Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Туарег, Санта Фе или Аутлендър???

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
    ... Нещо да дойде от към корейчетата ?? Само копи-пейст. ...
    Много ми е странно системно демонстрираното по различни поводи надменно отношение към южнокорейците и техните продукти. И то от представители на нация, която не беше в състояние да сглоби що-годе кадърно дори един сдухан "Москвич".

Пък въпросните "корейчета" през годините нееднократно са показали, че освен да правят ким чи могат да заемат водещи позиции и в различни области на машиностроенето. По-конкретно в автомобилостроенето от години "Хюндай" заема челни позиции в класациите за надеждност. Което май трябва да означава нещо ...

Из един попаднал в нет-а разговор на шефа на VW с подчинените му по време на инспекция на модел на "Хюндай" по време на автомобилното изложение във Франкфурт през 2011.

„Bischoff!“, „Da scheppert nix!“. „Warum kann’s der?! BMW kann’s nicht, wir können’s nicht!“ ...

В превод:

"Бишоф, това не трака! Защо те го могат? БМВ не могат, ние не можем ... "
    Че копират - спор няма. Ама кой не го прави. Японците така започнаха на времето, а къде са сега? Китайците пак така процедират ...

А ние, великата техническа нация, седим отстрани и им се надсмиваме с надменно пренебрежение ... и се гласим да си купуваме китайски пикапи

П.П. А що се отнася до това кое е скъпо, и кое евтино и защо, ето един цитат от форума, който доста добре показва, че не е задължително по-високата цена непременно да означава различно (по-високо) качество, а може да е продукт на други съображения ...

... Направи ми неприятно вчепетление че кутията е същата а филтъра за Туарег е 55лв, а за Кайена ми 170лв
    Абе *амка им аз тарикати ...... кожодери. Как за една и съща Айсин ще взимат други пари за Порше ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-08-12, 10:10.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Скромен опит с туарег 2.5 автомат , Варна-София и обратно. Впечатления- не върви, дори и на режим спорт. Разход 14-15 при спазване на всички ограничения по пътищата, на наличните участъци магистрала движение със 110-120км. На предния ред седалки е ок , комфорта чат - пат бива. На задния ред на мен не ми допадна, чувствах се дикомфортно, а и изглежда някак недоизкусурено и евтино. Определено не ме грабна с нищо .

Коментар

Много предложения се дадоха всяко едно е с плюсове и минуси, има колеги които карат изброените от теб модели ще ти обяснят подробно всичко за тези машини.
        Ще си позволя и аз да дам едно предложение Нисан Патфайндер, има колеги тук които карат такива машини предполагам, че ако ги помолиш ще ти обяснят каквото те интересува и ще можеш да направиш кръгче да почустваш машината.
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
          Скромен опит с туарег 2.5 автомат , Варна-София и обратно. Впечатления- не върви, дори и на режим спорт. Разход 14-15 при спазване на всички ограничения по пътищата, на наличните учMастъци магистрала движение със 110-120км. На предния ред седалки е ок , комфорта чат - пат бива. На задния ред на мен не ми допадна, чувствах се дикомфортно, а и изглежда някак недоизкусурено и евтино. Определено не ме грабна с нищо .
          2,5 туарега при леко каране си гори 10-11. 14 е на пълна газ. Върви като кола 174 коня и 2,5 тона.
          Разваля са нормално, ремонтите вече са на нормална цена .
          Ако искаш удобно комби с възможност да излизаш по черно за пари под 20000 лв бива.
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-08-12, 15:42. Причина: Корекция на цитат
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

до КИКИ. Колега,когато ми покажеш Хюндай с Денсо- обещавам - само при теб ще си правя диагностиката! Да не си имал предвид Делфи ?
            Нещо не разбирам ожесточението с което нападаш корейските коли.
            Прехвалените германци от Опел, Що напоследък слагат италиански дизели?
            Последно редактирано от lusan; 12-08-12, 15:47.
            GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Много ми е странно системно демонстрираното по различни поводи надменно отношение към южнокорейците и техните продукти. И то от представители на нация, която не беше в състояние да сглоби що-годе кадърно дори един сдухан "Москвич".

Пък въпросните "корейчета" през годините нееднократно са показали, че освен да правят ким чи могат да заемат водещи позиции и в различни области на машиностроенето. По-конкретно в автомобилостроенето от години "Хюндай" заема челни позиции в класациите за надеждност. Което май трябва да означава нещо ...

Из един попаднал в нет-а разговор на шефа на VW с подчинените му по време на инспекция на модел на "Хюндай" по време на автомобилното изложение във Франкфурт през 2011.

Че копират - спор няма. Ама кой не го прави. Японците така започнаха на времето, а къде са сега? Китайците пак така процедират ...

А ние, великата техническа нация, седим отстрани и им се надсмиваме с надменно пренебрежение ... и се гласим да си купуваме китайски пикапи

П.П. А що се отнася до това кое е скъпо, и кое евтино и защо, ето един цитат от форума, който доста добре показва, че не е задължително по-високата цена непременно да означава различно (по-високо) качество, а може да е продукт на други съображения ...
              +1
              Не мога да разбера на базата на какво е това нашенско високомерие към корейчетата. Колега Кики, препоръчвам ти да си направиш една екскурзия до Корея за да видиш чудеса които не си и сънувал. От опит ти го казвам.

Коментар

Темата се измести във "Война Корейско vs Немско". Четох с интерес и забелязах някои основни фактори в мисленето на съфорумци... БМВ от '90 било по-добро Хюндай от '10 (погледнете краштестове и много сериозно се замислете), немското било мнооого над корейско (субективно е, различни класации, различни показания) и някакви подобни. Крайно време е да започнем да мислим като въпросните "западняци", а именно да се уважаваме. Така както отиваме до магазина и си купувате нов смартфон, лаптоп или LED телевизор, така би могло да си променим подхода и за автомобилите като цяло (силключение на хард джипките, при които по-качествени от старите няма) . От което следва, че като можеш да си позволиш, например, Форд Фокус - нов, не трябва по подразбиране да те е срам от това и поради тази причина да търсиш БМВ 7-ци, A8-ци, S-класи и тн. на по неизвестен пробег и минимум 10 годишни. Следователно, хората избрали корейски автомобили, имат своите причини и те не са задължително маниаци на евтиното! Също така, хората каращи луксозните немски возила не е задължително да са "аристократи" или сноби. Всеки има мозък в главата и знае какво прави при избора си на даден продукт!

До автора - мое лично мнение е да си вземеш това, което ти е по сърце. А разходи и ремонти - никой не знае какво точно предстои. Според коментарите ти се забелязва мерак към Туарег. Щом е така, вземи го и карай с кеф!
                Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Да не говорим че последните модели на Хюндай- Киа се проектират в.................................центъра им в Германия!
                  GW Steed5

Коментар

Един вид се получи "гузен негонен бяга"... Какво високомерие, какви 5 лева...
                    Като влезеш в магазина за телефони - има от 50 и от 5000 - какво ще избереш си е твоя работа - купувайки го или изразявайки мнение за някой не хейтиш другите..
                    Това, че едните наблягат на комфорта, други на ниската стойност - не омаловажава труда на едните или другите.
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Мдааааа, за съжаление Хюндай вече е по скъп от доста немски и японски марки.
                      GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                        до КИКИ. Колега,когато ми покажеш Хюндай с Денсо- обещавам - само при теб ще си правя диагностиката! Да не си имал предвид Делфи ?
                        Нещо не разбирам ожесточението с което нападаш корейските коли.
                        Прехвалените германци от Опел, Що напоследък слагат италиански дизели?
                        Това, че слагат Делфи а не Денсо нищо не променя. Като почнат да слагат Хюндай пиезо инжрктори примерно-тогава моите уважения...Всичко което е хай-тек по автомобилите им не е тяхно. Ама за да се стигне до тези хай-тек продукти които корейците само ползват, някой е вложил труд и е дал маса пари да ги разработи. И Чавдаре, не ми вменявай неща които не съм казал и искал да кажа. Къде видя да сравнявам корейците с нас ?? Ние най-много да превърнем завод за полупроводници в завод за цели проводници, както казваше правешкия селянин. А най-вероятно е да го превърнем в скрап....
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Потребителят обикновено слабо се интересува кой е авторът на иновациите по автомобила му. Аз лично предпочитам да ме занимава по-малко със себе си и да изпълнява задачите си. От известно време освен с компютри се занимавам и с автомобилите на фирмата, в която работя и наблюденията ми са в полза на корейците. Те ми създават най-малко работа и обикновено проблемите им са безобидни. Повечето от тях наистина не харесвам, но е факт, че работят и то добре.
                          Същото се отнася и за по-старите френски коли.
                          Последните поколения на Паджеро също са на светлинни години по отношение на надеждността от П1 и 2.
                          Просто светът става все по-метро и хомоориентиран и това дава отражение при всички производители
                          Последно редактирано от Scrapheap; 13-08-12, 20:25.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

... И Чавдаре, не ми вменявай неща които не съм казал и искал да кажа. Къде видя да сравнявам корейците с нас ?? ...
                            Не съм казвал, че ги сравняваш с нас. Просто ми е странно в български форум да срещам нееднократно (не само от тебе, а и от много други хора) такова подчертано пренебрежително отношение към южнокорейците. Да приказват така немците, дето са показали, че могат да правят много качествени автомобили, да разбере човек ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Като почнат да слагат Хюндай пиезо инжрктори примерно-тогава моите уважения...
                              Относително новият 3.0 CRDi комън-рейл на Хюндай има пиезо инжектори, ако за тази чудесия говориш.
                              Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Карам Туарег 2.5 R5-ца. Та за Джипа. Ремонт на помпа за хидравликата ми се наложи да направя. Тръгнах от 1200 лв. нова с ремонт-а. Минах през рециклиране (но не ставало) и свърших търсенето с e-bay (нова за 195 лири и върнах моята) та с 500 лв. ремонт за всичко.

Е какво излиза......за едни ремонта ще излезе 1200 лв/ на мен 500 лв. Кой ще е с позитивни мнения по форумите...аз. А колегата с 1200 лв. ремонт ще ореве света, нали?

По темата:
                                Туарег, Санта Фе или Аутлендър

ЗАПАЗЕНАТА!!!!!Е моето мнение.

Познат вкарва коли от Италия, или са на по 300 000-600 000 км. или е за сериознен ремонт. Та за какво колите нов внос са по евтини?! Защото италианците са глупави?!
                                Миналата година ходих до Италия на ски, спрях с колата до две автокъщи и какво да видя....та колите бяха по скъпи от Българските. ЗАЩО ЛИ?! Друго!И аз съм ходил до Горубляне (приятел има автокъща там) плащат по 60-100 лв на месец за паркомясто за кола. Та хем по евтини от Италия, хем разходи тук за паркинг, хем и печалба да има за продавача. Абе не знам.......
                                Колега gizdo търси си джип от човек и да е на БГ номера и продавача да не е някой прошляк. Има критерии за покупка на хубава кола/джип и това не са малко неща да мислиш над тях.

Поздрави
                                VW Touareg R5 2005
                                Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
                                Ford Everest 2,5 2006
                                Крис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X