Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Здравейте на всички Офроад маняци,

Регистрирам съм отдавна и следя форума макар да не практикувам този адреналински спорт,и сега дойде моя ред да поискам вашето профисионално и безпрестрасно мнение по следния въпрос:
    Това към което съм се насочил е Toyota и LD-Defender.
    Въпроса ми е за избор на модел между Land Cruiser-7серия и LD-Defender .
    Най-вече ме интересува модела на които трябва да се спра,сравнимо от към сполучливи мотор,дифове,раздатки и т.н.Просто казано не съм компетентен.
    Също искам да поясня,че джипа ще го ползвам основно за ловна дейност понеже това работя или просто казано от 365 дни в годината близо 300дни съм в гората,смятам че това е от значение.Нямам пари за скъпи и нови машини а и от всичко прочетено в този форум съм се убедил че е по-добре да инвестираш в лифтове по по-стари и изпитани марки отколкото в нови и скъпи джипки.
    Може да предложите и нещо друго като модификации,признавам си че не съм толкова в час и за това се обръщам към вас за помощ за да не давам и пръскам пари на вятъра които и без това не са толкова много.Не съм посочил сума за закупуване защото целта ми е да си обесня за себе си кои е правилния избор от двете марки или някоя друго/например Нисан-Патрол/.
    Ще съм благодарен ако коментара се проведе от хора изпитали машините реално,защото аз не съм имал тази чест досега.

Поздрави !!!

От: ИЗБОР МЕЖДУ Toyota и LD-Defender

Здравей колега и добре дошъл!Преди време и аз се колебаех като теб и пуснах тема:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=75794

Не беше трудно да се поразровиш и да я откриеш.
    Всеки джип си има и положителни и отрицателни страни.От двата из избрах трети-Нисан Патрол к160.
    Най-добре е да ги покараш,за да видиш кой най-добре удолетворява изискванията ти.Иначе можем да си пишем с дни.Успех!

Коментар

Нисан или Тойота но внимавай кои модели!че не всички ще издържат 300 дни в гората!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

По принцип всеки си хвали своето, но аз мисля, че LR "Дискавъри" 200 или 300 TDI е един добър избор. Цените на частите в "Падок" са три пати по тънки от нащите и пристигат за седмица, освен това "диското" е доста по комфортно от "дифендъра" а на пазара в България могат да се намерят на цени два пъти по-ниски от "дифендъра" при положение, че ходовите части и двигатепи/дизелови/ разбирасе са почти едно към едно със 110-ката. Незнайно защо "диското" е доста подценено от автоджамбазите, наскоро мой приятел си взе доста прилично "диско" за 5К 1997г. Освен това ако ти се играе по тунинга може доста неща да си направиш сам, във форума има доста писано от колегите, за което хвала им и искрени благодарности.

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
          Здравей колега и добре дошъл!Преди време и аз се колебаех като теб и пуснах тема:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=75794

Не беше трудно да се поразровиш и да я откриеш.
          Всеки джип си има и положителни и отрицателни страни.От двата из избрах трети-Нисан Патрол к160.
          Най-добре е да ги покараш,за да видиш кой най-добре удолетворява изискванията ти.Иначе можем да си пишем с дни.Успех!
          Дааа,прочетох твоята тема и си направих орентировъчна преценка.Молбата ми е все пак към кои модел да се насоча,защото има много а повечето хора от форума все пак имат практическа преценка.И както казах може и други марки да коментира ме.

Коментар

С някой колега бяхме написали отговори , ама явно са изтрити . Тойотата 7-серия ЛК е много сполучлив джип .Имат 2LT дизелов или 22R бензинов двигател . Отзад ако махнеш седалките има доста пространство за каквото и да било . Отвътре е просторен , има много място особено ако си едър човек (защото Дифендъра е голяма теснотия) . Не се чупят много , а и частите не са скъпи . Имат си здрави , цели мостове . В гората е много проходим , ако сложиш Лебедка и хубави гуми назад няма да знаеш . Според мен Тойотата е по-доброто решение !
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Минах по твоя път и реших, че с питане и отговори в нета няма да я бъде тая!
              Запознай се с някои от авторитетите тук, срещни се с тях, питай, слушай, зяпай, преценявай, покарай и чааак тогава решавай!Гледай кой-каква жипка има и имай едно наум, че нея ще хвали най-много!Често, защото иска да я продаде!
              За целта добре си се насочил към тези модели, от които аз имам единия-затова няма да давам мнение кой да е!Избери най-подържаната и запазена "жипка"!Която ще е и най-скъпа, но ще ти излезе най-евтина!
              Последно редактирано от mbenz; 02-02-12, 20:00. Причина: допълнение
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

За работна кола трябва ефтина подръжка, нисък разход и някакъв комфорт. Колкото и да обичам Тойотките на тези изисквания отговаря Диското.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

300 дни в гората = патрул.
                  Не че си хваля стоката, ама просто като отношение пари-здравина-проходимост в момента е това.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Не че си хваля стоката, ама просто като отношение пари-здравина-проходимост в момента е това.

Това е отговора!
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      За работна кола трябва ефтина подръжка, нисък разход и някакъв комфорт. Колкото и да обичам Тойотките на тези изисквания отговаря Диското.
                      +1
                      Пример 1: Гори - 8,5л. нафта на 100 - без значение какво и къде
                      Пример 2: амортесьора е от Front Shock Absorber - Britpart - 10.75 BP до de Carbon Front Gas Shock Absorber - 45.00 BP
                      Макар, че съм с втория и този от 10 BP пак ще те изкара някоя друга година. Идват за 1 седмица от Англия. С гаранция. Тествано е - без ментаци. Ако някой ми посочи сайт от ЕС (няма мита) с подобни цени за другите made in japan марки, с такъв срок на доставка и с такава гаранция, надеждност и произход, отделно с налични всички части 365 дни в годината, ок. И казал го е човека в пост 4 - Диско 200( за 300 не съм толкова сигурен) е Дефендър на половин цена - прост и надежден автомобил!
                      И други примери има, но се сетих за тези...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Мисля , че Тойтоата в тези насоки е по-добра от Патрола ! Не се заяждам , нито искам да обидя Патрола !
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

ехооо, и аз не искам, но искате ли, за другите алтернативи да сравняваме произволно, като цени, избор, наличност и т.н. каквото се сетите от:

П.П. При избора на времето тествах и Дефендър, но ми беше тесен и неудобен, и на двойна цена... А и за цената си взимаш 2 да не кажа и 3 Дискавърита срещу една Тойота или Нисан и после пак "некултурно евтина" е поддръжката, значи още 2-ти поне...
                          Последно редактирано от ivied; 02-02-12, 20:33. Причина: 3 към 1

Коментар

Диското за гората е създадено, частите са му некултурно евтини, но спокойно можеш да покараш Патрула на Търтьо и после някое Диско, което се продава и да решиш.
                            Лично според мен точно така се решават тези дилеми човешки
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                              Диското за гората е създадено, частите са му некултурно евтини, но спокойно можеш да покараш Патрула на Търтьо и после някое Диско, което се продава и да решиш.
                              Лично според мен точно така се решават тези дилеми човешки
                              Чакайте малко .. Колегата не беше споменал , че иска Патрол . Беше споменал Ровер и Тойота ..
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X