Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Вие пък Туарега го изкарахте някакъв висок клас автомобил за аристократи... Не забравяйте въпроса какъв е - 2.5ТДИ/5цил. редови като в бусчетата VW, бръмчи много - върви малко и обикновено нямат никакви екстри/ в Туарег срещу СантаФе и Аутлендър. Ако ставаше въпрос за Туарег 3.0тди с въздух и много екстри, нещата са различни. На Хюндая ме дразни, че седалките са му мънички, и кожата е някаква хлъзгава/ми тя си е изкуствена, няма начин/, иначе е приятен за каране и много здрав. Да не забравяме и надежността на Фолксвагените напоследък, преди месец едно VW на цели 3000км ме остави на път, като знам за много подобни случаи.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Аз самият карам двигател на VW, но 1.9дизел, карал съм Санта Фе за кратко, за аутлендъра нямам наблюдения. СантаФе-то е прекрасна кола за 75% асфалт и лек офроуд но с достатъчно "екипировка" и да те преведе закратко през по тежък. VW са ме возили към 3-5 хил км, беше служебно и не можех /а и като слушах шофьора как го псуваше/ и не поисках да го карам. Имахме една случка в МК - спираме да пием кафе след 2 часа път, излизаме и не пали. Няма звук, няма лампичка - просто нема никой. Чудно... събрахме цяла тълпа разбирачи на паркинга, бутахме го - смях - нищо... защо и как запали след половин час - пак никой не разбра, ама си изпилихме нервите. Колегите имаха едно служебно Голф4 4х4, пасат 4х4 2008 година и туарега като класацията беше - пасат /добра возия, луксозен, мощен и малко проблемен/, голф 4 4х4 - /железен, но с по кофти возия и обзавеждане от пасата/ и който изтеглеше късата клечка тръгваше с туарега...
      Категорично СантаФе-то.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        ...седни в едно БМВ 90-а година, после в един хюндай' 2010 и после напиши къде е по-комфортно
        ...
        возията и шумоизолацията на 5-ца БМВ (ако още се движи някое БМВ 90-та година ) може и да е по-добре от на Х-й i10 i20 i30, ама що не се качиш на XG / Grandeur пък дори и на Соната... За подръжка и разход пък въобще да не говорим... Ако утре започнат наистина да гледат изгорели газиве на ГТП пък къде отиваш с дъртата кола?

Българинът определено обича "аристократични" марки возила, ама на 90% ситуацията е "царят е гол" с някоя "бабичка" 90г купена с много лишения и после "въх бензина скъп, слагаме газ"...

Та за 30 бона може да си купиш запазено СФ или Аутлендър, вместо да седнеш в протъркан от каране Туарег и да започнеш ремонтите...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

R5 няма да взимам, то се е видяло.
          Днес карах 2 Туарега 2006г. 3.0ТД и 3,2 безнин и двете на около 200 000км. за около 26К и едно Санта Фе 2008г. за 24К на 120 000км. Всеки от продавачите се кълнеше в километрите и ме караше да викнем монтьор с лаптоп, за да проверим дали са верни. Екстрите и комфорта отвътре на Туарезите не могат да се сравнят с Хюндая, но някак си Санта Фе ми се струва по- нечупливо и надеждно. Туарезите са ми на сърцето, много ми харесват, но мненията са много различни и все още се чудя какво да правя ...

Коментар

Благоадерине на глобализацията и превеса над икономическите фактори, а не на инжинерните, в автомобилостроенето се стигна до ситуацията в която казано в по-опростен вид вместо Хюндая да става като VW, VW става като Хюндай. Разбирайте го както искате и успех в избора....
            И единственото нещо на което все още западните (в частност немските) коли все още имат превес над корейските или азиатските, е заслуженото "име" от недалечното минало. Но това е до време, картите вече са открити, а това "име" става все по-кухо.
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Леле Боже!!! Самото заглавие на темата явно е "Какво да избера - кон, катър или магаре?" Вие си изберете кое какво е...

Коментар

Винаги в тема като са намесени возила от категория SUV2, се сещам за един цитат на журналист от Мотортренд ли беше или Аутобилд. Нещо такова: "Тези автомобили не се справят добре с нищо от нещата за който са проектирани, те се справят добре само с едно - да демонстрират богатство". Това беше от някаква статия от типа луксозни и комфортни са ама не като S Мерцедес и другите от този тип, спортни са ама ...., джипоподобни са ама.... и т.н. За поддръжка на такава кола си трябват и не малко доходи. Това не са коли за малки разстояния. Това че колата като нова струва над 100 000лв. не значи че при проблем от сервиза ще ти дадат оборотна или частта ще е налична и няма да чакаш 1 месец.
                Истината обаче е една ако такава кола ти е на сърце и имаш излишни парички, взимай защото кеф цена няма. Но не се ограничавай до този избор, погледни ТЛК и Трибека.
                Успех.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                  Леле Боже!!! Самото заглавие на темата явно е "Какво да избера - кон, катър или магаре?" Вие си изберете кое какво е...
                  Остави ги, разбирачи... Сега се оказва, че Туарега бил лош, щото щял да е много каран. Понеже Санта Фето ще е чисто ново май а ?? Да, ама не. И се почнаха и "истинските" случаи, ето бе-чисто ново фау-ве, пък не пали...И аз чух за един случай дето Ролс Ройс не запалил, манете го, тва не е кола. Директно аристократите да се ориентират към Дачия, я кви палачи са.
                  Абе тия глупаци, що си купуват тия скапани скъпи коли. Ето, според разбирачите тука, евтините боклуци са много по хубави, че и евтини. Някой обаче бърка фантазиите си с реалността...
                  0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                  Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                  Суперскан България www.decbg.com
                  Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                    Остави ги, разбирачи... Сега се оказва, че Туарега бил лош, щото щял да е много каран. Понеже Санта Фето ще е чисто ново май а ?? Да, ама не. И се почнаха и "истинските" случаи, ето бе-чисто ново фау-ве, пък не пали...И аз чух за един случай дето Ролс Ройс не запалил, манете го, тва не е кола. Директно аристократите да се ориентират към Дачия, я кви палачи са.
                    Абе тия глупаци, що си купуват тия скапани скъпи коли. Ето, според разбирачите тука, евтините боклуци са много по хубави, че и евтини. Някой обаче бърка фантазиите си с реалността...
                    Не колега, някои си реализираха фантазиите и се зблъскаха с реалността. Аз например цял живот съм искал да имам Мерцедес. Е с работа си постигнах мечтата и сега го имам. Купен нов новеничак, ако не вярваш дай си маила, да ти пратя копие на личната карта и талона. Ама когато на 70000км ти гръмне турбото, на 85 ти сменят вратите, щото са ръждясали, на 90000 ти сменят предните амортесиори, на 95 ти се счупи пружина, и на 100 кормилната рейка, ела пред мен, сложи си ръката на сърцето и се опитай да ме убедиш пак да си купя Мерцедес. А го карам по немските пътища, предполагам знаеш какви са. Е ако дойда с него в БГ ми той ще се разпадне сигурно (и тайно си размишлявам и се питам как софийските таксиджии със скапаните си Хюндаи правят по над половин милион)... Или ако искаш ела да си разкажеш теорията на шефа ми. Купи си го чисто нов, спортен Мерч , за 250000 евро и на 4572км го остави на магистралата и се прибра с такси. Или се пробвай при колегата ми с Ауди А6, 5 месеца не го видя да излезне от сервиза. Верно ние не сме разбирачи, ние сме хора които работят и си изкарват парите с труд и усилия (работчска класа), хора на които не ние е работа да разбираме от всичко, а това за което ни плащат. Поне тука в "белия" свят е така. И когато отида и дам една торба с пари, очаквам да си купя качество, а не една емблема за да съм гъзар и на гол корем чифте пищови. А това, че има мнозина хора които си купуват "маркови" коли, щото именно са "аристократи"- да правят го, щото социалният им статус ги задължава и не върви да се явя в немската фирма Сименс с Мазда например. Когато преди 1 година попитах един "гъзар" що има 2 Ролс Ройса и Мерцедес, знаеш ли какво ми отговори?: "Щото съм това което съм и се очаква от всички да имам тая визия, а ако не бях, никога нямаше да ги погледна тея коли", нищо, че изкарва толкова пари за ден колкото ние с тебе за 1 година не може да съберем. И какво повече ми дава едно БМВ, Ауди или Мерцедес от една КИА или Хюндай? Качество? Някви повече екстри? Айде нема нужда...
                    И понеже говорим за джипове в тоя форум, кажи ми поне един сериозен немски джип, с изключение на Гегата, който да не забравяме, че е правен 80те. години за военните? Може би Audi Q7 или BMW X5 или Porsche Kaien или Mercedes ML- изкарай ги някъде извън магистралата и чеп за зеле не става от тях. Скъпи играчки, натъпкани с електронни дивотии, които никога, никъде не трябват на никому. Играчки за мъже, в които живее детето (което не е лошо принципно). Играчки подобни на лаптопа на жена ми, за да си чатка в Фацебукето или смартфона на децата за да си пишат СМС със съседчето от съседната къща.
                    Извинете ме за офтопика и със здраве от един собственик на "аристократична" кола!
                    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Виж сега, на дефектен автомобил може да попаднеш от всяка една марка. Но това не значи, че някой си модел не става за нищо. Относно това кой какво може на пътя и извън него има тонове доказателства и "за" и "против"...
                      По-странното в тая тема е, че се прави избор между коли, които нямат нищо общо една с друга.
                      Е така за бъзика, без да целя нещо:

Видях го на военно учение, използван по предназначение

Трикратен победител в рали "транссибир". Кайенът е Т2 - автомобил, максимално близък до серийния. Или казано иначе - добавен ролкейдж и подсилено окачване...

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                        ...А това, че има мнозина хора които си купуват "маркови" коли, щото именно са "аристократи"- да правят го, щото социалният им статус ги задължава и не върви да се явя в немската фирма Сименс с Мазда например. Когато преди 1 година попитах един "гъзар" що има 2 Ролс Ройса и Мерцедес, знаеш ли какво ми отговори?: "Щото съм това което съм и се очаква от всички да имам тая визия, а ако не бях, никога нямаше да ги погледна тея коли"
                        Това е по-скоро снобария. Да се мъчиш с някакви неща само защото така те задължава социалният ти статус.
                        Според мен снобарията може да се избегне, стига да искаш. Малко е смешно да се оправдаваш като руснак на интервю за работа:
                        На въпроса: "Пиете ли?" отговорил: "Пия, но с отвращение!"
                        Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                        ...
                        И понеже говорим за джипове в тоя форум, кажи ми поне един сериозен немски джип, с изключение на Гегата, който да не забравяме, че е правен 80те. години за военните? Може би Audi Q7 или BMW X5 или Porsche Kaien или Mercedes ML- изкарай ги някъде извън магистралата и чеп за зеле не става от тях. Скъпи играчки, натъпкани с електронни дивотии, които никога, никъде не трябват на никому...
                        Те ти още един сериозен немски джип: Опел Фронтера.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Цялата тема е абсурд, а най вече това:

Първоначално публикуван от gizdo Преглед на мнение
                          Здрвейте,
                          спрял съм се на по горните 3 градски джипа...
                          "Градски джип" е разточителство и който може да си го позволи не трябва да има такива ограничения "30 хил. лв." и да задава въпроси от сорта "колко ще струва ремонта" на най евтината луксозна кочина на пазара.

Коментар

Истината е проста, няма как да правят нещо което да изкара повече от 5г. пряко сили, не е като преди по 10+ да изкара всичко...Всичко вече е комерс.

П.С За протокола аз имам 5-ца БМВ от 91г. която си е по кола от доста нови, само на 300 000 и малко хиляди е но си мина преглед за изгорели газове и дори я гледаха като изтървани що извади такива стойности. С два катализатора е си по дефолт ;0
                            Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                              ....Това е по-скоро снобария. Да се мъчиш с някакви неща само защото така те задължава социалният ти статус.
                              Според мен снобарията може да се избегне, стига да искаш....
                              Българската - да . Ама недей да гледаш от твоята си камбанария . Човекът говори за германския снобизъм . Иди поживей няколко години в Германия и после ( бас държа! ) , ще си промениш коренно горното мнение .

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                              .....

Те ти още един сериозен немски джип: Опел Фронтера....
                              Опааа ! Сериозен - да , ама немски ?!
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от gizdo Преглед на мнение
                                R5 няма да взимам, то се е видяло.
                                Днес карах 2 Туарега 2006г. 3.0ТД и 3,2 безнин и двете на около 200 000км. за около 26К и едно Санта Фе 2008г. за 24К на 120 000км. Всеки от продавачите се кълнеше в километрите и ме караше да викнем монтьор с лаптоп, за да проверим дали са верни. Екстрите и комфорта отвътре на Туарезите не могат да се сравнят с Хюндая, но някак си Санта Фе ми се струва по- нечупливо и надеждно. Туарезите са ми на сърцето, много ми харесват, но мненията са много различни и все още се чудя какво да правя ...
                                Вземи си това,което ти е на сърце.Явно искаш ТуарегАко си вземеш Сантасе,ще се въртиш по цели нощи в леглото А пък недай Боже да се счупи...
                                А тия ролсове, бентлита...май не са много читави...Не виждам да ги карат много...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X