Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам съвет каква кола да избера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Искам съвет каква кола да избера

Или ти не си разбрала или той се е объркал нещо. Разбра ли каква му беше логиката? Особено с българската нафта и новите супер сложни и капризни дизели. За капак и ремонтите идват доволно скъпи.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Или ти не си разбрала или той се е объркал нещо. Разбра ли каква му беше логиката? Особено с българската нафта и новите супер сложни и капризни дизели. За капак и ремонтите идват доволно скъпи.
      Че кво и е на нафтата?? Аз от двайсе години джиткам и не съм имал никакъв проблем!!
      Даже и на минус 30. Проверено.

Коментар

Първоначално публикуван от Alleisha Преглед на мнение
        :-)
        Радвам се, че не ми се смеете на изискванията :-)
        Обаче...гледам и чета.
        Suzuki Vitara - отпада.
        Хонда CR-V - малка е.
        Насов, хубава е колата ти. Червена ;-) Ама не искам такава. Искам по-висока и да има багажник. В твоята кола само моя багаж няма да побирам.

Ясене. "...Не се заблуждавай, че джип се кара по-лесно по завои..." Проблема сега на Брава-та е, че ако включа климатика и силата й я няма никаква. 75 коня са малко. Дадох пример със завоите на Буново, защото там пътувам често. И като алтернатива пътя Смолско-Байлово, който вече изисква друга кола :-)
        Ясно .... Тебе ти трябва Ленд Ровър Диско-2 с АСЕ - хем ще си го караш яко по завоите и където си искаш, а в багажникът e достатъчно голям да си спретнеш и едно будоарче . Ама не съм виждал "бордо", ще трябва да е с поръчка.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Че кво и е на нафтата?? Аз от двайсе години джиткам и не съм имал никакъв проблем!!
          Даже и на минус 30. Проверено.
          Нафта и аз джиткам, от както карам. Първа кола, диско нафта. Това не означава, че нафтата не е гадна или, че двигателите имат по-дълго време за живот от бензиновите. Просто ти не си имал проблеми... А двигателите, които визираш за без проблеми сигурно не са от тея новите капризитети, но може и да бъркам... Е за последните 5-6 години де. Диското е всеядно, но същото не може да се каже за последните поколения дизел. Реално всеки добре конструиран ДВГ има доволно живот ако се грижи добре за него човек. Но някак си един голям бензин при същите условия ми се чини да има повечко запас.

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Ясно .... Тебе ти трябва Ленд Ровър Диско-2 с АСЕ - хем ще си го караш яко по завоите и където си искаш, а в багажникът e достатъчно голям да си спретнеш и едно будоарче . Ама не съм виждал "бордо", ще трябва да е с поръчка.
          Жената кара диското, но и иде голЕмшко. По-скоро един гранд си мисля или наистина МЛ.

Коментар

Като гледам на дамата си и трябва паркетник, стария спортидж с парт тайм раздатка не е за нея.
            Туксон или Спортидж от по новите стават. Аз карам Спортидж 2008г истински паркетник , но мисля, че и старото поколение (от 2004 до 200 са същите със същите параметри.
            Мога много да ти разказвам за тази кия, но честно казано сега ме мързи (ще ти кажа най- важното обаче - Бягай с все сила от оторизирания сервиз на киа), имам телефон в подписа, може да звъниш да си говорим за спортидж. Ако си добре с руският език можеш да посетиш руските форуми на киа и хюндай, там има адски много информация и за двете коли. Поздрави.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Форд Маверик 2-мисля,че заслужава да се помисли и за такъв вариант. Темата е в раздела за сравнения м/у марки и модели.http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=146729

Коментар

Защо си мисля, че този форд е рядко срещан (аз поне не съм срещал такъв) може и да греша разбира се.
                По добре е колата да е по масова - това гарантира избор на части, както и сервизи които са правили и познават проблемите на въпросния автомобил.
                Щото е кофти сам да откриваш топлата вода....

Коментар

абе хора, спрете се малко............. как изобщо може да предлагате на една дама, карала Браво с предно, да се качи на камионче със задно и парттайм....... остава да кажете и кални гуми...............
                  сигурно ще ви е мерак да обясните на място при първия сняг как се гара камиончето в хлъзгавицата и за какво е втория лост, ама аз не искам да съм наблизо......

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    абе хора, спрете се малко............. как изобщо може да предлагате на една дама, карала Браво с предно, да се качи на камионче със задно и парттайм....... остава да кажете и кални гуми...............
                    сигурно ще ви е мерак да обясните на място при първия сняг как се гара камиончето в хлъзгавицата и за какво е втория лост, ама аз не искам да съм наблизо......
                    Не разбирам..? Жена ми е сменила 10 леки коли, 3 джипа и сега се кефи с LR Disco-2, като след 2 години каране иска да смени камиончето с по-малък джип, но по-нов и по-оса.
                    пп. Някой да търси замяна с Wrangler Rubicon?
                    Последно редактирано от trapper; 13-03-13, 21:49.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Не разбирам..? Жена ми е сменила 10 леки коли, 3 джипа и сега се кефи с LR Disco-2, като след 2 години каране иска да смени камиончето с по-малък джип, но по-нов и по-оса.
                      пази си я, рядкост са такива..макар че Диското не е ли фултайм?

а иначе какво има за неразбиране - търси се СУВ, даже кола /по височка/, а се почва с джипки на рама, бавни и т.н. много ми е интересно за какво и е КИА, Терано, Маверик и т.н. та като позаледи малко през октомври, да се чуди момичето защо задницата я изпреварва на спускане по баира..........

Коментар

а иначе какво има за неразбиране - търси се СУВ, даже кола /по височка/, а се почва с джипки на рама, бавни и т.н. много ми е интересно за какво и е КИА, Терано, Маверик и т.н. та като позаледи малко през октомври, да се чуди момичето защо задницата я изпреварва на спускане по баира..........
                        Ами защото ние имаме 2 еднакви, по едно Диско на човек. А колкото до спускането по кален и заледен наклон, Диското има "асистент" на таблото! Лани направих "презентация" по въпроса на двама стари приятели-ловджии, след което вече си ходя сам .. Били бащи, глави на семейства и т.н... Като че ли ние сме бекяри, ама нейсе .

Коментар

пази си я, рядкост са такива....
                          А-а-а, май не съм разбрал точно??? Ами ако е за жената??? Да не би да имаш предвид замяна за 2 по на 20 ?

Коментар

Аз за това споменах за Спротидж 2 или туксон (и двете нямат нищо общо с джип парт тайм) Паркетници основно задвижване предно, задното се управлява от една електромагнитна муфа и върти от 5 до 50% някъде (има копче за 4х4 което включва въпросната муфа и джипа става уж 50 на 50% преден заден мост.)

В никакъв случай не и трябва терано, маверик или киа (от старите кии дето са парт тайм)
                            Щото през повечето време ще кара нестабилна висока кола със задно и ще псува всички от форума, че са я прецакали.

Коментар

Най-добре да си купи едно ЦРВ!
                              С предно предаване е а задното се включва автоматично.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

... и си има тракшън контрол, и стабилити асистант - TCS/VSA. Само не знам дали ще влезе в тия 10000 лв?!
                                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X