше доста учудено, как стоков джип, със сликове успя да поплува, да се спусне и да излезе от другата страна на реката. Същият караше мицубиши преди това. А да, това което му беше харесало е системата куадра драйв, която те вади от такива места без подготовка.

Гранда за всекидневна кола с висока проходимост е идеален, а ако искаш вече тежък офроуд..............ми тогава няма спасение каквото и да вземеш.
                        То все едно разправяш за мен, аз бях същия, само където преди карах БМВ и излезнах от там от където се спуснах, а гумите ми бяха просто...Абе карал съм и други джипки, но V8 е сила.

Към автора: от опит ще ти кажа, че трудно ще намериш запазен V8, първо се срещат рядко, после основно тези, които се предлагат са нов внос от Италия, а за там всички знаем.
                        Аз лично бих те посъветвал да гледаш да е по-нов, не от първите, просто защото би трябвало да е по-свеж като салон и т.н. След това двигателя да не е мит, така се прикриват най-лесно течове и проблеми. Задължително трябва да имаш достатъчно време за оглед, да провериш дали всички екстри работят нормално, климатроник, компютър и др. Лифт би бил удачен, машината не е много висока, но аз лично не съм имал проблеми за сега с това. Приготви сума равна на тази на покупката, за да можеш след това да я направиш със всичко както си му е редът. Има разни дреболии, които са недостатък на модела и при всички, които съм гледал за покупка и на колеги са със счупени щипки на сенниците, изпуснали амортесьорчета на преден и заден капак, както и на стъклото...щипките на вратите изпускат, по окачването ако нищо не правено сигурно шарнирите ще е жеателно да се сменят и всичко, което има гума в него или ще е за смяна или след време ще е, но не се тревожи частите не са непоносимо скъпи, а и това би било нормално за всяка друга кола втора ръка, единици са хората, които продават наистина здрава стара кола, това може и да е малко преовеличено, но трябва да сме готови за всичко...
                        За гуми какво да ти кажа, честно казано и аз се чудя какви да взема на есен, сега съм с 265/70/16 АТ, които имах преди да купя джипа, но зимата с тях в града спирането ще е приключение. Имам и 17'' с които я купих, но ми предстоят излизания извън пътя и ми се иска да взема нещо по-грубо и не толкова скъпо, не че не мога, но просто да ги съсипвам не си струва, а и много лесно ги върти. Ако ще ти е основна кола по-добре се замисли за зимни гуми и някакви АТ-та за летния сезон, щом няма да караш екстремен офф, така оптимално ще оползотвориш качествата на колата без да има макар и леки разочарования и компромиси. Това е инвестиция, една нова хубава гума може да кара и 4-5 сезона.

Аре и да почерпиш!

Коментар

Знам за бензиновите сектанти... и аз съм от тях, особено заради дизела в БГ... Но за дизел не е ли по-подходящ по-новия 3.0 CRD? 218 PS не са малко... И май имаше един Overland дето се продаваше тук във форума... A eто го: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=168718
                          с Quadra Drive II...
                          P.S. Без да правя реклама, и без да съм го пробвал, но като състояние, км, модификация, цена... джипа си заслужава от всякъде... В Германия в подобно състояние започват от 14 000 евра...
                          Последно редактирано от ivied; 05-08-13, 09:24. Причина: не правя реклама

Коментар

С този тип акаунт не мога да едитвам или поствам нормално.. 9450 лв (нулата липсва). Разбрах на 100%, че от автокъща джип няма да купя НИКОГА!'

Питах единия "Какво му е сменяно до сега?" и той гледайки ме известно време каза - "... Ми кой знае к'во му е сменяно бате, Божа работа"

>.<
                            Добре дошъл във Форума!
                            ??? не ти разбирам логиката - получил си честен отговори и това те е възмутило...
                            нали се сещаш, че нормалният отговор е "о-оо... всичко по окачването е сменено и е "напълно обслужен" - качваш се и караш!"

Вариантите са два:
                            1. Търсиш хубав екземпляр и не се ръководиш от цената, или напротив
                            2. Избираш по цената, гледаш за фрапиращи проблеми и после се примиряваш с недостатъците или доплащаш с ремонти до сумата за вариант 1...
                            Понеже 99% от купувачите избират вариант 2, форумите са пълни с теми от сорта "моля за помощ...."
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Абе не се знае кой вариант е по-добрия! Ако смениш предница и това-онова сам, поне ще знаеш със сигурност , че ти си го направил с читави чаркове и ще си спокоен! Гледай здравината на основните агрегати- скорости,мотор, раздатка, дифове. Течове, шумове и т.н. Това естествено може да стане само с каране и слушане...и пак е въпрос на късмет. Все се чудя как джамбазите изчисляват ,таман като продадат колата и тя да се строши в ръцете на новия собственик! Не взимай газифицирана от Италия, защото това значи, че не си знае километрите. Ако жабара е сложил газ, то той е извършил тази процедура , за да кара до "разпад" , а не да продаде колата в блестяща кондиция! Намирай маана за всичко, особено за очевидни неща като гумите...хилядарка са, което е причина за пазарлък! Успех!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Всичко е нож с 2 остриета...
                                Карана само в България - лошо. Карана само в Италия на газ - пак лошо... От автоджамбазин покупка ти гарантира нереални километри, което значи, че почти неизбежно наближават онези неприятни моменти, за които всички говорят (дюзи, глава, проблеми по скорости и т.н.).

Живи и здрави да сме, да дойде момента, в който ще купувам джипа, ще помоля за помощ от разбирач, истински! Първо, не съм имал джип никога, второ, предвид, че малко над 3 години карам нова кола, повярвай ми, ще "намеря маана" на всичко! Свикнах всичко, ама наистина всичко на 100% да работи, да не скърца, тропа, да не дава дефекти, да "не го очаквам скоро да е за смяна"...

Резонен въпрос е защо, ако джиповете са ми страст и мечта, съм се спрял на нова лека кола (нищо общо с джип), а не съм взел един Гранд още преди 3 години. Ами най-вече заради предишния ми опит с коли втора ръка. На кола втора ръка не може да се разчита. Колкото и да си я направил, колкото и да си я обслужил, пак ще дойде някой непредвиден момент (истинска случка), в която карайки си с 60 из София изведнъж колата спира да набира и гасне в движение, като отказва да поеме гориво и да те потегли и запали на 2-ра, докато все още се движи. Пак ще дойде момента, в който ще я добуташ до блока и няма да иска да запали на следващата сутрин...

Тия неща не зависят от това, колко добре се грижиш за колата си, колко я пазиш, глезиш и поддържаш (а аз го правя). Просто полудявам от факта, че не можеш да разчиташ на нещо, за което се грижиш по подобен начин. Бихте ли тръгнали (примерно) за Гърция с кола, дето ще закъса на някой остров, понежеее, еди-кво-си!

За съжаление, за да имам джип (особено хубав/приличен), това няма да се случи под формата на чисто нов такъв. Дори и да имам 80-100к, НИКОГА няма да ги дам за 3 тона тенекия (ще купя апартамент)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X