Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл да си купувам джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли смисъл да си купувам джип?

Благодаря на всички за отговорите!!!
    М3-ката я няма вече - подарих я за 5000лв. барабар с джантите, гумите и някои от фабричните чаркове, които си бях запазил за зорзаман, на един ентусиаст-авантюрист-мазохист на 19 години да си троши главата...
    Бюджета мога да го напомпам до 8-9000. 9000 обаче ще ми е прякосили...

На г-н Джамбазов да отговоря първо, макар че ще е малко неандерталски отговор...
    - Като ги гледам тия цифри и се надъхвам... хахахаха

На Фанатика да благодаря за плезното инфо...

Тефчо приятелю... ти поне стигаш до полянките... Аз не можех дори да я кача с десните гуми на тротоара, защото после трябва да се правят прагове и предна броня. Аз иначе живея на равното, но пък карам много извънградско и то все по кофти пътища.
    Иначе ми е супер криво сега - хем пешеходец, хем ми е мъчно за колата... Сега като чуя някой Ванос да се "сърди" на 90 градусов завой и ми се наливат очите...
    Последно редактирано от Americano; 11-10-10, 12:57.

Коментар

Пак съм аз... Като писах през обедната почивка забравих да спомена как ми се е променил топ 3. Първо... Гранд Черокито отпадна и от тук насетне дилемата е между - Опел Фронтера 2.5 diesel - Нисан Терано 2.7 diesel - Субару Форестър 2.5 turbo или както аз му викам "Баджо" 'щото баджанака ми е "Горския" хахаха
      Поздрави! Живи и здрави!

П.П. Споменал съм тези мотори, защото казахте, че са най - стабилните от гамите на производителите

Коментар

Колега, на Фронтера не може така направо! Първо се карат курсове:

edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Americano Преглед на мнение
          Пак съм аз... Като писах през обедната почивка забравих да спомена как ми се е променил топ 3. Първо... Гранд Черокито отпадна и от тук насетне дилемата е между - Опел Фронтера 2.5 diesel - Нисан Терано 2.7 diesel - Субару Форестър 2.5 turbo или както аз му викам "Баджо" 'щото баджанака ми е "Горския" хахаха
          Поздрави! Живи и здрави!

П.П. Споменал съм тези мотори, защото казахте, че са най - стабилните от гамите на производителите
          Mоля те не си купувай фронтера с тоя мотор. Всяка друга ма не и 2.5. От така изброените Субаруто ми е супер фаворит.
          no signature no problems

Коментар

Поздрави! Живи и здрави!

Има места на които си трябват големи ходове на окачването и гуми които "горския" няма.
            Предполагам че на БМВ-то с две-три напомпвания на крика и гумата се вдига, а на джип ако се опитваш да го дигаш на рамата няма край.

За да се качиш от спортна кола на джип трябва коренно да си промениш стила на каране.
            Ако няма да се пускаш в сериозни терени то субарото май е решението - бързо и сравнително високо 4х4.
            Ако искаш искаш да отидеш докрай - джип.
            Аз карам терано 2.7тди 2001г.
            За една година съм сменил 2 биалетки за по 25-30лв. и две външни карета за по 140лв едното.
            Стандартните гуми нови са по 250лв бр.
            Харчи на дълго с 110км/ч 7.5л на 100.Градско зависи но на мене 10.

Коментар

... Сега като чуя някой Ванос да се "сърди" на 90 градусов завой и ми се наливат очите...
              Тъи като моя път съвпада изцяло с твоя дори и с предишната ми марка ( болен съм на тема BMW, имах 5 досега от които 2 бяха е36, а последното кабрио с м52) мога да ти кажа смело да скачаш напред! Който е поддържал BMW знае какво е! Вярно, че като се качиш на джипа ако е измежду набелязаните с изключение на субарото и големия боксер ще имаш чуството,че някой те дърпа отзад но с това бързо се свиква а оттам нататък ще виждаш само плюсове! Джипът си е джип и после трудно ще ти се кара лек автомобил.......

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Mоля те не си купувай фронтера с тоя мотор. Всяка друга ма не и 2.5. От така изброените Субаруто ми е супер фаворит.
                Подкрепям. Ако искаш някакъв вървеж, търси нещо поне около и над 120 коня и 250-300 нютона дизел, или 150 коня бензин. В тоя дух на мисли, прекалено лесно изхвърляш от списъка паджеро с 2.8 литровия дизел и суперселект комплектация.

...пък и има едни тойоти, 90-та серия, че даже и с трилитров D-4D се намират...
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ...пък и има едни тойоти, 90-та серия, че даже и с трилитров D-4D се намират...
                  Ма ценатаааа ех ценатааа......
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Ма ценатаааа ех ценатааа......
                    Ми аз купих тераното за 12к. Сега такава тойота с малко късмет може да се намери за около 15. Питай ме кво ми е.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Лично мнение - Pajero 3.5 бензин с газов инжекцион или Forester 2.0 XT... и двете се доближават много до карането на лека кола, а форестъра има по-добро поведение от някои такива, даже... Разходите по поддръжката са съизмерими.

Коментар

Колега, аз мисля че си се заразил неизлечимо с джип-манията. Наричам те колега, защото ние скоро си закупихме джипка, е още несме си я взели, но акъла ми е постоянно там, как ще я подкараме извън пътя. Чесно казано преди година като видех направен джип и си казвах "тоя е луд", а сега ела ме виж, като видя джип на пътя и ще ми се счупи вратъ по жени не се заглеждам така, хахахаха тук май нещата са на кантар хахахахаха.
                        Аз мисля че щом на човек му дойде времето и реши да си вземе джипка просто трябва да го направи, независимо от разходи за подръжка и т.н., имай нещо друго предвид когато си закупуваш джип, това чудо е най сигурната кола при челен удар, казвам това защото на мой познат жена му претърпя челен удар на околовръсното с друга кола и за щастие нямаше никакви поражения нито на нея нито на децата. Абе доста са предимствата на джиБовете. Всичките колеги от форума са написали невероятни неща, аз преди да избера джипка изчетох всичко написано и мисля че направих правилния избор.
                        Колега желая ти успех в начинанието

Коментар

... Субару Форестър 2.5 turbo...
                          ... Споменал съм тези мотори, защото казахте, че са най - стабилните от гамите на производителите
                          Не съм спец по джиповете за това ще се спра на Субару-то.
                          С бюджет 9000 лв. няма Форестър 2.5 турбо. Тези са по-нови. За тези пари може да си вземеш първата генерация 2.0 турбо, което според Субаристите е и по-добрия вариант. Двигателя е мечта! 2.5 турбо е много по-проблемен.
                          Изобщо за твоите нужди има по-добри алтернативи от джип: Subaru Outback (имат 3.0л 209 коня), Subaru Legacy (също има турбо, даже би-турбо) и пак за около тези пари; Субару Форестър 2.0л турбо. Карат се като кола на пътя, и излизания по черен път не са проблем. Моя Аутбек има просвет 18 см. Форестъра 20 см. На сняг са еталон за останалите коли, по-добри от повечето джипове (освен ако не проправяш партина в гората).
                          Не се плаши от потдръжка и части. Не се чупят често, частите са на цена като на останалите японски коли и ги има.
                          ПС: Малко по твоята част: двигателя на субару 2.0л турбо колко тунинг носи не е истина... Има Импрези по над 500 коня със същия...
                          Дерзай!

Коментар

След Е36-тицата(и аз си пазя една + Е39 ) при избора на джип ще трябва да послушаш не само сърцето си ами и ушите си - поне V8
                            Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                            Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                              Не съм спец по джиповете за това ще се спра на Субару-то.
                              С бюджет 9000 лв. няма Форестър 2.5 турбо. Тези са по-нови. За тези пари може да си вземеш първата генерация 2.0 турбо, което според Субаристите е и по-добрия вариант. Двигателя е мечта! 2.5 турбо е много по-проблемен.
                              Изобщо за твоите нужди има по-добри алтернативи от джип: Subaru Outback (имат 3.0л 209 коня), Subaru Legacy (също има турбо, даже би-турбо) и пак за около тези пари; Субару Форестър 2.0л турбо. Карат се като кола на пътя, и излизания по черен път не са проблем. Моя Аутбек има просвет 18 см. Форестъра 20 см. На сняг са еталон за останалите коли, по-добри от повечето джипове (освен ако не проправяш партина в гората).
                              Не се плаши от потдръжка и части. Не се чупят често, частите са на цена като на останалите японски коли и ги има.
                              ПС: Малко по твоята част: двигателя на субару 2.0л турбо колко тунинг носи не е истина... Има Импрези по над 500 коня със същия...
                              Дерзай!
                              Единственото което ме притеснява е поддръжката на Форестъра, иначе в по-горния пост и аз имах предвид 2.0 турбо ама съм се омешал нещо... Определено няма да мога да свикна с мисълта... 3.0 - 80 коня... някакси не го виждам да стане хахаха Колкото до тунинга... Ако ще правя тунинг на джип, ще си взема един самурай, ще го изкормя и ще правя всичко на ново, докато не стане самурай-киборг , ама нещо не ми иска, по-скоро искам като си взема джип, да го наблъскам с музика, щото не съм се наслушал на музика в БМВ-то. Там исках само да чувам шума от двигателя и бях със едно елементарно плейърче с нормални колонки, и слушах главно Зи Рок
                              Поздрави на всички и пак мерси за съветите!

Коментар

Аз съм пристрастен, но и аз да споделя мнение: търси си читав субару форестър или аутбек. За тия пари дето даваш - до 9000лв можеш да си вземеш форестър около 2000-та година напълно изряден и то с турбина - 2,0 турбо 177 коне и ускорение от 0 до 100 за 8,0 сек. На пътя си като бърз и управяем като лек автомобил, имаш много място за багаж, и като ти се прище лек оффроуд нямаш никъв дерт. Щом си задаваш въпроса дали трябва или не, мисля, че категорично не ти трябва джип, щото ако се убедиш сам какво може горския извън и на пътя ще разбереш, че това е твоята кола /поне четейки от поста ти инфото за какво ще ти трябва колата/. Задължително го вкарай за проверка в сервиз при познати преди покупката - за да нямаш ядове след това. Субару са много качествени автомобили и особено форестърите произведени до началото на 2008-а. Иначе 2,0 атмосферните двигатели от онези години /1998-2000/ са 122-125 коня. И препоръчвам ръката. Успех!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X