Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тунинг на двигател на УАЗ 469 - дайте предложения УАЗкаджии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тубрината си беше стандартна, а всичко останало си беше специално направено за конкретния двигател. Предполагам че в онези времена (1992-1994) се е произвеждала от някое конверсионно предприятие в малки серии, защото след това нито чух нито видях нищо за това нещо. Но пък не е много сложно за човек с навици и необходими минимум оборудване да си го направи сам.
    На мен ми го донесоха едни руснаци в кашонче с доста военен вид и срещу много прилична цена.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

твоето какво го направи,няма ли начин да го разгледам и да смъкна някой друг размер
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Няма начин, защото съответната Волга я продадох отдавна и съдбата и е неизвестна. Но като съдя по това че освен тунинга на двигателя разполагаше и с доста екзотична външност (друга предна маска, фарове и решетка) и се набива на очи, а не съм я виждал, най-вероятно е дала фира. Купи я един дядо, който определено нямаше навици да кара такъв тип автомобили...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

НА К151 първа клапа е 32 мм,а втора 36мм и най гадното,че че никаде не се продава гарнитурата към колектора за него.
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Чувал съм, че на Уазов двигател слагат ризи( след съответното външно престъргване) и бутала от Зил и двигателят става 3 литров.
            Не съм го виждал.
            Ако те интересува потърси информация в uazbuka.ru .
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Буталата са от 3-литровия двигател на УАЗ.

За това и аз съм чел ама не на живо не съм го виждал,дори и снимки нема никаде май.

Разгледай тука некаде бех пускал тема с допитване за тази преработка,Стефан и Венцислав Петров ми бяха дали някой много "отказващи" мнения.Ако не те мързи потърси,а ако остане малко време ще ти ги потърся аз.

Коментар

За карбураторите нямам кво да кажа щото не съм патил. Изглежда обаче си отрязал главата много. За А-92 се реже с три милиметра.
                И виж най-накрая кажи какъв е тоя двигател. Той си има име от три букви и три цифри. Така няма и какво да търся.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                  За карбураторите нямам кво да кажа щото не съм патил. Изглежда обаче си отрязал главата много. За А-92 се реже с три милиметра.
                  И виж най-накрая кажи какъв е тоя двигател. Той си има име от три букви и три цифри. Така няма и какво да търся.
                  Ами това е проблема,номера на двигателя го виждам ясно( цифрите са повече от три),а пред него може би където стоят буквите е доста неясно или аз не знам какво да гледам
                  На главата, мисля че между отворите на втори и трети цилиндър при свещите виждам нещо като голямо V-е или е U, ако може да те опъти
                  sigpic УАЗ-452

Коментар

Там при номера на двигателя е написан и модела 414 или 417 ако е 21 двигател както ти си написал че УАЗката е 85г според мен е 414
                    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Не е това ! трябва да започва с 414,417 или друго.И се намира на блока на дв.
                      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68
                        Там при номера на двигателя е написан и модела 414 или 417 ако е 21 двигател както ти си написал че УАЗката е 85г според мен е 414
                        А каква е разликата м/у двата номера,а също м/у УМЗ и ЗМЗ,от доста време ми се върти в главата
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Разликата е в мошноста на двигателя 414 е 80кс а 417 е 90кс

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68
                            Разликата е в мошноста на двигателя 414 е 80кс а 417 е 90кс
                            417 волговия ли е с по-форсираният разпред вал
                            sigpic УАЗ-452

Коментар

Виж тука пише подщи всичко:

www.uazbuka.ru

A двигателя може също да е 451

Коментар

Волговия двигател-24 е ЗМЗ а Уазовия 21 е УМЗ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X