имам двигател от форд сиера 2,3дизел и мисля да го слагам на уаза!как се слага скоростната кутия?чувам че се правели някакви фланци?някой слагал ли е такъв двигател и къде могат да ми направят присадката на кутията към двигатела?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Присаждане на дизелов двг "Форд" на УАЗ
Свий
X
-
До: присаждане на дизелов двигател на уаз
Дизеловият двигател е по- бавнооборотен и със скоростите на Уаз-ката няма ли бързите да ти станат "бавни" а пък бавните -"ултрабавни"? Скоростите от Форда са за предно предаване и не знам, дали ще можеш да ги присадиш...
Не съм много компетентен , ама теоретично би трябвало да е така.Your conscience is all you can take to your grave.
-
Първоначално публикуван от fen92 Преглед на мнениеимам двигател от форд сиера 2,3дизел и мисля да го слагам на уаза!как се слага скоростната кутия?чувам че се правели някакви фланци?някой слагал ли е такъв двигател и къде могат да ми направят присадката на кутията към двигатела?
Насаден е от един пичага в с. Лозен до София. Фланците и всички неща, които е направил не ги знам какви са, защото не се е налагало да ремонтираме нищо.
Върви страхотно, харчи 7, а на втора бавна по нанагорнище можеш да слезнеш и да ходиш до колата няма да загасне.
Напасването на скоростите не е елементарна работа, защото доколкото си спомням, феродовия диск е от ЖУК, а притискателния вече не си спомням.
За цялото време на употреба, направихме ремонт на скоростната кутия (преди два месеца), лагери и т.н. Дизеловият двигател е с по- голям въртящ момент, но пък и скоростите не бяха в перфектно състояние като го купихме.
Ако мога да помогна с нещо - казвай.Зима иде
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеДизеловият двигател е по- бавнооборотен и със скоростите на Уаз-ката няма ли бързите да ти станат "бавни" а пък бавните -"ултрабавни"? Скоростите от Форда са за предно предаване и не знам, дали ще можеш да ги присадиш...
Не съм много компетентен , ама теоретично би трябвало да е така.Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Обади се на Blago 4x4. Той е от Русе.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеДизеловият двигател е по- бавнооборотен и със скоростите на Уаз-ката няма ли бързите да ти станат "бавни" а пък бавните -"ултрабавни"? Скоростите от Форда са за предно предаване и не знам, дали ще можеш да ги присадиш...
Не съм много компетентен , ама теоретично би трябвало да е така.
максимална мощност при 4500 оборота това е за газ 24 който е 98 к.с а Уаз-а е 70 к.с така че има вероятност да са на още по ниски обороти
за сравнение мерцедес 200 D 1981 г. регулатора на помпата изключва на 5300 оборота а максимална мощност е пак на 4500 оборота.
Аз съм виждал УАЗ с двигател на мерцедвес 300 D нямам думи как върви 88 к.с огромен въртящ момент още при 2000 оборота а също и на ниски обороти .
Същия двигател се слага на 7-тонен бус общо тегло .
Нискооборотните дизелови двигатели се монтират предимно на камиони ,трактори,автобуси както и на строителна и замеделска техника с автомобилите не е същото .Тези двигатели на мерцедес са пуснати в серийно производство още през 1976 г.
Ето и данните за сиера дизел 2.3 л максимална мощност 66к.с при 4200 оборота максимален въртящ момент 136 Н.м при 2000 оборота.Последно редактирано от dyak; 28-06-09, 13:27.Dimitar Dyakov
Коментар
-
Колега,какви са тези 5400-оборота на МБ-200Д?Наистина оборотомера му показва толкова но той е с редукция,за да се ползват и на бензиновите модели.МБ ,без турбина трудно достигат-3000,об.Иначе 300Д е голямо дърво за Уаз-тежак,бавен и освен един голям въртящ момент друго достойство няма.Ако с него теглиш ремаркета става.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнениеКолега да те запозная само че и УАЗ-а е нискооборотен нищо че е бензинов
максимална мощност при 4500 оборота това е за газ 24 който е 98 к.с а Уаз-а е 70 к.с така че има вероятност да са на още по ниски обороти
За справка:
http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...bst.%20Sv..pdf
както и
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10653Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнениеКой точно щатен двигател на УАЗ е 70 к.с. и кой газ 24 е 98 к.с. Май първия го даваш по DIN а втория по ГОСТ.
За справка:
http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...bst.%20Sv..pdf
както и
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10653
Сашо, първият модел на УМЗ 451 си е точно 70 кс
451М е към 75 кс
414 отива на 80 кс
Цитираният от теб 417 вече е осезаемо по-мощен и вече наистина е 92 кс, а с фрезована глава мисля, че ще достигне към 100 кс
Всичките тези числа са по един и същ стандарт.
Волговите и те доста се различават и имат много модификации с различни мощности
Само 21 има към 3-4 модификации и варира от 70 до към 82 кс
24 е 85 кс
а 24Д 93 кс
402 и 4026 са с по 100тина кончета
4021 и 4025 са към 92-93 кс
Но за всичко това е писано много във форума и който има желание винаги може да го прочете, а и не само това, ами още куп информация за почти всички двигатели монтирани на Волга и УАЗ - а те никак не са малкои са с доста различни характеристики и възможности, а също и за различни приложения.
Всички тези данни са по ГОСТ!
Изчислени по DIN к.с. са по-малко.Последно редактирано от Жоро Донечки; 30-06-09, 08:42.
Коментар
-
До: Присаждане на дизелов двг "Форд" на УАЗ
Хич не е тромава със Сиеровия мотор - напротив.
Човекът, които е правил моята ми разказваше, че най- добре с УАЗковите предавателни числа си пасвал 2,5 дизела от Транзит (Акула). Твърди, че вървял много повече от насаден 300ТД на бенц.Зима иде
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар