Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих УАЗ 469Б....но протече от всякаде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих УАЗ 469Б....но протече от всякаде

Здравейте оффроудери!!!

Купих УАЗ 469Б. Това ми е първия допир до такава машина. Взех го във видимо добро състояние (до колкото можах да проверя със собствени критерии/средства) но в рамките на няколко дни (300км) спирачната помпа (с долни педали е) протече и щях да се пребия без спирачки а освен това протече масло от гарнитурата на бензиновата помпа (цялата се клати при работещ двигател). иначе джипката не гори масло пали "от четвърт" върви стегнато и не вие. само понякога се появява едно тракане от към скоростите със скоростта на кардана примерно което намалява значително като дам газ а иначе е еднакво на скорост или по инерция. изчезва както се е появило...до следващия път. Избрах колата заради ефтините части пред Самурай и заради по-голямата здравина пред Нива, но ми се струва (поне за сега) че май се набутах. Нивата за подобни пари щеше да е пълна кочина, но самурая май щеше да е по-добрия избор. Скъпи са му частите, но не се разваля а първите ми впечатления от УАЗ са ..меко казано разочароващи ГОЛЯМ БОКЛУК!!! Трябва да си е*ати хобиста за да не ти омръзне да го поправяш!!! ..и ако случайно ти остане време да го покараш.

Въпроса ми е тъй като предстои да правя спирачките (в сервиз) какво да правя? да сменя спирачната помпа с нова такава или да модернизирам и колко струва модернизацията (дискове отпред примерно).
    "..there is no substitute for cubic inches.."

колега и Самурай има пред разпадане миналата година гледах няколко /по за 2-3000лв/ и нито един не беше със света
    какъвто и 4х4 да вземеш за тия пари, все ще плаче за ремонт...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Добре дошъл в клуб УАЗ, честита УАЗка и не се отчайвай Колкото до спирачките си купи нова спирачна помпа или смени гумичките на старата но не е гаранция че няма пак да протече след 10 дни. 0888566169 е номера на Слави той има сервиз в Божурище и ще ти направи всичко по УАЗката. Той също е фен на УАЗ и има УАЗка обърни се към него за всякакви въпроси и успех
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

моя съвет е ако можеш намери си някоя помпа със серво от японски или корейски автомобил(джип) и я преработи с нея... с руските цял живот ще страдаш и никога няма да постигнеш това, към което се стремиш!
        Ако решиш да преработиш гледай само да е с по голям дебит тази която ще сложиш!
        Лек ден
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Re: КУПИХ УАЗ 469Б....но протече от всякаде

Първоначално публикуван от fakir
          ГОЛЯМ БОКЛУК!!! Трябва да си е*ати хобиста за да не ти омръзне да го поправяш!!! ..и ако случайно ти остане време да го покараш.
          Голям боклук е най точното определение на това което си взел. И няма да стане по добро само с ремонти. Трябва да почнеш от нулата, иначе всички вложени пари ще са на боклука. Ето аз как постъпих в твойто положение. Разгледай внимателно.

http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...E8%F9%E5%F2%EE

Все още не е довършено до край, но това не ми попречи от края на април да си го карам всяка неделя.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Уважаеми fakir,

Притежавате уникална машина, изключителна и в много отношения перфектна. НО! УАЗ-а не е машина за всеки. И нека да разсея малко илюзии. Не е никак евтин. Не се заблуждавайте. Познанията които се изискват, времето и частите ще ви струват много. Ако сте го избрали заради цената да знаете че сте сбъркали. За да стане машина каквато може ако сте го купили за ~3000 лв. ви очакват минимум още 10000лв вложения и то ако знаете много добре какво, как и откъде.

И нещо друго което е много важно: УАЗ-и случайни хора не карат... Ако вие не го разбирате и уважавате и той ще ви отвърне със същото... Тъй че навреме се ориентирайте дали това е вашия автомобил...
            VPetrov.photography

Коментар

Просто си поръчай нова спирачна помпа.
              Колкото и пъти да я рециклираш резултата ще е кратък.
              Може би от Карбон е най добре.
              LZ1VMH

Коментар

Въообще не си сбъркал с покупката на тази машина,покажи им малко уважение и ще видиш какви чудеса ставт!! не губи дух и търпение, уаза е като жена! Бъди нежен и внимателен! Пипай все едно пипаш живо същество,не го удрай и не го псувай той чува!!! Успех!!!
                Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Искам да задам един въпрос, но само към хората които действително са си свършили работата по уаз-а както трябва и са натрупали необходимия опит след това. (ако г-н Петров отговори ще съм особено благодарен, естествено да не се обиждат другите, просто неговата статия за подготовката на експедиционвн уаз силно ме впечетли.)
                  Та изходните условия са следните: Нов или добре запазен автомобил Уаз се подготвя по всички правила. Разглобява се до голо, прави се антикорозионна защита, отдефектират се всички части по двигател, трансмисия и т.н или се заменят с нови. Слага се ново и качествено окачване, всички кабели, свещи, помпи, спирачки и каквото друго може и трбва се заменя с марково. т.е. точно описаните от г-н Петров действия.
                  Като добавим лебедки, багажници, компресори, шнорхел и т.н цената на удоволствието (ако правим все пак целесъобразни разходи) едва ли ще надхвърли 20 000 лв. за части и материали и консумативи. Добавяме 5000 лв за квалифициран труд. И първоначалната цена на автомобила между 5000 и 15 000 лв. Крайния резултат трябва да е добре подготвен експедиционен автомобил за по малко от 20 000 евро което съвсем не е много за такъв.
                  Ако сте имали търпението да изчетете до тук, ето и въпроса който ме интересува. След всичко това ще бъде ли толкова надежден от към ремонти Уаза колкото друг конкурент (напр. подготвена тойота 7. Т.е ще мине ли следващите 10 000 км (без поддръжка ако не се издевателства с него т.е няма удари или други нарочно причинени траввми. Или това е невъзможно? Благодаря предварително.
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Аз не съм Венци ама да си кажа мнението
                    Всяка кола може да мине 10000км, след като е подготвена добре, друг е въпроса дали ще се чупи по-пътя или не - това е въпрос на КЪСМЕТ, но и на статистика! УАЗ-а има значително по-малки шансове в тази насока от една добре подготвена западна кола (Тойота80, Нисан Патрул ГР или подобна), по простата причина че да се намерят Качествени части за него е по сложно (но по евтино) на практика никоя от Тунинговите фирми не произвежда окачвания за УАЗ-ки, т.е. трябва да вземеш Руско (което е възможно да се окаже и ОК), освен това има ред дреболии, но да не влизам в детаили защото опита ми е с по-съвременните УАЗ-ки и не съм "експерт" по по-старите (тъй наречени "култови").
                    А и още нещо, 20000Евро не са съвсем малка сума и за тези пари спокоино може да се подготви (поне така си мисля) и някоя Тойота 73 или Патрул, не че няма да се чупят де

Коментар

това с уаза за 20 000Е е по-скоро желание за уникалност /да не кажа каприз/ отколкото най-изгодния вариант за здрав и надежден автомобил 4х4...
                      преди 13 месеца аз си купих Хюндай на 7 години, който у нас има реноме по-ниско от уаз и вече 17000км нищо не се е счупило или дефектирало... вярно, сменил съм някои неща, но не са били жизненоважни за да е колата в движение... Например задно гърне, тръбички на климатик, разни дребни тампончета... Такива неща като спирачки, двигател, трансмисия - просто си работят и може и да не разбереш как изглеждат, ако не държиш специално да ги оглеждаш... Най-странното е, че откакто ми смениха ангренажният ремък преди 2 -3 седмици, вече успявам да чуя стартера преди да запали мотора сутрин

За 20 000Е може да си купиш и оборудваш някои от най-реномираните всъдеходи и да ги караш с години без нито един авариен ремонт...

предишният ми джип ТЛК73 за 3 години юнашко каране също не даде нито една механична повреда, с изключение на няколкократни ремонти на стартера /за 18 годишен автомобил не е много/... но ми отне около година и 5-6 хиляди лв да отстраня "подобренията" направени от предишния собственик
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За три години работа в месокомбинат разбрах че и от лайното става салам.
                        От тогава малотрайни колбаси не ям.

Коментар

Абсолютно съм съгласен. Да не се обиждат собствениците на УАЗ-ки, но понякога (не казвам всеки, път но доста често) си е чисто комплексарство - нещо като трабантаджиите - и при тях Трабанта е най-великата кола а всичко останало е боклук...
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ние собствениците на УАЗки не казваме че всичко останало е боклук а казваме, че УАЗката е един Уникален Джип с Проходимост на която могат да завиждат много Паркетници
                            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68
                              Джип с Проходимост на която могат да завиждат много Паркетници
                              И не само те

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X