Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл да си купувам джип?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Има ли смисъл да си купувам джип?

    Абе и аз съм от няколко месеца с джипка и искам да акцентирам върху някои въпроси:
    Ако един джип се ползва като лек автомобил подръжката е 2 пъти по-скъпа но се прави доста по-рядко.
    Лично аз се чувствам доста по-защитен от ежедневния враг-дупките(джанта,гума,гума+джанта,шарнир,шарнир,шарнир+накрайник,гума+ джанта+носач) .
    Притеснителното по джиповете са диференциалите и раздатъчните кутии - останалото е доста по-здраво от лека кола.
    Какъвто и да е джипа, ако се счупят тея по-горните,финансово боли.Те се чупят ако не отделиш време да попрочетеш малко или ако попрекалиш с офроуд изпълненията.(Преди 2 седмици обяснявах на автомонтьор в Разград как не е добре да си кара неговата Фронтера на 4+4 на сухичко .)
    Разхода на гориво е по-висок но пълно щастие няма.Ако караш колело можеш да минеш с една баничка на ден.
    Гумите са 2 пъти по-скъпи но като гледам доста хора във форума си купуват по едни "универсални" и си бръмчат само стях по 3-4 години което в цифри няма разлика.
    Абе вземай си джип кво се гевезиш!Ако не те кефи го продай и ставай рацер отново.
    Sent from my Nokia s fenerche

    Коментар


    • #62
      От: Има ли смисъл да си купувам джип?

      Americano , приятелю Forester e твоята кола !!!
      Преди 2.5 години си продадох Нивичката и тогава ми изпадна едно ваносче 320-ка 96-та година , жената много го хареса и искам неискам го взех ,действието се разиграваше в края на Ноември някъде.Купих му зимни гуми естествено и пак толкова бутане и лашкане никога през живота си небях виждал добре че братовчета фен на БМВ та му го продадох с кеффф !!!
      Миналата година с жената искахме да си вземеме нормален автомобил 4х4 за да шаваме из България избора беше между Импреза и Форестър .Тогава след доста консутации с приятели фенове на Субару се спрах на 2.0 литровия мотор , за мен нямаше значение дали ще е с турбо или не .След доста търсене из България и Чужбина неможах да попадна на подходящия Форестър за мен а и изпадна в Германия една много гледана Импреза (точно комбинацията която търсех) и я взех .
      От Импрезата съм прекаленно доволен за година и малко един Knock сенсор се е обадил и това е !!!
      В момента жената я кара защото на мен ми е нисичка за местата които ежедневно ходя и на мен пак ми е в главата (факк пак купих кола която не ми върши работа) .При 1-вите свободни пари които имам аз ще си взема Форестер задължително с 2.0 литровия мотор , просто това ще е колата която ще ми бъде всекидневка.
      Пак ще кажа за мен ти си за Форестър . Джипове то всички ще ти вършат работа но проблема е че не си джипаджия и тук е мястото да си зададеш въпроса : Искам ли да стана джипаджия ? Веднъж човек качил се на джип трудно можеш да го преместиш в друга кола !!!
      Успех !!!
      Поздрави !
      Лудак

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X