Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Първоначално публикуван от schakala Преглед на мнение
    Много съм благодарен на хората които дискутираха до тук моите въпроси.Горе долу си правя някакви изводи,но тук идва ред и на съществените въпроси.Нормално е при толкова много дни в годината в гората да се помисли за разхода на гориво и комфорта които ми е нужен защото имам проблеми с гръбнака,но по-важно ми е проходимоста.Доколкото сванах при комфорта води Диското но за горивото неразбрах.А спрямо проходимост как е Диското и Патрола спрямо Тойотата и Дефендъра.
    Извинявам се за това ,че може би задавам въпроси дискутирани във форума но така се изглаждат за мен нещата с непрестанни коментари и разисквания а и така се виждат мненията на повече хора.

Всички са еднакво проходими но зависи от това колко ти тежи крака и колко акъл имаш......
    задаваш вече извинявай ама тъпи въпроси......
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Колеги, човекът иска работна кола. В гората ще е много време, но не зорлем да я чупи, а за да работи с нея. А когато работиш със собствени основни средства за да си изкарваш хляба , обикновено се отнасяш с тях по цивилизован начин.
      Ясно е, че джипка в гората ще заприлича на войнишко канче за няколко месеца. Село Баховица се намира м/у Ловеч и Плевен, което не предполага много тежък планински терен. Единствено почвата в района е една тлъста и плодородна, че в кално време и МТ-гуми се замазват.
      Най-много ми допада доводът на Джамбазов, който май единствен от тук изпостналите се е притежавал и ЛР и Тойота.
      Колегата да си реши сам, но Диското/200/ вече е съпоставимо като цена с Нива и УАЗ, да не кажа, че е и по-евтино. Вече чувам за 3 , купени за под 2000лв.
      И още нещо, колега: не слагай проходимостта преди здравето си, щото едно време викахме "БОли ме к.ра", а сега - "Боли ме кръста"!

ПП На Джими да кажа за протокола само, че има бензинов мотор на Диско с неекзотична кубатура - 2.0Мpi. Факт.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
        Харесвам LC70, но за първи път чувам да се изполва в едно изречение с "комфорт". Колкото до това кой джип е правилния избор - няма верен отговор на този въпрос. Ако имаше, сега нямаше да дрънкаме същите глупости отново и отново.
        Че на мен пък ми е комфортно . За човек 194 , си е просторно , не е тясно . Седалките ми имат пружини и си ми е супер . Въпрос на мнение !

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        Всички са еднакво проходими но зависи от това колко ти тежи крака и колко акъл имаш......
        задаваш вече извинявай ама тъпи въпроси......
        Наистина е така . Знам , че всички от посочените марки са доста проходими , за това да бъдем реалисти . Не съм такъв сектант да кажа - Тойотата е най-проходима , мани ги другите . Както каза Гробаря зависи колко ти тежи крака и КОЛКО АКЪЛ ИМАШ !
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

От тука изброените само патрула има блокаж заводски - тва за проходимостта (нищо че е основно в главата, блокажите помагат) Амове към мен има по 50 лв, така че не е нещо скъпо, предно каре (в сферата - 70 лв) - тва за цените
          Кален терен предполага примерно каймани, а в този случай на диското заводските дифове стават консуматив
          Койотата бива, но в нея не можеш да натовариш нищо
          Дървендъра е ок, ама ако се научиш да влизаш и излизаш без да си удряш главата.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

По спокойно със сравненията Дискавъри-70 ка, мога да кажа, че за всеки ден в гората Дискавъри не става, 70-ката е по здрава и за части не мислим.
            Между Дефендер и 70-ка(зависи каква?) работата е на кантар.

Не лъжете човека, че ЛР Дискавъри гори 8,5л. в гората, няма такива филми! А може, ама на сухо и надолу.
            Ако някой иска да излизаме да пробваме, мнооого съм навит да видя с 8 л. нафта колко ще мине.
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Дефендера с 235/85/16 МТ и 200тди не ми пада под 10-11 където и да е /това е при внимателно каране/. Преди с 7.5R 16 тесните гумета беше с около литър надолу. Стандартно праговете са му високи което си е плюс в гората. Частите са му наистина много евтини, но досега съм сменял нещата които са си консуматив - лагери, карета, семеринги и тн... не бих казал че е трошлива джипка. Мястото на драйвъра наистина е неудобно изнесено в ляво и идеята на това е да има три седалки отпред /за да могат много маймуни да се качват/. Аз съм със Солсбъри дифове и досега проблем е нямало с тях. Окачване има за малко пари. Предвид че ще караш в гората моето мнение за тези пари които гооооре долу си посочил е или Дефендер или Патрол. Успех в търсенето!

Коментар

Колега, ела да направиш едно кръгче на патрула
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Избор между Тойота или Дефендер, като работна джипка в гората....мойто мнение е да си намереш Запазен Дефендер....
                  LJ73, 2L-T, BFG-MT 32-11.5-15, Superwinch OX-24V,фланци 30 мм, ЕТ-10,Окачване без произход.
                  E23,E36,E46,E39,E61.

Коментар

Май трябва да каже човека каква работа върши в гората. Изследователска ли? Дърводобивна? Ловно-стопанска....?
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Темите от този характер наистина станаха много безполезни и необективни. Всеки хвали това което кара. Малко са хората които са сменили 2-3 марки 4х4 за да си изкажат мнението. Никой не написа какви са съществените разлики между сравняваните модели в окачването или в системите 4х4. Всеки дърпа чергата към него като чели имате акции в заводите производители.
                      Само адаша написа смислено мнение и го подминахте без внимание!!

LR дали Диско или Дифендър? На практика от долу са еднакви, фул тайм задвижване с блокаж на междинния диференциал, бавните скорости са наистина много бавни което един голям + за в гората. Дифендъра е невероятно тесен и неудобен за управление, трябва да си му истински фен за да шофираш такова недоразумение откъм ергономия. Диското както вече отбелязахте е наистина най-комфортната кола от изброените. До сега не съм срещнал от двата модела ЛР със здрави раздатки, всичките са със много неприятен луфт във шлиците или в диференциалите които са едни от най слабите монтирани на джип.

За тойотата Адаша по горе те е насочил към най подходящия модел за теб а именно бензиновия вариянт на леката серия. В този модел задвижването е парт тайм, проблеми от към скорости, раздатки, диференциали няма да имаш с тази кола. Да частите са по-скъпи от на ЛР но има винаги но, смениш ли нещо по колата няма да го сменяш втори път, това не може да се каже за ЛР. Купето на ТЛК е достатъчно широко и по-комфортно от Диско

При Нисаните задвижването е както при ТЛК но тук нисана печели точка с това че доста често имат монтирани заводски блокажи на задните диференциали. Най-здравите трансмисии на изброените модели са на нисан, мостовете са в пъти по-здрави и ремонт едва ли ще ти се наложи да правиш някога по тях. Всичката тази здравина си има цена и тя е високия разход на гориво. Купето на патрула е най-широко, като цяло и самия автомобил е най-широк от всички останали, това дали е + или - всеки си преценява според това как ще го експлоатира.

А моето лично мнение че, при така зададени експлоатационните изисквания към автомобила, по скоро си за пикап щом толкова много ще си в гората по-работа.

Коментар

Колкото и да са еднакви отдолу диското и дифендъра, едното е 100 инча, а другото 90, 110 и 130 инча. Разликата в цената изобщо не коментирам. Та като цяло тойота 70ка и тя е къса и дълга, а диското си остава средно. Та 90те инча или така наречената къса база си остава по-проходима от всичко по-дълго по ред причини, но за сметка на комфорт. Диското си харчи м/у 8 и 12 в зависимост от състоянието най-вече, моето като вдигне над 70-80 и става ламя, а преди не беше така, падало ми е до 8. По черно лятото карах само еднаж, по спешност. Не е имало хич гориво, доливах му на два пъти по около 3 литра. Минах 100 километра сигура, няма да казвам 200, щото са реално и повече, пък все на резерва, не долях после до горе и изобщо не е ясно, колко е пийнал, но ако беше 12 нямаше да се прибера, гаранция. Наистина не съм буксувал в кал, ама то ми друса, че купето е по-надупчено от ементал и си карах на 0.5 атмосфери през цялото време. Спиране и тръгване в локви с кал и вода до 1/2 гума /235 85 16 мтр/, без да пробуксува грам, за разлика от диското на приятел с БФГ АТ, който изобщо не беше в тоя филм. Държа да отбележа, че имаше и доста товар за мъкнене в един момент. Разхода на диското в гората ако не се издевателства е супер. Надали тойотата ще харчи повече, нисана сякаш да, доста по-тежък е. Късата му база няма да качи повече от диско, 100%, но пък 70ката нищо не може да качи. Цената на диско 200тди е несъпоставима с другите две, а дифендъра си е направо друга ценова категория, късия нищо не събира, а и дългия с тия калници отзад за доста неща, като например аз возя озвучаване, изобщо не става. Явор е прав за пикапите, за около 5-6 000 макс изкачат прекрасни хайлуксчета, но ако те устройва 1+1 места. До преди месец имаше и един бял с АРБ броня, блокажи и бфг мт и други ексти, 4+1 пикап, за около 10 000, който би бил чудесен избор за 300 дни в гората. Естествено аз бих си купил диско за 2-3 хилки и за останалите да си го подготвя индивидуално, но това си е според зависи от човека. Категорично смятам, че 70ка и къс дифендър са по-подходящи за състезания или разходки, без очакван много багаж, а нисана, колкото и да ме кефи ми е твърде грамаден и тежък, което някак премахва екстата, че е супер здрав и корав. Трябват му над 33ки, дори бих казал 35ци за да стъпи адекватно на размерите си, лично мнение. Диското може и да не събира 33ки сток, но аз съм се справял чудесно и със 225 75 16 МТРи, 1вата ми разходка с форума, още преди да имам книжка доведе до осъзнаването, че и с малки гуми може много, а аз нищо и че да можеш да караш е по-важното условие от това, какво точно караш. Та остава само едно, пробваш на живо всяка от машините и което ти легне на сърце, него взимаш. Екстрата е, че тук ще се намерят дори подготвени машини, които да се пробват, лесно е. В крайна сметка можеш да си вземеш и една ужаска, тя за това е правена, може би даже не за 300, ми за 400 дни в гората, че на хасфалта не е много кеф с нея .

Коментар

Дифендър 110 товари 2 кубика дърва, гори около 10 на сто нафта и е с четири степенна скоростна кутия и раздатка от ......................... УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                            Ако наистина ще бъдеш 365 дена в гората те съветвам да се огледаш за Тойота 73-ка със 4.2 дизел.
                            :
                            Ако се търси кола за ежедневно придвижване/работа в гората и не е необходима дълга база и според мен 70 heavy duty е машината. Първоначалната инвестиция ще е по-голяма, но щом става дума за работа винаги е по-евтино да работиш с хубав инструмент. Най-често (в Европа) се продават в Швейцария, но и тук се появяват чат-пат.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              Ако се търси кола за ежедневно придвижване/работа в гората и не е необходима дълга база и според мен 70 heavy duty е машината. Първоначалната инвестиция ще е по-голяма, но щом става дума за работа винаги е по-евтино да работиш с хубав инструмент. Най-често (в Европа) се продават в Швейцария, но и тук се появяват чат-пат.
                              Има ги доста . И в Троян продават една Heavy duty . 3.4 д , ама цената е малко солидна . И light duty става за работа и е по-икономична .
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                                Има ги доста . И в Троян продават една Heavy duty . 3.4 д , ама цената е малко солидна . И light duty става за работа и е по-икономична .
                                Кво и е на 70-ка light duti, бре-кво не ви харесва? Лятото от Плевен до София, след като сгънах задните седалки(не съм ги демонтирал) събра около 400кг. дини, пъпеши, картофи, лук, моркови, буркани със зимнина, домашна ракия(най-важното!), и какво ли още не!Беше задръстена до покрива, а клекна със има няма 2 сантиметра отзад и изобщо не се озори по баирите на магистрала "Хемус".Е-опита се да вдигне температура преди последния тунел на връщане, но не съм спирал-минах на 4-та и с 80км./ч минах билото, а до тогава спокойно подържах 100км./ч.Нищо, че 86к.с. били нищожна величина!Андро-160 я е тествал малко-да си каже мнението.
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X