Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Здрвейте,
    спрял съм се на по горните 3 градски джипа. Сега събирам информация относно последващи разходи по обслужване и подръжка.
    Туарега съм се спрял на R5 2,5 TD , знам за проблемите, които се срещат при тези мотори, но се оказва, че повечето проблеми идват и от лоша експлоатация на собственика.
    Хюндай Санта Фе- 2007г и Мицубиши Аутлендър от 2007г. Санта КаФето ми харесва като разход и консуматиеи, но ми стой като беден роднина на Туарега, а пък Мицубата трудно се намира с автоматична скоростна кутия, което е задължително условие.
    Дайте вашите мнения и споделете опит

От: Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

С Туарег R5 2,5 TD няма да изглеждаш като по-богат роднина, отколкото със Санта Фе- 2007г
    Едно е сигурно (стига да не купиш най-раздрънканото внос от Италия) - СФ-то е много просторен и удобен автомобил и е доста по-надежден от въпросния Туарег... Ако имаш възможност, напъни се (финансово) за модел 2010г с новата 6ст. ск. кутия и мотор 197кс
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нямам тази възможност за новото Санта Фе
      Карах няколко коли и от двете марки и Туарега отвътре ми харесва повече. При него много се притеснявам от последващите разходи... Много са карани тези Туарези и имам чуството, че счупи ли се нещо цената ще ми е по 2 спрямо на САнта Фе-то.

Коментар

Re: Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Туарегът, особено с този мотор, не е нищо особено; и да не говорим как му скърцат пластмасите. Ако искаш висок клас СУВ, се ориентирай в друга посока. От трите взимам СантаФе без да се замислям, става въпрос ако са в еднакво състояние и т.н.
        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Конкретен отговор кое от трите не бих ти дал, но да вметна и аз нещо:
          Първо- на Туарега освен като проблемен двигателя се слави и като неикономичен, и невървящ;
          Второ- Туарег с пълна сервизна история и цена близка до Санта Фе и Аутлендър, да не кажа невъзможно, но много трудно ще намериш;
          Трето- Аутлендър-ът е доста по-малък и тесен, но за сметка на това в стандартен вид е доста муден (важи за най-разпространените модели в БГ), въпреки всичко май е най-надежден от трите
          4- Санта Фе доста ги хвалят, на мен лично не ми харесват, като плюс обаче е багажното пространство и сравнително ниския разход (дизела) като за голямо комби, поддръжката му също не е евтина - масова заблуда, но пък може да се намери от първи собственик на реални километри
          С други думи, търси туарег с 3.0тди и без въздушно ако можеш да си го позволиш, а най-добре тойота ЛК 120, за него някой лошо ако ти каже предлагм групово да го линчуваме, плюсовете там са мног - добър разход, много здрав, много проходим, без база за сравнение с каквото и да било, прави се само в Япония, доказана сигурнос, най-много някоя дюза да смениш.

Коментар

Не знам кой ще вземе Санта-Фе пред Туарега ако са на една цена. Ааа сетих се - това ще е същия дето пред Х5 ще вземе Теракана.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Туарега ми е първенец
              Хюндая ме блазни с по- новата година и както казахте по- горе малкия разход и възможността да се намери върнат от лизинг закупен от БГ на малко километри.
              Читав Туарег V6 3.0 ТД отива на 30К без обслужването. Някой има ли впечатление от V 6-ца 3.2 бензин и взъможността да и се сложи газов инжекцион? Има няколко читави бензинови коли на добре цена, но варианта с газта малко ме притеснява...

Коментар

Гиздо, да знаеш, че този двигател 2.5TDI на Туарега е отватителен. Карах А6 с такъв двигател и не искам повече да видя такава кола. Постоянни ремонти и разходи.
                Бензинът 3.2 харчи много и не върви. Като цяло всичко в Туарегът е с отватително качество. Практически според мен трудно мможе да направиш по-лош избор от Туарег. Може би по-зле е само Рейндж Ровър...
                Взимай Санта Фе и се радвай на живота
                Може да видиш и някой Лексус RX...

Коментар

На А6 мотора е 6-цилиндров и няма нищо общо с 5-цилиндровия, който се слага в Тоуарега.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    Не знам кой ще вземе Санта-Фе пред Туарега ако са на една цена. ...
                    Ако са на една цена, кое ще е по-лошо състояние?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
                      Гиздо, да знаеш, че този двигател 2.5TDI на Туарега е отватителен. Карах А6 с такъв двигател и не искам повече да видя такава кола. Постоянни ремонти и разходи.
                      Бензинът 3.2 харчи много и не върви. Като цяло всичко в Туарегът е с отватително качество. Практически според мен трудно мможе да направиш по-лош избор от Туарег. Може би по-зле е само Рейндж Ровър...
                      Взимай Санта Фе и се радвай на живота
                      Може да видиш и някой Лексус RX...
                      Бая глупости събрани в един пост. Форума се напълни с "професори".....Как въобще сравнявате щайгата Санта Фе с Туарег, това са съвсем различни в ценови клас коли. Гроздето е кисело, Бентлито е кофти кола, по добре Дачия...., ай сиктир.
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

кажете ми някой, който е правил основен ремонт на СФ 2007г и аз ще ви кажа двама дето са правили на Туарег ТДИ 5-ц... Не се излагайте - тоя мотор трака като каменотрошачка
                        Ако под "скъпа подръжка" на СФ-то имате предвид смяна на масло в "Инд Комерс", тогава съм съгласен... Но едва ли е по-скъпо отколкото в "Порше"
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          кажете ми някой, който е правил основен ремонт на СФ 2007г и аз ще ви кажа двама дето са правили на Туарег ТДИ 5-ц... Не се излагайте - тоя мотор трака като каменотрошачка
                          Ако под "скъпа подръжка" на СФ-то имате предвид смяна на масло в "Инд Комерс", тогава съм съгласен... Но едва ли е по-скъпо отколкото в "Порше"
                          Давай, казвай за мотора на Туарега. Но първо, ти лично колко такива туарези кара и какви ЛИЧНО впечатления имаш ??
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

И аз правих основен ремонт на този двигател. В Унитрейд не можеха да ми приемат колата, защото имаха прекалено много Туарези с най-различни проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от skoda_fan Преглед на мнение
                              На А6 мотора е 6-цилиндров и няма нищо общо с 5-цилиндровия, който се слага в Тоуарега.
                              Може и да бъркам.
                              На аудитo наистина беше 6 цилиндров двигател 2.5TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X