Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Присаждане на дизелов двг "Форд" на УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Присаждане на дизелов двг "Форд" на УАЗ

има такива двигатели на пежо със турбо и от 60-70 к.с. става към 100 коня .А на този двилател лено му се слага турбо защото е със външна магестрала на маслото за към главата .

Коментар

да с външна магистрала е има една тръбичка от блока към главата за маслото

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
        Имам близък познат с 2.4 от Транзит и не мога да кажа, че е много динамично представянето. Освен това вибрацията от този мотор е много голяма
        Нормално Транзита няма и 70к.с(около),в следващите 2,5D e около 75-80к.с. Двигателя е с непосредствено впръскване,долен вал(в блока).
        Пали лесно в студа,има само една свещ в колектора.Не блести с динамика.За сравнения с Мерцедесовия 300TD няма място.Нямат нищо общо(освен вида гориво).
        Характеристиките на 2,3форд са доста по-слаби от тези на оригиналните мотори за УАЗ.Този двигател(2,3D) няма нищо общо с двигателите на Транзит.Доколкото съм чувал този двигател е от Пежо(не помня години и модел) и е с разделена горивна камера.
        Характеристиките му са съпоставими дори с 200D на Мерцедес(момента е при малко по-високи обороти) като мощност.Мерцедесовия мотор(както и много други съпоставими дизели) може да развие над 5000об/мин. Няма грешка в показанията на оборотомера.

Съжалявам не прочетох последните мнения(не ги видях) и съм повторил някои неща.
        Последно редактирано от cecoa1; 23-11-09, 18:10.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

за колко време го направиако не е таина
          [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Нормално Транзита няма и 70к.с(около),в следващите 2,5D e около 75-80к.с. Двигателя е с непосредствено впръскване,долен вал(в блока).
            Пали лесно в студа,има само една свещ в колектора.Не блести с динамика.За сравнения с Мерцедесовия 300TD няма място.Нямат нищо общо(освен вида гориво).
            Характеристиките на 2,3форд са доста по-слаби от тези на оригиналните мотори за УАЗ.Този двигател(2,3D) няма нищо общо с двигателите на Транзит.Доколкото съм чувал този двигател е от Пежо(не помня години и модел) и е с разделена горивна камера.
            Характеристиките му са съпоставими дори с 200D на Мерцедес(момента е при малко по-високи обороти) като мощност.Мерцедесовия мотор(както и много други съпоставими дизели) може да развие над 5000об/мин. Няма грешка в показанията на оборотомера.
            Че няма общо - няма. Аз коментирам примера за вграждане на транзитов мотор.
            И 2,3 и 2,5, вграждани на Сиера и Скорпио са стари разработки на Пежо, доколкото знам. Транзитовият идея си нямам какъв е. Просто съм се возил в такава УАЗка и ми се стори много голяма вибрацията - то зависи как е монторан де.

На Мерцедесите с тоя блок - 200 - 240Д турбо може ли да се сложи?

Коментар

Че няма общо - няма. Аз коментирам примера за вграждане на транзитов мотор.
              И 2,3 и 2,5, вграждани на Сиера и Скорпио са стари разработки на Пежо, доколкото знам. Транзитовият идея си нямам какъв е. Просто съм се возил в такава УАЗка и ми се стори много голяма вибрацията - то зависи как е монторан де.

На Мерцедесите с тоя блок - 200 - 240Д турбо може ли да се сложи?
              В Скорпио се е вграждал и VM-motori (1993-1997г)Транзита има различни(2,5) и с горен и с долен вал.Тези с турбо са до около 100к.с(горен вал)
              За Мерцедес,имах предвид двигателя ОМ601(MB 124/200D)-по-лек и съвременен.С турбина го няма,но пък има 250Д(ОМ602) и 300Д(ОМ603).Съответно с 5 и 6 цилиндъра(изградени са на модулен принцип с ОМ601).Последните ги има и с турбини.
              На стария 200D турбо не се слага.На 300,петцилиндровия има и с турбо.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

всичко е правено през свободното време

Коментар

На 123ката 1975-86г (от тези разработки които споменавате)

Ом 615 - 200-220 от W115, монтирани и на W123, разликата е в диаметъра на цилиндрите и коляновия вал съответно 54 и 59коня
                  Ом 616 - 240 има с 65кс, по новия е 72кс, също с разлика в цилиндрите и в коляновите валове (като на 615- 220).
                  Ом 617 - 300 5-так, също с различни фиаметри на цилиндрите и варира от 79 до 87кс.
                  ОМ 617 - Турбо е 123коня

Има и версия 240ТД която не съм виждал още

А за по новите двигатели нямам идея от към характеристики бихте ли разяснили?

Снимай накрая в завършен вид и кажи каква е разликата в вървежа.
                  А това свободно време колко часа излезе като сложи чертата, питам от любопитство (е то зависи колко майсторски си си играл да нагласиш всичко де)

С какъв двигател беше преди джипа?
                  Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение

А за по новите двигатели нямам идея от към характеристики бихте ли разяснили?

Чети ако ти се чете:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...s-Benz_engines
                    В общи линий след 615-617 се правят 601-603 след това се развиват и варират. Съществени разлики(в характеристиките) са разположението на въртящия момент при по-високи обороти.(двигателите са късоходови)
                    Вариантите на развитие и разновидностите са наистина доста.

Коментар

........
                      Мерси, като ми остане време ще разгледам
                      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

В Скорпио се е вграждал и VM-motori (1993-1997г)Транзита има различни(2,5) и с горен и с долен вал.Тези с турбо са до около 100к.с(горен вал).
                        Аз старото Скорпио имах предвид - от осемдесетте. На тия "новите" не са им достатъчно здрави за УАЗ моторите .

Аз лично си мисля, че този по-новият 2.5тд на Мерцедес, който е 20 клапана и 150 коня може да се окаже много подходящ. За съжаление читав такъв е доста скъп и не съм срещал УАЗ с него.

Коментар

Чети ако ти се чете:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...s-Benz_engines

...Вариантите на развитие и разновидностите са наистина доста.
                          Така е . Дизелите от този период обаче имат и нещо общо : Механични редови помпи . Никакви дудуци и електроники . Да скапеш такъв двигател е възможно единствено ако е без масло и без вода . Железни ! Обща практика е пробег над половин милион км. без основен ремот .
                          Но както беше споменато вече в тази тема : не са съвременни...каквото и да означава това.
                          Всичко това обаче е спам , защото както виждам човека вече е мушнал Форд под капака . Ще чакаме резултати от тестовете !
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                            Мерси, като ми остане време ще разгледам
                            Моля

Аз лично си мисля, че този по-новият 2.5тд на Мерцедес, който е 20 клапана и 150 коня може да се окаже много подходящ. За съжаление читав такъв е доста скъп и не съм срещал УАЗ с него.
                            Има тук хора дето се опитват да го сложат тоя мотор на G-klasse барабар с автомат от C 250 Turbodiesel.
                            Ако някой сложи на УАЗ,сравненията ще са интересни
                            Виж темите на drukman.Ако имаш интерес.
                            Виж и тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...617#post932861
                            Последно редактирано от cecoa1; 23-11-09, 23:55.

Коментар

Не мога,да разбера,какво се цели с ъс слагането на дизелов мотор в Уаз.Тежък,бавен,излишна,заигравка,при слагането,не много икономичен в гората(при тая цена на нафтата),и непрекъснато иска големи и мощни акумулатори.Но проекта е факт,при нас всички Уазове с дизелови двигатели вече са забравени.

Коментар

Аз не защитавам или агитирам за слагане на дизелов мотор в УАЗ. Просто си говорим, ако така или иначе някой е решил да го прави, какви са опциите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X