Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада нива или Сузуки Витара

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лада нива или Сузуки Витара

Имаше едно клипче на което една зазка минаваше по тестовия полигон за ленд ровъри и други такива и успя да го премине.
    Александър

Коментар

С това от аватара ти имам около 1000 км и са ми достатъчни за цял живот. Много е яко да "летиш" по Гълъбец с капак, подпрян с клечка, за да не грее, да ти падат джантите щото гайката си направила собствен отвор и двигателят щот кобилицата, на която виси се скършила . Просто е мечта! И няма радио, годно да надвика "двигателя".
      Кое е изкарало 300 000 по ЗАЗа? Номерата и талона? Само това би останало от него за доста по-малък пробег.
      С Нива около 80 000.км - без коментар
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Имаше едно клипче на което една зазка минаваше по тестовия полигон за ленд ровъри и други такива и успя да го премине.
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...ight=%C7%C0%C7

Коментар

Ей, ама голяма забава пада в тази тема днес! Аз съм доста по-малък от вас и не съм имал късмета да шофирам ЗАЗ, но имам някакви смътни спомени от детските години в каква еуфория изпадахме, когато видим по шосетата тази малка, но шумна машинка. Дори беше известна с нарицателното "ЗАЗ-Порше", явно поради немалкото прилики с немската марка спортни автомобили ( задно разположеният мотор с въздушно охлаждане и звукът му наподобяващ боксера на Порше ). Нямам представа колко надежден е бил ЗАЗ-а, но е факт че всички с усмивка си спомнят за него и до днес!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            С това от аватара ти имам около 1000 км и са ми достатъчни за цял живот. Много е яко да "летиш" по Гълъбец с капак, подпрян с клечка, за да не грее, да ти падат джантите щото гайката си направила собствен отвор и двигателят щот кобилицата, на която виси се скършила . Просто е мечта! И няма радио, годно да надвика "двигателя".
            Кое е изкарало 300 000 по ЗАЗа? Номерата и талона? Само това би останало от него за доста по-малък пробег.
            Скрап , не е сефте да ми се оправя настроението като ти чета постовете , ама с този пост изби рибата ! Надявем се и "-филите" на съветската автоиндустрия да се усмихнат и да не те гледат начумерено в случая .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Всичко е до поддръжка. Три основни ремонта сам съм си правил. Цилиндри по 27лв. бутала по 11 с болта, малко гарнитури и семеринги. Шлайф на вала 20лв и си готов.
              Инче се обезшумява лесно, ако не те мързи.
              Загрява, ама ако двигателя е олян в спечено масло, пак от небрежна поддръжка.
              Аре бъди здрав.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Скрап , не е сефте да ми се оправя настроението като ти чета постовете , ама с този пост изби рибата ! Надявем се и "-филите" на съветската автоиндустрия да се усмихнат и да не те гледат начумерено в случая .
                И аз много се развеселих от поста на Scrapheap, а що се отнася до русофилите, не всички които караме Нива и други руски машини са такива, просто някои по стечение на обстоятелствата са с такава кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  От сега на там, не Запорожки завод за Автомобили, ами Заплаха зА Западните автомобили..
                  Е много го одарихме на Спам... :Д
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

тази тема прилича на какво предпочитате " БОБ ЧОРБА ИЛИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ " Витарата е в пъти по-добра от Нивата и по- проходима, по-здрава, по-икономична, по-комфортна. Каква е тая глупост дето е разправят ниваджиите че е по евтина подръжката като сметнем че нивата се чупи постоянно къде идва евтенията.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Всичко е до поддръжка. Три основни ремонта сам съм си правил. Цилиндри по 27лв. бутала по 11 с болта, малко гарнитури и семеринги. Шлайф на вала 20лв и си готов.
                    Инче се обезшумява лесно, ако не те мързи.
                    Загрява, ама ако двигателя е олян в спечено масло, пак от небрежна поддръжка.
                    Аре бъди здрав.
                    три ремонта за една година ли?
                    Последно редактирано от Ясен; 26-01-11, 15:26.

Коментар

Първоначално публикуван от baraka_4x4
                      три ремонта за една година ли?
                      За 12. Така и не се доредих за Лада. То Нивите бяха само държавни.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                        От сега на там, не Запорожки завод за Автомобили, ами Заплаха зА Западните автомобили..
                        Е много го одарихме на Спам... :Д

Не беее... Заплаха за Автомобилите на Запад. Или Завод за Автомобилни Змейове.

Eто един клип - руският Топ Гиър, тест на ЗАЗ

Има и по темата - Нива:

Не ме разбирайте погрешно - фен съм на руските машини. Но хумора е неотменна част от живота ни
                        С "Фармахим" - непобедим
                        Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
                          Не беее... Заплаха за Автомобилите на Запад. Или Завод за Автомобилни Змейове.

Eто един клип - руският Топ Гиър, тест на ЗАЗ

Има и по темата - Нива:

Не ме разбирайте погрешно - фен съм на руските машини. Но хумора е неотменна част от живота ни
                          Eee, тоз расипа, хубавия запороженец...КЪ не го е срам, тоя
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Е стана тя каквато стана. Не пускайте повече такива теми Нива или ....., защото предизвикват емоции и вълнения. Нивата и всъщност която и да е друга руска кола не може да се сравнява с никоя западна или източна по нито един параметър, тя не е за всеки, но всеки трябва поне веднъж в живота си да покара такава, а защо не и да се научи да шофира с нея.
                            Ако колегата има желание да се учи да ремонтира, да преправя и да си създава повечко емоции - Нива, ако иска да кара и да не ремонтира толкова често (ако случи на читава кола) - Витарата е неговата кола. Все пак трябва да вметна, че която и да е кола без грамотна поддръжка ще създава ядове на стопанина си.

Ако е втора кола, която се кара само през уикендите Нива не е толкова нелогичен избор, но не знам дали при тези цени на старо си заслужава.
                            Александър

Коментар

Никой колеги не спомена дългата Нива която според мен е по - логичният избор поне според мен. Но там отиваме на други цени, а и предлагането по пазара е съвсем скромно.
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                                Никой колеги не спомена дългата Нива която според мен е по - логичният избор поне според мен. Но там отиваме на други цени, а и предлагането по пазара е съвсем скромно.
                                От Нива дълка база по голямо дърво няма мога да го споделя от личен опит.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X