Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колани за УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колани за УАЗ

Бих искал да попитам колегите с по-нови модели УАЗ как са закрепени предпазните колани на втория ред седалки?
    Коланът завършва с нещо като т-образна "кука", а по тръбата отзад долу има остатъци от нитове на групи по три.

Не мога да схвана идеята , та ще съм благодарен, ако някой даде разяснения, снимка или идея.
    БИО пчелен мед и пчелни продукти
    0888 66 59 73

Коментар

С инерционни колани от Мерцедес (123- 190) става, слагаш на колонката преди шприглата макарата (за предните) и се пробива и капва една гайка за водача в тръбата.
      Лично мение - няма смисъл, точно това в уаза едва ли би ни спасило в случей на инцидент
      Успех щом си решил
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
        С инерционни колани от Мерцедес (123- 190) става, слагаш на колонката преди шприглата макарата (за предните) и се пробива и капва една гайка за водача в тръбата.
        Лично мение - няма смисъл, точно това в уаза едва ли би ни спасило в случей на инцидент
        Успех щом си решил
        Благодаря за идеята. Иначе модела на УАЗ-а е с метален покрив и си има предвидени отвори с гайки за предните колани.
        Интересуваше ме по-скоро закрепването на коланите на задните седалки. Искам да монтирам един за връзване на детско столче.

Всъщност решението е планки с дупки (уши). Виждат се на снимка "б".
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от inp; 17-07-08, 11:31.
        0888 66 59 73

Коментар

При Уаза колана по-скоро би те убил, отколкото реално да помогне при наистина силен удар.
          Ако искаш да го обезопасиш поне в някаква степен трябва да започнеш с кормилния вал. Той си е в буквалния смисъл копие.
          Трябва или да се направи телескопично с късащ се нит или да го "начупиш" с карета, или да е разцепен надлъжно.
          Другият опасен елемент са седалките. Спирачките и управляемостта не коментирам...
          Все пак идеологията на този автомобил изключва високи скорости и при управление с разум рисковите ситуации драстично намаляват.
          При по-леки удари, кoгато не се стига до сериозна деформация, коланът може и да помогне до някаква степен да не се размажеш в таблото. Аз опитах да монтирам колан на отвора, предназначен за това в дебелата шпригла. При тази ситуация коланът минава.. точно през шията на водача, ако той е под 230см висок
          По-опасно е при преобръщане и търкаляне. Заводските шпригли и арката не бих казал, че са особено надеждни...
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Ако искаш да го обезопасиш поне в някаква степен трябва да започнеш с кормилния вал. Той си е в буквалния смисъл копие.
            Трябва или да се направи телескопично с късащ се нит или да го "начупиш" с карета, или да е разцепен надлъжно.
            Другият опасен елемент са седалките. Спирачките и управляемостта не коментирам...
            Воланът е от новите. Някъде пишеше (не знам доколко е вярно), че "рулевое управление" е "травмобезопасное", а "рулевой вал - разрезной".
            0888 66 59 73

Коментар

Поне това е добре При старите е травмогарантиращо
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                Воланът е от новите. Някъде пишеше (не знам доколко е вярно), че "рулевое управление" е "травмобезопасное", а "рулевой вал - разрезной".
                Колега,имам десетина или малко повече обръщания с джипа.Волана си е добър ,не се чупи,при премятане ,седалките също,проблема идва от всички други боклуци в купето,стоварват ти се на главата,маслото изтича между скоростния лост,а при повече мятане,водата от някой скъсан маркуч влиза през парното и пода.Виж усили си шприглите и не знам какво става при челен удар.Ако четеш всичко което пише въобще не се качвай,джипа не се търкаля много лесно.Успех.

Коментар

Добре де ако си сложа колани,което не е предвидено от завода не е изменение на конструкцията,а ако си променя нещо за да стане наистина по-добър и безопасен не може виждаш ли не е по задание.Тва си е ама точно фатмащина и няма изгледи скоро да се оправи според мен .Единствения начин е прочети си много добре закона и го направи така че хем да е по него хем да ги прекараш, най ги боли вярвайте.

Коментар

От: Колани за УАЗ

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                    Тъй като в УАЗ-ката /без значение от модела/ не са монтирани предпазни колани, въпросът ми е задължителни ли са? Полицаите правят ли проблеми за липсата им?
                    колана на уаза не е задължителен и няма да имаш проблеми от страна на кат.ако няма фабрично.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Кога и как да умирам - също, КАТ не ме е раждал и не виждам откъде има правото да ме убие. В моята кола шофьорският колан убива. Нито КАТ нито МВР обаче ще купуват лекарства на баща ми когато пръта на волана мине през мене за няма нищо.
                      Ненавиждам чиновниците - фатмаци.
                      Всеки гражданин на една държава , сам по себе си представлява ресурса на тази държава ! Ако всеки разсъждава като теб ,жив човек няма да остане.Каква ще е тази държава тогава ?

Коментар

Мисля че е много по-лесно всеки да си сложи колан на УАЗ-а, отколкото да спори с катаджиите по пътищата.Аз лично така и направих .Освен това при скоростите които развива тази машина съм убеден че колана по-скоро би помогнал отколкото попречил .Не виждам как ако си без колан би избегнал кормилния прът при евентуален удар ,както някои колеги твърдят тук .Може би смятат че са достатъчно бързи за да се преместят настрани ?!?! Това е смешно ,при катастрофа нямаш никакво време за такива реакции.Така че моето мнение е че колана помага . Така че слагайте ги !

Коментар

Карам си без колани ,нямам никакви проблеми. Когато катаджия ме пита за колан го карам да се качи и да си сложи. Питат ме що няма, отговарям, че аз съм никой и нямам право да правя конструктивни промени по машината, а за фирма сертифицирана за монтаж на колани не съм и чул. Ако нещата загрубеят обеснявам ще съдя въпросният служител за некомпетентност...
                          Нямам за сега акт за без колан, а са ме спирали доста пъти за такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
                            Мисля че е много по-лесно всеки да си сложи колан на УАЗ-а, отколкото да спори с катаджиите по пътищата.Аз лично така и направих .Освен това при скоростите които развива тази машина съм убеден че колана по-скоро би помогнал отколкото попречил .Не виждам как ако си без колан би избегнал кормилния прът при евентуален удар ,както някои колеги твърдят тук .Може би смятат че са достатъчно бързи за да се преместят настрани ?!?! Това е смешно ,при катастрофа нямаш никакво време за такива реакции.Така че моето мнение е че колана помага . Така че слагайте ги !
                            ако нете затруднява пусни някоя снимка да видя как става.

Коментар

Тои уаза има такова шаси че трудно ще поддаде да се огъне та час да те пробие пръта .Имах случай преди години един войник се беше забил с един джип в един москвич челно .мосвича се беше размазал ,но джипа само маската и калниците бяха хлътнали малко навътре .Войника само със счупен нос а оня в москвича едвам го извадиха

Коментар

Проблем е когато шасито и купето станат две отделни части и пръта е единстваната връзка м-у тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X