Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колани за УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Ivanov
    Първоначално публикуван от Венцислав Петров
    Да, задължителни са! Без значение дали фабрично има монтирани или не ако ви спрат сте длъжни да ги имате и използвате.
    Как ще се монтират на УАЗ-ка с мек таван?
    Точно както и на другите като горното ухо се заварява за централната тръба. Един от УАЗ-ите които имаме го купихме с мек таван и заводски монтирани колани...
    VPetrov.photography

Коментар

Венци е прав
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Да не би простия катаджия на улицата да е оторизиран да прецени дали колана е монтиран правилно? Ми добре , ше сложа едно подобие на колан , и ще го вържа от двете страни със свински опашки.И ето , имам колан.
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

КАТ

Първоначално публикуван от kiki.t
          Да не би простия катаджия на улицата да е оторизиран да прецени дали колана е монтиран правилно? Ми добре , ше сложа едно подобие на колан , и ще го вържа от двете страни със свински опашки.И ето , имам колан.
          За простия катаджия има изписани хиляди страници. И пак ще си остане прост. Дори става по-прост. В петък татко най-накрая регистрира една буханка след цяла седмица ядове, които ще имат продължение през идващата седмица. Не харесвали документите, минали пред нотариуса, била 8+1 а единия ред седалки го няма и все в тоя ред.

Коментар

Чакайте.
            На стръмното не може без колан. Номерът е в това, че като се преобърне и започне да се премята по баира надолу, колкото и да е як човекът не може да не излети от колата. Центробежната сила е още по-яка. Единственото спасение са коланите, защото човеците винаги излитат напред и веднага след това върху тях пада джипа. Ако някой път се случи нещо друго, това е случайно.
            Така че колани трябват. Обаче четири-петточкови. Които са полезни единствено с твърди кресла, които няма да се пречупят в пантите на облегалката. И СЛЕД всички други конструктивни мероприятия по другите агрегати. Във всички останали случаи коланът не пази или просто убива. Задължителността му е престъпна и източник единствено на корупция. Не на безопастност.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              Във всички останали случаи коланът не пази или просто убива. Задължителността му е престъпна и източник единствено на корупция. Не на безопастност.
              Това пак някакъв световен заговор ли е или какво?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Използвай Принципът на Окам. Глупостта е по-просто и по-универсално обяснение. Следователно - по-правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                  Да, задължителни са! Без значение дали фабрично има монтирани или не ако ви спрат сте длъжни да ги имате и използвате.
                  А бе това не е така.

Лично съм виждал на Москвич 407/8 на талона му отпред как има печат "Без коолани"

А и другото нещо е,че как ще те карат да слагаш колан без този автомобил да има такива от завода.
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Аз когато сменях собствеността на моят УАЗ-питах в Кат-дори и при началника на Кат ходих за коланите за да ми ударят печат че е фабрично без колани-и казаха-не може-ще си монтираш колани и това е

Коментар

а нестава ли просто да закопчаете с колана седалката и тогава да седнете

в правилника пише
                      /чл.183, ал.4, т.7 ЗДвП/ "Наказва се с глоба 40 лв. и 10к.т. водач,който: не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска"

е вие ще го използвате
                      ама не е казано че вие трябва да се закопчавате с него

Коментар

Когато решите да съдите кат ми се обадете и ще ви дам правилните хора. Аз ги осъдих като кучета преди 20 дни. Делото трая година и 8 месеца. Само веднъж съм ходил в съда да давам показания и не съм губил никакво време. Хората си мислят че е трудно и изнервящо, нищо подобно, даже е забавно. От такъв тип дело пари трудно се изкарват, но не се и губят. И докато им давате подкупи или чакате да ви пишат актове нещата няма да се оправят. Всеки проблем си има решение, важното е да се избере правилното.
                        За тези които не вярват, могат да ми се обадят да видят протокола от делото. Тук няма да го пускам.
                        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Всички УАЗ-ки който са със дебели търби имат отвори за вързване на колани.

Коментар

Честото по повод спечеленото дело.
                            ако не е излишно любопитство ... за какво успя да ги осъдиш КАТ ?

Коментар

Първоначално публикуван от Slick
                              Честото по повод спечеленото дело.
                              ако не е излишно любопитство ... за какво успя да ги осъдиш КАТ ?
                              За колан и червен светофар.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от kraz
                                а нестава ли просто да закопчаете с колана седалката и тогава да седнете

в правилника пише
                                /чл.183, ал.4, т.7 ЗДвП/ "Наказва се с глоба 40 лв. и 10к.т. водач,който: не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска"

е вие ще го използвате
                                ама не е казано че вие трябва да се закопчавате с него
                                Само така! Не съм против коланите и тяхното използване, но да карат хората да си промениат заводските коли...! Ще вземе да му хрумне на някой в КАТ, че кабриото е вредно и всички с кабрио веднага да си заварят покрив!
                                GPSът работи винаги с ел. захранване! Навигаторът с каквото има (бира, лимонада, мезе)!
                                GPSът не може да бута, когато затънеш! Навигаторът може!
                                Все още не е дошъл денят, когато навигаторът ще е пътник, а GPSът навигатор!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X