Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нов 6/7-местен SUV?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на нов 6/7-местен SUV?

Тествай и двете и ще разбереш коя е твоята. Те всъщност са доста различни и избора няма да е труден.
    А Ровъра си има гаранция 3 год и каквото и да се счупи си е проблем на Мото Пфое.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Обади се, че е много дълго за писане, а щракам от телефон и е тегаво. О 8 9 9 6 6 1 2 6 6 .
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да намерим майстора от раздел инструменти и ще са с доживотна.....(разбира се майтап), но ако имаш време колега хвърли едно око на дефендъра сигурен съм, че всеки който досега е отговорил се е запитал какво да бъде с толкова много пари ,затова и отговора няма да е лесен, но защо да е труден с дефендър ,нищо общо с дилемите които тормозят избора ти

Коментар

Като собственик на ТЛК 200 трябва да кажа, че машинката е чудесна.
          Моята е на 120к км като успях само за месец да и навъртя 7к. Преди facelift-а е 286кс а след него е електронно ограничена на 272кс за да влезе в Euro 5 стандарта.

Колата е прекрасна, сигурен съм, че за лек offroad става. Ето я и в лека кал:

Имайте предвид, че това са stock TLC 200 само със сменени гуми и предни брони.
          Ето тук е в малко по-непрятна кал:

Трябва да се има предвид, че всички коли от този клас са тежки 2.4-3.2т. което ги кара да споделят една и съща болка - потъване в калта/снега.

Активното окачване на 200-цата обаче е доста добро, тествах го на лек offroad и по Българските пътища, наистина приятно нещо.

Колега WhichSUV, обади се на Toyota, запази си тест драйв и виж колата. Аз лично я разходих от София до Пловдив и обратно с няколко забежки от магистралата.
          One Planet, One Internet!
          We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Искам и това клипче да споделя:
            We Are All Connected!

Коментар

Диско срещу ТЛК200?
              Толкова ли са различни?
              Кой Ленд Ровър, че Диско 4 ако не се лъжа е без шаси вече...
              Съвсем истинско шаси си има. Поне попаднах на снимки в един сайт(търсих го отново, но вече не мога да го намеря), които показваха процедурата по смяна на турбините. Шасито беше с по-извити форми, малко по-различно от тези, които познаваме, но си беше истинско шаси.
              Тойотата не е ли и тя на шаси?
              Обади се...
              Колега, благодаря за предоставената възможност, но не мисля та те притеснявам излишно, още повече, че има време да попрочета това, което ми е нужно като информация, а и освен да те разсмивам с глупавите си въпроси...

За тест-драйв... то е ясно, че без такъв няма как да избера по-подходящия всъдеход, но мисля да правя тестове и, евентуално, поръчка след Нова година, за сега мисля малко по малко да науча и "кътните зъби" на двата модела, понеже досега, без достатъчно познания и информация, винаги е имало неприятни изненади, които бих могъл да избегна и да не се ядосвам след това.

За Дискавърито ми стана горе-долу ясно задвижването - системата Terrain-Response и електрическите блокажи на централния и задния диференциали, но въпросът ми е - Какъв е централният диференциал - Torsen, обикновен или някакъв друг, и намесата на спирачките при офроуд увеличава ли с много износването на дискове и накладки.
              За Тойотата, обаче, все още ми е мътно - Ясно ми е че е с някакъв централен диференциал, но какъв, има ли блокаж и също има ли блокаж на задния и/или предния диференциали? Ако да - Какви? - ръчни или като на Дискавърито електронни.

На клипове се нагледах в последните 2 дни, но по тях не могат да се направят никакви изводи, понеже обстоятелства много и различни, но определено впечатляват възможностите извън пътя и на двата модела. А Тойотите от последния клип... просто Уникални.

Коментар

Re: Избор на нов 6/7-местен SUV?

Дискавъри и ТЛК200 са различен клас автомобили, все едно да сравняваш 3-та с 5-та серия БМВ. Карал съм ги и двете и по моите критерии Тойотата е много по-добра. Съветвам те първо да ги пробваш и после да се задълбочаваш в подробностите. Тойотата е здрава
                На ТЛК 200 централния диференциал е Торсен и има блокаж, задният блокаж май беше опция, но някой с 200-ца да каже по-точно.
                Последно редактирано от msi200; 23-10-12, 23:34.
                "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Задният блокаж на Toyota-та е опция. Принципно е стандартен за GX моделите, но те не се предлагат на европейският пазар(или поне аз не съм виждал).
                  В новата 200-ца има и multi terrain control-а и някаква нова система която при каране на бавни може да спира задното колело от страната на която завиваш, с цел да направи радиоса на завоя ти по-малък.

Аз като IT човек съм много разочарован от възможностите на системите за навигация и handsfree. Дори вече съм измислил как да ги сменя
                  We Are All Connected!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
                    Аз като IT човек съм много разочарован от възможностите на системите за навигация и handsfree. Дори вече съм измислил как да ги сменя
                    Интересно колега би ли споделил повече?

Коментар

Дискавъри и ТЛК200 са различен клас автомобили, все едно да сравняваш 3-та с 5-та серия БМВ.
                      - На размери са еднакви - дължината на Тойотата е с 10см повече, но междуосието на Дискавърито е по-голямо. Широчината е 2-3см в полза на Тойотата, а височината е еднаква. На практика тези разлики ще са незабележими, а и Тойотата е с по-издути форми, та пространството вътре не мисля че ще е по-голямо. Къде се състои разликата, която ги праща в различни класове? - в използваните материали или в нещо друго? Ако наистина са толкова различни, наистина трябва да тествам моделите и да се спра на единия от тях, но предполагах че не са толкова далеч един от друг.
                      Има ли големи разправии при записването за тест-драйв при официалните дилъри и къде в София или Пловдив може да стане това? - чудя се струва ли си да ходя да се разправям, понеже познавам собственик на голяма автокъща, където, мисля, има поне Ленд Круизер 200, за Дискавъри не съм сигурен, та си мисля да отида да разгледам там, понеже няма да ми виси някой на главата и няма да се притеснявам?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-escalade-gwt-silver-coast-masthead-colorizer-960x375.jpg
Прегледи:1
Размер:63.6 КБ
ID:5419579

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          [ATTACH=CONFIG]506138[/ATTACH]
                          Мнение на 3ма от тукашните майстори българи- бягай!
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Мда, на едно такова му търсих предни активни амове. Гооолямо приключение се оказа. А в официалния сервиз не знаеха как да му обучат гумите, та се наложи и да чета...
                            Софийския дилър на Тойота може да ти даде колата за един уикенд за тест, ако им се сториш достатъчно сериозен.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Re: От: Избор на нов 6/7-местен SUV?

Първоначално публикуван от WhichSUV Преглед на мнение
                              - На размери са еднакви - дължината на Тойотата е с 10см повече, но междуосието на Дискавърито е по-голямо. Широчината е 2-3см в полза на Тойотата, а височината е еднаква. На практика тези разлики ще са незабележими, а и Тойотата е с по-издути форми, та пространството вътре не мисля че ще е по-голямо. Къде се състои разликата, която ги праща в различни класове? -
                              Едното е V8 4.5, другото е V6 3.0, като освен двигателя, самото усещане като ги караш е различно. Един телефонен разговор с дилъра и имаш тестдрайв, където всичко ще се изясни... просто няма как с четене да разбереш коя кола е за теб/или само аз съм така?/.
                              Относно размерите - Например Тойота Секвоя е по-голяма от Ленд Крузър, но е по-нисък клас.
                              Дискавърито е много по-стара база, която постоянно е ъпдейтвана. Мисля моделът е пуснат далечната 2004. Цитат от уикипедия за дискавъри 3, дано 4 да е по-здраво: Discovery 3 was described as "most unreliable" by several consumer reports, including "Least Reliable Luxury Cars 2006" by Forbes.
                              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: От: Избор на нов 6/7-местен SUV?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                                Едното е V8 4.5, другото е V6 3.0,
                                Има вариянт на Диско4 с 5л V8 ( бензин), 375кс, 510Nms въртящ момент, но се продава само в някои държави. Лендкрузера поне е в наличност

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X