Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Здравей колега. От марките , които си изброил по горе - всяка една би задоволила желанията ти, които си посочил. Аз единственно изразих мнение относно дизелов или бензинов агрегат да бъде автомобила. Аз бих заложил на Гранд Витарата. Успех.
    Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Ако ходиш по язовири, задължително 4х4. Ако е автомат, става и без бавни скорости (за 700кг ремарке говорим, не за 2 тона).
      От тия "джипки" сузукито е най-некомфортно (до 2006г няма нищо "гранд" в нея, а и след това е назад от конкурентите) - за теглене става, има бавни (не бива да ги ползваш на сух твърд път, но може да се наложи при голям наклон). Може би най-голямото предимство (от 2006г) е постоянното 4х4. Също е много маневрена за градско каране.

Х-трейл има голяма разлика между първо и второ поколение... Второто поколение има хубав дизел - бърз и икономичен. Дизайнът е малко странен...

ЦРВ не съм карал...

Бих те посъветвал да огледаш и Субару - Форестър / доколкото разбрах, не искаш голямо купе/... Малкия мотор с ръчни скорости има "бавни", автоматиците са им здрави...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от capstefan Преглед на мнение
        ...Само голямата Тойота 4200 дизел! Това добиче не чувства изобщо, че има нещо отзад! ...
        Действително върви еднакво БАВНО със и без ремарке... Нещо не ми се връзва за всекидневна кола... Пък и човекът е написал, че паджеро му се вижда "камион" - какво остава за ТЛК с 4.2Д...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          Ако ходиш по язовири, задължително 4х4. Ако е автомат, става и без бавни скорости (за 700кг ремарке говорим, не за 2 тона).
          От тия "джипки" сузукито е най-некомфортно (до 2006г няма нищо "гранд" в нея, а и след това е назад от конкурентите) - за теглене става, има бавни (не бива да ги ползваш на сух твърд път, но може да се наложи при голям наклон). Може би най-голямото предимство (от 2006г) е постоянното 4х4. Също е много маневрена за градско каране.

Х-трейл има голяма разлика между първо и второ поколение... Второто поколение има хубав дизел - бърз и икономичен. Дизайнът е малко странен...

ЦРВ не съм карал...

Бих те посъветвал да огледаш и Субару - Форестър / доколкото разбрах, не искаш голямо купе/... Малкия мотор с ръчни скорости има "бавни", автоматиците са им здрави...
          Качвал съм се във всичките,а Форестър даже и съм карал в такава кал,че си нямате и на идея.Яка машина ,много ми харесват,почти като комби са.Но защо толкова много ме притесняват цените на резервните части.Имам трима приятели със Субару и главата ги заболява,когато нещо трябва да се ремонтира.
          За Гранд Витара имах предвид точно тези между 2004 и 2006 г.,но наистина нямат нищо гранд в тях.А и знам ,че много гният навсякъде.Всичко е до късмет.А в по-новия модел не останах много очарован,пак и доста собственици се оплакват от проблеми...
          Х-трейла има бавни,но ме дразни това табло по средата(сигурно се свиква) и няма никаква аеродинамика.Кои са първо и кои второ поколение?Гледах 2008г. с нормално арматурно табло,но външната форма си е същата.
          Май най ми пасна когато се качих в Сорентото.Знам само,че 2.5 дизеловия двигател е с верига,имат бавни с копче и нищо повече не знам.Относно ръжди и други проблеми с тези машини нямам инфо.
          Май ще тръгна да търся и която ми падне на сърце-тя ще е .

Коментар

Гранд Витарата DDIS ако гледаш нея не е най- комфортното решение за асфлт/мен не ме бърка/ но за теглене с 31нютона сила без бавните изобщо няма да усеща какво теглиш.Аз махнах DPF филтъра и намаля разхода с 1л на 100 ,изобщо колата се промени изцяло.
            п.п.Джипката не е129к както пише по документи а 136к измерено личноПри каране с 90км/мъка/разхода ми е 6.5л без филтъра за твърди частици .
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Защо не разгледаш първо колко е поддръжката/частите за всеки модел и решавай.Соренто и NGV нямат голяма разлика поне в Гръцко
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от zabadara Преглед на мнение
                ...
                Х-трейла има бавни,но ме дразни това табло по средата...
                С таблото посредата е старото. 2008г мисля, вече е с нормалното табло...

Соренто си е доста голямо - ако гледаш него, гледай и Санта Фе 2, което вече е доста добър автомобил. Аз имах такова V6 2.7 (ръчка, бензин 188кс)... Няма бавни, но с лодка около 600кг (заедно с колесара) си катереше много добре при 1000 оборота на първа (няма притрисане, няма нужда да пипаш съединител и т.н.)... Аз си мислех, че харчи много (13-16 градско, 12-13 дълъг път на темпомат 130-140) и на майтап му пуснах една обява - дойде един човек и направо се влюби - взе го без пазарлъци...

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                  Гранд Витарата DDIS ако гледаш нея не е най- комфортното решение за асфлт/мен не ме бърка/ но за теглене с 31нютона сила без бавните изобщо няма да усеща какво теглиш.Аз махнах DPF филтъра и намаля разхода с 1л на 100 ,изобщо колата се промени изцяло.
                  п.п.Джипката не е129к както пише по документи а 136к измерено личноПри каране с 90км/мъка/разхода ми е 6.5л без филтъра за твърди частици .
                  Какво значи не е най-комфортното решение?Лоша возия или нещо друго.А други проблеми имал ли си с нея?Четох за доста проблеми с този модел.За бензиновия модел имаш ли впечатления?
                  Според мен поддръжката на един автомобил,зависи от това как я поддържа собственика.На Аудито хич не му беше евтина поддръжката ,а и доста си гореше.Но когато навреме му обърнеш внимание няма проблеми.Колата я продадох в перфектно състояние(дори малко ми е мъчно).
                  Благодаря ви момчета,че се отзовавате.За пореден път се убеждавам,че форумите са голяма работа.Не знам вече на колко(различно профилирани) съм член и взе да ми става трудно да ги следя.
                  А при огледа на джип какво трябва да се гледа,че тука съм много бос.Най -вероятно ще искам да го вкарам на стенд в сервиз,но различни типове каране едва ли ще стане.

Коментар

За съжаление при покупката на употребяван автомобил винаги има риск от скрит дефект, не е възможно да се огледа и провери всичко... Късмет при избора!
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

• От: Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Каравана 700 кила не е товар който заслужава такъв обширен коментар.
                      Стандартна каравана не понася сериозен офроуд. Когато се дърпа по път, та бил той черен, за влекач става всичко.
                      Избирай си джипа според другото предназначение.
                      4 години си дърпах лодката (2 тона) с бензиново Паджеро.
                      Става и бензин.

ПП Техническото състояние на една каравана зависи повече от собственика, отколкото от годините. Вервайте ми.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Аз не съм имал проблеми с мойта ГВ 1.9ДДиС - моторът е много масов, на Рено... Обикновено се оплакват от ДПФ-а, защото си карат колите по 3км на ден или по 30, но с 1300оборота и филтъра се задръства...

За возията - не е лоша като за размерите, но скоростите са много къси или по-скоро ужасно липсва 6-та предавка /на магистралата всеедно караш на 4-та скорост с нормална лека кола... Продадох я, защото исках нещо по-така /по-комфортно, по-бързо и автоматик/... и за по-малко пари (съответно на повече години)...
                        Всичко е относително - човекът, който я купи "слизаше" от предишната ГВ и то къса база, та беше впечатлен и от возия и от комфорт...

Бензиновата 2.0л е слаба - исках първо такава да купувам (автомат), но хич не върви, а разходът й е 12-13/100... То много зависи и ти как си свикнал да караш - аз не обичам бавно...

Коментар

Малко ме нямаше в онлайн пространството и сега проверих темата.Благодаря за отзивчивостта.Все още се чудя каква джипка да си взема?Май явно не караваната е определящия фактор,понеже е лекичка и ще се тегли сравнително рядко.
                          Някой имали наблюдения и представа относно Митсубиши Аутлендър след 2007г.Става въпрос за издръжливост,разход и така на татък.Кой двигател е по-добър за това купе дизеловия или бензиновия?Като се наблюдавам ,май си търся нещо с поне интериорния лукс на Аудито.
                          Благодаря предварително за мненията!

Коментар

Първоначално публикуван от zabadara Преглед на мнение
                            Малко ме нямаше в онлайн пространството и сега проверих темата.Благодаря за отзивчивостта.Все още се чудя каква джипка да си взема?Май явно не караваната е определящия фактор,понеже е лекичка и ще се тегли сравнително рядко.
                            Някой имали наблюдения и представа относно Митсубиши Аутлендър след 2007г.Става въпрос за издръжливост,разход и така на татък.Кой двигател е по-добър за това купе дизеловия или бензиновия?Като се наблюдавам ,май си търся нещо с поне интериорния лукс на Аудито.
                            Благодаря предварително за мненията!
                            Еми аз карам Аутлендър 2009 с 2.4 мотора и CVT скорости, с газова. Колата е доста добра, със зор в града харчи между 15 и 20 газ, но при леко каране сигурно ще падне под 14. Моята е с най-високото ниво с навигация, кожа, подгреви и мога да кажа че е добре, но пластмасите са си твърдички, но това все пак си е японско творение.
                            "That is not dead which can eternal lie,
                            And with strange aeons even death may die."
                            ~H. P. Lovecraft

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X