Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Може да ти е от полза при избора на влекач:

http://www.uktow.com/towing%20capacity.asp
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Тъй като имам опит с теглене на каравани от 87 год. първо теглото на автомобила трябва да е минимум 2 пъти теглото на теглената прикачна техника(няма значение че има инерционна спирачка).Това е от гледна точка на безопастност и комфорт на движение.Когато се вдигне висока скорост и отнемеш крака от газта се влиза в едни резонанси,почва едно танцуване по пътя и право в кереча.Кии ,Витари, и др лилипутски изпълнения ги забрави веднага,щото може да видиш някой път задния номер на караваната.Твоя джип е Патрол,ТЛК,Паджеро,Г,Хюндай Галопер-1 и 2,Чероки,Диско,Дефендър,Навара,Л200.Варианта за пикап е много интелегентен,заради възможността за допълнителен багаж който винаги го има.Караваната ти е 1000 кг чисто тегло,но като качиш щайгите ,тубите ,посуда,дрехи,техника ставаш 1200-1300.И като я закачиш на някоя пиклива витара с изчуряло шаси ,познай какво ще стане. Нашата Каравана си я правихме сами с баща ми 87 год.Регистрирахме я в София в Балканкартехника.Дърпахме я с Москвич 2140.Постигнахме тегло 550 кг при размери 4х2х2 метра.Москвича като вдигнеше 70 и почваше танца пиян морков.После я подкарах с един опел рекорд...ами друга бира-100-120 км/ч. Другото интересно е да избереш дизел,въртящия момент идва по-рано и ще има солук/вътък. И все пак моя фаворит е пикап,Патрол,МБ-Г класа.
      Караваната беше 750кг но и поставих стойка за мотори и велосипеди отзад и с закрепването и качи още към 200кг,Отделно като се натовари с необходимите неща за къмпинг, ми качва още към 200-250кг, та да е сметнем 1300кг обща маса. Разбира се , че трябва влекача да е задължително по тежък от нея! А защо отхвърлят някой Honda CRV, Freelender, RAV 4? И всички изброени модели от първия ми пост, имат бързи-бавни скорости ? Мисля съм се насочил добре , че търся дълга база, като се има в предвид, че дължината на караваната е 4,40 метра?

Коментар

Попрочети малко за посочените и сам ще разбереш...Най-общо: никоя от тези няма понижаващи предавки. Хондата има грацилно окачване, задните полуоски са като солетки. От 50 Фрилендъра един може и да е 4х4, ако виското е сменено преди 1000 км., това недоразумение позори марката. Рав-4 просто е гадна на вид. Но парите са си твои, в крайна сметка.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Колега,караваната да я вкарваш в пясъка,си е голямо тегло.
          Какъвто и джип да си вземеш,не става в пясъка с каравана,а пък за маневра вътре,да не говорим.
          Каравани съм дърпал,от 3.50 м. до 6.50 м...едноски и двуоски,всякакви и с джипове няколко модела.
          Извода ми е един,че с бус е най-добре,затова сега дърпам с буса,не че нямам джип.
          ТюркеДжиев старши
          sigpic

Коментар

за дълъг път по асфалт става и с лека кола (ако ще е БМВ обаче да 5-та серия не 3-ка), но за черен път си трябва джип, а за пясъка и с джип не става - трябва трактор - има ги на всеки къмпинг...
            Разните "мастити" джипове по за 6000лв ( ) без каравана ще вървят колкото едно 525д или 530д с караваната...
            1200-1300кг не са кой знае какво сами по себе си, но ако караваната е 750кг, а ти си я натовариш до почти двойно, това си е опит за убийство... Особено, ако спукаш гума!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Терано САМО дизелово , още повече, че ще тесли тежка каравана. Бензиновото ще умира на всеки баир, пък ако е с газ забрави. Дизеловото терано 2.7TDI, ще харчи повече като лв./км спрямо 4 литрово чероки на газ.

Поздрави !

Коментар

Здравей, Фронтерата е с възможност за прикачен товар над 2т. Влиза в ценовия диапазон с относителна евтина подръжка.Само да се намери читава.Много не я смятат за"джип", а тя всъщност е ISUZU AMIGO с опелов двигател правена в Англия(Лутън).

Коментар

За Опел навсякъде се знае че гние, а и не ми харесва то и по външно като се погледне е мека Мария. Само думичката Опел даже не ми харесва като я чуя

Коментар

За да не си говорим празни приказки, заповядай да изгледаш следното видео:

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=wk6KJXeOM0k

След което ти желая успех в намирането на Джипа! :-)

Коментар

Първоначално публикуван от locksmith Преглед на мнение
                      За да не си говорим празни приказки, заповядай да изгледаш следното видео:

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=wk6KJXeOM0k

След което ти желая успех в намирането на Джипа! :-)
                      Само че има една малка подробност...........дай една такава/в тази комплектация/ и на мен за шест хилки
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аааа, аз туй не съм коментирал - но, ако имам каравана значи трябва да имам $$ и за такъв джип иначе се обезсмисля начинанието - всъщност, в случая парите определено си заслужават....

Коментар

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
                          За Опел навсякъде се знае че гние, а и не ми харесва то и по външно като се погледне е мека Мария. Само думичката Опел даже не ми харесва като я чуя
                          Току що разбрах, че Фронтерата ми гниела, защото като я гледам от долу не си личи...

По-горе някой беше написал относно килограмите на теглещото МПС спрямо караваната, ето нагледен пример: http://www.youtube.com/watch?v=lAfZ1N56qjY
                          LZ1RED

Коментар

Знам,прочетох,за идея само.

124,300Д 1995 4матик
                            210 4матик,а вече мотор си избери

Само с тия тон и 300 по пяська няма да се разберете с нищо изброено до момента.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
                              Здравейте. До сега съм карал само коли, не съм имал джип. Миналата година си купих каравана, която тежи 1 тон, до сега я теглих с BMW 316 но му идваше доста трудно като се има в предвид, че ходех по гори, на море пак по черни пътища. Продадох колата и сега съм се насочил към джип, ще го ползвам 70% в повечето време за градски условия, а през уикендите и лятото ще ми трябва да мога да си дърпам караваната до самия плаж ако може даже на пясъка да я довлачя, стига да не затъва джипа Какъв джип бихте ме насочили да си търся, тъй като не съм вещ в тая насока? До сега съм се оглеждал в нета за джип до 6000 лв, по възможност тея допълнения да ги има към него: дълга база,4x4,бързи-бавни,ръчни скорости,бензин-газ,еърбеци,климатроник,ляв волан,теглич,ролбари. Харесват ми марките:Mercedes ML,Jeep Grand Cherokee,Honda CR-V,Toyota RAV4,Mitsubishi Pajero,Nissan,Land Rover- Freelander. Искам да влезна и в години от 2000-та нагоре да е, да не гори разбира се много,да не се троши често, като вие знаете най добре на по горе изброените модели недостатъците и плюсовете, да вози прилично по нормален път, интериора да е добър и най важно да може да се справя джипката през зимата на снега и лятото по пясъка.
                              Батка, живееш в Булгаристан. Там горивата са боза, пътища няма, пари няма/ш/. Ужасявам се, че на фона на всичко това искаш да си купиш автомобил след 2000 г. Хубавите автомобили ги правеха до '99-та. А и за 6000 кинта нищо добро няма да си купиш, повярвай ми! 3000 евро не е пари за читава кола, в смисъл толкова новичка, толкова всеможеща, толкова неповреждаща се и толкова нищо и половина харчеща.
                              Каравани и платформи с бус отгоре съм теглил милиард, депанажаджия съм. Говоря от опит, безсрамно богат. Твоя джип е:
                              - Нисан Патрул
                              - Нисан Терано /дизел!/
                              - МБ Г класа
                              - Паджеро
                              - ЛР Диско, Дифендър
                              Забрави бензиновите двигатели, бензина е мотоциклетно гориво!
                              Забрави разните там Витарки, ЦРВ-та, РАВ4 и други тамагочи подобни машинки! Ти мъжага ли си, или мацка?
                              Шапка ти свалям, че с БМВ 316 си теглил каравана! Бах тоя кокошкарник и това ли можел!? Охренет можно, бляд!
                              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

За 6000 може да се купи Хюндай Галопер в прилично състояние, аз с такъв в момента си тегля Уаз-а по състезанията. Аз моя го взех дори за по малка сума и досега нямам забележки. Къса база, 2.5 турбо, може да тегли до 2800 тона, харчи малко и се катери добре с джипа отзад. То в твоя бюджет и след 2000 май няма друга алтернатива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X