Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СУВ със 7 места около 20 000лв и да е ДИЗЕЛ до 9/100 ср. разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: СУВ със 7 места около 20 000лв и да е ДИЗЕЛ до 9/100 ср. разход

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    да не говоря празни приказки, ама ХС60 дава 10/100 сигурно при 160кмч...
    Аз си спазарих друго ХС70 и 1-6.05 ще тествам разхода и ще пусна нова тема...
    Тази се изчерпа...
    Честитка!

Коментар

Лека-полека съм на път да възродя темата... Не, че не съм доволен от ХС70-ката, напротив! Ама го взех доста амортизирано и ми минават разни мисли за смяна - тамън съм го реновирал за следващия собственик...

Има ли някой тук с преки впечатления от Lexus Rx400h ? Замислям се за такава машинка, ако намеря от първи собственик или сам си го докарам от немско...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Лека-полека съм на път да възродя темата... Не, че не съм доволен от ХС70-ката, напротив! Ама го взех доста амортизирано и ми минават разни мисли за смяна - тамън съм го реновирал за следващия собственик...

Има ли някой тук с преки впечатления от Lexus Rx400h ? Замислям се за такава машинка, ако намеря от първи собственик или сам си го докарам от немско...
        Машината не е моя , но е на мой добър познат. Лексус си е лукс - лично за мен е класи над Волвото !
        Хиляди благинки , екстри и комфорт.
        Газифицира се успешно (неговият е 3.3) със CVT.
        Ма нали знаеш - горубляне , дупница и тнт , качваш се и караш. Ако ти допадне скачаш. Стига да не е много изморен ще ти допадне .

Коментар

Въобще нямам намерение да взимам "уморен" - нещо на мах 100-ина хиляди км... Задължително с произход!
          Това желязно правило наруших с волвото само,та ми излезе през носа 2013-2014 направих ремонти за 6-7 бона... Например пълен ремонт на стартер, смяна зъбен венец на маховика, рециклиране на дюзи... Неща, които ми подсказват, че не е била само на 220х км при покупката... Тази година, да чукна на дърво, само предните пружини, дискове и накладки... Върви много, харчи малко (8,5-9/100) на дълъг път със 140-150 постоянно, а с лодка +ремарке 1000+ кг няма грижи освен, че вдига разхода докъм 11/100. Дори се оказа, че Мики Маус си е направил къщичка във възд. филтър (изхвърли 2 шепи листа, орехи и др. от него)
          Обаче пластмасите са разскърцани, шофьорската врата ми иде да я разглобя намажа с ПУ-паста... Белким спре да потропва...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Явно е била доста изтормозена колата, поне двойно на тези километри...А проблеми с автоматика имал ли си?

Коментар

Въобще нямам намерение да взимам "уморен" - нещо на мах 100-ина хиляди км... Задължително с произход!
              Това желязно правило наруших с волвото само,та ми излезе през носа 2013-2014 направих ремонти за 6-7 бона... Например пълен ремонт на стартер, смяна зъбен венец на маховика, рециклиране на дюзи... Неща, които ми подсказват, че не е била само на 220х км при покупката... Тази година, да чукна на дърво, само предните пружини, дискове и накладки... Върви много, харчи малко (8,5-9/100) на дълъг път със 140-150 постоянно, а с лодка +ремарке 1000+ кг няма грижи освен, че вдига разхода докъм 11/100. Дори се оказа, че Мики Маус си е направил къщичка във възд. филтър (изхвърли 2 шепи листа, орехи и др. от него)
              Обаче пластмасите са разскърцани, шофьорската врата ми иде да я разглобя намажа с ПУ-паста... Белким спре да потропва...
              Миии, кат не иска да вземеш Таракана!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
                Явно е била доста изтормозена колата, поне двойно на тези километри...А проблеми с автоматика имал ли си?
                Склонен съм да вярвам че е била на реални километри , без да познавам колата .
                Братчеда взе едно от първи собственик на реални 250к.
                Преди това колата беше изцяло обслужена + ремонт на скорости. Външно и вътрешно колата е много запазена. В момента е на 310к. за нова раздатка е в момента + сменен заден мост от нова кола. За хилядите други "дребни" ремонти по 7-800 лева са редовно всеки месец.
                Май са си кофти като цяло

Коментар

Принципно произведените първите години си имат разни дефекти.
                  Двете ни коли са на тази платформа и да чукна на дърво сериозни проблеми няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                    Миии, кат не иска да вземеш Таракана!
                    Не, че беше лош хюндая, но установих, че не ми трябва баш-джип, а повече кола, но повдигната и 4х4... То и ти май си установил същото, щото си взе пасат Alltrack

Коментар

Понеже имам поглед върху няколко такива волва, дори в момента карам такова, мога да твърдя, че е сред най-недоклатените автомобили, които съм използвал.
                      Има куп недомислия и безумия по тях (Д5) Изобщо не му трябва голям пробег за да създава проблеми за много пари. Малко са колите, при които скъсан ремък за алтернатор води до смяна на глава.
                      Отличен бизнес е внасяне на такива коли от Англия и продаването им на части.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Малко са колите, при които скъсан ремък за алтернатор води до смяна на глава.
                        Това звучи лееко нереално.

Бащата караше въпросният Д5 163к.с 160хил. със спукан блок, чак когато го продадаваше разбра.(впоследствие един от майсторите си призна, че го е прецакал при смяна на ролки)
                        Дюзите се бяха скапали на 100хил.км. На първите Д5 2001-2002 е имало сервизна акция за смяната им ама кой да знае ... Само една от петте дюзи работеше нормално...

Вече на по-новият Д5 185 к.с нещата са оправени.
                        Последно редактирано от Luftwaffe93; 03-07-15, 12:18.

Коментар

На две от служебните коли, при късане на ремък, останките успяват да влязат при ангренажа, където късат и ангренажния ремък, при което се чупят гнездата на хидравличните повдигачи. Смяна на глава. Понеже ги познавам и отвътре, та твърдя, каквото твърдя.
                          Опитай да намериш глава втора употреба за Д5. Оказва се, че където продават Волво на части, главата се купува първа на цена, която не бих дал за цялото съоръжение, наречено кола. Рейлът и дюзите също създават проблеми, но те се ядват. Отелно демпферния маховик, демпферната шайба на коляновия вал и демпферната шайба на алтернатора. Това е кола, чиято живучест е близка до 0. Най-малкият проблем води до редица сериозни такива.
                          Монтиран е и заводски отоплител, който кой знае защо не работи при неработещ двигател.
                          Да се сравнява като надеждност със стар Лендкруизер или някогашните Волва, ми звучи несериозно.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Незнам за дизеловото волво , ама бензин турбо съм виждал и карал на по 400 хил км и ако не го пише на километража , не можеш да кажеш , че е на толкова. Те шведите допреди няколко години не ги долюбваха дизелите щото данъците им в шведско са твърде болезнени. Като цяло не ми хареса затова си взех аутбек. Той пък как гори..., ма кво поне ми харесва и кой знае какви грижи не ми е създавал.

Коментар

Не, че беше лош хюндая, но установих, че не ми трябва баш-джип, а повече кола, но повдигната и 4х4... То и ти май си установил същото, щото си взе пасат Alltrack
                              Вярно и аз стигнах до извода - джипа отделно, колата отделно! Даже СантаФе-то на жената ми беше неудобно за дълъг път. А сега е перфектно - Пасата за дълъг път, за гората и черните пътища Гега!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                . А сега е перфектно - Пасата за дълъг път, за гората и черните пътища Гега!
                                Хм... Пълно съвпадение на концепцията!
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X