Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих УАЗ 469Б....но протече от всякаде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Добре - аз карах и Уаз и Нива. Сега карам 25 годишно исузу, което е най-помиярската японска джипка на много километри. Уазът беше 10-годишенна 80 000км, Нивата чисто нова. Защо на исузуто мога да разчитам, че като тръгна някъде ще стигна с чисти ръце а на Уазката и нивата почти постоянно имаше по някакъв проблем??? Особено обидно беше с нивата защото беше чисто нова а не си спомням да съм имал по-проблемна кола от нея.
    Моето скромно мнение е, че при реасамблиране на Уаза при наличие на подходящи части и съответните подобрения той е прекрасна джипка. Конструиран добре и изпълнен отвратително.. Но при това положение е по-добре да го доставят в сандъци и да се продава като homebuilded. За разлика от нивата той поне е правилен като концепция, че дори и е по-симпатичен визуално.))
    Това, че тече е сравнително лесно отстраним проблем.
    Спирачките му в оригиналния си вид са му повече от достатъчни, стига да работят... Аз не споделям схващането на Стефан, че автомобилът трябва да е средство за изтезание и веднага му изхвърлих оригиналните "седалки"))
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от fakir
      blagodaria za otzivite! haresva mi che v tozi forum ima mnogo aktivni uchasnici! po povod uaz-kata shte kaja che za sega shte proyavia turpenie i uporstvo za da ya vkaram v red. ako tia me pobedi shte ya prodam za otmushtenie! stoi pred nas shtoto nali niama spirachki...teche pokray butaloto i kape ot manshona. shte vi poslusham i shte montirat nova pompa a starata shte ogledat i ako stava shte podnoviat uplutneniata i ostava rezerva. garniturata na benzinovata pompa teche tui kato dvijenieto na paleca e vertikalno a boltovete sa razpolojeni horizontalno - suotvetno usilieto e perpendikuliarno na krepeja i se poluchava klatene i tech...ruska tupotia. inache benz pompa bachka. zabeliazvam che pri dvijenie s postoyanna skorost poniakoga vliza v niakakuv rezonans i vibrira poveche ot normalnoto drug put go niama spored men e ot predavatelnite mexanizmi no kade da gledam? kakuv viskozitet maslo da nalivam v motora, skorosti, difove? a v spirachkite kakva technost - v uazbuka-ta pishe che niakoi technosti (ruska marka) razyajda uplutnitelite na spir. s-ma za nula (0) vreme! a druga (pak ruska) bila tolkova podhodiashta, che ferodoto rabotelo edva li ne cial jivot.... Eiiiiiiiiiiiiii sorry za latinicata ama chak sega se usetih..niama da se povtori!
      Колега, наистина трябва да обърнеш внимание каква спирачна течност използваш в УАЗ-а, защото е възможно и тя да източник на проблеми. Тук е добре да се изкажат и собствениците на такива автомобили. Това, което знам аз е, че главният спирачен цилиндър на 469 е аналогичен с този на ГАЗ М-20 Победа и ГАЗ-69. Неговите уплътнения са за спирачни течности на базата на нещо подобно на рициново масло, алкохол и др. под., и не съм сигурен дали издържат на ДОТ-3 (4 или 5). Възможно по-късно да са били произвеждани уплътнения, които да са съвместими с ДОТ, това не знам. При главните спирачни цилиндри на 3151 и модификациите му, производителят позволява течности от нов тип SAE-J1703 и ДОТ-3, а в новите ръководства за експлоатация (1997 г.) виждам че пише и ДОТ-4. Моят съвет е да използваш течност от по-нисък стандарт, ако намериш (SAE-J1703), все пак опасността от кипене при тези спирачки не е голяма.

Коментар

това мойто не е частен случай, винци, вашето е частен случай. но все пак това е двигател и скорости, а по колата има толкова много неща. на УАЗките за които говоря през годините за които говоря са направени неизброимо много такива ремонти в това число 4 нови двигателя.

УАЗката е за хора, които намират удоволствие в това непрекъснато да ровят по колата си, а не за такива които търсят надежден и евтин транспорт.

иначе за непоносимостта на УАЗките към, това е отдавна известно, даже като погледна някоя в фаровете имам чувството че ми се мръщи
        drive alive

Коментар

Не искам да се намесвам в спора.
          Но go go go много пари е похарчил.
          По мои сметки /в момента УАЗ-31514-012 струва 13 500 лв без ДДС/, е възможно да си купите нови 4 нови.
          Пък и за тези пари миналата година можеха да се докарат 10 купета /оборудвани /.
          Бая пари сте похарчили. Трудно е да ги възприема.
          Трябваше да ми ги дадете на мен. Но вече е история.

Не знам по нататъка съм пристрастен.

Но мога да ви изпратя счетоводен анализ за ПЕЖО БОКСЕР и УАЗ-39094.
          Не искам да чувам за ПЕЖО.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik
            Че кой иска да чува за пежо и изобщо за френски "коли".
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

На френското само СВИРКАТА му е хубаво
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Обясни го на тия от F1 и WRC

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                  по не много точни изчисления /само счетоводни разходи/ всяка една от тези УАЗки струва на собственика, без консумативите, и ДДС около 50000лв за последните 5 години от експлоатацията. това са разбирасе само парите за поддръжка, без цената на придобиване.
                  Абе тия много са крали май.Много ми е интересно за какво са похарчени тия огромни суми.

Коментар

Първоначално публикуван от uazik
                    Не искам да се намесвам в спора.
                    Но go go go много пари е похарчил.
                    По мои сметки /в момента УАЗ-31514-012 струва 13 500 лв без ДДС/, е възможно да си купите нови 4 нови.
                    Пък и за тези пари миналата година можеха да се докарат 10 купета /оборудвани /.
                    Бая пари сте похарчили. Трудно е да ги възприема.
                    Трябваше да ми ги дадете на мен. Но вече е история.

Не знам по нататъка съм пристрастен.

Но мога да ви изпратя счетоводен анализ за ПЕЖО БОКСЕР и УАЗ-39094.
                    да наистина парите са много и е трудно да се възприеме. когато показах справката на шефовете стана страшно и веднага поръчахме тойотите. една от причините за това е че никой не си е правил труда да ремонтира счупените детайли, а просто са сменяни, защото времето на двамата монтйори нестига. примерно в сметката има 28 нови стартера които не са много скъпи но като се събере всичко и става страшно. а за съдбата на УАЗките, от трите ще се събере една която ще върви докато има части на света за нея, но ще се ползва за не отговорни превози.

а ако някой се съмнява в способностите на монтйорите ще дам пример. на едната купето и изгни толкова че се свлече надолу и шасито се показа вътре, след една седмица беше построено на ново
                    drive alive

Коментар

Нещо започва да ми звучи познато,колко са чупливи и ненадеждни УАЗ-те.
                      Според мен проблема не е в руските возила,а в техните собственици,в манталитета им.Когато нещо се счупи задължително търсят най-евтиния майстор(абее нали е УАЗ-ка).
                      Както "лъскавите"джипове,така и руските се нуждаят от необходимото професионално обслужване,било то ремонт на двигател,трансмисия,мостове, така и заплащането трябва да бъде в същият размер,а не в пъти по-малко(не искам да обидя никого,но това е ширещо се мнение).

Давам веднага пример:
                      Моята УАЗ-ка е тип 452(бордова) ежедневно е натоварена с тон,тон и половина снимачна техника,караме я по изключително тежки терени(а по тези места далеч не се срещат само УАЗ-ки -те единствено се справят) и мога да ви уверя,че за 20 000 км не е правено нищо сериозно.

Затова пак казвам,проблема не в марките автомобили,а в това как ги поддържаме!
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC
                        Нещо започва да ми звучи познато,колко са чупливи и ненадеждни УАЗ-те.
                        Според мен проблема не е в руските возила,а в техните собственици,в манталитета им.Когато нещо се счупи задължително търсят най-евтиния майстор(абее нали е УАЗ-ка).
                        Както "лъскавите"джипове,така и руските се нуждаят от необходимото професионално обслужване,било то ремонт на двигател,трансмисия,мостове, така и заплащането трябва да бъде в същият размер,а не в пъти по-малко(не искам да обидя никого,но това е ширещо се мнение).

Давам веднага пример:
                        Моята УАЗ-ка е тип 452(бордова) ежедневно е натоварена с тон,тон и половина снимачна техника,караме я по изключително тежки терени(а по тези места далеч не се срещат само УАЗ-ки -те единствено се справят) и мога да ви уверя,че за 20 000 км не е правено нищо сериозно.

Затова пак казвам,проблема не в марките автомобили,а в това как ги подържаме!
                        Съгласен съм за потдръжката! Но има и други дреболии - Излизайки от магазина УАЗ-ката вече се нуждае от потдръжка, цялостно възстановяване - смяна на повечето маркучи, някой други детаили, пресвързване на почти (да не кажа) всички съединения, старт на борбата с корозията... да както не веднъж беше казвано това идва от цената, но най-новите попълнения вече не са по 10000лв.

И пак ще се преповторя УАЗ-ките са перфектните автомобили за родените монтьори, с тях те стават като любовна двойка (тройка) и са си верни дълги години, аз за съжаление се оказа че за сега не влизам в тази категория - съдба
                        П.С. сега чета ценовата листа на Тойота - Впечатляващо - имат всичко, но на цени все едно всяка част си я купуваш с нов автомобил в комплект - не се забавлявам много, а стискам палци и се моля наистина да е толкова надеждна както казват и да не ми се налага често да сменям

Коментар

....мдааа днес УАЗ влезе в бокса за ремонт на спирачките, гарнитурите на б.помпа, делко и каквото друго намерят, поставяне на чистачки/моторче - странно в магазините продават механизма на части едва ли не болче по болче за да събера комплект ходих 4 пъти. купих нови затварачки за триъгълните прозорчета (нямаше) но пак нещо липсва от тях и не мога да ги монтирам!!!! акумулатора каталяса а изглежда свеж Бош - или има няква утечка или ще купувам нов и въобще ебати ремонтите!!!! още не съм я карал на лов, но като чета тук и съпоставя това със скромния ми до момента опит с УАЗ направо се плаша. че тая джипка ще ме остави всеки момент от най неочаквана и абсурдна повреда. една джипка трябва да е надежна преди всичко. кел файда че била проходима ако те остави на шосето защото изчезват тоците примерно и трябва на лов да ходя освен с пушките и с гидорета гарнитури кабели ремъци гумички и др рез.части и плюс това да съм едва ли не механик за да се върна в къщи на собствен ход!!!! ще се опитам както писах да и отдам необходимото внимание (и инвестиции) за да влезне в пълен ред, но ако ме разочарова ще я снимам . Ако се стигне до там ще дам предимство на форума разбира се и ще я обявя първо тук. В събота сме на лов за прасе и ще ходим с новата придобивка (надявам се да е готова) и ще споделя първите ни съвместни преживявания. мислех си да купим едно субару Е12 (бълха ама 4wd) или някоя тойота терцел или хонда шатъл за половината пари ама баща ми искал джип...грешка. по-добре най каталясалия японец на 30г. но в движение от колкото УАЗ в "отлично" състояние - мое мнение което се надявам да е грешно, но нещо ми говори че не е.
                          "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Просто си се сдобил с машина, която не е в добра кондиция, но ако положиш известни усилия ще се получи перфектната кола за лов.
                            Имал съм и Субару е12 и мога да ти кажа, че е прекрасна малка машинка, с отлична проходимост, но за тежък offroad не става. Наистина е лекомислено да тръгнеш със стандартна Уазка без инструменти, но това е част от тръпката)) В повечето случаи повредите са такива, че те прибира на собствен ход. С помощта на клечка, тел и понякога мокър парцал върху прегрялата бензинова помпа) Това е машина, която въпреки себе си те вади от калта.
                            По въпроса за чистачките аз бях сложил и отвътре на стъклото и забравих за изпотяването му. Става лесно на същите оси.
                            Уазката има ключ-маса, който се намира от дясната страна под "таблото" - ако се съмняваш за утечка я изключвай.
                            Най-добре си купи нови цилиндърчета и помпа за спирачките - евтини са. МОже да монтираш и серво от волга или 452
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Настоятелно ти препоръчвам първо да потренираш. Хем тя още е сурова, хем ти не си и свикнал. Имай едно на ум и не очаквай кой знае какво от първия път. Парттаймът по принцип е достатъчно сложен за каране. Минаването от лека кола направо на това и на тежък терен не е очевидно ... То няма да те остави никъде и може да мине отвсякъде. Само че и ти трябва да му умееш

Коментар

Е ти Факир се Оля (не искам да те обиждам) но Субару Е12 (имал съм и съм карал доста) не може да се сравнява с УАЗ-ката по никакви показатели (макар да съм сигурно че изобретателни хора и такива ще намерят), няма понижаващи, няма мотор, няма гуми, няма просвет... става само за път за багаж, хора и леко излизане по черен път (обикалял съм Витоша с него), но нищо по екстремно - гасне на първият по-така баир и си до там
                                Желая ти Успех с УАЗ-ката и Успех на прасето да ви избяга, че и то е живинка и то душа носи, макар и много вкусна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X