Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за този джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво мислите за този джип

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Коле, я хвърли едно око тука (обърни внимание, че ми свети лампата "check engine" - демек двигателя не е съвсем в час):

Не ти е верен термометъра
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
      Не ти е верен термометъра
      Нали..!! Имам едно и на - 24, ама хич не ме беше до снимане...

Коментар

Ето за такова палене говоря при много минуси. Дали има дизел да палне с такава лекота при температури близки до минус 20?!?!?
        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
          Ето за такова палене говоря при много минуси. Дали има дизел да палне с такава лекота при температури близки до минус 20?!?!?
          ...има , но както сам каза неговата цена няма да е 4-5000...
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Аз запалих с лекота на -28 зимата ама след 10 минути мисля че замръзна нафтата,започна да работи мудно,след доливане на литър бензин на 20 литра дизелово гориво се оправи,с 2 нови свещи съм и 100 ампера акумулатор
            Terrano 2 2,7td 1994
            Keeway atv 100

Коментар

За диското още не знам ,ще му е първа зима при мен но, имам една примера от 6 години не помня да не ми е запалила от раз.Говоря за дизелови двигатели.Ако си с добър акумулатор, работещи подгревни свещи и редовно сменен горивен филтър пали и още как.
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Всеки изправен дизел ще запали. Да има добра компресия, подгревни свещи нови, хубав горивен филтър, хубава змна нафта (има разни неща дето се сипват зимата за да понижат точката на замръзване), хубав голям акомулатор.
                '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                И разни BMW-та...

Коментар

Повече от 14 год. карам само дизели, предкамерен атмосферен, такъв с директно впръскване, а вече и трети Common Rail. Досега няма случай, при който да не съм запалил за да отида на работа, или където съм се запътил, включително и при -20*С. Jeep-а е при мен от четири години и не е спиран нито един ден, независимо от температурите навън, още повече пък зимата, където е силата му и основното му предназначение - по-високо проходим. Затова трябва да се прави разлика между изправен дизел, /каквото и поколение да е той/ и неизправен, износен и едва кретащ такъв, в залеза на дните си. А примери за немарливи собственици - колкото щеш. От там и многото примери за "непалещи дизели" през зимата. Градски легенди има всякакви, включително и за бензиновите мотори, но то е до състояние на машината.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Bavarcho Преглед на мнение
                    хубава змна нафта ..............
                    Ха дано ама на дали........... Тук в нашата страна е малко чужда тази дума ХУБАВА НАФТА ,един път е добре друг път не е........ абе божа работа
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ха дано ама на дали........... Тук в нашата страна е малко чужда тази дума ХУБАВА НАФТА ,един път е добре друг път не е........ абе божа работа
                      Затова става въпрос. С нашите горива няма как да си сигурен. После при дизела трябват добавки и т.н. за да не стане както при колегата с Тераното, да замръзне ти нафтата след 10 мин. работа.

Коментар

Вярно, че е донякъде въпрос на късмет, но и до навик да зареждаш на проверени бензиностанции. И не е толкова до качеството на нафтата /тя в по-голямата си част е все от един и същи монополист/, ами до съответните добавки в нея и до това - управата на конкретната бензиностанция навреме да е заредила със съответното зимно гориво, а не да гледат да си пробутат непредвидливо залежалото лятно такова, при вече ниски зимни температури.
                        Добавки слагам от време на време и то само от една такава - на популярна търговска марка в едни опаковки за дозиране, всяка от тях достатъчна за 500 л. гориво.
                        В условия на ниски температури проблем със замръзване на горивото би могло да има по-скоро при паленето , както и непосредствено след това. Ако тогава нафтата не задръсти горивния филтър, то после вече е по-лесно - всички съвременни дизели имат система за подгряване в горивните филтри, а от там чрез обратната нафта и това в резервоара. Имат и датчик за наличие на вода в горивото -WIF
                        Ето как изглежда при Jeep KJ Liberty:
                        Прикачени файлове
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Горивата (бензин и дизел) в България са с доста добро качество. Друг е въпроса какво са сипали към горивото на съответната бензиностанция (всяка бензиностанция си е отделна сама за себе си, само плаща франчайз към определената верига) и съответно често сипват различни работи. За зимата е важно в нафтата да има т.нар. зимна добавка. някой сипват по-малко и за това хората си мислят, че нафтата не била качествена. Понеже се занимавам с коли нов внос и примерно зимата кола дизел от Италия с тяхната нафта няма палене, просто не слагат зимна добавка. Същата кола с немска или австрийска нафта дето има много зиман добавка пали без проблем и нафтата не се жилира и при доста голям студ.

В Русия примерно горивата са с доста по-лошо качесто, за това например Мицубиши не продава ГДИ моторите там, защото са претенциозни към горивото.
                          '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                          '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                          И разни BMW-та...

Коментар

Гледам едно Гранд Чероки в мобилето за 3999лв 4.0 с газов инжекцион, черно, номера му е СА4156РТ. На снимки изглежда много хубаво, някой знае ли нещо повече за него.

Коментар

Загледай се в един дето е 5.2, щото казват че 4.0 не е добър за грандовете, а само за чероците. Преди да вземеш нещо американско е добре да идеш и да питаш Дядо Владо или Димата, те ще те ориентират, а често и знаят историята на колата.
                              Изглежда лачен, но този двигател е слаб за него и не паснат добре.

Коментар

Jeep Grand Cherokee overland crd
                                Jeep Grand Cherokee overland crd
                                джип, употребяван
                                11,500 ЛЕВА
                                (с право на дан. кредит)
                                Май 2004
                                126,500 км
                                Дизел
                                Автоматични
                                163 к.с.
                                2700 см3
                                4/5 врати
                                Светло сив металик
                                Особености и Екстри
                                Комфорт: Климатроник, Кожен салон, Ел.стъкла, Ел.огледала, Ел.седалки, Подгряване на седалки, Шибедах, Стерео уредба, Алуминиеви джанти, Мултифункционален волан
                                Сигурност: 4x4, ABS, ESP, Airbag, Халогенни фарове, ASR/Тракшън контрол, Аларма, Имобилайзер, Центр. заключване, Застраховка
                                Друго: Автопилот, Серво управление, Бордови компютър, Сервизна книжка
                                Допълнителна информация
                                Закупен от Балканстар с абсолютно доказуем пробег
                                Леки външни забележки. Комплект зимни летни гуми.
                                Автокаско.
                                Мнение на първо четене?
                                Прикачени файлове
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X