Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знам какъв джип да си купя, но...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Знам какъв джип да си купя, но...

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
    Пъравата е 4скоростен автомат на бензинов или 3.1 дизелов гранд, а втората е 5 скоростeн автомат на Мерцедес, която се слага на 2.7 CRD.

Аз се бях зарекъл, никога през живота ми да не си купувам дизелова кола втора ръка, особенно пък от автокъща, а тя каква излезе
    Хм... като един неук новак ме гложди да попитам, защо е 4-степенна на автомобил 2000+ година? Особено на двигател 4.7 V8?

Хората вече карат 7-степенни, 8-степенни, а някои нови джипки и леко коли са с 9-степенни автоматични скоростни кутии (9G-Tronic)...

За последно, когато карах кола с 4 скорости беше Жигула >.<
    Едва ли може да се прави сравнение между 4-степенна автоматична на Grand Cherokee 4.7 v8 и 4-степенна ръчна на Жигули, но... Как се държи на пътя, извън пътя? Свикнал съм с ръчната кутия да карам на 4-та с 60-70 км/ч и като си представя, че като вдигна 60 км/ч трябва да карам на една "вечна 4-та" до 140 км/ч по магистралата ми изникват едни страшни цифри за RPM в главата...

Коментар

Само за протокола ... не знам какви са автоматиците на "индианеца" но ... предполагам е горе/долу същия ефект, както при моята Хонда.

Четири-степенен автоматик. Четвърта е т.нар. overdrive. Значи, предавателното число на моя автомат на 4-та е по-добро от това на 5-а ръчна на същата Хонда. На 4-а със включен lock-up и скорост 120 км/ч, оборотомерът ми е на 3000. На ръчната кутия, на 5-а, със същата скорост оборотомера е на 3500.

И още една точка в протокола ... Сивика на съпругата ми е с 6-степенна ръчна кутия. На 6-а, и скорост 120 км/ч оборотомера е към 4000 оборота.

Така че ... инженерите си знаят работата
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Броя на скоростите/степените при автоматика няма нищо общо с предавателните числа на предавките(а има предавателни числа и в диференциалите) и респективно с оборотите при определена скорост. Именно по-мощния двигател би търпял по-лесно скоростна кутия с по-малко на брой предавки, защото дори и на по-висока предавка мощния двигател с неговият голям въртящ момент няма да се затрудни да поддържа скорост, че и да ускорява.

Мондеото ми(бензиново, 2л) беше също с 4ст. автомат и при 100км/ч бях с 2к оборота, при 130км/ч - 3к оборота.
        WG 2.7 CRD

Коментар

и още една дреболия: да не се бъркат вариаторните кутии с останалите. Там, по желание, може и 99 скорости да ти нарисуват, все тая, щото са чисто виртуални, да не плашат "пациента".
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Само да спомена - https://www.youtube.com/watch?v=iRWwAXtx_tU - така НИКОГА няма да си карам колата... Ever!

Смисъл... няма да дойде момента, в който ще ми се прииска да си направя джипа "още-по-офроуд, за да мога да правя такива неща"

Коментар

Един път влезеш ли с джипа в гората ще го прежалиш. Като те удари адреналина в главата и тия в колоната пред тебе като настъпят тия камиони,на които средната скорост там е същата като по асфалта... и ще забравиш и боята... и чудо А бе мания страшна е..

Коментар

Да ти кажа честно, малко се притеснявам, че липсата ми на чувство за самосъхранение може да се трансформира в някаква уродлива офроуд форма и... като зацапам свещите - край!!

Коментар

Първоначално публикуван от penywise Преглед на мнение
                  Да ти кажа честно, малко се притеснявам, че липсата ми на чувство за самосъхранение може да се трансформира в някаква уродлива офроуд форма и... като зацапам свещите - край!!
                  Запиши, запиши някъде тоя и предишния си пост...и ги прочети пак след пет години, когато съответния ти пост ще бъде " да му се намират на някой 37- ци, че моите са вече на галош? "
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                    Един път влезеш ли с джипа в гората ще го прежалиш. ...
                    Или няма да влезе повече ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

А може и да не излезе...
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от penywise Преглед на мнение
                        Благодаря за оценката, че сме уроди
                        Не че този от клипа мисли и подхожда правилно...
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Здравейте колоеги

Аз също съм новобранец и подобно на колегата Владимир (penywise) харесвам Grand Cherocee II (WJ), 4.7 i V8.
                          Не знам, дали много или малко съм чел, но често се чудя дали това искам да си купя някой ден за свободното време...

Нямам много опит с такива автомобили, особено извън пътя.
                          Карал съм Land Rover Defender, 2.5 TD5.
                          Според мен това е идеално работно добиче с изключителни качества извъм пътя, но по асфалт не е много удобен.
                          На дълъг път изморява адски много.
                          Доста е некомфортен, макар че има климатик.
                          Уплътненията по вратите му падат. Духа отвсякъде. но си е такъв - гриб, як и недодялан.
                          Има огромна перка за охлаждане на двигателя, която работи постоянно. явно затова се ползва из Африка.
                          Няма място за лявата ръка, въпреки че между предните седалки можеш да си сложиш 42'' телевизор.
                          Багажника му е огромен (спокойно влиза едно европали и много други работи). а като се свалят задните седалки можеш да натовариш каквото си помислиш.

По принцип съм голям почитател на автомобили, мотори, АТВ и всичко и т.н.
                          Отскоро съл ловец и мисля да джипа използвам за лов, разходки из гората и почивки със семейството и понякога за работа и да транспортирам това - онова. Искам колата да е задължително дълга база.
                          ...Предполагам компромисно решение за пътя и извън него, но със сигурност голяма, голям багажник, яка и сигурна.

Харесвам всички разновидности на двигателя 4.7, V8 на Гранда. Основно якия рев, и газифицирането и Quadra drive. При поставяне на газова уредба кaзват, че колата харчи 18 - 20l/100km.
                          Това като стойност при 1,3 на газта е около 23 - 26лв., което е доста по-малко от дизеловите двигатели, които средно харчат към 10-14l/100km, което е към 30лв. За да е обосновано това обаче, трябва човек да навърта по минимум 10 000km на година. (според мен при по-малко, нама смисъл дори да си купува кола).
                          На мястото на резервната гума се събира бутилка от 60l., което са към 300km и незнам колко в гората. Казаха, че малко надига кората на багажника.

...Мисля си дали не може да се сложи голяма бутилка на мястото на резервоара и едно мъничко резервоарче там някъде за зор-заман и други такива.

Багажника на Гранда ми се струва сравнително малък, а данъка в София ще е към 500лв, което си е множко!
                          Много хора казват за тази машина, че е "паркетник", но като гледам клипчетата и снимки, въобще не ми изглежда така. Е вярно трябва малко тунинг, но на мен това ми харесва.

Другите машини, които заглеждам са японските дзипове - Land Cruiser 90 Prado, 3.0 D-4D и Patrol, Patrol GR II (Y61).
                          Тойототе са много скъпи. Като размери са с 160mm по-дълги, почти еднакво широки с WJ и с 100mm по високи. Като килограми са 1820 за JEEP срещу 1935 за ТЛК.
                          Нисана по размери е най-голям - висок е 1855mm и стърчи с 92mm над WJ. Дълъг е 4965mm (355mm повече) и двата модела са еднакво широки 1840.

... но пак да кажа, че V8 бензин си е V8 бензин!!!

Поздрави на всички!
                          Ще се радвам да прочета Вашите мнения и коментари
                          LZ1EXP

Коментар

Ако надига кората за резервната гума (дали пък няма да ти трябва в гората???) - разхода ще е малко повече от 18-20/100 в гората
                            Ленд Ровър май имат и бензинки, че дори и V8, май имат и други модели, дет са пригодени за комфорт, но не отстъпват в гората на Дефито
                            А тва с перката, дет духа постоянно - дали пък не се сменя???
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                              Ако надига кората за резервната гума (дали пък няма да ти трябва в гората???) - разхода ще е малко повече от 18-20/100 в гората
                              Ленд Ровър май имат и бензинки, че дори и V8, май имат и други модели, дет са пригодени за комфорт, но не отстъпват в гората на Дефито
                              А тва с перката, дет духа постоянно - дали пък не се сменя???
                              Имах предвид, че перката е куплирана директно към двигателя и работи заедно с него. Или нещо такова не ги разбирам много тия работи

Бутилката може да се сложи на мястото на резервната гума, а резервата ще си стои в багажника или на покрива.
                              Без резервна гума не става дори по пътищата

Много ми е интересно дали газовата бутилка може да се монтира някак си на мястото на резервоара??? Не искам да имам бутилка в багажника, защото ще се обезсмисля големия багажник!
                              ...Ще отида някой път в гората за гъби и като набера много, няма да мога да сваля задните седалките за да ги натоваря

Шегувам се...

Предполагам за моделите на Ленд Ровър имаш в предвид Discovery или Range Rover. Не знам нищо за тях...

Извинявам се ако пиша в темата на колегата, но ми се стори интересна и подходяща за мен.
                              Често чета форума, но не съм писал много. Събирам мненията и препоръките на опитните съфорумци и се надявам, като си купя нещо и аз да споделям моя опит!

Успешен ден на всички!
                              LZ1EXP

Коментар

перката НЕ е куплирана директно на двигателя, само така изглежда отдалеч. Има си вискосъединител, може да поразгледаш, има теми за това за практически всяка марка жипки. Всъщност, голяма част от автомобилите с надлъжно разположен мотор са с такова чудо ... освен руските дъртели, но за тях изобщо не става дума.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X