Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл да си купувам джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли смисъл да си купувам джип?

Бих ти препоръчал форестър или друго субаро комби. Идеалният вариант за семейна кола без проблеми зимата.
    Зависи от бюджета ти но ако можеш да си вземеш с турбо ще е най-добре тогава няма да ти липсва Е36-тицата а напротив
    Направи си списък с фаворитите и задължително тестдрайв. Който ти легне на сърцето той е...

Един съвет от пристрастен: Вземи си 4х4 с голям бензинов двигател и не се занимавай с нафтите ( там концепцията е друга), иначе няма радост за душата кат настъпиш с десният....
    LZ1RED

Коментар

купи си УАЗ преди 1990г и го направи

Коментар

Партнер или Канго 4x4..
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
          Бих ти препоръчал форестър или друго субаро комби. Идеалният вариант за семейна кола без проблеми зимата.
          Зависи от бюджета ти но ако можеш да си вземеш с турбо ще е най-добре тогава няма да ти липсва Е36-тицата а напротив
          Направи си списък с фаворитите и задължително тестдрайв. Който ти легне на сърцето той е...

Един съвет от пристрастен: Вземи си 4х4 с голям бензинов двигател и не се занимавай с нафтите ( там концепцията е друга), иначе няма радост за душата кат настъпиш с десният....
          Ок, спечели ме със Форестър-а!! Не мога да устоя на 4х4 2.5 бензин с турбо... хахах С тебе явно сме от една порода... само, че аз съм GEARHEAD, а ти си по-скоро PETROLHEAD
          Единственото което ме тревожи е намирането на части и поддръжката. Трябва да проуча нещата как са.
          Поздрави и благодаря на всички за насоките!

Коментар

Либърти!
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Либърти!
              А, именно!

...стига да му е достатъчно голям.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                А, именно!

...стига да му е достатъчно голям.
                На мен ми стига с две деца и тъща...
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

edoors
                  Либърти!

И аз бих подкрепил това мнение на edoors. Може би и защото вече две години карам такъв, но за мен Jeep Cherokee - Liberti е добро съчетание на офроудър с прилични качества извън пътя, даже и в повече от изискващото се в случая /има и с full time, както и с part time раздатки/
                  да няма бързи и бавни скорости. Да е 4х4, но не и екстремален оффроудър
                  Същевременно е с добра динамика и приличен комфорт при движение по нормалните пътища, както и с възможност да поддържа без проблеми високи скорости по автомагистрала. Размерите му са нещо средно - нито толкова дълга база, като примерно Тойота LC 120, но все пак с четири врати, в същото време достатъчно голям, за да не е с толкова малък обем, като повечето джипове - къса база, с две врати /Паджеро, Терано и т.н./ Има Liberty и с бензинов мотор /2.4L4; 3.7V6/ , както и с дизелови агрегати 2.5CRD; 2.8CRD, които смятам за доста добри съвременни common rail турбодизели. Вече има доста такива, които са с пробег над 200 000 км. и без никакви проблеми /това в контекста на "славата" на предишното поколение Jeep Cherokee с дизелов двигател./ Само дето Americano не е споменал нищо за евентуалния ценови диапазон, в който би си купил джип. А Liberty все още е с малко по-висока цена от някои по-стари модели. Иначе, както казва sparkybg -
                  най-важното - покарай и прецени сам за себе си. Ние квото и да ти говорим, няма да ти помогнем много. Всеки си обича неговото. А че се вкарваш във филм - това се разбира в последствие, ама тогава вече е късно и няма хапчета, дето да ти помогнат.
                  Поздрави и успех в избора!
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Americano Преглед на мнение
                    Ок, спечели ме със Форестър-а!! Не мога да устоя на 4х4 2.5 бензин с турбо... хахах С тебе явно сме от една порода... само, че аз съм GEARHEAD, а ти си по-скоро PETROLHEAD
                    Единственото което ме тревожи е намирането на части и поддръжката. Трябва да проуча нещата как са.
                    Поздрави и благодаря на всички за насоките!
                    Какъвто и да си трябва да знаеш едно :
                    Все идва времето , акъла и възрастта да се качиш на джип. Няма начин да избягаш от това. Дори един приятел да те качи и да ти вдигне адреналина и .... си в кюпа. Това , че си в този форум показва, че вече си пътник към концепцията джип. Това, че се колебаеш май ще се окаже, че е защото не можеш да решиш до къде да се впуснеш в приключението - искаш да е 4х4, да е семейна, да няма бързи/бавни - после ще пожелаеш да е с бавни и с блокаж някакъв и все по-малко да е семейна..... и така се развива този феномен ОФРОУД .
                    Прескочи един етап, вземи си джипа който ти харесва (чероки, фронтера или друг ) и следвай пътя който ти е отреден .
                    От съдбата си не можеш да избягаш. За това - скачай в джаза с увереност.
                    Поддръжката на джип не е много по-различна от поддръжката на кола. Ако си мърляв - и колата ще иска много средства за поддръжка и обратното - ако си внимателен и грижовен - и джипа няма да ти дотежи . Това е .
                    Иначе - имам две 36-ици ,318 и 320 - знам за какво говориш. За това си позволих да ти дам тласък на мерака .
                    Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от Americano Преглед на мнение

Все още обаче нямам отговор на един тормозещ ме силно въпрос... Наистина ли не са добри Фронтерите? Всички ми казахте за всички други марки по нещо, но Фронтерата я подминавате... Дали това не е отговора на въпроса?
                      Поздрави!
                      Ами ние Фронтеражиите не обичаме да се хвалим какви велики автомобили караме!!
                      Аз мога да ти кажа ,че Фронтерите са също толкова добри колкото и останалите 4Х4 от техния клас. Основното им предимство е ниската цена на придобиване, а големи недостатъци нямат!
                      Достатъчно здрави за нормална експлоатация,трудно се чупят ако не го искаш нарочно.
                      Ако наистина си чел подробно Фронтерския раздел щеше да видиш че в общи линии има само 2-3 строшени предни дифа и то от едно наше другарче което просто търсеше предела на възможностите им!!
                      Като цяло другото са дребни дертове които ги имат всички дърти каляски дето ги дрънкаме с много обич!!!
                      Така че ако можеш покарай всяка една от набелязаните и виж коя ще ти легне на душата!
                      Лично мен Фронтито ме грабна със вътрешният си простор, особено Дългата база е супер за семейна кола! Багажника и задните седалки са колкото една спалня!!!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

като чета изискванията и аз бих препоръчал или Субару Форестър мисля беше модела
                        или Ауди A6 allroad
                        Но всички колеги са прави - качваш се караш и с колата ще се познаете
                        Прави са обаче и за друго - веднъж излезеш ли извън пътя връщане назад няма ни хапове ни доктори...
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Понеже въпроса е "има ли смисъл ..." и тъй като всички тук сме "инфектирани" вече - логичния отговор е - винаги ИМА.
                          Когато става дума за семеен автомобил на никого не му се отваря дума за в случай на "не дай си Боже", но всеки си го мисли.
                          За такива моменти е хубаво, когато имаш "повече кола" около себе си, здрава рама, че и цял преден мост понякога.
                          Така че и по отношение на пасивната сигурност има смисъл.
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Ако ти харесват спортните коли, джипката не е за теб, или поне не такава с по малко от 8 цилиндъра и правилно гориво за тях. Незнам колко струва една Е36, но понякога един ремонт на някой джипки излиза колкото една лека кола. За тунинга, ако е правилен е доста по скъп от на лека кола. За твоите изисквания найстина най-добре ще е мощно голямо комби 4х4. Камион не ти трябва.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Какъвто и да си трябва да знаеш едно :
                              Все идва времето , акъла и възрастта да се качиш на джип. Няма начин да избягаш от това. Дори един приятел да те качи и да ти вдигне адреналина и .... си в кюпа. Това , че си в този форум показва, че вече си пътник към концепцията джип. Това, че се колебаеш май ще се окаже, че е защото не можеш да решиш до къде да се впуснеш в приключението - искаш да е 4х4, да е семейна, да няма бързи/бавни - после ще пожелаеш да е с бавни и с блокаж някакъв и все по-малко да е семейна..... и така се развива този феномен ОФРОУД .
                              Прескочи един етап, вземи си джипа който ти харесва (чероки, фронтера или друг ) и следвай пътя който ти е отреден .
                              От съдбата си не можеш да избягаш. За това - скачай в джаза с увереност.
                              Поддръжката на джип не е много по-различна от поддръжката на кола. Ако си мърляв - и колата ще иска много средства за поддръжка и обратното - ако си внимателен и грижовен - и джипа няма да ти дотежи . Това е .
                              Иначе - имам две 36-ици ,318 и 320 - знам за какво говориш. За това си позволих да ти дам тласък на мерака .
                              Успех !
                              Човече, да не си психолог някъде?! Направо ме прочете като отворена книга... Абсолютно всичко е точно така, но най-вече болднатото...
                              За мърляв със сигурност не съм. При най-малкия шум, който не е от спортната генерация, колата отива в сервиза. Не съм педант на тема драскотини, и други такива неща, но от техническата част искам всичко да е тип-топ. Още от баща ми съм се научил. Той кара без включено радио и преди все ми казваше: "Мойто момче, от слушане на музика пари не се спестяват, но от слушане на автомобила се спестяват - да не говорим, че слушането на автомобила е по-приятно от музика..."
                              Иначе искрено ти съчувствам. Единственото по-лошо от една Е36 са две Е36... Макар, че усещането да караш такава кола е несравнимо, то е несравнимо само тогава когато всичко е наред, а то определено не е много дълъг период. Обичам моята много и казвах, че никога няма да я продам, но никога не казвай никога...
                              Поздрави!

Коментар

За такива цели бих предпочел Subaru Forester, а при възможност - Acura MDX - с нея ще откриеш един нов комфорт.
                                Последно редактирано от trapper; 06-10-10, 21:04.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X