Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ford Explorer или Range Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ford Explorer или Range Rover

Здр,от доста време ги гледам двата автомобила и не мога да реша кои да е ? Реших да се допитам до вас за да се насоча като се има предвид,че джипа няма да се използва извън пътя.Explorer-а е 4.0 205к.с. бензин автматик1997 г. , а Range e 2.5 дизел 136 к.с. също автоматик 1998 г.
    По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая.

От: Ford Explorer или Range Rover

Експлоръра е много хубава машина, има проблем с скоростите, но мисля че при 207те коня го няма. Вътре е добре качествена изработка и изключително здрав автомобил. Мн. близък има експлорър, преди него бая коли счупи, защото се карат както трябва, БМВ 325ис буквално всяка седмица беше счупено, като накрая сцепи купето, чисто нова Г400 и сцепи двигателя бързо бързо... тоя екслорър вече 4г го кара и нищо, взе го с счупени скорости оправи ги, с доста ядове, но вече се знае как, от тогава само каране, никакви експерименти с АГУта и т.н. Сипва се бензин и газ до дупка. Много народ казват че не става за офроуд, с което също не съм съгласен, тоя джип ходи всяка седмица на Витоша дори и при як сняг, вкарвали сме го в реки поля и какво ли не и освен недостатъчни клиренс, който обаче се промени с някакъв лифт, всичко друго е добре, може би по-скоро е сув от колкото джип, но няма база за сравнение с Сувовете, машината е яка и солидна и цените и са много ниски. Части има за без пари също.

Коментар

Конкретно за не познавам нито един от 2 та модела но пък за около 20 години в автомобилния бизнес съм понаучил това онова. Както виждаш съм в сърцето на американското автомобилостроене и не са ми нужни 10г да седя тука за да кажа следното:
      Бяга далеч от кола разработвана и правена в Америка.Тия тука са МНООООГО назад в сравнение с Европа и Япония що се отнася до коли - каквито и ще да са.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
        Конкретно за не познавам нито един от 2 та модела но пък за около 20 години в автомобилния бизнес съм понаучил това онова. Както виждаш съм в сърцето на американското автомобилостроене и не са ми нужни 10г да седя тука за да кажа следното:
        Бяга далеч от кола разработвана и правена в Америка.Тия тука са МНООООГО назад в сравнение с Европа и Япония що се отнася до коли - каквито и ще да са.
        Грешите...
        Хамериканците не са никак назад в автомобилостроенето. Автомобилите, които се продават на техния пазар са предвидени да издържат много, много повече мили без никаква поддръжка, независимо дали са европейски, азиатски или Хамерикански. Естествено най-доброто е японски автомобил правен за щатския пазар.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

По-голяма глупост не бях чел от месеци из нета, колега явно никога не си виждал возил или каквото и да е с Американски автомобил. Колко американски коли си имал и на базата на какво си изградил това мнение? Лично аз като притежател на 2 американски автомобила в момента и имал контакт с доста такива смея да твърдя и мога да се обоснова, че Американските машини са номер 1 и ще си останат такива. Или пък не си имал никога друга кола и си мислиш че като се чупят Американските другите не се чупят Надявам се да си на 16г за да се оправдае мнението ти с възрастта не с други неща

Коментар

Хахахахах попадна на който трябва,той знае какво говори и знае на базата на какво-жокерче:работеше в Германия за Мерцедес........

И е много прав ако ме питаш мен ма как да е.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Преди години изкарах 3-4 години в САЩ и от личен опит(и от такъв на приятели които си изкарваха прехраната с търговия на коли от търгове) мога да кажа, че пише ли made in usa(build with pride in usa) бягай на далече, освен ако не си някакъв мазохист или си човек без работа с пари и кисненето по сервизи ти е хоби. То самите американци, малкото които рабират от коли, си признават че колите им не струват. А колко случаи съм имал с рент-а-кар(там обикновенно са до 15к. miles) на които таблото да се почва да се разпада и да свети като коледна елха, хал хабер си нямаш.
              Последно редактирано от josecuervo; 24-04-12, 20:26.
              M57D30T1
              W450

Коментар

Привет и от мен, първо трябва да споделя, че и аз чувам не добри отзиви, относона американските колици. Това до известен смисъл ме натъжава, зачото смятама, че някой от тях имат доста потенциал, макар и неприети добре от повечето потребители. Тук обаче темата е свързана с даване на мнение на колегата, което би му помогнало при покупката на един от двата автомобила. Аз винаги съм си държал на Range - a, макар не малкото му недостатъци. И в други теми съм писал, че въздушното окачване и известни проблеми в електрониката са главния му проблем. Но смятам, че при добър егземпляр и обстойно оглеждане преди покупка биха могли да се избегнат главоболия

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                  По-голяма глупост не бях чел от месеци из нета, колега явно никога не си виждал возил или каквото и да е с Американски автомобил. Колко американски коли си имал и на базата на какво си изградил това мнение? Лично аз като притежател на 2 американски автомобила в момента и имал контакт с доста такива смея да твърдя и мога да се обоснова, че Американските машини са номер 1 и ще си останат такива. Или пък не си имал никога друга кола и си мислиш че като се чупят Американските другите не се чупят Надявам се да си на 16г за да се оправдае мнението ти с възрастта не с други неща
                  Най-после се намери някой по-тъп от мен. Честито на колегата brpi !
                  Ради не искам да съм на твойто място като дойде време да си плащаш данъците на многобройните автомобили твоя собственост. За фирмените ти не ми се и мисли, верно че и фирмата си е твоя де...
                  А и като гледам всяка вечер трябва си на рожден ден.Толкова приятели, кумове и пр. И всеки втори е с 400сди или 500сел, сек сл.

А за познанията ти по автомобили добре, но защо е тази категоричност? Личи от километър , че експлорър не си и виждал , а твърдението колко са добри американските коли са глупави и будят смях тук-справка колко американци карат в състезания или в гората.Ако спрат аутобилд не те виждам брат.

Сега сериозно- колебая се между новото гранд чероки и новия ТКЛ200. Първото е 92000 второто е 152000 лв. Кажи си мнението. Не може да нямаш по двама познати и то близки с такива коли по на 200-300 хиляди яко каране. Аз искам да го кара една позната по 10000км на година градско каране.
                  Последно редактирано от rusev; 24-04-12, 20:38.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Пеивет и от мен. Първо бих желал да споделя мнение относно американските автомобили като цяло. Смятам, че колите, правени за Америка, но не в Америка са доста добри попадения, защото са много издръжливи на така да се каже повече натоварвания. Но напоследък чувам, пък и чета мнения спрямо американците, че никак не струват. Това донякъде ме натъжава, макар че има и доза истина, но въпреки всичко, аз ги смятам за доста добър избор в някой от категорийте автомобили. Сега обаче трябва да помогнем на колегата за избора между двата автомобила. Аз съм си горд фен на Range - а, макар и недостатаците му, като въздушното окачване и небезизвестните проблеми с електониката. Мися, че след обстоен оглед преди покупката биха моголи да се избегнат главоболия завбъдеще. за Ford - a знам че е добро камионче, макар и да му изгниват тенекийте тук - таме, но тук главен фактор е разхода на гориво, който никак няма да е малък за тия 205 магарета и то майче във V8. От там насетне данъци, застраховки, но щом сте се спряли на подобен модел явно сте преценили недостатъците. Освем това не знам как стоят нещата с частите, поради липсата на много такива по моргите и тва може да се окаже проблем. Бих съветвал за Jeep Grand Cherokee, но в крайна сметка избора е ваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение

Колега ,ти маи ти е трудно да разбереш някои факти ,дори доста елемнтарни – в поста си съм написал че 20 години работя в автобизнеса ,така че няма как да съм на16г,отделно съм написъл къде съм –Дероит Мичиган,така че няма как да не съм виждал американска кола.И на какво съм си изградил мнението ....м да ,понеже работя като инженер в развоя на баш тия американски коли и ми плащат даже да знам кое какво е ,та даже и да сравнявам с неските и япоските.......та е на тази база мога да кажа –може и да има и по кофти коли от американските –света е голям и не знам всичко дето се прави ,ама от тия дет ги знам –немските и японските- УСА колите са пален клозет....още по раждение имат 1000 недостатъка.
                      Така че в твоя случаи в пълна сила важи поговорката –които не знае да плува ,морето му е до колене......
                      И друг път преди да окачествяваш нечие мнение като глупост – поогледаи се ...това е моя съвет.

Коментар

Това са пълни глупости!Не виждате ли , че всички имитират американските иновации особено в интериорното оборудване.Най-големите им предимства са в качеството на влаганите материали.Да ви се случвало да скъсате американски болт?
                        Лошо е само за "нашего брата", че ни мародерстват с 10-то кратно по-високи цени и естествено следва обобщаващото заключение на големите корифеи примерно "VM-a бил кофти".

Коментар

Вижте сега, ако не сте прочели навреме:
                          Първоначално публикуван от lourans Преглед на мнение
                          Здр,от доста време ги гледам двата автомобила и не мога да реша кои да е ? Реших да се допитам до вас за да се насоча като се има предвид,че джипа няма да се използва извън пътя.Explorer-а е 4.0 205к.с. бензин автматик1997 г. , а Range e 2.5 дизел 136 к.с. също автоматик 1998 г.
                          Та човека пита за избор м/у два точно определени модела, а вие започнахте да си мерите...опита.
                          Ами кажете му конкретни слаби и силни страни на едното и другото возило.
                          Ще започна с Форда. Мой приятел кара такъв от 4 години. Мърляч е и не поддържа изобщо. За 100 000 км не знам дали 2-3 пъти е сменил масло и филтри. Занимава се с дърводобив. Слаби страни: 1.Форд 2. Прави ремонт на скоростна кутия. 3. Прави ремонт на раздатка /он деманд/. 4. Капризен към бензина. Като зареди на някоя "селска" бензиностанция /вече ги няма/ от време на време му светва "чек-а". 5. Вече са свършили шарнири и амортисьори за 4 години лашкане по гората. 6. Отдолу всичко е издраво и покривено от коловозите.
                          Силни страни: ммм... не е спирал до сега, не го е оставял насред пътя.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Еми той и колегата малко да се поизпоти - незнам в подфорума на Форд дали има, но в подфорума на ЛР има специална тема за модела:
                            Съвети и мнения преди покупка на Рейндж Ровър 2.5 ТДС(П38А)
                            Иначе темата е малко "червена или зелена блуза да си купя"
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Чест и почитания brpi за опита, който имате с американските автомобили. Но все пак, не бихте ли споделил малко повече подробности поне за няколко от по-известните американски марки - тази и тази, точно тези модели от тази година имат такива и такива слабости, масово проявяват дефекти с това и това, заради което в USA хората ги отбягват. Предполагам това с
                              Бягай далеч от кола разработвана и правена в Америка
                              дори да важи за повечето марки, все пак не е за абсолютно всички - 100%. Все ще да има поне един модел от някоя американска кола, която да става поне малко.
                              С удоволствие чета всичко написано от BENZBOSS , примерно за Mercedes, но всяко негово мнение е подкрепено с факти - "тази кола, за пробег от еди колко си мили се е налагало да се отстраняват такива и такива дефекти. Тази с излизането си от магазина цената и пада с толкова и толкова. Всички се оплакват от такива и такива дефекти. За полицейски машини предпочитат тази и тази марка, с такива подобрения в тях" и т.н.
                              Миналата година имах удоволствието да прекарам месец и половина в САЩ /в пет шест различни щата-CA;OR;WA;NV;IL;WI/. Америка е на колела и то не от вчера. Там без автомобили не могат. В колата си закусват и си пият кафето, докато карат или чакат в задръстването на път за работа. В колата им минава една немалка част от живота - поне по час - два всеки ден. Дори до Costco да отидеш са ти нужни 30 - 40 минути и отново автомобил. Но, поне по моите наблюдения, хората си карат предимно американски автомобили и то все доста големи според европейските ни разбирания. Срещат се също и някои от японските - Toyota; Honda; Mitsubishi, но в класа на леките автомобили, вероятно заради кризата с горивата, май повечето са като втора и трета кола в семейството и то предимно някои малолитражки 1.5/ 1.6 бензинови и Hibrid. От европейските марки има сравнително по-рядко и то само на някои от най- известните - BMW; Mercedes и много рядко WV.
                              Та, моля да ме извините за малко дългите ми писания, но ако brpi отдели малко от времето си, ще ми е интересно да прочета малко повече за проблемите с качество в американското автомобилостроене, особено за такива, които не присъстват напоследък в другите европейски и японски марки.
                              Поздрави!
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X