Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за този джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво мислите за този джип

След като достигнах по трудния начин (слагане на вериги, бутане, дърпане, копане с лопати и с каквото има, теглене с въжета)
    до извода, че за хобитата които имам ми е нужен автомобил 4Х4. Дойде въпроса какво да взема.
    Мислех си че ще мина по тънката лайсна с някое субарце или с едно мицубиши 4х4, но.. няма да стане, много половинчата работа са, ни кола ни джип.
    Да е джип обаче какъв.... това е въпроса. Ще ми трябва за:
    -качване до Витоша, Лалето, Алеко и т.н. да карам ски и борд. Там пътя почти не го обработват, само пясъх хвърлят тъй като било национален парк и нямали право да хвърлят химии разни. Ринат от време на време
    -обикаляне и по други ски курорти, сняг, лед, лоши пътища.
    -лятото лов и риболов, като ловът се извършва в много леки райони, не на 30 км навътре в гората
    -да си карам цяла зима из града, защо да се мъча със задното по софийските "добре почистени" улици. В квартала в който живея се почиства само маршрута на рейса, вътрешнокварталните се чистят сами, напролет като слънцето ги разтопи.
    -Нужен ми е и достатъчен обем за товарене на принадлежностите за гореизброените спортове.
    -Ако може да е с поне 4 врати и 5 места
    Бюджета към този момент е около 4000-4500лв макс.
    Предпочитания имам към бензиновите с газ, може и бензиново без газ, в краен случай здрав дизел, който трябва да пали нощно време на минус 20

Давайте предложения, а аз ще качвам обяви които са ми хванали окото, да ги коментирате, като разчитам на компетентни мнения.
    Ходих, гледах и карах едно дискавъри, имаше го и тук за 4хил лв не останах очарован. Гледах и един Range Rover 96г дизелов двигател 2.5 на BMW, мииии много пуши това нещо като го изрежеш.
    Също така съединителите и на двата Ровъра бяха много много твърди, или поне в пъти по-твърди от на лека кола.
    Рейнджа ми допадна повече, обаче е и по-скъп.
    Последно редактирано от АлКБ; 05-10-12, 18:45.
    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

От: Какво мислите за този джип

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
    ... а аз ще качвам обяви които са ми хванали окото ...
    E това няма да стане. Линкове към търговски обяви ще бъдат изтривани без предупреждение.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Обади ми се. Тела е в подписа ми.
      Аз нищо не продавам.

Коментар

Преди да продължи дискусията кажи на какво си се спрял като схема: фултайм, парт тайм или он деманд? Иначе те пращам за жълт.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Чакай сега, правилно ли разбрах, харесвам си някъде обява в сайт дали карс, дали мобиле и т.н. давам линка тука и вие го триете????
          Е как да изкоментираме нещо тогава???? Харесах си едно чероки, с черни гуми и волан, и всички ясновидци почват да гадаят какво му има какво му няма......
          Във всички други форуми където членувам, а те са поне 10 с автонасоченост, даже се толерира публикуването на конкретна обява, за да се спестят 100 страници гадаене. Даваш обявата 100 човека КОИТО РАЗБИРАТ виждат и си казват мнението. Иначе ще е много много трудно не мислиш ли?
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-10-12, 19:05.

Коментар

Щом иска да си кара из града 4х4 според мен му трябва фултайм
            Не знам защо си се отказал от "лека кола 4х4" като тя ще ти върши работа идеално, все пак от това което си писал много рядко ще излизаш извън пътя и то на лек терен.
            А купиш ли си веднъж джип да знаеш, че после трудно ще се качиш пак на лека кола, направо хич няма да ти се слиза от джипа.
            Така както си писал критериите може много неща да ти се предложат, всеки ще предложи различно към което той има пристрастия.
            '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
            '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
            И разни BMW-та...

Коментар

А аз мога да го повозя на нещо, дето го използвам за същото дето е написал. Вече 6г.

Коментар

Ами аз написах че имам предпочитания за фултайм обаче поста го няма още, нещата така се случват много бавно
                Иначе кола 4х4 ще и събирам гърнетата по някой язовир или в някой леден коловоз.
                Според опитът ми с джиповете които съм карал и сега след карането на двата ровъра описани в първия пост, с кеф си сядам после в колата и все едно карам перце.

Коментар

Ако не те притесняват големи данък и застраховка-някое паджеро 2 ще ти върши всичко това за което си писал, че ти трябва.
                  Нелош избор е и Нисан Терано. Предлагам тези два модела защото имат добри бензинови мотори. Фронтерите също са в класацията, но според мен бензиновите им мотори не са от най-добрите. Лично мнение.

@Пенчо-човекът иска място за багаж. Киа-та не е лоша машинка, но е малка.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

За КИА ли става въпрос? ОК нямам против, но ще се наложи да ми обясниш добре за техните "хъбове" и всичките главоболия около тях.
                    След като прерових почти всички обяви, съм си набелязал няколко марки и модели:
                    - Jeep Cherokee може и Grand
                    - Land Rover....всичко без Defender и Freelander
                    - Hyundai Galloper V6 бензин
                    Като за хюндая е добре да ми разкажете нещо повече от това че е корейско копие на Паджеро

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      @Пенчо-човекът иска място за багаж. Киа-та не е лоша машинка, но е малка.
                      Че къде съм казал кия?????
                      Още повече, повечето тук знаят че не я продавам!!!

Коментар

Приятел с фронтера и то сравнително нова, бензинова 2.2 май беше, около 2000г, бра такива ядове със скорости и раздатки по пътищата че не е за разправяне. Не ща да чувам за фронтера.

Коментар

Явно трябва да си сменя аватара. Този е снимка от преди 40г.

Коментар

Току-що видях в мобилето една обаява за Isuzu Trooper 2002г 3.0 TDI 160k.c. дизел, на много поносима цена от 3800лв. На снимки изглежда добре, но като марка, двигател, окачване и т.н. ми е много неясно Исузу-то.

ПОЛСЕДЕН ВЪПРОС щото така дискусията хич не върви. Като някой прочете темата отгоре до долу ще си помисли че си играем на развален телефон.
                            КОГА ще ми излизат мненията в момента в който ги публикувам?????
                            Не разбрахте ли че не съм тук за да пакостя или да спамя????????????
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-10-12, 19:35.

Коментар

АлКБ, много лошо я подкара. Не знам в какви форуми пишеш, но тук правилата са строги, за това пък не са справедливи. Тъй че - по кротко. Купи си Субару Форестър.
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X