Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада нива или Сузуки Витара

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада нива или Сузуки Витара

Колеги ще съм ви благодарен ако ми помогнете в иэбора благодаря

От: Лада нива или Сузуки Витара

Зависи от целта на придобиването!
    Ако е за придобиване на автомонтьорски умения - Лада.

Коментар

Ти направо разбуни духовете.....ако не си прочел до тук темите поразгледай малко двата раздела.
      За насочване - помисли си къде ще караш повече джипа - по асфалт или в гората ?
      Кое искаш повече - висока скорост и комфорт (Витарата ) или скромно и евтино (Нивата).
      Поразпитай конкретни колеги от съответните раздели за поддръжката (цена и периодичност).
      И най-вероятния извод в края на споровете и дискусията ще бъде :
      Която ти харесва повече избери нея !
      Всяка има своите плюсове и минуси и няма как да ги видиш преди да си се качил на конкретната кола.
      Добра тема си пуснал - ще я следя с интерес .
      Успех в избора !

Коментар

Имал съм Витара,имал съм и Нива и знам че ако ми се наложи да избирам между двете,без колебание ще избера Витарата,а причините според мен са че Витарата е по-здрава,икономична,лесна за управление,комфортна,бърза и др.Мнението ми е породено от практиката ми и никои не е длъжен да е съгласен с него.Успех спокупката.

Коментар

Нива само, ако е служебна и по принуда.
          Като се замисля май няма плюс спрямо витарата, дано някой ме убори.

Коментар

Витара !!!
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
              +1

Коментар

И според мен витара. От двете съм имал само нива, сега имам самурай. Сузукито е в пъти по здраво от ладата. Сега се оглеждам и за някоя витарка.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

....Като се замисля май няма плюс спрямо витарата, .....
                  Има. Виж втория пост.
                  Имал съм и Витара и Нива.
                  За раздатка и скорости на Нива мога да напиша дисертация.
                  Витарата дори не съм я виждал от долу как изглежда.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Здравей колега kotob , помисли върхо написаното от колегата Венелин(БгБул)+ това, вземи тази която на теб ти харесва, защото тук опира до "всеки си хвали своето", на мен с нивата си ми е добре, пък за някой тя е нищо, за витарата нищо не мога да кажа, защото не съм се возил (не че ми и трябва много де)..Така че Вземи това което на теб ти харесва, което ще съвпада в твойте критерии на експоатация... За моя начин на употреба си ми върши прекрасна работа.. Пък твойте не ги знаем
                    Не симпатизирам за нивата, защото няма смисъл, ти ако харесваш витарата и искаш да си я купиш, аз как да те накарам, да си купиш Нива, защото според мен е по хубавата..И да искам няма да стане, нали ?
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Има. Виж втория пост.
                      Имал съм и Витара и Нива.
                      За раздатка и скорости на Нива мога да напиша дисертация.
                      Витарата дори не съм я виждал от долу как изглежда.
                      ...и не само това ами преден диф,окачване,тенекии...абе много са,задължително ставаш автомонтьор по принуда
                      Ей сега те захапаха Нивоводите...но и аз съм на същото мнение - имал съм Нива имал съм и Витара и мнението ми е за каквито и цели да се ползва автомобила Витара е по доброто решение
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Колега според мен всичко се свежда до това каква джипка искаш.
                        Витарата е с малко по-силен мотор и малко по-конфортна за патуване по нормални пътища.
                        Нивата отстрана на проходимост за вида в който се продава и възможности си е хубава джипка.
                        Обикновенната нива е и по-високичка от витарата.В оригинална версия.
                        Без да се обижда никой но мнения от сорта :Като си я купиш ще си вечно под нея според мен са глупави!Защото съм виждал витари който на всяко излизане още в началото и се ремонтират.
                        Аз лично бих си взел витара само заради по-големия конфорт в нея.
                        Разчети малко из форума и сам ще си направиш извода.
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Според мен Витарата е по добра от Нивата. Има шаси и се изключва предния мост.

Коментар

ЗА нивата гласуват само тези, които не са се качвали на нищо друго ... сам си прави изводите!
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Според мен Витарата е по-добро решение.Трудно може да се сравнява руско с японско.Плюса на Ладата е намирането и цената на частите.Също фултайма според мен.Мисля от двете в заводски варянт Ладата има по-добра проходимост.
                              Ако искаш да чуеш и друго мнение,пусни въпроса и в Лада подфорума.Така най-добре ще отсееш предимствата и недостатъците,макар,че темата е пускана неведнъж в сравняване на модели и ми се струва,че Витарата определено има повече привърженици.Отделно който с е качил от Нива на Витара,казва че второто определено е по-добро.Не съм видял обаче някой да е сменил Витарата за Нива....
                              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X