Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за този джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво мислите за този джип

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
    Хеехехех не ме нахендряй с тия кошници ако обичаш.

Сефте чувам, че Jeep е по-добър от който и да е японски джип. Нарочно ти показвам клип с неподготвена дълга база, управлявана от папагали. Освен това, при Jeep ще трябва да избираш от големи бензинарници, на които няма да издържиш на разхода и самоделни италиански турбодизели, на които няма да издържиш на ремонтите и разнасянето на кабели и акумолатори през зимата...

Коментар

По-добър или по-лош за тия пари това е.
      Дизеловия двигател го отписвам като цяло, независимо от марката.
      Бензиновия двигател ако вече не е, подлежи на газифициране
      Японските са страхотни ама за 4 хил ТЛК или Патрол не мога да си взема.
      Сега съм на вълна Land Rover

пп Каквото и да взема нямам никакви намерения да попадам в ситуации като витарката на клипа.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-10-12, 07:17.
      Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
      Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

С уговорката ,че не съм сменял дирекция,а само съм разглобявал до последното болтче.Та по спомени ти трябва само една конзола която държи волана.Евентуално може да се наложи удължаване на някой кабели....Ново жило за газта(при дизела,за бензина ???) ,удължаване на спирачни тръби,тръбата на съединителя(не погледнах дали колата е автомат)....абе общо взето дреболиЙ(аре при сенаторите :–) )

Мишо недей така да ограничаваш избора.....
        Гранд Чероки-25-30/100 газ/бензин....
        Патрол-Дирекно второ място в личната ми класация за най-неудобен и тесен автомобил,след дифендъра...
        Терано-пас
        Паджеро 2.8-16/100 нафта!!!!!,проблеми с тиквата.....
        Последно редактирано от Shtaiga; 08-10-12, 05:45. Причина: доп...
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          ...........
          ........Паджеро 2.8-16/100 нафта!!!!!,проблеми с тиквата.....
          Това па от къде го реши? Проблем с глава, ама на 2,5 дизел евентуално. При 2,8 дизел евентуално трябва рано или късно да се смени семеринга на ГНП-то (ама не е хирургична операция и аз лично сам го направих насред улицата). Това за разхода е верно, ама горе-долу. 16/100 разхода може да е зимата при включен преден мост и заключен междуосов диференциал (е веднъж на мен така ми показа и малко повече де). Обикновено с щатните гуми разхода в градски условия е около 12/100, а извънградско около 10/100. Много зависи с каква скорост го караш.
          И понеже не ми се пишат едни и същи неща ще се самоцитирам.
          Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Ако е бензин по-добре да е 3,5л., защото рано или късно пак ще стигнеш до същия извод.Ако е дизел 2,8л. щото според мен е по-надежден. Гледай раздатката да е Супер Селект. По възможност да има 100%-ов заден блокаж. Ако те търкалят, че има и преден блокаж, да знаеш, че фабрично няма. Гледай номера на рамата да се чете (намира се на гредата зад задна дясна гума на около 5см. посока задна броня). Дългата база по принцип е фабрично лифтната. Заден мост, диференциали, скорости и раздатка (е не съм съвсем сигурен за всички) са усилени за 3,5 бензин и 2,8 дизел. Ама каквото и да избереш няма да збъркаш. А за Хюндай аз лично съм предубеден.Сега погледнато за риболов дългата база е по-добре (аз съм си направил удобство за спане). Нямаш никакъв проблем да стигнеш почти навсякъде. За в гората (разбирай offroad) по-добре е къса база, ама аз си ходя и така. Абе ако искаш се обади да ти дам да направиш едно кръгче на 2,8 дълго. После намери някой с 3,5 бензин и сам ще решиш. Всяко си има предимства и недостатъци.
          Поздрави.
          Другият избор е както беше казано Патрол Y60.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това па от къде го реши? Проблем с глава, ама на 2,5 дизел евентуално. При 2,8 дизел евентуално трябва рано или късно да се смени семеринга на ГНП-то (ама не е хирургична операция и аз лично сам го направих насред улицата). Това за разхода е верно, ама горе-долу. 16/100 разхода може да е зимата при включен преден мост и заключен междуосов диференциал (е веднъж на мен така ми показа и малко повече де). Обикновено с щатните гуми разхода в градски условия е около 12/100, а извънградско около 10/100. Много зависи с каква скорост го караш.
            И понеже не ми се пишат едни и същи неща ще се самоцитирам.
            Много вярно.
            Градско 12/100 си е реално.
            Извънградско със 90 до 120 км/ч. разхода е 8.5 горе доло, 10/100 е много.
            По-голям разход само като дърпаме платформата дето тежи малко над 550 кила и кола отгоре поне 1.5т.
            Проблеми никакви, особенно с "тиквата".

п.с. Чети и хубаво за части и сервизи, и слаби места на мерките дето "в момента са ти на дневен ред" защото това е доста важно.
            '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
            '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
            И разни BMW-та...

Коментар

Сега съм на вълна Land Rover

.
              Land Rover е доста по-добрият избор. Последното Дискавъри в нашата ловна група беше купено за 3000 лв. 1993 г., турбодизел, в много добро състояние. Успех в покупката!

Коментар

За тия пари избора ти се свежда до Ровър или Джип и двата бензинови.
                Носят лесно на лифтиране, което ще ти се прииска след първото препятствие, в което не смяташ да попадаш като витарата

Коментар

Благодаря, мисля че няма да сбъркам с Дискавърито.
                  Единствения кусур, е че най-вероятно ще е англичанка, ама какво да се прави пазарът на бензинови е страшно оскъден. А на дизелите някак си не им вярвам..... представям си ситуацията: късно вечер, -20гр студ и виелица и аз и още няколко човека с мене да разчитаме 15-17 годишният дизел да запали, особено с качествените български горива. Я запали, я не.
                  Докато при бензиновите тия притеснения ги няма.
                  Ще покарам няколко деснячки обаче, да видя дали ще се справя.

Коментар

Това па от къде го реши? .......
                    Приемам забележката
                    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Благодаря, мисля че няма да сбъркам с Дискавърито.
                      Единствения кусур, е че най-вероятно ще е англичанка, ама какво да се прави пазарът на бензинови е страшно оскъден. А на дизелите някак си не им вярвам..... представям си ситуацията: късно вечер, -20гр студ и виелица и аз и още няколко човека с мене да разчитаме 15-17 годишният дизел да запали, особено с качествените български горива. Я запали, я не.
                      Докато при бензиновите тия притеснения ги няма.
                      Ще покарам няколко деснячки обаче, да видя дали ще се справя.
                      Ако ланд ровър дизела не запали просто си умрете от студ!
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Toва не можах да го разбера???

Коментар

Който има дизел Ланд Ровер го разбра.
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

@АлКБ-русев иска да ти каже, че ако ровърски дизел не запали, значи е толкова студено, че ти самия ще си умрял.

Обаче, мой познат миналата година не успя да запали дизеловото диско. Ама беше под -20, и акумулатора не от най-добрите.
                            При изправен двигател, рядко масло, силен акумулатор и зимна нафта всеки дизел би трябвало да запали. Поне до -20-25. По-надолу по термометъра-Божа работа.

П.п.-и бензинови коли не палят на голям студ, то си е до състояние на двигателя, и колко палещия е в час.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              @АлКБ-русев иска да ти каже, че ако ровърски дизел не запали, значи е толкова студено, че ти самия ще си умрял.

Обаче, мой познат миналата година не успя да запали дизеловото диско. Ама беше под -20, и акумулатора не от най-добрите.
                              При изправен двигател, рядко масло, силен акумулатор и зимна нафта всеки дизел би трябвало да запали. Поне до -20-25. По-надолу по термометъра-Божа работа.

П.п.-и бензинови коли не палят на голям студ, то си е до състояние на двигателя, и колко палещия е в час.
                              Коле, я хвърли едно око тука (обърни внимание, че ми свети лампата "check engine" - демек двигателя не е съвсем в час):

Коментар

Аз палих този февруари в Мюнхен на -31. Само с две подгрявания.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X