Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за този джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво мислите за този джип

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
    Чакай сега, правилно ли разбрах, харесвам си някъде обява в сайт дали карс, дали мобиле и т.н. давам линка тука и вие го триете????
    Е как да изкоментираме нещо тогава???? Харесах си едно чероки, с черни гуми и волан, и всички ясновидци почват да гадаят какво му има какво му няма......
    Във всички други форуми където членувам, а те са поне 10 с автонасоченост, даже се толерира публикуването на конкретна обява, за да се спестят 100 страници гадаене. Даваш обявата 100 човека КОИТО РАЗБИРАТ виждат и си казват мнението. Иначе ще е много много трудно не мислиш ли?
    Правилно си разбрал. Трием, за да не се напълни форума с мераклии, които за да си продадат таралясника, ще идват тук за да пуснат едно питане "Какво мислите за тази кола", придружено с линк към собствената им обява.
    И без това, колкото и да рабират хората, обикновено няма как да ти кажат нещо съществено по някоя картинка от мобиле-то.

Първоначално публикуван от АлКБ
    ПОЛСЕДЕН ВЪПРОС щото така дискусията хич не върви. Като някой прочете темата отгоре до долу ще си помисли че си играем на развален телефон.
    КОГА ще ми излизат мненията в момента в който ги публикувам?????
    Не разбрахте ли че не съм тук за да пакостя или да спамя????????????
    Искаш ли да спреш да мрънкаш? Няколко хиляди евра заплата на модераторите са твърде малко, за да се осигури персонална модерация в реално време на всеки един новодошъл.

Отговорът на въпроса ти е тук - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8364
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Кофти е това с мененията и аз трудно го преглътнах,докато ти излезе мнението,то дискусията свършила.Как и да е Гледай ся за джипа.Миналата зима точно,като тебе го мислих.Е аз не влезнах във форума,а сам се помъчих.Първо мислех Ауди,после субар,после някоя Кия,Хюндай и т.н и т.н.... и накрая установих,че ако ще давам някви пари и ще си купувам нещо,няма смисъл да си хвърлям само парите на вятъра.Утре ще искам и в гората да отида... и някъде другаде и т.н... така,че го реших,ако ще е джип... да е джип... Имам роднини с Теракан,купуваха го нов,и всяка зима му замръзва 4Х4-то и седи по 3,дена в хюндай да го размразяват. Така,че аз реших и взех Патрол и след малкото експириънс,който натрупах тука с пичовете из форума съм адски доволен Така,че ако ще харчиш пари,ги изхарчи съвсестно,а не за полвинчати неща,щото апетита идва с яденето. Пък после да видиш къв кеф е да се буфнеш в калта с яка машина и отстрани само да цъкат с език ))) Айде със здраве

Коментар

Това последно има решение. Копие на снимките от мобилето и тука без линкове и пак може да се коментира. Друг въпрос е, че на критерийте отговарят няколко хиляди автомобила и не виждам кой ще обсъжда всичките. Според чен месец четене ще даде много отговори.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Митко, няма начин да се обсъжда всеки един конкретен джип от няколко хиляди. Човека иска да му покажем къде е плевнята, а той сам ще си намери вратата.

Относно споменатите модели-Гранд чероки не се вписва в бюджета. Старо чероки-може би, но предвид годините на производство-надали ще се намери читав екземпляр в бюджета.
          Ленд ровър-бензиновите 3,9 V8 са яки машини. Не питай за разхода. Ама един познат кара такова на газ, и казва, че разхода в пари му идва като на дизеловите дискавърита, та не знам... Ако нямаш притеснения относно разхода(ама надали)-добър вариант. На границата на бюджета, трябва доста късмет.

Галопер-копие на паджеро 1. Доказана марка, нелош избор, малко повече ръжда отколкото на японеца, ама за толкова пари-това.

Исузу-джип 202 година за 3800??? Бягай далеч... Марката и модела са добри, ама това несъответствие не е на добре.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Това Исузу не е добра идея. Няма такава горивна система в никой друг автомобил. Няма и много хора да му разбират, а и софтуера за диагностика не се намира на много места. Отгоре на всичко въобще не е безпроблемен, та да не те касаят тези неща. Накратко, ако имаш представа какво е common rai и помпа-дюза, на този мотор системата е комбинация от двете.
            Не се ядосвай за правилата, различни са в различни Форуми, тука са така, и не са много лоши ако им свикнеш. Дали ще дадеш снимка на Чероки или ще кажеш какво си гледал, помощта е все толкова възможна. Но пък има хора, които могат и на място да ти помогнат за оглед или да отидеш при тях за проверка на даден екземпляр преди покупка. Не се отказвай и не пести пари от старателен оглед преди покупка, че после частите са скъпи, а проблемите значителни.

Много е важно за да ти предлагат варианти, е да кажеш освен цената за покупка, какви пари предвиждаш за обслужването и после какви разходи очакваш. Понякога хората имат нереалистични очаквания. Искат джип за 5 бона, да е голям и комфортен, много проходим и да им харчи малко, а това нЕма как да стане. Не вреди ако споменеш и каква кола караш сега, за да се има предвид като ти предлагат различни модели. В смисъл, ако караш добра кола от висок клас, малко джипове ще ти се видят приемливи.
            Като разход, пълноразмерните дизелови, под 10л/100км, трудно. Това в пари е 26-27лв/100км. Което като литри пропан-бутан е около 20л/100км, и в сметката влизат дори бензинови джипки със сравнително големи двигатели.
            Не съм казал, ама повтарям, че има проблемни модели, така че пиши преди да взимаш.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Току-що .................

ПОЛСЕДЕН ВЪПРОС щото така дискусията хич не върви. Като някой прочете темата отгоре до долу ще си помисли че си играем на развален телефон.
              КОГА ще ми излизат мненията в момента в който ги публикувам?????
              Не разбрахте ли че не съм тук за да пакостя или да спамя????????????
              Колега, добре дошъл в този форум!
              За да разберат колегите, че си сериозен трябва да бъдеш такъв.
              Лесно е - попрочети различните теми за различни марки и модели джипове. Първо разбери какво искаш ти .
              Нали разбираш, че всеки новодошъл иска да получи информацията сдъфкана и наготово, но при колите (джиповете)4х4 това няма как да стане.
              Трябва малко усилие и от теб. Чети повече.
              От мен :
              1. Ленд ровър Дискавъри 3.5 бензин, осем цилиндров на газ. Много място и добър среден клас джип.
              2. Митсубиши Паджеро спорт 3.0 бензин, шестак на газ. Много място и отново среден клас.
              И двата на газ са по-икономични от дизеловите варианти.
              Като възможност - гледай, АКО може да попаднеш на ЛСД блокаж в задния мост.
              Неяснотите - има ги в други теми. С търсачката на форума ще ги откриеш бързо (прозорец горе в дясно)
              Успех !
              Дискусията е между хора с познания.......иначе си е урок.

Коментар

Ще ми трябва за:
                -качване до Витоша, Лалето, Алеко и т.н. да карам ски и борд. Там пътя почти не го обработват, само пясъх хвърлят тъй като било национален парк и нямали право да хвърлят химии разни. Ринат от време на време
                -обикаляне и по други ски курорти, сняг, лед, лоши пътища.
                -лятото лов и риболов, като ловът се извършва в много леки райони, не на 30 км навътре в гората
                -да си карам цяла зима из града, защо да се мъча със задното по софийските "добре почистени" улици. В квартала в който живея се почиства само маршрута на рейса, вътрешнокварталните се чистят сами, напролет като слънцето ги разтопи.
                -Нужен ми е и достатъчен обем за товарене на принадлежностите за гореизброените спортове.
                -Ако може да е с поне 4 врати и 5 места
                .
                Тъй като и аз минах по този път, ще ти споделя извода си: Ейтакъв универсален автомобил няма! Ако ще караш в града "цяла зима" ще ти трябват едни хубави зимни гуми и един автомобил, който да гори малко и да има известно ниво на комфорт. Иначе с гумите "копачи" и джипа "копач" ще се пързаляш като шейна, ще изръсваш кесията за нищо и жена ти няма да иска да се вози при теб /не, че това последното е от особено значение/. Напуснеш ли асфалта, играта става друга. Хубавите зимни гуми веднага се замазват с кал, ниският разход е невъзможен, а всичко, което ти е създавало комфортно возене е потенциално счупено, безполезно е или направо пречи /напр. разни електронни системи, ABS, асистенти, доценти и пр/. Лъскавият външен вид пък въобще остава в миналото. Така, че забрави за универсалния войник. След като си ловец, рибар и приключенец, вземи си един горски щурмовак, напр. Нисан Патрол 2,8, че е много дуракоустойчив, и си прави кефа. Забрави също, че като си купиш джип, ще го ползваш за "леки" разходки. Това е първите три дена. Винаги ще те хапе мухата да видиш какво може още, и още, и... ощееее и неусетно ще подириш някоя офроуд дружинка, защото там са кушиите. Но тогава ще разбереш каква грешка си направил с уж "универсалния асфалтьор". Против съм също и много скъпите горски возила. Не ти дават възможност да отпуснеш глезена и душата, защото все смяташ поправянето на окривените врати и разпилените брони, радиатори, стъкла и фарове.

Коментар

Eйййй браво, ето такива отговори очаквам.
                  Каква кола карам и на какви коли съм свикнал попитахте. От 2001г шофирам активно, като за тези 11 години съм сменил доста коли, от които всички освен една са били със задно предаване. Колите ми никога не са били най-икономичните или евтини за поддръжка, но се справям без да се оплаквам. След първата жигулка съм имал лични коли: опел вектра, два бензинови мерцедеса последователно, междувременно един форд с V6 бензинов двигател. В момента също карам Mercedes CLK200 Kompressor 192коня бензин Колата си карам всеки ден, на месец минавам между 1500 и 2000км. Крайно непригодна е обаче за ходене по язовири и планини, за което и не я използвам, не и е там мястото на тая кола.
                  Не знам какво е разход 5/100, с какъвто се хвалят собствениците на TDI, CDI и т.н. космически разработки. Но да свикнал съм определено колата да е комфортна и педалите да се натискат лесно (имах чувството че на дискавърито съединителя трябва да го биеш с чук).
                  Засега не бързам с купуването на джип, затова събирам компетентни мнения и мисля че съм попаднал на правилното място, за да ги получа.

пп Кажете две думи за Деу Мусо??? Освен че е с двигател патент на мерцедес.
                  Последно редактирано от АлКБ; 05-10-12, 22:28.
                  Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                  Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Но да свикнал съм определено колата да е комфортна
                    А, като прочетох това, сетих се за най-краткото описание на джипа, който ти трябва: Да е обратното на колите, на които си свикнал.
                    Защо те насочвам към Нисан Патрол: Огромен диференциал, почти камионски, демек як; Носи и по-агресивни и високи гуми, за разлика от по-дребните си събратя, и те ги носят, но често чупят разни елементи, напр. раздатки и пр. Много пъти съм наблюдавал това при Витара и Фероза; Фабричен 100 процентов блокаж, включва се ръчно и когато ти трябва, а не като LCD, което е коварно при страничен наклон; Цял мост, здрава ходовата част с приемлива поддръжка; Много здрав двигател, мой приятел пет години го кара с всичко, само не и с нафта и няма предаване; Приемлива возия, ако не вярваш, повози се на Дифендър; Премлив разход, но за под 10 - 11 на сто не вярвай; Има части, нови и на старо; Обслужването не е толкова болезнено; Майсторите се справят с поддръжката т.е. джипът на е екзотика, на която да се учат. Това са основните предимства, които аз ценя. Ако влезеш в темата за Патрол, ще откриеш и много други. Напр. Наварата /2000 г./, която карах няколко години има доста от изброените предимства, но не е подходяща за "сериозни войни". Същото се отнася и за Тераното, което е много сходно. Но ако нуждите се изчерпват с лова и риболова, Наварата е просто мечта.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                      А, като прочетох това, сетих се за най-краткото описание на джипа, който ти трябва: Да е обратното на колите, на които си свикнал.
                      Защо те насочвам към Нисан Патрол: Огромен диференциал, почти камионски, демек як; Носи и по-агресивни и високи гуми, за разлика от по-дребните си събратя, и те ги носят, но често чупят разни елементи, напр. раздатки и пр. Много пъти съм наблюдавал това при Витара и Фероза; Фабричен 100 процентов блокаж, включва се ръчно и когато ти трябва, а не като LCD, което е коварно при страничен наклон; Цял мост, здрава ходовата част с приемлива поддръжка; Много здрав двигател, мой приятел пет години го кара с всичко, само не и с нафта и няма предаване; Приемлива возия, ако не вярваш, повози се на Дифендър; Премлив разход, но за под 10 - 11 на сто не вярвай; Има части, нови и на старо; Обслужването не е толкова болезнено; Майсторите се справят с поддръжката т.е. джипът на е екзотика, на която да се учат. Това са основните предимства, които аз ценя. Ако влезеш в темата за Патрол, ще откриеш и много други. Напр. Наварата /2000 г./, която карах няколко години има доста от изброените предимства, но не е подходяща за "сериозни войни". Същото се отнася и за Тераното, което е много сходно. Но ако нуждите се изчерпват с лова и риболова, Наварата е просто мечта.
                      Ще ми стигнат ли парите за читав Нисан Патрол, струва ми се че са малко за нещо читаво от този клас.
                      Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                      Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

много е важно дали се кара по път, макар и непочистен и извън пътя, затова, ако наистина ще караш по път, не отхвърляй толкова лесно Субитата...... с добър клиренс, подходящи гуми, фултайм и бавни /при моделите с ръчни скорости/ са доста добър вариант за тези нужди! лошото на този вариант е, че трудно се намира читаво Суби за тези пари

аз съм един от малкото, които от джип слязох на кола /макар и СУВ/ защото най-важно е да прецениш за какво точно ще използваш джипа/колата....... много хора ще ти подтвърдят, че универсално решение няма и ако се метнеш на наджипена джипка като единствено МПС, доста тегави ще ти се видят тези 2000км./месечно

Коментар

Двете думи за Мусо ( познато из форума повече като Гнусо) са Не и НЕ.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

То джипове много, но с ограничен бюджет...
                            Другото е че изобщо не знаеш какво искаш! От Патрол скачаме на Деу Мусо и от Бензиново Паджеро на Исузи 3-ка дизел.
                            Според мен трябва да прочетеш по разделите първо, после да покара малко и чак тогава тази тема да има развитие.

Патрол - голям камион, за този бюджет не очаквай много комфорт дето го търсиш.
                            Деу Мусо - противоречиви коментари съм чувал, далеч като концепция от Патрола
                            Паджеро 2 - 3.0 177к.с. е добър с газ, ако парите дето си писал са само за закупуване може и да попаднеш на добър екземпляр. Супер Селект-а (фултайм) е това което търсиш, хубаво е да има блокаж отзад (твърд)
                            Исузу Трупър - хубав е джипа, но само не и 3.0 дизел, само мъки...
                            Галопер - това си е копие на Паджеро 1 (какво друго да ти се каже), тука мого търсене трябва за читав без ръжда.

Пак да кажа - почти на четеш, после питай!
                            '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                            '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                            И разни BMW-та...

Коментар

Първоначално публикуван от Bavarcho Преглед на мнение
                              ... Галопер - това си е копие на Паджеро 1 (какво друго да ти се каже), тука мого търсене трябва за читав без ръжда. ...
                              Не е съвсем точно. Галопер 2 е силно подобрено копие на Паджеро. За ръжда не мисля, че е по-зле от други коли на тази възраст. Изключение правят екземплярите, които са били внесени на времето директно в България от Индкомерс. Явно, с цел по-ниска цена, са били някаква "африканска" комплектация без антикорозионна обработка на купето, в резултат от което "българските" Галопери лесно се отличават от внесените от Зап. Европа по характерните поражения от ръжда.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ще ми стигнат ли парите за читав Нисан Патрол, струва ми се че са малко за нещо читаво от този клас.
                                И в момента в Мобилето има 4 такива джипа на цена до 5500 лв. и то без пазарлъка. Сам каза, че не бързаш. Към твоите 4500 лв. лесно ще прибавиш още 500 - 1000 лв. Лошото е, че какъвто и джип да купиш, ти трябват поне още 500 -1000 лв. за добро първоначално обслужване /и то ако не купуваш нови гуми/.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X