Разхода на моя Форестър дизел е 7.2-8 градско и 6,5 извънградско (2010г). Но не влиза в ценовия диапазон
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
СУВ със 7 места около 20 000лв и да е ДИЗЕЛ до 9/100 ср. разход
Свий
X
-
От: СУВ със 7 места около 20 000лв и да е ДИЗЕЛ до 9/100 ср. разход
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеа градското?Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
Opel Frontera V6
Коментар
-
Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнениеГрадското е 17-18/100. Но пък кой ли шестак над 200 коня гори по-малко...
Разход от тоя порядък се преглъща само с АГУ... Ако наистина извънградски разход на аутбека /но при каране като за Н6, а не като за москвич с 80кмч/ е под 10, тогава бих се замислил за варианта малка газова бутилка вместо резервната гума и при дълги пътувания да се кара на бензин /мразя да спирам на всеки 200км, а и не е много приятно из чужбината да търсиш газ/... Този вариант е примамлив и заради чувствително по-ниските цени на субитата /става въпрос за тези до 2003г, по-новите имали проблеми доколкото разбрах/...
"Новото" СФ след 2010г е 6-степенни скоростни кутии изцяло нови /и ръчната и автомата/, двигателят също е изцяло нов и само кубатурата е останала 2.2... Конските сили са станали 197, а разходът е паднал около 1л спрямо стартото 2.2Д 155кс... В обозримо бъдеще не ми е по джоба обаче...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Моя извънградски е в порядъка 10.5-11/100. Но трябва свещи да сменям, което ще стане сигурно след Нова година. Странното е, че разхода не се влияе чувствително от това дали карам със 100 или 160. Иначе колеги свалят и под 10/100, примерно около 9.Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
Opel Frontera V6
Коментар
-
въздушното съпротивление при 160 е 2.5 пъти по-голяма отколкото при 100кмч - няма как да е еднакъв разхода...
На Гранд Витарата /1.9ДДиС/ при 80-100кмч разходът е 7.5, а при 120-130 е 9... Със 140-150 не съм я карал много, но определено доближава 10/100... Vмах е 170кмч, но това е при 4250об/м - неприемливо високи обороти за продължително движение с дизелов мотор...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениевъздушното съпротивление при 160 е 2.5 пъти по-голяма отколкото при 100кмч - няма как да е еднакъв разхода...
На Гранд Витарата /1.9ДДиС/ при 80-100кмч разходът е 7.5, а при 120-130 е 9... Със 140-150 не съм я карал много, но определено доближава 10/100... Vмах е 170кмч, но това е при 4250об/м - неприемливо високи обороти за продължително движение с дизелов мотор...
Колко ти дава по ненормалните задръствания в София зимата/др. сезони, ако въобще може да отчете човек (не че неможе, но ще се отчая)?
Ще добавя нещо - принципно разликата в разхода извинградсо и градско (София) го определям в проценти - в смисъл забелязал съм, че на повечето дизелови коли, които карам (2-3) ако градско ми дава разход Х то извънграда е Х-40%Х (приблизително).
Примери:
БМВ дизел: 10 гр. - 6 изв.
ЛК 3.0d4d - 13.5 гр. - 8.8 изв.
Шкода октавия дизел 8.8 гр. - 5.3 изв.
При положение, че извънградското е умерено без много високи скорости!Последно редактирано от noname12; 21-12-12, 17:05.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеЕ това за мен не е приемливо - Санта Фето е V6 188кс и градско даваше 14-15... максимум 16-17/100 само при много голямо задръстване...
Разход от тоя порядък се преглъща само с АГУ... Ако наистина извънградски разход на аутбека /но при каране като за Н6, а не като за москвич с 80кмч/ е под 10, тогава бих се замислил за варианта малка газова бутилка вместо резервната гума и при дълги пътувания да се кара на бензин /мразя да спирам на всеки 200км, а и не е много приятно из чужбината да търсиш газ/... Този вариант е примамлив и заради чувствително по-ниските цени на субитата /става въпрос за тези до 2003г, по-новите имали проблеми доколкото разбрах/...
Трилитровия Outback е чудесна кола. Няма някакви сериозни повтарящи се проблеми доколкото знам. Всички са с VTD (междинен диференциал и 60:40 разпределение предно:задно). Просвета (реален) е 18 см, отдолу гърнета и други неща са защитени с достатъчно дебели ламарини, кората под двигателя е от 1.5см някакъв "бакелит", всички важни неща като стартер, динамо и други електрики са монтирани в най-високата точка на двигателя. Изобщо колата е направена да върви добре по черен път без рискове. Аз моята съм я слагал доста пъти по корем в кални коловози и нямам никакви щети отдолу. Разбира се не е джип, а високо комби, но пък за дълги пътувания в лошо време с малко черно е перфектна.
Коментар
-
все повече обмислям варианта субару и газ...
За съжаление нямам под ръка екземпляр за тестдрайв, а ми е неудобно да отида да се возя на някоя за продан с ясното съзнание, че няма да купувам засега, понежез за момента интереса към Гранд Витарата е 0... Нищо чудно да откарам още 6 месеца или година с нея... Все пак си е здрава-права кола на 5 години - не мисля да я подарявам...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениемоето е старичко и е 2,5, но ако искаш да го пробваш - няма проблеми
но няма газ!помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Посети някой сбирка на Субару, скоро ще е националната - някъде с повече сняг. Таман да видим какво може Витарата с промененото задвижване след 2006г. Ще получиш инфо от първа ръка и ще добиеш впечатления.ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
Е250 1998-продаден
Субару Пустош
Коментар
-
има раздвижване по темата - появи се купувач за Сузи-то (колега-съфорумец)...
Днес разглеждах обяви и попаднах на една-две за NISSAN PATHFINDER 2.5 DCI автомат... Огледах темите във форума, но няма много писано... Общо взето добри отзиви... Мой съсед с автосервиз беше споделил, че сменяли лагер на главина и се оказало, че се продава заедно с главината и струвал над 1000лв...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Не си вземай такова. Не е само лагера. Това е голямо Клио 4х4."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар