След като се отвори картинката в прозорец на браузера, кликнете върху символа в долния десен ъгъл за да я разпънете до нормалния размер (по подразбиране браузера я форматира до размера на прозореца които сте отворили) или си я запишете и я разгледайте с която и да е програма позволяваща мащабиране
.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
УАЗ, техника и експлоатация
Свий
X
-
Така на чертеж 102-20 на картинката е начертан от тоя кадето го слагат и на някои от старите тойоти.Виждал съм по същия начин.само че дължината не крайните тръби е по голяма.някои ми беше казал че пък за уаз наи добар е типа от чертеж 102-21 .Не знам ама я кажете точно.В чертежа сичките са измислени за определени рискове.И във отделен стил каране.https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Всички типове каркаси, отговарят на предвидените изисквания. Различни са защото имат съответното предназначение - за автомобили с две места, за автомобили с три места, пикапи и други. Важно е да се подбере съответната конфигурация в зависимост от предназначението на автомобила и търсения резултат.
Не се допуска огъване чрез нагряване защото при процеса на нагряване се променят характеристиките на метала т.е. той се отслабва в зоната на нагряване. Връзките също се правят с болтове, а не със заварка, защото при усилие заварката може да се скъса, а съединенито с болт позволява в някакъв диапазон усукване и изкривяване запазвайки при това целостта на конструкцията.
Коментар
-
diavol koleda
точно това си мислех че ще ми кажете за нагриаването значи ще трибва да търся машина за огъване дано да намеря а предния ролбар към рамата ли се закачва и как
ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
тел.088четири 9едно9 4нула4
-------------------------------------------------------
Коментар
-
За предния ролбар (бампер) има различни варианти.По принцип един от най-разпространените и удачни варианти е изготвянето на усилена броня с предвидено място за лебедка (или направо вградена лебедка), която се захваща за шасито. Към нея може да се добавят и защита за картера и кормилните щанги, която обикновено се закрепва самостоятелно към шасито с евентуално допълнително закрепване към бронята. Ролбара които се монтира за защита на фаровете и предницата на колата обикновено се монтира с болтове върху бронята и не е сголяма механична здравина защото предназначението му е да предпазва автомобила от клонки, храсти монтиране на допълнително осветление и т.н.. Възможен е и вариант при които ролбара, бронята и защитата отдолу са изработени като един цял детайл. Не трябва да се прекалява с дебелината на материала и здравината на конструкцията защото няма смисъл да се прави нещо което е по здраво от шасито. Вт ози случай при сериозен удар ще остане здрав ролбара но ще се огъне шасито.
Коментар
-
diavol koleda
ясно нещата около ролбарите ми се изясниха сега други две неща ме интересуват пярвото е по каккъв начин се закрепят страничните степенки кям джипа гледах в един руски саит че бяха заварени но не съм сигурен дали това е най-правилния начин и втория въпрос е за охлждането на двг знам че е хубаво да се сложи ел перка която да може да се включва и ръчно от кабинатая но каква да бъде тя по точно от какъв автомобил пасва най-добре ел.перката на радиатора на уазаДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
Коментар
-
diavol koleda
кажете как да направя шнорхел за джипката чел съм че става с тръби с диаметър 70,75мм става ли с pvc тръби с диаметър 70мм.ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
Коментар
-
diavol koleda
как може да с монтира хидравлика на волана на уаз и каква да бъде тя от какво пасва най-добре да се сложи хидравлика на уаз
ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
Коментар
-
Re: diavol koleda
Здравейте,Първоначално публикуван от diavol koledaкак може да с монтира хидравлика на волана на уаз и каква да бъде тя от какво пасва най-добре да се сложи хидравлика на уаз
Най добре е да си монтирате фабричната хидравлика като разбира се подмените оригиналните маркучи за високо налягане с по добри например има много фирми които ще ви ги направят по поръчка. Най добрата хидравлична помпа за УАЗ е на ZF - но се намира трудно и струва много скъпо. Оригиналната хидравлика комплект от хидравлична кутия, помпа и пълен крепеж струва от порядъка на 700 лв.
Коментар
-
Здравейте,
по отношение на степенките проблема е малко сложен. Отстрани на купето не бива да се захващат тъй като реално те ще се държат на една ламарина (прага на купето) и ако се натоварят по вече напр. с HI LIFT или друг крик ще деформират купето и ще се откъснат. Правилното е да се потърси начин за захващане към шасито ( това става много лесно при лифтоване на джипа) и грамотно допълнително укрепване ( важно е да не се прави твърда връзка между шасито и купето). За електро вентилатора е от значение да осигурява достатъчен дебит и да може да се монтира в наличното място. Може да проверите различни варианти от западни автомобили по автоморгите. Основното предимство на ел. вентилатора е, че може да се направи с допълнително ръчно управление от вътре, така, че при преминаване на дълбок брод да се изключва с цел избягване деформация на перката, респективно повреда на радиатора и разпръскване на вода в целия моторен отсек. В случай че използвате стандартния вентилатор е необходимо поне да смените перката с пластмасова такава, преди преминаване на брод задължително затваряйте жалюзите и ако е по дълбоко откачете ремъка за перката преди да влезете във водата.
За да направите качествен шнорхел е необходимо да се смени и корпуса на въздушния филтър с такъв които да позволява добро херметизиране (напр. от новия модел Волга). Тръбите трябва да са от достатъчно здрав материал така, че ако ги удари клон в гората да не се счупят. Може да се използват както и съответни пластмаси така и алуминиеви или други тръби. Не е възможно да се направи качествен шнорхел от PVC тръби за ВиК.
За хидравликата вече е отговорено
.
Коментар
-
diavol koleda
може ли по някакъв начин да се изолира ел системата от попадения на вода при преминаване през дълбоки реки и други такиваДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
Коментар
-
Здравейте,
задължително е да се направи хидроизолация на делкото, високоволтовите кабели, бобината и комутатора. Когато се уплътни делкото не трябва да се забравя да се направи отдушник които да се изведе в салона или на някакво високо място. Задължително е ползването на качествени силиконови кабели които също се уплътняват.
Коментар
-
diavol koleda
мерси знам че трябва добре да се изолира ел сиситемата но ми кажи как по точно да стане със силикон ли или как
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар