Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада нива или Сузуки Витара

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лада нива или Сузуки Витара

Кои Ниви да се избягват:
    1. Новите от магазина
    2. 1990-1994г

Коментар

Не минава ден да не прочета най-вече щуротии за Нива и повечето служебни. Как ги карате, че ги трошите и собственика не Ви ли държи отговорни? Ами те се чупят от действия или бездействия. То не е лесна работа. Имал съм няколко коли, две от които по всеобщо мнение престижни марки. Не съм имал особени проблеми с никоя, а също и с Нивата. Нея я купих 2006 год. До тогава не ги и заглеждах, мислех че са спрени от внос. Един приятел си беше купил и като ми каза цената тръгнах към магазина. От както я имам не слизам от нея и зима и лято. Заобичах и зимата. Вече не рина сняг пред гаража и двора за да изляза. Не слагам вериги. Най-голямото ми разочарование е, че не вали сняг, да затрупа и по-малко пречила да има по пътищата. Човека пита за подръжка, за пари. Сигурно е изчел и Сузуки - раздела и сега не смее да пише и пита тук. Моята препоръка е да взема Нива, по възможност по нова. Като му омръзне ще я продаде и не на загуба, както би се случило с коя да е друга марка.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Четох, четох, па реших да се изкажа.
        Както много колеги знаят аз имам витара. Не знам дали е от стила ми на каране(един познат казва, че витарата ми е смъртен враг), но почти след всяка разходка правя по някой ремонт. Е, всичко си има цена-по разходките в които съм участвал моята витара обикновено е най-проходимата. Това заради нежаленето.
        Като отида в магазина за части(по-точно се обадя на продавача да ми поръча нужната част) леко започвам да се изпотявам. Не, че са много скъпи частите, но не съм много силен финансово, и всичко ми се вижда скъпо.

Като чета за цените на чаркаляците за нивата си мисля защо да не си взема нива, но веднага се спирам заради липсата на рама при нея. На някои може да не им е нужна, но при моите заигравки теглене за ламарината не е препоръчително. Относно комфорта-на моята витара са махнати всички мокети и тапицерии от пода. Така си трябва за горска машина. Вътре е доста кално, та за никакъв комфорт не може да става дума. Даже една запазена нива е по-комфортна от моята витара.

Аз така или иначе си сменям редовно части по джипката, няма значение японска ли е или руска, ако нивата имаше рама-бих си взел една такава заради ниската цена на поддръжката.
        При нормално отношение и внимателно каране мисля, че и нивата може да върши работа и да носи удоволствие. Всичко зависи от това за какво искаш да ползваш машината, и какво очакваш от нея.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен
          Кои Ниви да се избягват:
          1. Новите от магазина
          Това не го разбрах, защо?
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
            Това не го разбрах, защо?
            За да си къса друг нервите с детските болести, които при Нива са в безкрайно изобилие.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Четох, четох, па реших да се изкажа.
              И аз като теб- четох, четох... "Като дявола Евангелието".
              Събирам сили за "Нива", ама кога ли ще се похваля... Ще е трета кола в семейството- за риболов, разходки по черни пътища и проходимост през зимата- докато поизчистят снега по улиците. 20 години съм карал и още имам Москвич, затова някак си не се притеснявам от Ладата.
              ПС: Кольо, ти не си за Витара, а за УАЗ! Какви ли не машини караш и ремонтираш. Ще я разчекнеш тази Витара...

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                Кольо, ти не си за Витара, а за УАЗ!
                Кажи му, кажи му.

Коментар

И така, да се върнем на темата. Техническо и практическо сравнение на Нива и Витара.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    И така, да се върнем на темата. Техническо и практическо сравнение на Нива и Витара.
                    Ясене , ми те сравненията станаха ясни като бял ден още преди 2-3 страници . Така че от тук -нататък решаваш ти : или продължаваш да бършеш с гумата плява ( ако нямаш друга работа ) , или туряш катинара .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• От: Лада нива или Сузуки Витара

Ясене, специално за Теб и за всички Ниваджий
                      http://www.youtube.com/watch?v=n2nT54kB26c

На добър път!
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

колеги и аз съм фен на руските машини , прди година тръгнах да си търся нива пробвах доста не говоря за новите дет не стават и за чеп за каца а за порядъка около3500,4000 лв ,търсих в продължение на 6000 км за месец обиколих бг 10 пъти и за тези пари само тор , всички казват по тела че колата е перфектна а като отида на място само порове пръснах над 1000лв за гориво и нищо даже почнаха да ме бъзикат че ако ида за тези км до русия щели да ми подарят една пробвах доста ниви не ми харесаха доста неща трудно се управляват и няма динамика , за проходимост ок не споря ама всичко останало е ужас мотора и е куче марка , а за ремонт все едно си с лего конструктор , но при един мой круиз за нива и след поредното разочерование се качих да пробвам витара 94 г в град дупница в автокъща просто за шинлик , и останах много изненадан влюбих се в нея както казват от пръв поглед ( любовта от пръв поглед я измислиха комунистите за да правят безплатна любов) купих си витара след седмица търсене , имам и друго впечатление нито нива нито витара са за дълъг път говоря за над 200км на ден , така че всеки който има и кола и джипка си знае едното за гората другото до рим ,пояснявам пак да не стане грешка джипка а не някое шосейно изпълнение от типа х5 или порше кайен
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Мен пък си ме кефи Нивичката.Стига да са и здрави гредите и ламарините машинката върши добра работа.Може да не е най-подходящата за оф-роуд,но пък при що годе нормално каране подръжката и действително е несравнимо по-евтина от тази на Западните машини в класа.Който разполага с повече финанси разбира се,че може да си позволи и нещо по-удобно и комфортно,но за тези пари Нивата никак не е лош вариант.

Коментар

Я! Кои са западните машини в класа?

Не, че ако пътуваш достатъчо на запад няма да стигнеш пак до Япония, но е обиколно, някак си, а и географията не работи така.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanka Dimova Преглед на мнение
                              Мен пък си ме кефи Нивичката.Стига да са и здрави гредите и ламарините машинката върши добра работа.Може да не е най-подходящата за оф-роуд,но пък при що годе нормално каране подръжката и действително е несравнимо по-евтина от тази на Западните машини в класа.Който разполага с повече финанси разбира се,че може да си позволи и нещо по-удобно и комфортно,но за тези пари Нивата никак не е лош вариант.
                              Частите са колкото евтини, толкова и качествени, та се сменят несравнимо по-често, отколкото при автомобилите. Освен това пазарната цена на въпросния боклук е съизмерима с витара, която дори да е с проблеми, след отстраняването им получаваш кола. Докато Нивата и нова и стара си е средство за инквизиция по всички показатели.
                              P.S. Учи география
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е малко ме понападнахте,но нищо-аз не се обиждам.Попринцип тук в БГ на всички коли,които не са "източни"-/Руски/ сме свикнали да ги наричаме с общото и действително грешно наименование-"Западни".Както и да е-в случая сте прави и се съгласявам с вас.За Нивата реалността е,че качеството на материалите и сглобката с напредване годините намаля и сегашната 21214 няма нищо общо с старата 2121 от 1977г. до към 1989г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X