Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или Против диференциали от Волга присадени на Уазка-469

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За или Против диференциали от Волга присадени на Уазка-469

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
    Е добре аз да попитам аз съм с мостове 37x8 те по здрави ли са от 41x8 ?
    По-здрави са... зъбите на короната са по-дебели... Сега да споделя нещичко и за бавните мостове... тъй като счупих вече 4... Много е важно да е максимално добре регулиран... със опорен лагер и всичко как е по книга... Зимата пак си ревизирах мостовете и се оказа че на задния пиньона пак имаше малко луфт... а теста след това беше безмилостен... наложи ми се да дръпна Газ-ката (53) натоварена със 7 кубика дърва в един стръмен двор... като Уаз-а беше на асфалт сух обут с Кугари... след няколко минути дърпаници изтеглих Газ-ката и останах учуден че нищо не помля Според мен и двата вида дифове са здрави... стига да се ревизират и да се полагат грижи за тях Поздрави
    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
      По-здрави са... зъбите на короната са по-дебели... Сега да споделя нещичко и за бавните мостове... тъй като счупих вече 4... Много е важно да е максимално добре регулиран... със опорен лагер и всичко как е по книга... Зимата пак си ревизирах мостовете и се оказа че на задния пиньона пак имаше малко луфт... а теста след това беше безмилостен... наложи ми се да дръпна Газ-ката (53) натоварена със 7 кубика дърва в един стръмен двор... като Уаз-а беше на асфалт сух обут с Кугари... след няколко минути дърпаници изтеглих Газ-ката и останах учуден че нищо не помля Според мен и двата вида дифове са здрави... стига да се ревизират и да се полагат грижи за тях Поздрави
      + какъв двигател ги развърта и как сераздава газта
      Газ 69 2.4i
      Густо майна, пътят свърши !!!
      GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора) Преглед на мнение
        + какъв двигател ги развърта и как сераздава газта
        Мотора ми е умз451 с 93,5мм бутала и свалена 4мм глава... от горе написаното се подразбира че съм със бавните мостове... гумите са ми 31-ци... скоростта на която теглих е 1-ва бавна... но си ги превърташе спокойно

Коментар

И аз съм с кугари - 31-ци. Теста беше 1-ва бавна на 6-7 метра много стръмен наклон , тръгване без засилка от началото на наклона с повече газ и рязко пускане на съединителя. Тъкмо предните гуми стигнаха края и се чу кофти звук. Добре поне че се счупи сега а не например в Трявна , където за жалост най-вероятно няма да ходя тази година.
          http://ftp.domainbg.com/bizkit_boy/

Коментар

Първоначално публикуван от Крум(bizkit_boy) Преглед на мнение
            И аз съм с кугари - 31-ци. Теста беше 1-ва бавна на 6-7 метра много стръмен наклон , тръгване без засилка от началото на наклона с повече газ и рязко пускане на съединителя. Тъкмо предните гуми стигнаха края и се чу кофти звук. Добре поне че се счупи сега а не например в Трявна , където за жалост най-вероятно няма да ходя тази година.
            Най добре е да сложиш Волгови диференциали. С твоя двигател и бързи и бавни УАЗкови дифове все ще ги троши!
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Мой.приятел кара с бавни уазкови мостове,с 9-ки тракторки,заварен заден диф и мотор от ОМММЕГА-2.6 който спрямо разни змз,умез,мотори е направо самолет,но нищо не чупи .Нещата опират до кадърен майстор.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                Мой.приятел кара с бавни уазкови мостове,с 9-ки тракторки,заварен заден диф и мотор от ОМММЕГА-2.6 който спрямо разни змз,умез,мотори е направо самолет,но нищо не чупи .Нещата опират до кадърен майстор.
                Румен е 100% прав На волговите планетите и сателитите са консуматив...

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
                  Румен е 100% прав На волговите планетите и сателитите са консуматив...
                  На Волговия диференциал може да се сложи касета от УАЗка.
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    ....Нещата опират до кадърен майстор.
                    Или му е дошло времето
                    Газ 69 2.4i
                    Густо майна, пътят свърши !!!
                    GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                      На Волговия диференциал може да се сложи касета от УАЗка.
                      Знам... то и БТР-ска става Но аз не уважавам волговите мостове... за дизелов бавно оборотен мотор са подходящи... но за бензинов и големи гуми.... не се връзва Колегата със счупения най-добре да си намери от някъде стра диф. и да ти го докара да му го събереш или да си намери читав майстор Гаранция че тоя е имал луфтове и заради това се е предал... Ако е разглобен нека заснеме счупените детайли да го видиме... Поздрави

Коментар

Според мен няма поне 3 зъба от короната , понеже има положение при което кардана се върти но не и гумите. В събота ще слагам резервния диф и този ще го разглобя за да видя какво точно е станало. Иначе короната и пиньона са на 6 месеца каране , но със стария мотор. И тогава е виждал зор ама явно не толкова. Ако сложа волгови дифове се притеснявам , че задния кардан ще стане много къс. Той и без това сега е скъсен преден. Иначе най-добре е с редукторни ама... До няколко дни ще реша какво ще правя.

Коментар

Здравейте , след като подкарах джипа с новия мотор , на първия по-сериозен тест и задния диф който е с касета от БТР се счупи та сега мисля да сожа диф-ове от волга. Та имам няколко въпроса относно смяната на оригиналните диф-ове на УАЗ-а с тези на волгата.
                          1. Трябва ли да се скъсяват карданите след замяната?
                          2. Колко мм е диаметъра на болта който минава през короната и касетата на волговия мост , и дали ще стане касетата от БТР ако дупките и са разпробити за 12 мм болтове които се завиват в короната?
                          3. На волговата корона може ли да се направят резби за 12 мм болт?
                          Мерси за отговорите.
                          1 Да
                          2 10мм.става с втулки.
                          3 трудна работа
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Иначе най-добре е с редукторни ама... До няколко дни ще реша какво ще правя.
                            Тук си в голяма заблуда!
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              Тук си в голяма заблуда!
                              Ще ми обясниш ли защо?

Коментар

Круме, отзад незнам с кои ресьори си - ако си с уазовите то така и така няма много ход, така че не би трябвало да е проблем. За 24-кови май се намаляват 30мм (не съм сигурен). Има варянт да бутнеш моста назад като направиш преходна планка за централния болт, малко е неправилно технически но щом не остават стандартни неща е решение, също и да резнеш сандъчето към стопа, зависи от гумите де.
                                Бързите мостове уазовите са доста по малко чупливи, вместо лагерче слагай втулка, не оставяйте луфтове никъде и първите нялколко дни каране не го карай на дълго с висока скорост.

За БТР-ска касета има смисъл ако си с по малко агресивни гуми, иначе пръсва камбаната бързо.

А за редукторните се свързваш с Йордан Колев и ако направиш каквото те посъветва ще имаш нечуплив руски мост, другия не толкова изпитан тук варянт е Блокспорт.

Стискам палци да те видя в учасниците на Трявна!
                                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X