Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Е споменал е, чети му поста... А темата натам отиваше...
    На мен поне досега все така ми се случва - качвам се и решавам, че това е моето! След това винаги ще намериш доводи да аргументираш покупката си като правилан
    Всички имат плюсове и минуси (за Диското не се сещам за минуси, ма да кажем, че съм пристрастен вече).
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Е споменал е, чети му поста... А темата натам отиваше...
      На мен поне досега все така ми се случва - качвам се и решавам, че това е моето! След това винаги ще намериш доводи да аргументираш покупката си като правилан
      Всички имат плюсове и минуси (за Диското не се сещам за минуси, ма да кажем, че съм пристрастен вече).
      Така е всеки си хвали неговото ! И аз бях изправен пред дилема Тойота или Митсубиши и съм много доволен от избора си !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
        Така е всеки си хвали неговото ! И аз бях изправен пред дилема Тойота или Митсубиши и съм много доволен от избора си !
        Хора, има и чиста аритметика! Вижте бе, сравнете, примерно оттук: http://www.paddockspares.com/parts-a...absorbers.html
        за някои неща има и други сайтове.
        Те "такова животно нема" за другите марки...
        Кви дилеми, къв избор, когато за другите плащаш Х 3 (поне)
        И за цената на 1 читава Тойота ще вземеш 3 дискавърита (и поне едното ще е много читаво)...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
          Хора, има и чиста аритметика! Вижте бе, сравнете, примерно оттук: http://www.paddockspares.com/parts-a...absorbers.html
          за някои неща има и други сайтове.
          Те "такова животно нема" за другите марки...
          Кви дилеми, къв избор, когато за другите плащаш Х 3 (поне)
          И за цената на 1 читава Тойота ще вземеш 3 дискавърита (и поне едното ще е много читаво)...
          Благодаря ти , че ме развесели ! Влез първо виж цената на една 70-ка и тогава говори приятелю !
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
            Благодаря ти , че ме развесели ! Влез първо виж цената на една 70-ка и тогава говори приятелю !
            ок 2 дискавърита Х 5 хилки = 10 х. къде има читава 70-ка?
            А ти виж цените на частите, за които говорех по горе, сравни ги с твоите и ще се разплачеш...

Коментар

Диското е народна машина вече, не е както преди да бяхме единици тук с такива, че и ми се смееха нЕкои. Сега си е като мохера едно време. Няма ги много по моргите, щото не е лесно да утепаш такова, но пък въпреки прословутата кофти английска сглобка, каквото оправи си седи оправено с години...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                ок 2 дискавърита Х 5 хилки = 10 х. къде има читава 70-ка?
                А ти виж цените на частите, за които говорех по горе, сравни ги с твоите и ще се разплачеш...
                За частите нищо не съм казал . Ама да не да ми се чупи всеки ден тая Тойота ? Със сигурност се чупи по-малко от Ровъра . А и цената на 70-ката пак не я оцели !
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

В момента Тойота не е на мода във форума. Както стана ясно в друга тема, от Патрула по-дорбо няма. Сега остава да излеза в тая, че от Диско по-добро няма.
                  Ако говорим конкретно за избор между Дефендър и 70-тка, за мен работата е на кантар.

За разход, трудно ще постигнеш по нисък разход от 70-тка с 2.4 бензин на газ, сравнено със всички дизелови вариянти на Тойота,Нисан,Лендроувър.

За поддръжка този двигател му се сипва само масло и няма да правиш глави, турбини...
                  Нисан и Лендроувър нямат бензинови двигатели с нормални кубатури, което мен ме дразни.

Комфорт - нито Патрула нито Дифендъра блестят с комфорт. Диското обаче там е много напред. 70-тката е по средата.

Ако наистина ще бъдеп 365 дена в гората те съветвам да се огледаш за Тойота 73-ка със 4.2 дизел.
                  По-некомфортно от Диското но по-здраво от всичко изброено. Разход нормален за тези размери.

И е крайно време да кажем лафа, който доста хора забравиха - Каквото и да си карал, накрая ще караш Тойота...
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    И е крайно време да кажем лафа, който доста хора забравиха - Каквото и да си карал, накрая ще караш Тойота...
                    Все пак хората си имат предпочитания . Не можеш да набиеш в главата на някого , че даден джип е най-добър (както правят напоследък Патроладжиите и колегата с Дискавърито ) .
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Да нормално е някой който си купува джип от неправилния остров да търси първо има ли части и колко струват.....щото се жениш за джипа и ще ти трябват!А за джипка от страната на изгряващото слънце не те вълнуват чарколяците толкова много щото рядко се чупят.....
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Брей какви хора колега я си вземи една витара па може да си я превърнеш кеф ти във патрол кеф ти тойота що пък не във уаз що па не всички заедно хаха хамелеон си е това витарята

Коментар

Към хората каращи Дискавъри,моля да ми обясните следните неща:
                          (не защитавам никоя марка)Имаше няколко теми за изгърмяли дифове,и то мъжката с пробити корпуси?Няколко с проблеми в раздатката?Няколко с двигатели?Даже има и тема за замръзване на предният мост когато се кара в дълбок сняг?Нисана и Тойтата са с цели мостове,и те се карат в снега,пък нямат от тези проблеми?За частите съм съгласен евтини са,но то и на Нивата и Уаза са евтини,даже ги има в наличност,но трябва да си особенна порода човек да ги притежаваш с много свободно време за тях.
                          Не го приемаите като заяждане.Обяснете ми нормално.И да подчертая говорим за стокови машини,защото с тунингови части всеки знае....

поздрави

Коментар

Харесвам LC70, но за първи път чувам да се изполва в едно изречение с "комфорт". Колкото до това кой джип е правилния избор - няма верен отговор на този въпрос. Ако имаше, сега нямаше да дрънкаме същите глупости отново и отново.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов-Kograman Преглед на мнение
                              Към хората каращи Дискавъри,моля да ми обясните следните неща:
                              (не защитавам никоя марка)Имаше няколко теми за изгърмяли дифове,и то мъжката с пробити корпуси?Няколко с проблеми в раздатката?Няколко с двигатели?Даже има и тема за замръзване на предният мост когато се кара в дълбок сняг?Нисана и Тойтата са с цели мостове,и те се карат в снега,пък нямат от тези проблеми?За частите съм съгласен евтини са,но то и на Нивата и Уаза са евтини,даже ги има в наличност,но трябва да си особенна порода човек да ги притежаваш с много свободно време за тях.
                              Не го приемаите като заяждане.Обяснете ми нормално.И да подчертая говорим за стокови машини,защото с тунингови части всеки знае....

поздрави
                              Стокова машина, нищо от това което спомена не ми се е случвало, има по-запознати от мен технически - мога да те насоча към по-компетентни хора във форума на Land Rover , аз карам и карам, вече няколко години, и вервай ми и в дъбок сняг и все пак за да (не) стане като ЦСКА - Левски - ама амортесьор - нов за ~11 BP ... курса е 2.36 = има-няма 26 лева... а и тоя лаф за Тойотата - абе колкото това за Мерцедеса едно време... а сарказъма за острова, ами те са, поне 2 и в темата - UK и Nipon - 日本の - и са със същата дирекция... толкова

Коментар

Много съм благодарен на хората които дискутираха до тук моите въпроси.Горе долу си правя някакви изводи,но тук идва ред и на съществените въпроси.Нормално е при толкова много дни в годината в гората да се помисли за разхода на гориво и комфорта които ми е нужен защото имам проблеми с гръбнака,но по-важно ми е проходимоста.Доколкото сванах при комфорта води Диското но за горивото неразбрах.А спрямо проходимост как е Диското и Патрола спрямо Тойотата и Дефендъра.
                                Извинявам се за това ,че може би задавам въпроси дискутирани във форума но така се изглаждат за мен нещата с непрестанни коментари и разисквания а и така се виждат мненията на повече хора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X