Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл да си купувам джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли смисъл да си купувам джип?

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Ако ти харесват спортните коли, джипката не е за теб, или поне не такава с по малко от 8 цилиндъра и правилно гориво за тях. Незнам колко струва една Е36, но понякога един ремонт на някой джипки излиза колкото една лека кола. За тунинга, ако е правилен е доста по скъп от на лека кола. За твоите изисквания найстина най-добре ще е мощно голямо комби 4х4. Камион не ти трябва.
    Оххх, г-н Джамбазов, какво да Ви кажа...
    Една Е36 М3 не е скъпа... обаче само на табелката в автокъщата... После изникват едни въпроси...
    - екотаксата верно ли е 180лв?
    - данъка на 200+ коня много ли е?
    - джанти с гуми за зимата ще трябват ли?
    - колко беше обслужването на колата?
    - какво е това черното което излиза от ауспуха като дам газ?
    - "оригиналното спортно окачване поставяно в Германия", защо прилича на рязани пружини с ракетата?
    - колко струват газови амортисьори + спортни пружини?
    - защо доливам масло на няма и 1000 км?
    - защо ми казаха, че колата гори 8 градско, като гори 11 с много жалене, 14 с нормално каране 3000 об/мин и 16 в "автохулигански" (както го наричат инструктурите) стил?
    - защо не ми светят добре стоповете?
    - колко струват кристалните?
    - защо са ми издънени гърнетата?
    - колко струва една прилична спортна генерация?
    - защо пък да не си взема и един спортен филтър?
    - дали ще ми отива на интериора спортен волан, педали, лост и колани?
    - спортни седалки ще ми трябват ли? мммммммм по-скоро НЕ!
    - да си оправям ли седалките, защото имат изгорено от цигари от предишния немски гашник, който е пушил в колата? оооо определено НЕ!
    - пари дават ли ми се вече за тая кола? ТВЪРДО НЕ!
    И въпреки всичко умирам за нея... Казвах, че никога няма да продам, но уви... Всяко начало си има и край...
    Както е казал певеца... "И ето идва наааай-щастливия ден, когато тиии ще си далече от мен!"

Коментар

Тия разходи ще ти се видят жалки, ако налетиш на някоя морга от джиповете. Имай предвид, че цените на частите при джиповете са значително по-високи, отколкото при леките коли. А тунинга пък е съвсем друг филм ... Не те разубеждавам, ама си помисли добре. Като за първи джип не се хвърляй у дълбокото и вземи нещо масово с достъпни резервни части, защото едва ли ще намериш за малко пари в идеално състояние. "Перфектните" джипове за без пари после ти съдират джоба.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Americano Преглед на мнение
        Казвах, че никога няма да продам, но уви... Всяко начало си има и край...
        Малко офтопик: Продадена ли е вече М3-ката?
        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
        Walter Rohrl
        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Благодаря на всички за бързите отговори!!!
          Поддръжката не ме плаши, с оглед на факта, че знам колко пари съм хвърлил за тунинг на глупавата 3-ка... Както и да е, да не изпадам в състояние на афект хахаха
          Все още обаче нямам отговор на един тормозещ ме силно въпрос... Наистина ли не са добри Фронтерите? Всички ми казахте за всички други марки по нещо, но Фронтерата я подминавате... Дали това не е отговора на въпроса?
          Поздрави!
          Добри са. Дали са по-добри е в сферата на мистичното. Както каза Спарки имат и по-добри и по-лоши страни. За твойте нужди мисля, че ще е повече от добре. Нищо сложно или много скъпо откъм поддръжка. Не си казал какъв бюджет си си предвидил за да преценим към какво се насочваш. Примерно дизелите след 1998-а са с куците помпи на Бош които са проблемни. Автоматика е куц освен ако не е на 3.2-ката и т.н и т.н.
          Моето мнение за изброените от теб: Джиип Чероки какво? Гранд чероки или само чероки? - дизелите забрави, бензините си похарчват каквото и да ги правиш, цял преден мост което на начинаещ детевоз не е особено нужно. Тераното ми е тясно иначе 2.7дизела се набира много прилично, за дълга база нямам впечатления, панчаревото е хубаво но ръждата не му прощава, и хубавия модел е или 2.8 бензина или 3.0 или 3.5 ма той е рядък. Фронтерата пък бих търсил 3.2 бензин, другите са малко куци откъм динамика а след спортната ти кола все ще ти се струва че нещо не е наред с мотора и липсват едни 100 коня. аз съм така 5-а година вече

П.С. това с бързи бавни го забрави, ще си купиш такъв джип и след 1 година ще си мечтаеш за такъв с бавни. Взимай си каквото ти е на сърцето и гледай да има повече коне...
          А тук тунинга е още по-зъл от на леките коли, щото освен за мотор тунинговаш и окачване и трансмисия и дифове, бе ако си по тунига дано имаш стабилни и постоянни доходи
          Последно редактирано от fanatic; 08-10-10, 08:26.
          no signature no problems

Коментар

Като за първи джип ти трябва ето това долу на снимката !
            Частите са по-евтини от на руска кола, но се чупи рядко. Амове само по честичко. Мотора е по лиценз на мерцедес и е дизеляк- харчи около 9 при коректна експлоатация. Вътре става на камион със сваляне на седалките, ако пожелаеш. Широко и комфортно. Има си 4х4 и бавни и бързи. И най-важното, рядко може да видиш толкова изящни и елегантни форми КОРАНДО !
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Black.jpg
Прегледи:1
Размер:50.4 КБ
ID:5216715

Особено , след измиване моя мога да седя и да го гледам с часове ! Изключително красива машина !
            Последно редактирано от sir Borko; 08-10-10, 08:39.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
              ... Мотора е по лиценз на мерцедес...
              Много се кефя на такива лафове. Имам чувството, че са измислени от автоджамбазите.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Защо сър, наистина е по лиценз на мерцедес ОМ 601 , какво сбърках ?
                На самия мотор е инкрустирано Mercedes, но аз знам че е по лиценз и така го казвам
                Последно редактирано от sir Borko; 08-10-10, 09:03. Причина: допълн.

Коментар

Абе и аз имах един сеат на който на мотора пишеше Porsche ма се трошеше като сеат и вървеше като умряло магаре.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    чероки? - дизелите забрави,
                    Не ги слагай под общ знаменател, докато не разберем какъв е бюджета! За дизела, който карам в момента, не мога да кажа нищо лошо, а и написано няма!
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                      Не ги слагай под общ знаменател, докато не разберем какъв е бюджета! За дизела, който карам в момента, не мога да кажа нищо лошо, а и написано няма!
                      Твоя е новичък. С него скоро проблеми няма да има, и ако съм тръгнал да купувам такова, никак не бих се притеснявал за мотора.

Въпроса е като стане на 10 години и 200000км., дали новото поколение VM-ски мотори ще се окажат читави, или не. На тоя въпрос в момента никой не може да отговори.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... После изникват едни въпроси...
                        - екотаксата верно ли е 180лв?
                        - данъка на 200+ коня много ли е?
                        - джанти с гуми за...
                        Темата е весела и мислех да си трая, колегите са дали доста смислени отговори, но ей с това ме провокира. Но да налея малко масло в огъна, като човек, който от спортни коли е минал на джипки.

Отначало ми беше голяма мъка - дам газ - нищо. Врътна кормилото - имам чувството, че ще се обърна. Тресна спирачките - спира като товарния влак. И това все още не джип, а лека кола 4х4. Докато се прибера от София до Стара Загора хем малко посвикнах, нем все повече ме хващаха бесните - за какъв чеп съм го взел тоя параход?? До момента, в който не свих към къщи. Живея на стръмно място (някои от колегите тук ме знаят), зимата снега не се чисти и редовно се налагаше да слагам вериги за последните 100 метра.
                        И понеже беше посред зима, останах направо очарован, как успях да се кача до дома, без дори да се налага да засилвам колата...

След 4 години си взех пак обикновена лека кола. Вярно, по асфалта голям кеф. Където и колкото го има. Обаче колко псуване съм псувал, когато кривна от пътя, дори и на някоя безобидна полянка, аз си знам. За зимата да не говрим.
                        Година по-късно стана бела и малко по принуда си взех Витара - вярвай ми, родих се! Да, бавничка е, да тесничка е, но закъдето съм тръгнал - стигам. Ама прохода бил затворен, ама имало навявания, ама имало наводнение, ама имало дупки по пътя - пука ми.
                        И понеже Витарата не е удобна за единствена кола, се ослушвам за друга, семейна и шосейна. Все още не съм решил какво да е (финансите са малко кът), но при всички случаи ще е 4х4. Не искам и да чуя вече за кола с едно предаване. Та, както беше писано и по-горе - скачай смело в джаза

За марки и модели ще си трая, защото липсват данни. Фронтерата може би наистина не е лош избор (и това от мен, дето хич не обича Опел), 4-рънър също. С 6-цилиндров мАтор, да ти мърка Въпрос на финанси и предпочитания.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Твоя е новичък. С него скоро проблеми няма да има, и ако съм тръгнал да купувам такова, никак не бих се притеснявал за мотора.

Въпроса е като стане на 10 години и 200000км., дали новото поколение VM-ски мотори ще се окажат читави, или не. На тоя въпрос в момента никой не може да отговори.
                          Всъщност, на такива километри вече има! Е, вярно, годините още не са 10, защото моделът е по-нов! Трябва да ти кажа, че не се усеща някаква разлика, поне в звука на мотора, а също и в харча на масло и т.н. Както е споменал колегата Алекс Маринов в пост №23, доста са с над 200 000 км, включително неговия!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Оххх, г-н Джамбазов, какво да Ви кажа...
                            Една Е36 М3 не е скъпа... обаче само на табелката в автокъщата... После изникват едни въпроси...
                            Ами ще ти кажа от гледна точка на една Тойота, ресорна

- екотаксата верно ли е 180лв? на кой му пука
                            - данъка на 200+ коня много ли е? на 3500кс 90кс е около 50лв
                            - джанти с гуми за зимата ще трябват ли? аз имам 3 комплекта за около3000лв втора употреба
                            - колко беше обслужването на колата? 700лв за течности, маслото се сменя на 5000км, на дифовете, раздатката, кутията и спирачните течности на 20 000
                            - какво е това черното което излиза от ауспуха като дам газ? не ми се е случвало, но читав мотор е 1500-3000лв
                            - "оригиналното спортно окачване поставяно в Германия", защо прилича на рязани пружини с ракетата? окачване ОМЕ и демфер комплект е 4400лв, по ефтино излиза от оригинално
                            - колко струват газови амортисьори + спортни пружини? влизат в по горната цена, в това не влизат неща по кормилната уредба, секторна кутия втора употреба достига 1000лв, ефтин накрайник е 100тина лева, читав 300лв, има по много на колата
                            - защо доливам масло на няма и 1000 км? не доливам, това не е БМВ
                            - защо ми казаха, че колата гори 8 градско, като гори 11 с много жалене, 14 с нормално каране 3000 об/мин и 16 в "автохулигански" (както го наричат инструктурите) стил? в гората гори 20, по пътя с 90 км/ч - 10-12
                            - защо не ми светят добре стоповете? имам теглич, много як
                            - колко струват кристалните? незнам, то нормалните са консуматив в гората, по 50 за китайски и по 250 за оригинални
                            - защо са ми издънени гърнетата? те и без това се изхвърлят, поставя се нормална тръба
                            - колко струва една прилична спортна генерация? струва от 4000 до (няма горна граница)
                            - защо пък да не си взема и един спортен филтър? шнорхел на сафари с циклонен филтър около 1000лв
                            - дали ще ми отива на интериора спортен волан, педали, лост и колани? читава клетка изпълнена добре е около 2000лв
                            - спортни седалки ще ми трябват ли? мммммммм по-скоро НЕ! колкото на леката кола са
                            - да си оправям ли седалките, защото имат изгорено от цигари от предишния немски гашник, който е пушил в колата? оооо определено НЕ! салон е около 400лв

- пари дават ли ми се вече за тая кола? ТВЪРДО НЕ! ами даването е постоянно. планирал съм багажник експедиционен, после стъкломатова рамка на предното стъкло, после турбо кит, после две ръчни, после евентуално някое блокажче, ако не се продаде, или като ми свърше другият голям за в момента разход

Имам и леки коли, две в момента, имал съм и не една спортна, имал съм и чисто нови, не една. Няма такова даване като даването за читаво подържане на джипка ако я караш по предназначение. За пътя не ти трябва. Аз предпочитам да пътувам с лека кола определено, при наличие на два джипа.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Джамбазов, що не ми ги каза тия неща преди да си купя джипката? (Щото не съм те питал може би )
                              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                              Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                При така зададен въпрос, моят отговор е НЕ!
                                Точно същото бих казал и аз,прочитайки заглавието!
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X