Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих УАЗ 469Б....но протече от всякаде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

прави сте. не съм и сравнявал уаз с останалите коли. това че взехме уазката не значи че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще влизаме в най дълбоките храсти и ще се пробваме на Ком-Емине. на нас ни трябваше кола за лов с по-голяма проходимост от леката кола и с ниска цена и текущи разходи, за която има части и сервиз и която да седи на улицата през цялата седмица без да я мислим. до сега ходихме с леките а те са скъпички и ни е неудобно да се возим постоянно в джипките на другите когато нашите коли не могат да минат. гледахме ниви, но във Варна се нагледах на толкова стари, изгнили, виещи и изтърбушени за по 4-5-6 хил.лв че се отказахме. разни фронтери витари и т.н. започват от 5-6 и са пълни със скъпи изненади.... така стигнахме до уаз. не съм очаквал че ще я яхна и ще карам безгрижно (и аз съм карал лада и москвич едно време) но....ще видим опита ще покаже.

относно "потренирването" съм съгласен че уаз се кара ..."специфично" скоростите влизат ако искат кормилото се върти само в движение педалите (долни) са мн. неудобни, но се свиква лесно. щом като му се качих за първи път (не бях карал преди уаз) прекосих България сам почти без спирачки без чистачки (валеше) и без крик и дори без отверка....мисля че ще се справя и на лов да отида.
    "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Щом не те е зарязал на пътя не е толкова зле
      Забрави за чистите ръце, ако караш тази кола - там емоциите са от друг порядък С Уаз няма да скучаеш определено. Но затова пък може да се вреш навсякъде с него. Ако имаш нужното търпение, време и желание разбира се можеш да си го направиш доста приличен.
      Определено е по-добре от нива за целите, които ти трябва.
      Успех
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

м/у другото ако някой фен на марката чете и гори от желание да се сдобие с ново хоби в мобилето се продава една 469 в отлично (видимо) състояние за 4000лв (склонен е да договаря) с газово, нови гуми, гюрук, акумулатор - регион Варна (но се намира в Долен Чифлик) Моята е в същото състояние (видимо) но броих малко повече пари... малко ме е яд.

Коментар

С толкова нови работи, най вероятно агрегатите са запуснати.
          Бе ти що си гепил старата снимка на Митко? Тури някоя друга че така правиш паника)

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            Бе ти що си гепил старата снимка на Митко? Тури някоя друга че така правиш паника)
            Ето ти на теб да си сложиш и да не завиждаш

http://www.baimangau.hit.bg/
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

offtopic:
              Дофторееее...и ти май вече...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Офф Топик:

Поздрав за Соти - Ninжа - та

RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от fakir
                  ....мдааа днес УАЗ влезе в бокса за ремонт на спирачките, гарнитурите на б.помпа, делко и каквото друго намерят, поставяне на чистачки/моторче - странно в магазините продават механизма на части едва ли не болче по болче за да събера комплект ходих 4 пъти. купих нови затварачки за триъгълните прозорчета (нямаше) но пак нещо липсва от тях и не мога да ги монтирам!!!! акумулатора каталяса а изглежда свеж Бош - или има няква утечка или ще купувам нов и въобще ебати ремонтите!!!! още не съм я карал на лов, но като чета тук и съпоставя това със скромния ми до момента опит с УАЗ направо се плаша. че тая джипка ще ме остави всеки момент от най неочаквана и абсурдна повреда. една джипка трябва да е надежна преди всичко. кел файда че била проходима ако те остави на шосето защото изчезват тоците примерно и трябва на лов да ходя освен с пушките и с гидорета гарнитури кабели ремъци гумички и др рез.части и плюс това да съм едва ли не механик за да се върна в къщи на собствен ход!!!! ще се опитам както писах да и отдам необходимото внимание (и инвестиции) за да влезне в пълен ред, но ако ме разочарова ще я снимам . Ако се стигне до там ще дам предимство на форума разбира се и ще я обявя първо тук. В събота сме на лов за прасе и ще ходим с новата придобивка (надявам се да е готова) и ще споделя първите ни съвместни преживявания. мислех си да купим едно субару Е12 (бълха ама 4wd) или някоя тойота терцел или хонда шатъл за половината пари ама баща ми искал джип...грешка. по-добре най каталясалия японец на 30г. но в движение от колкото УАЗ в "отлично" състояние - мое мнение което се надявам да е грешно, но нещо ми говори че не е.
                  По добра от Уаза за лов няма другото е скъпо удоволствие а твоята Уазка както и моята която сега и аз правя не са били подържани от предишните собственици А ако си я купил заради цената и евтината подръжка жестоко се лъжеш с малко пари за подръжка тя е била при предишния собственик затова е в такова състояние Всеки би желал с най малката инвестиция най голяма експлоатация Както си я направиш такава и ще я караш
                  А когато я продадеш ми се обади да ти покажа какво може Уазката в гората

Коментар

Баси, толкова страшна заплаха не бях чувал скоро. Тва е сигурен инфаркт, немой бе!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                      Баси, толкова страшна заплаха не бях чувал скоро. Тва е сигурен инфаркт, немой бе!

Хем искаме евтино пък после защо тече на моята докато я докараме от Бургас и се счупи предно каре цялата беше за изкърпване но постепенно става като TLC120 Преди ходех на лов с Grand Vitara 2004 и зе да ми става неприятно Ще читирам от друга тема информация за бояджия :Боядисване на детайл 160лв Нова врата за Уаз 110 лв. боядисана с твоя цвят на Уаза

Коментар

))
                        Не бе, ти представяш ли си с кеф да разкараш здрав УАЗ, и на следващия ден да те повози някой който наистина може да го кара. Аз да съм - направо викайте попа, ше се гътнем тутакси.

Коментар

мисля че аватара ми е вече по-оригинален. а козела ми да не мислите че е някъв грохнал защото го псувам малко. много е спретнат. шасито е песакоструено, антикорозии, бои, купето изкърпено, боядисано, ел. с-ма нова. дифове, ск.кутии и мотор всичко разглобено и обновено (мотора е на 500км след ремонт) просто явно защото скоро е сглобявана тепърва показва каде иска дозатягане и доправяне. иначе е лъскава и работи като часовник. пали от четвърт. трябват малко козметики - музиката работи понякога километража иска ново жило седалките искат калъфки прозорчетата бравички чистачките ги нямаше и ще инсталирам нови и т.н. причината да рискувам да я взема без да имам опит и да знам кво да гледам беше единствено доброто състояние на тенекиите и шасито плюс общото добро (на пръв поглед) състояние на механиката. абе през уикенда ще кача малко снимки да видите за кво става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от fakir
                            мисля че аватара ми е вече по-оригинален.
                            От ден на ден все по хубав ставаш
                            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X