Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колани за УАЗ
Свий
X
-
От: Колани за УАЗ
Трябва да направя снимки ,но УАЗ-за ми е 31519 и си има отвори с резба за коланите в купето.Просто взех колани от ОПЕЛ мисля и ги сложих , без средния отзад .Незнам колко са сигурни ,но нямам проблеми поне с КАТ .А колкото до това дали шасито ще мръдне напред при удар, силно се съмнявам че това може да стане при скоростите с които се движи УАЗ-ката.Не забравяйте че колкото и да е лошо качеството им все пак са правени в завод,мислени са от конструктори ,не вярвам да допуснат такъв елеметарен пропуск .Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнениеако нете затруднява пусни някоя снимка да видя как става.
Коментар
-
Чудесно твърдение - гражданите са стадо овце, които се отглеждат в кошара. Не, по-добре ги приеми за зеленчуци - те не трябва да мислят въобще, поливат ги, пръскат ги срещу вредители и ги потребяват според нуждите на държавата. Страхотен "ресурс"! Трябва да се живее за "държавата", в името на "държавата" и само за "държавата"!Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнениеВсеки гражданин на една държава , сам по себе си представлява ресурса на тази държава ! Ако всеки разсъждава като теб ,жив човек няма да остане.Каква ще е тази държава тогава ?
На Нивата няколко пъти са ме "пробвали" за задните седалки. Също не им минава номера.Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнениеКарам си без колани ,нямам никакви проблеми. Когато катаджия ме пита за колан го карам да се качи и да си сложи. Питат ме що няма, отговарям, че аз съм никой и нямам право да правя конструктивни промени по машината, а за фирма сертифицирана за монтаж на колани не съм и чул. Ако нещата загрубеят обеснявам ще съдя въпросният служител за некомпетентност...
Нямам за сега акт за без колан, а са ме спирали доста пъти за такъв.
Коментар
-
Уникални са някои по това, че винаги спорят- коланите убиват, зимни гуми не трябват и ...защо карат някои с фарове през лятото .... Държавата на абсурдите ...
Как да не трябват коланите, при удар с 50 или 60км/ч енергията от удара е огромна и е невъзможно човек да се задържи за нещо. Точно тогава колкото и як мъжага да си ще счупиш волана и ще се наденеш на пръта, защото няма какво да те задържи .....
На офроуд е същото, дори и триточковия колан върши работа, защото при първата бабунка от къртичина вместо да работим с волана ние го използваме като дръжка ... и поведението на водача в следствие на това е неадекватно на ситуацията ....
Като съм карал или возил по джипове, много по-сигурен съм се чувствал и комфортно като съм бил в такъв със заводски колани -триточкови и това е заради коланите , а не от трилъчката отпред
sigpic УАЗ-452
Коментар
-
Така е колега , много си прав . Учудващо е защо в тази държава всеки се опитва да заобиколи нещо?!?! Законче ,или някакво правило .А после всички дружно се възхищават ама как било в Германия ,каква дисциплина имало,колко чисто било , а тук като се върнат си изсипват пепелниците през прозореца и псуват всеки който случайно се движи с позволената скорост по съответния участък. В едно съм убеден ,вече не съм толкова млад и имам известен житейски опит ,тази държава, с този народ няма да постигне нищо никога !!!Първоначално публикуван от JC Преглед на мнениеУникални са някои по това, че винаги спорят- коланите убиват, зимни гуми не трябват и ...защо карат някои с фарове през лятото .... Държавата на абсурдите ...

Коментар
-
Да ама в германия никога няма да те изпревари кортеж на някой политик с пуснати буркани и с пълна скорост.В населено място . Дори няма да разбереш че минават такива . А тук лятос бях на два пъти свидетел на такова безумие няколко авномобила по средата джип с поне 150 км се движеха и с пуснати буркани и трябвашеда се свиваме встрани да не ни прегазят.И не забравяите че когато ние сме спали дълбок сън под турско робство , не че сега сме будни хората са имали университети .И ако Турция влезе в ЕС българиЯ ще се намери пак под турско .
Коментар
-
Ами той кортежа си е наш ,роден , нали тези дето ги ескортират сами си ги избираме ? Кой е виновен тогава ?Първоначално публикуван от toni todorov Преглед на мнениеДа ама в германия никога няма да те изпревари кортеж на някой политик с пуснати буркани и с пълна скорост.В населено място . Дори няма да разбереш че минават такива . А тук лятос бях на два пъти свидетел на такова безумие няколко авномобила по средата джип с поне 150 км се движеха и с пуснати буркани и трябвашеда се свиваме встрани да не ни прегазят.И не забравяите че когато ние сме спали дълбок сън под турско робство , не че сега сме будни хората са имали университети .И ако Турция влезе в ЕС българиЯ ще се намери пак под турско .
но темата е за коланите , да не се отклоняваме че става политическа.
Коментар
-
От: Предпазни колани на УАЗ
Сигурно трябва да се преправя нещо.На прима виста ми идва наум някакви планки на пода(подвижен или неподвижен монтаж).Иначе колани колкото искаш по моргите-правил съм го това поне два пъти.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Днес сложих и на задните седалки,ето така http://ivanfiat.snimka.bg/automobile...76566.22678353
Коментар
-
Отворите отзад ,горе в купето ,оригинални ли са или си ги правил ти ? Не се разбира къде е автомата на средния колан ?!Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнениеДнес сложих и на задните седалки,ето така http://ivanfiat.snimka.bg/automobile...76566.22678353Последно редактирано от Juraia; 10-03-11, 14:56.
Коментар
-
Да оригинални са,тавана е по-нов от джипа. Качих и пропуснатата снимка.Уаза е 75-а година , понеже не намерих къде да закрепя закопчалките и третата машинка ,пробих тръбата под седалките и стегнах с болтове/ можеше и с планки/.
Коментар
-
здравейте колеги и аз си сложих колани отпред което не беше никак трудно.просто взех колани от форд транзит и монтирах горния край на тръбата(греда)там има фабричен отвор с резба машинката захванах в долния отвора на купето там където се захвашта тръбата а другия край на колана га захванах от долния край на седалката.за задни колани оште ништо не сум измислил там ще е по трудно защото от зад имам троина седалка от форд транзит.ще пусна снимки до няколко дни
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар